Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Nápovědy a návody » zapatinovat??

zapatinovat??

Moderátoři: Dracek, jano7B9, Michaela.

Nové téma Odpovědět

Stránka: < 1 2

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Když se dá do k. citrónové, tak získá mince lesk a tím je její historická hodnota znehodnocená... no, a když se celá bliští, tak to znamená, že jsme ji úspěšně zbavili veškerých nečistot... pokud na ní zbyde nějaká zelená měděnka, tak bych ji seškrábal (třeba špejlí..), no a potom se zapatinuje a je zase pěkně hnědá a vypadá hezky. Ale pokud si ji chce někdo dát na krk, tak to bych ji po citrónu pozlatil :shock:
Registrovaný uživatel
Waluigi - to s přívěškem na krk byla trochu nadsázka samozřejmě, zajímalo by mě spíš jestli jde dopatinovat otřený místo (v rámci pokusu, pokusy mě bavěj :) ), na čištění jsem se nikde neptal, znovu říkám že Chelaton mi stačí na všechno. Pokud se mince hlídá tak jí neuškodí ani nerozežere. tfuj to je slovo :)
Registrovaný uživatel
Paul napsal
LukeH20 - pozor, chelatonem už prošla :D

Samozřejmě záleží na koncentraci a době strávené v lázni ;)
Waluigi - to s přívěškem na krk byla trochu nadsázka samozřejmě, zajímalo by mě spíš jestli jde dopatinovat otřený místo (v rámci pokusu, pokusy mě bavěj :) ), na čištění jsem se nikde neptal, znovu říkám že Chelaton mi stačí na všechno. Pokud se mince hlídá tak jí neuškodí ani nerozežere. tfuj to je slovo :)
Registrovaný uživatel
Uý vidím jak někdo provrtává tlustou měděnou minci :lol: Ale dopatinovat jen jedno místo nevím jestli půjde, protože to co je na té minci není tak ani patina jako bordel ze země a "zelenka" :'(
Registrovaný uživatel
Na patinování doporučuji přečíst Bukviče. Dá se volně stáhnout na internetu.
LUKE - no mám odzkoušený (řádově na cca sto mincích), že pokud je v lázni chvilku tak opravdu minci neuškodí, nenapadá zdravej kov..Pokud je déle, začne to bejt zajímavější, začíná chytat měĎ jakoby pórovatost ..
Registrovaný uživatel
Paul napsal

Zeptal bych se Olivera, ale jinak o patinování zde: http://www.richtera.cz/numismatics/ --> Zajímavosti --> Patinování mincí ;)
Registrovaný uživatel
Luke - Čištění a konzervace mincí - to už jsem stahoval tak před rokem, tam nic novýho neni . :-/ Nedávno jsem narazil na pokusy s čištěním, křenem, mrkví a cibulí a avokádem :D
« Poslední úpravu provedl(a) Paul v 30. 5. 2011, 20:58. »
Registrovaný uživatel
Paul napsal
Luke - Čištění a konzervace mincí - to už jsem stahoval tak před rokem, tam nic novýho neni . :-/ Nedávno jsem narazil na pokusy s čištěním, křenem, mrkví a cibulí a avokádem :D

Já jsem to taky četl tak před rokem takže si to pamatuji jen matně. To patinování zeleninou zní zajímavě.
Nejspíše to bude fungovat na principu barvení vajíček na Velikonoce :mrgreen:
Wailuigi - no bordel ze země a měděnka ne, jde vidět že ti moc kopanejch rukama neprošlo, je to jen porezní měď....
Registrovaný uživatel
Luke - samozřejmě to byl článek dělanej z recese více méně, byla tam i fotodokumentace, zajímavé čtení :D
Registrovaný uživatel
http://detektory.hantec.cz/clanky/pokusy-na-medenkove-kruste-dokonceni-237.html

:D :D
Registrovaný uživatel
To Paul: To je spíše návod na "pěstování" penicilinu :D To by měl Fleming radost :D
:D ale má to hezky zdokumentovaný.
Registrovaný uživatel
To je jak recept na nějakej Babicův salát... :mrgreen:

Nové téma Odpovědět

Stránka: < 1 2

Sběratel.com » Nápovědy a návody » zapatinovat??

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1