Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Poštovní známky - naše » Zkušební značky

Vykupminci.cz
Numisargo

Zkušební značky

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2 3 4 5 6 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
"nix ist fix"...v hruze a bazni necht zije soucasny filatelista.... :roll:
Registrovaný uživatel
Evropa1 napsal
Nechtěl jsem na toto téma reagovat, ale napíši svůj názor, který vychází z některých zkušeností.

Evropa1 – ja som Tiež pôvodne nechcel reagovať a to hlavne z dôvodu, že nie som presvedčený, či to má zmysel. Nechcem nijako spochybňovať Vaše zberateľské skúsenosti a znalosti, ale dovolím si spochybniť Váš rešpekt k názorom iných zberateľov a to nie len v tejto téme, alebo vo filatelistickej časti, ale celkovo Váš rešpekt k názorom členov tohto fóra. "Silou mocou" sa tu dokola snažíte ostatných členov fóra (filatelistická aj numizmatická časť) presviedčať o svojej pravde a akceptovať skutočnosť, že niekto má iný pohľad na nejakú konkrétnu vec je pre Vás veľký problém. Podobne Vaša argumentácia je vo viacerých prípadoch "mimo tému". Táto téma bola založená na debatu ohľadne znaleckých značiek na čistých známkach a ich vplyvu na hodnotenie zachovalosti takto označených známok (* vs. **). Pre mňa nepochopiteľne ste do toho "priplietol" overovanie celistvostí, ktoré nijako nesúvisia s podstatu tejto témy (tohto vlákna). Porovnávať aký vplyv má umiestnenie znaleckej značky na čistú známku a na celistvosť je "mimo misu". Vaše vyššie uvedené argumenty ktoré hovoria v prospech znaleckých značiek sú pre mňa osobne neprijateľné. Úplne najpodstatnejšia je skutočnosť, že overiť známku môžem dať v prípade potreby kedykoľvek, ale opačný postup, by bol asi problém ...
Ja osobne som svoj názor už v tejto téme napísal (dokonca som Vám ho napísal aj ako reakciu na Váš e-mail) a ako píšem vyššie som presvedčený, že nie ste schopný (a to nemyslím nijak v zlom) prijať názor iných a rešpektovať, že niekto môže mať na niektoré veci iný názor, ako je ten Váš. Ste proste presvedčený o svojej pravde a žiadne argumenty Vám tú Vašu pravdu nevezmú ... (opakujem – nepíšem len o Vašej reakcii v tejto téme, ale o mojom pocite z Vášho vystupovania celkovo na tomto fóre). S Vašim pohľadom na danú problematiku, ktorý ste prezentoval vo Vašom poslednom príspevku nesúhlasím, ale rešpektujem ho! V tom je medzi nami rozdiel.

Jaa-chym tu napísal pár zaujímavých myšlienok a s tými sa viem stotožniť.
1. Čili podle mě u známky ** nejde jen o nálepku či stopu, ale jakoukoli vadu lepu ...
2. Celá prvý odsek z príspevku #22 je moc pekne napísaný a tak isto to vidím aj ja.

Citovat
Jinak k úvodnímu dotazu Karla (podle mě velmi trefnému dotazu) - je to opravdu s podivem, že fakt, že je lep zničen značkou, se nijak neřeší. Tím proboha neříkám, že já nemám známky ověřené, ale je dost pravděpodobné, že bude dále přibývat zájemců (i u drahých položek) o známku zcela čistou. Třeba nás za 50 let budou proklínat dědici, jak sme ty známky značkami zkur... - tak jak mi teď spíláme dědům za nálepky.
Registrovaný uživatel
Maxmilián napsal
Citovat
"nix ist fix"...v hruze a bazni necht zije soucasny filatelista....


Já k tomu jen podotknu , nejen filatelista ale i numismatik, sběratel obrazů, sběratel starožitností a já nevím čeho všeho ještě. Bohužel padělky je sběratelský svět zaplevelený dost.

Já nikomu jeho názor nevymlouvám a Svůj nikomu nevnucuju. Pokud někdo buduje sbírku známek pouze tzv. čistých , neoznačených znaleckou značkou tak jo. je to jeho věc.
Brett - já myslím , že tahle polemika je vedena tady slušně???
Moderátor
pokial je lep v kvalite ** a je na nom kovova peciatka nijak mi to nevadilo ked som zbieral CSR, mal som par veci overenych a nijak som sa nad tym nepozastavoval, teraz co zbieram tam overenie nepotrebujem...
_______________
Registrovaný uživatel
Brett napsal
Ja osobne som svoj názor už v tejto téme napísal (dokonca som Vám ho napísal aj ako reakciu na Váš e-mail) a ako píšem vyššie som presvedčený, že nie ste schopný (a to nemyslím nijak v zlom) prijať názor iných a rešpektovať, že niekto môže mať na niektoré veci iný názor, ako je ten Váš. Ste proste presvedčený o svojej pravde a žiadne argumenty Vám tú Vašu pravdu nevezmú ... (opakujem – nepíšem len o Vašej reakcii v tejto téme, ale o mojom pocite z Vášho vystupovania celkovo na tomto fóre).


Já Vám Vaší pravdu neberu, plně jí respektuji, ale pochopte, že nereaguji svojí pravdou, ale zděluji vcelku zažitou skutečnost, kterou jsem slyšel v různých sběratelských oborech jako zákon. Pokud se takto chcete chovat, Vaše věc, ale bohužel těmito Vašimi zděleními mohou být začínající sběratelé ovlivnění a Vaše vyjádření mohou brát za bernou minci. Z tohoto důvodu jsem považoval za důležité napsat svoje oponentní vyjádření.
Tato diskuse se dostala následně do této polohy jistou oklikou, ale nedovedu si představit, jak si můžete být jist odmítáním značek pravosti, když jistě nemáte srovnávací materiál na ověření pravosti. Navíc je potřebné získat jistou zkušenost, která se získává s léty praxe. Jestli se mohu zeptat-kolik let sbíráte známky, abyste mohl být o tomto Vašem počínání plně přesvědčen? Jaké zkušenosti máte s oborem Vašeho zájmu?
Zde nejde o nějaký souboj dvou pravd, ale o naprosto fundamentální zákonitost, kterou mě učili někteří filatelisté a v této otázce byli ve svém trvání neoblomní. Podle Vás také trvali na totalitním přístupu a bludech? Proto budu respektovat některé jiné názory bez náležité odezvy, ale v tomto případě nikoli, protože jsem v životě viděl několikrát situace, které vyplynuly z podobných pravd a neotřesitelného přesvědčení. Výsledkem pak bylo velké zklamání a velké finanční odpisy.
Já tyto diskuse nepotřebuji, protože mám o této problematice vcelku jasno. Pokud si jste jist pravostí nezkoušených známek, Vaše věc. Plně to respektuji a pokud si tak věříte, chovejte se tak podle své pravdy, ale zároveň si také uvědomte, že tyto názory mohou být i nebezpečné, pokud je budou používat například začínající sběratelé. Mnohokrát jsem v životě viděl jak je pro schopnějšího obchodníka snadné oblbnout naivního začátečníka. Pokud zde začnete zpochybňovat znalecké značky a logiku kupování pouze zkoušeného materiálu, můžete vyvolat domněnku zbytečnosti takto označeného materiálu.

Chápete o co mě jde?
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Moderátor
Evropa1 napsal
Já Vám Vaší pravdu neberu, plně jí respektuji, ale pochopte, že nereaguji svojí pravdou, ale zděluji vcelku zažitou skutečnost, kterou jsem slyšel v různých sběratelských oborech jako zákon.


S prepáčením ale väčší blud som už dávno nečítal. To, že z X-tisíc zberateľov niekoľko vyriekne svoju (domnelú) pravdu, ešte neznamená, že je to nepísaný zákon, ktorý je potrebný, resp. je povinnosť rešpektovať.

A myslím si. že práve kvôli tomuto Vášmu postoju (beriete to ako zákon) sa s Vami nedá v pohode diskutovať. Ste o svojej pravde presvedčený, a iného názor je neprijateľný, mylný prípadne proti Vami postaveného zákona.

(Nič v zlom).
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Registrovaný uživatel
smith napsal
S prepáčením ale väčší blud som už dávno nečítal. To, že z X-tisíc zberateľov niekoľko vyriekne svoju (domnelú) pravdu, ešte neznamená, že je to nepísaný zákon, ktorý je potrebný, resp. je povinnosť rešpektovať.


Víte to je jistý zákon, se kterým se můžete setkat v mnoha podobách ve všech sběratelských oborech, včetně literatury pro začínající sběratele a používají ho, až na malé vyjímky, všichni sběratelé.

Ve sběratelství to je stejný zákon, jako v matematice příklad 1+1=2. Nebo to je také blud?
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Registrovaný uživatel
Evropa1 napsal
Já Vám Vaší pravdu neberu, plně jí respektuji, ...

S Vami je debatovať ťažko. O akej pravde to píšete ??? Čítali ste pozorne čo som v mojich príspevkoch v tejto téme napísal? Evidentne nie! Prečítajte si (pomaly a pozorne) posledný odsek môjho príspevku #6 a hlavne jeho poslednú vetu! Môžem aj citovať:
Je to len môj subjektívny názor a postoj.
Takže ja tu prezentujem svoj subjektívny názor – ja tu nikomu nepodsúvam žiadnu pravdu! (Narozdiel od Vás)

Evropa1 napsal
... zděluji vcelku zažitou skutečnost, kterou jsem slyšel v různých sběratelských oborech jako zákon....

Už to tu bolo spomenuté. V celku zažitou skutočnosťou a zákonom bolo aj presvedčenie, že filatelistické nálepky sú správnou voľbou pre naše známky ...

Evropa1 napsal
Pokud se takto chcete chovat, Vaše věc, ale bohužel těmito Vašimi zděleními mohou být začínající sběratelé ovlivnění a Vaše vyjádření mohou brát za bernou minci. Z tohoto důvodu jsem považoval za důležité napsat svoje oponentní vyjádření.

Ak by ste pozorne čítal, tak by ste toto napísať nemohol. Ja som na konci svojho už zmieneného príspevku #6 jasne napísal, že je to môj subjektívny názor a postoj. Teda ak si pozorný čitateľ prečíta, že je to môj subjektívny názor a postoj, tak to nemôže ako Vy píšete brať za "bernou minci" …

Evropa1 napsal
Tato diskuse se dostala následně do této polohy jistou oklikou, ale nedovedu si představit, jak si můžete být jist odmítáním značek pravosti, ...

Tu ste buď (neúmyselne) nesprávne pochopil môj postoj k znaleckým značkám, alebo úmyselne zo mňa robíte radikálneho odporcu používania znaleckých značiek na čistých známkach. Ja som tu napísal, citujem:
Osobne sa k tejto problematike staviam tak, že ak mám záujem o kúpu nejakej známky a mám možnosť si vybrať z dvoch kvalitou porovnateľných exemplárov, tak vždy uprednostním ten bez poškodeného lepu (overenia).
Ďalej som napísal, citujem (príspevok #6):
Dnes sa už overujú (znaleckými značkami poškodzujú) aj úplne bežné známky, čo je podľa môjho názoru škoda.
Tým som mal na mysli, že sa overujú aj známky na ktorých z pohľadu "bežného priemerne skúseného zberateľa / filatelistu" nie je čo overovať – príklad som uviedol v príspevku #12.
Napísal soma aj to že k vzácnej známke patrí atest a nie znalecká značka. Je veľa zberateľských oborov, kde znalci nepociťujú nutkavú potrebu (alebo to nie je zvykom) upravovať si svoje ego tým, že na zberateľskom predmete zanechajú svoju značku, len pre to aby všetci videli, že im dotyčný predmet "prešiel rukou", Argumenty typu: čo ak sa náhodou atest stratí – u mňa neobstojí.
Ďalej som tiež uviedol jednu podstatnú poznámku, že – citujem:
Samozrejme kupovať drahšiu známku bez overenia z neovereného zdroja je riziko a keď ešte predajca nedáva do budúcna "záruku na pravosť", tak by som si takúto kúpu poriadne rozmyslel.
A tento citát je tiež veľmi podstatný s ohľadom na Vaše obvinenie – citujem:
... bohužel těmito Vašimi zděleními mohou být začínající sběratelé ovlivnění a Vaše vyjádření mohou brát za bernou minci.

Evropa1 napsal
Proto budu respektovat některé jiné názory bez náležité odezvy, ale v tomto případě nikoli, protože jsem v životě viděl několikrát situace, které vyplynuly z podobných pravd a neotřesitelného přesvědčení. Výsledkem pak bylo velké zklamání a velké finanční odpisy.

Tu platí vyššie uvedený citát, že kupovať drahú známku bez overenia je riziko.
Dvojnásobne to platí, ak je takáto kúpa z neovereného zdroja.
Tak ma prosím neobviňujte, že moje príspevky môže niekto brať ako "bernou minci". Na riziko takéhoto nákupu som jasne upozornil. Tak isto som napísal (a to sa už viac krát opakujem), že môj postoj k danej problematike je subjektívny!

Evropa1 napsal
Plně to respektuji a pokud si tak věříte, chovejte se tak podle své pravdy, ale zároveň si také uvědomte, že tyto názory mohou být i nebezpečné, pokud je budou používat například začínající sběratelé.

Tu si dovolím dve poznámky:
1. O akej pravde to znovu píšete??? Opakujem – ja tu neprezentujem žiadnu pravdu, ale názor. A v tom je podstatný rozdiel. V príspevku #6 som myslím jasne uviedol (a upozornil na to zvýrazneným písmom, že citujem:
Ak má niekto na túto vec iný názor, ako je ten môj, tak ho plne rešpektujem a nikoho nepresviedčam o správnosti toho môjho.
2. Vaše obvinenie, že moje názory môžu byť pre začínajúceho zberateľa nebezpečné som snáď vysvetlil o dva riadky vyššie v bode 1.

Na záver napíšem ešte napíšem jednu vec... Nechcel som pôvodne "pichať do osieho hniezda", ale ako sa mám napríklad ja ako "fanúšik" známok (filatelistického materiálu) Slovenského štátu pozerať na relevantnosť (opodstatnenosť) znaleckých značiek na známkach Slov. štátu od znalca v ktorého kompetencii je overovať známky SŠ s pretlačou "Slovenský štát 1939"?

https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/znalec-7545x1

Ako som v jednom svojom predošlom príspevku napísal:
Ak bude niekto lepšie spávať, keď má v zbierke overenú (znaleckou značkou) známku, tak mu ten dobrý spánok zo srdca prajem.
Rečnícka otázka:
Mal by som napríklad ja lepšie spávať len pre to že mám v zbierke overenú známku od znalca s takouto povesťou? ...
Registrovaný uživatel
Brett napsal
Samozrejme kupovať nijak neoverenú známku je vždy určité riziko, ale na druhú stranu overená známka tiež nikdy nie je na 100% bezpochybne pravá.


Na jiném místě jste poznamenal, že se snažím prosazovat pouze svojí pravdu. Víte, ve sběratelství, v numismatice, nebo filatelii platí jisté předpoklady, kdy bychom měli být připraveni svůj názor na zásadní otázky obhájit. Jen tak se pozná, jestli je tento názor životaschopný, nebo zapadne jako bezpředmětný. V životě jsem to zažil mnohokrát, ale vždy mě to dokázalo obohatit a to bez ohledu, jestli jsem měl pravdu, nebo nikoli.

Zde dávám jeden Váš závěr, se kterým nesouhlasím a slušnou formou Vám to píši. Nyni Vy musíte tento závěr obhájit, protože se jedná o velmi zásadní pohled, kterým naprosto zpochybňujete všechny ověřené známky, navíc děláte ze všech znalců naprosté neználky. Jestli nejste schopen tuto svojí tezi obhájit, jedná se pouze o naprosto prázdná slova bez obsahu, kterých byste se měl vyvarovat.
Možná, že si to neuvědomujete, ale zde působí spousta nováčků, kteří Vaše názory mohou brát jako závěry člověka, který napsal mnoho článků. Bohužel si ale neuvědomí, že jste se věnoval na tomto fóru jinému tématu a Vaše učínkování ve filatelii je velmi krátké.
Toto nepíši pouze z dlouhé chvíle, ale s něčím podobným jsem se již ve své praxi setkal a to když jeden začínající sběratel mincí věřil názoru zdejšího člena a jeho podobné pravdy uváděl do praxe.
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Registrovaný uživatel
Brett napsal
No podľa mňa každý seriózny predajca dá pri predaji drahšej známky záruku na pravosť.


Nezlobte se ale takto slepá důvěra do obchodu (jakéhokoli) naprosto nepatří. V každé zemi platí jistá ochranná lhůta, která dává šanci kupci nepravou věc vrátit a obchod zrušit. Když se tato lhůta promlčí a ukáže se, že jste koupíl falešnou známku, budete vydán na milost a nemilost prodejci a pouze on určí následný postup. Vy se budete moci akorát modlit a věřit. Takto se chováte ke svým penězům?
Závěrem jedno rčení, které platí!!

Důvěřuj, ale prověřuj.
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Registrovaný uživatel
Brett napsal
K vzácnej známke patrí atest a nie znalecká značka.


Ale takto to také nefunguje, protože jsou také znalci (upozorňuji, že ve svém oboru nezpochybnitelní odborníci), kteří dělají atesty a stejně filatelistický materiál označují svojí značkou. Prostě si nedovolí sběratelský materiál pouze popsat a pustit ho do světa bez své značky. Ono se v dnešní době vyspělých technologií dá padělat hodně věcí.
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Registrovaný uživatel
Evropa1 – po prečítaní Vašich posledných príspevkov som spočiatku mal v pláne trochu rozsiahlejšie a podrobnejšie reagovať (tak ako som to urobil v príspevku #33), ale po krátkom zvážení som od tohto úmyslu ustúpil.
Je pomerne dosť vzácne niekde natrafiť na tak zakomplexovaný typ človeka, ako ste Vy. Vy proste žijete vo svojom svete a v presvedčení že pravda je len jedna a to je tá Vaša. Ako som už písal v jednom z predošlých príspevkov je pre Vás obrovský problém (pravdepodobne z určitého hľadiska až nemožné) prijať fakt, že niekto môže mať na niektoré veci iný názor ako je ten Váš. Rešpektovať názor niekoho iného? Pre Vás slovo rešpekt = neznámy pojem. Je mi Vás úprimne ľúto ...

Musím, ale zareagovať na to čo píšete v príspevku #34

Evropa1 napsal
... kterým naprosto zpochybňujete všechny ověřené známky ...

Toto (a tak isto nižšie uvedený citát) je podľa môjho názoru z Vašej strany jedná veľká špinavosť, podraz a pravdepodobne aj zámerné prekrúcanie toho čo som v tomto vlákne na túto tému napísal. Ja význam znaleckých značiek v žiadnom prípade ako píšete "naprosto nespochybňujem". Je jasné, že v niektorých prípadoch majú svoje opodstatnenie ... Ale ako som napísal ak mám možnosť tak uprednostním známku, ktorá je bez znaleckej značky. Nikdy som sa tu nevyjadroval v zmysle, že by to tak mal robiť každý a že to je jediný a ten správny pohľad na danú problematiku (a aj som na to náležite zvýrazneným písmom upozornil - viď príspevok #6). Je na každého slobodnej vôli, ako sa k tejto problematike postaví a čo si do svojej zbierky kúpi. Snáď mi nechcete uprieť možnosť slobodne sa rozhodnúť, akú známku si kúpim a uprieť možnosť slobodne prejaviť svoj názor a postoj. Opakujem názor – nie predkladanie pravdy, alebo jediného správneho postupu, ako to na tomto fóre (a pravdepodobne nie len na tomto fóre) robíte Vy . Pretože Vy nemáte vo zvyku predkladať názor, ale predkladať jasné a nespochybniteľné stanoviská, "nezlomné" pravdy a nespochybniteľné skutočnosti.

Evropa1 napsal
... navíc děláte ze všech znalců naprosté neználky.

Toto je z Vašej strany "čerešnička na torte" a povedal by som, že to až hraničí s ohováraním...
Kde sa vo Vás berie taká drzosť, žte ma tu vykresľujete ako človeka, ktorý robí zo znalcov "neználky", alebo spochybňuje ich opodstatnenosť vo sférach filatelie?
Sú znalci, ktorý pre filateliu toho spravili veľmi veľa a svojimi skúsenosťami posunuli filateliu o kus vpred. Ja si prácu drvivej väčšiny znalcov vážim a ich skúsenosti a zásluhy pre rozvoj filatelie si cením. Na druhú stranu nie som žiaden rojko, alebo snílek, ktorý má "klapky na očiach" a bezhranične každému a všetkému verí. Všetci, ktorí sa o filateliu zaujímame však vieme, že aj medzi znalcami sú taký, ktorí majú jemne povedané "maslo na hlave". A myslím, že na tento fakt treba upozorňovať (p. Jindra v tomto smere môže byť svojimi článkami hlavne na infofile príkladom) a pred touto skutočnosťou si nezatvárať oči.

Vo Vašom prípade už necítim potrebu viac na Vaše myšlienkové pochody reagovať / argumentovať, alebo Vám niečo vysvetľovať.
Registrovaný uživatel
Brett napsal
Citovat
Všetci, ktorí sa o filateliu zaujímame však vieme, že aj medzi znalcami sú taký, ktorí majú jemne povedané "maslo na hlave". A myslím, že na tento fakt treba upozorňovať (p. Jindra v


To je pravda mýlil se Gilbert, Hirsch, Mrňák , Karásek a další. Nojo no ale jiný arbitr než znalci není.Takže pokud budou pochybnosti, vždy je musí rozhodnout nějaká autorita v daném oboru, tady subjektivní znalost je nedostačující.

Je to Můj názor , nechci se nijak míchat do tady vznikající rozepře dvou diskutujících. :D
Moderátor
Ach jo, už tady jsou zase rozepře. :roll:

Kvalita lepu se podle mě strašně přeceňuje. Jestli někdo trvá na známkách ČSR I v kvalitě **, tak se tak rozhodl dobrovolně a je to jen jeho věc. Jen by si měl asi uvědomit, že před více než 60 lety žádné zásobníky nebyly a vše se lepilo do alb na nálepky. ** známky tak většinou by měly pocházet z bloků či z uskladnění v obálkách (čekající na nalepení). Možná je ještě nějaká jiná situace, ale nenapadla mě.

Znám sběratele, kteří * známky berou dokonce jako vlastně poškozené, přesto jejich názor respektuji. Mě osobně to nijak nevadí, přeci sbírám známku a ne lep. Na výstavách se také lep až na jejich varianty také neukazuje.

A co v případech, že známka byla bez lepu vydána? Má se pak rozlišovat jako ** či *? V katalozích je obvykle značeno jako (*).

Jsou sběratelské obory, kde bych i já trval na **, ale týká se to většinou buď levných známek - např. německé inflační, nebo moderních. To však souvisí s následným možným prodejem - * známky jsou pak většinou velmi špatně prodejné (pokud vůbec).
Registrovaný uživatel
Brett napsal
Stan - ako som písal vyššie (na konci príspevku #6) nemám problém akceptovať iný názor na tento "problém" ako je ten môj. Samozrejme kupovať nijak neoverenú známku je vždy určité riziko, ale na druhú stranu overená známka tiež nikdy nie je na 100% bezpochybne pravá. Myslím, že k jednoznačnému záveru, ktorý by bol ten správny sa nikdy nedopracujeme. Nič nie je čierno - biele a je to o tom, kto sa na to ako pozerá, čo uprednostňuje a čomu verí / neverí. Bolo tu spomenuté falšovanie znaleckých značiek a našli by sa aj príklady keď sa po určitom čase prišlo na to, že overená známka s pravou znaleckou značkou v skutočnosti pravá nie je ... Ak bude niekto lepšie spávať, keď má v zbierke overenú (znaleckou značkou) známku, tak mu ten dobrý spánok zo srdca prajem ;)


Myslím, že Vaše poslední reakce již přecházejí do poměrně vulgárního tónu, ale jak se říká, komu chybí argumenty uchyluje se k podobným reakcím, což mě je velmi líto.Jsem zde stále obviňován ze zatvrzelého prosazování své pravdy, ale jestli jste si nevšiml, pouze slušnou formou reaguji na Vaše vyjádření, se kterými nesouhlasím. Mám na to výsosné právo a pokud máte zájem, je na Vás své postoje obhájit.
Mám dojem, že opravdu nemáte žádné zkušenosti s polemikou v odborní sféře, která je naprosto normální a například do těchto fór by měla patřit. Jestli je Vám proti strsti, uvědomte si, že nejsme v hospodě při nezávazných debatách. Já jsem na tyto debaty z odborné sféry zvyklý, prožil jsem jich mnoho a až jednou se dostanete o několik levelů ve svém koníčku výše, stanou se naprostou součástí (za předpokladu, že o ně budete mít zájem).

V dnešním prvním článku jsem vytrhl pouze jednu větu, na kterou jsem reagoval. Napsal jste ji a já jsem se od této reakce ničím neodchýlil. Jelikož pravděpodobně ztrácíte pojem o tom, co jste opravdu napsat, odvolávám se nyní na Váš celý článek, kde je smysl druhé věty celkem jasný. Zde jednoznačně píšete, že ověřená známka není nikdy na 100% bezpochyby pravá!! Je to jednoznačné vyjádření, které se nedá žádným způsobem vysvětlit jiným způsobem.
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Registrovaný uživatel
Ikanek.
Citovat
Ach jo, už tady jsou zase rozepře. :roll:


Já myslím , že to není zas až tak hrozný :D

Je fakt , že jsme se nějak odchýlili od původního dotazu a to zda se dá znalecká značka považovat za znehodnocení známky. Můj názor jsem tady už napsal a můžu říct , že jsem se za celou dobu co se o filatelii zajímám ,skoro 50 roků od žádného kolegy s takovým názorem nesetkal. Sám se specializuji na Germánie a můžu říci, že se snažím i u laciných známek mít razítko znalce s označením barvy atd. Bohužel musím nakupovat z 80% na eBay, protože tady je slabá nabídka. Tímto chci taky napsat , že pokud někdo máte tyto známky na prodej tak nabídněte. :D :mrgreen: :lol:
Registrovaný uživatel
Stan napsal
Je fakt , že jsme se nějak odchýlili od původního dotazu a to zda se dá znalecká značka považovat za znehodnocení známky. Můj názor jsem tady už napsal a můžu říct , že jsem se za celou dobu co se o filatelii zajímám ,skoro 50 roků od žádného kolegy s takovým názorem nesetkal.


A tyto Vaše padesátileté zkušenosti hovoří o tom samém, co já nazývám jistou všeobecně respektovanou pravdou, zkráceně napsáno, jistým zákonem na trhu sběratelů známek. Pokud tuto tezy někdo zpochybní (jak se tomu stalo zde), měl by se pokusit tento svůj názor obhájit, protože to je naprosto zásadní záležitost. To se samozřejmě týká i názorů na ověřené známky a jejich zpochybňování, ať již ve své podstatě, nebo pouze částečně.
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
« Poslední úpravu provedl(a) Evropa1 v 27. 7. 2015, 17:25. »
Moderátor
Evropa1 napsal
Myslím, že Vaše poslední reakce již přecházejí do poměrně vulgárního tónu, ale jak se říká, komu chybí argumenty uchyluje se k podobným reakcím, což mě je velmi líto.Jsem zde stále obviňován ze zatvrzelého prosazování své pravdy, ale jestli jste si nevšiml, pouze slušnou formou reaguji na Vaše vyjádření, se kterými nesouhlasím. Mám na to výsosné právo a pokud máte zájem, je na Vás své postoje obhájit.

Samozrejme máte právo si obhajovať svoje postoje, ale tak isto by ste mali rešpektovať názor iných, ktoré líšia od tých Vašich. Čo z príspevok vyznieva, že nečiníte, skôr ich staviate do role nepravdy.

Evropa1 napsal
Mám dojem, že opravdu nemáte žádné zkušenosti s polemikou v odborní sféře, která je naprosto normální a například do těchto fór by měla patřit. Jestli je Vám proti strsti, uvědomte si, že nejsme v hospodě při nezávazných debatách.

Ja práve si myslím, že toto fórum je na nezáväzné debaty o našich koníčkoch.

Evropa1 napsal
Já jsem na tyto debaty z odborné sféry zvyklý, prožil jsem jich mnoho a až jednou se dostanete o několik levelů ve svém koníčku výše, stanou se naprostou součástí (za předpokladu, že o ně budete mít zájem).
V dnešním prvním článku jsem vytrhl pouze jednu větu, na kterou jsem reagoval. Napsal jste ji a já jsem se od této reakce ničím neodchýlil. Jelikož pravděpodobně ztrácíte pojem o tom, co jste opravdu napsat, odvolávám se nyní na Váš celý článek, kde je smysl druhé věty celkem jasný.


Evropa1 napsal
Zde jednoznačně píšete, že ověřená známka není nikdy na 100% bezpochyby pravá!! Je to jednoznačné vyjádření, které se nedá žádným způsobem vysvětlit jiným způsobem.

A podľa Vás je každá overená známka na 100% pravá? Myslím si, že nie. Aj znalci sú len ľudia, ktorí pri svojej práci môžu samozrejme sa mýliť.
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Registrovaný uživatel
smith napsal
A podľa Vás je každá overená známka na 100% pravá? Myslím si, že nie. Aj znalci sú len ľudia, ktorí pri svojej práci môžu samozrejme sa mýliť.


Samozřejmě se shodneme, že část (možná pár procent) ověřených známek nemusí být pravých, ale to bychom se dostali do jiného tématu. Zde vyjádření (na které jsem reagoval) v dané větě evokuje závěr, kterým jsou zpochybňovány všechny zkoušené známky a to je nebezpečné.

Stále se zde zpochybňuje má netolerance jiných názorů, což není pravda. Každý má právo napsat svůj názor, ale každý má také právo tento názor vystavit polemice. Jinou skupinou jsou ale názory, které zpochybňují určité zažité zákonitosti, které dlouhodobí sběratelé slyší na trhu známek několik desetiletí. To již není polemika dvou názorů, ale naprosté zpochybnění jistých základů, například v otázce pravosti známek.
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
« Poslední úpravu provedl(a) Evropa1 v 27. 7. 2015, 18:03. »
Registrovaný uživatel
Karel 88 položil jasnu otazku ja som v prisp.č 3 jasne odpovedal a nemam dovod to po vašej dlhej debate menit.Položil som tu istu otazku samotnym znalcom a teraz budem citovat ich nazor.Je celosvetovo zauživana štandart označenia /** , * ,atd.Ak niekto tvrdi že znalecka značka na lepe zmeni klasifikaciu z ** na * tak o tom musi presvedčit znalcov .Ich nazor je jasny -je to hlupost.Pan kolega Brett možete s tym nesuhlasit ,ja vam to neberiem - a určite sa najde par ludi ktorý nesuhlasia že 1+1=2 a tiež nema vyznam ich presviedčat že sa mylia.Pan kolega vaša pravda-nepravda sa da lahko dokazat.Oslovte vydavatelov katalogov ANK,Michel nech opravia svoje zatriedenia s tym že su nespravne a dajte nam potom vediet ako ste dopadli.
_______________
« Poslední úpravu provedl(a) m1234 v 27. 7. 2015, 18:10. »
Registrovaný uživatel
m1234 napsal
Karel 88 položil jasnu otazku ja som v prisp.č 3 jasne odpovedal a nemam dovod to po vašej dlhej debate menit.Položil som tu istu otazku samotnym znalcom a teraz budem citovat ich nazor.Je celosvetovo zauživana štandart označenia /** , * ,atd.Ak niekto tvrdi že znalecka značka na lepe zmeni klasifikaciu z ** na * tak o tom musi presvedčit znalcov .Ich nazor je jasny -je to hlupost.Pan kolega Brett možete s tym nesuhlasit ,ja vam to neberiem - a určite sa najde par ludi ktorý nesuhlasia že 1+1=2 a tiež nema vyznam ich presviedčat že sa mylia.Pan kolega vaša pravda-nepravda sa da lahko dokazat.Oslovte vydavatelov katalogov ANK,Michel nech opravia svoje zatriedenia s tym že su nespravne a dajte nam potom vediet ako ste dopadli.


V této situaci zmíním záležitost, která s danou problematikou souvisí.

Kdo píše články do recenzovaných periodik, nejsou jeho články automaticky vydány, protože všechny sporné náležitosti musí před jistou odbornou radou dříve obhájit. Takto to chodí a ve své podstatě je tento postup správný. V této konkrétní situaci, kdy byly zpochybněny jisté zažité skutečnosti, jsem se snažil daného kolegu pouze donutit slušnou formou k polemice nad danou problematikou. Nic víc, nic míň a to z mého pohledu argumenatací, kterou mě vyškolili opravdu dobří sběratelé.
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Moderátor
no pokial je znamka ** a je na nej kovova peciatka, ze je znamka overena tak je stale **, pretoze na lepe nie je ziadna stopa po poskodeni lepu... V zbierke mam niekolko serii v kvalite * a nijak mi to netrha srdce.
_______________
Moderátor
Evropa1 napsal
V této situaci zmíním záležitost, která s danou problematikou souvisí.

Kdo píše články do recenzovaných periodik, nejsou jeho články automaticky vydány, protože všechny sporné náležitosti musí před jistou odbornou radou dříve obhájit. Takto to chodí a ve své podstatě je tento postup správný. V této konkrétní situaci, kdy byly zpochybněny jisté zažité skutečnosti, jsem se snažil daného kolegu pouze donutit slušnou formou k polemice nad danou problematikou. Nic víc, nic míň a to z mého pohledu argumenatací, kterou mě vyškolili opravdu dobří sběratelé.


Vo vašom postoji je najväčší problém to slovíčko, čo som zdôraznil. Prosím nenúťte, nútili nás 40 rokov prijímať iné veci, a stačilo.
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Moderátor
Přemýšlím, zda mám do diskuse zasáhnout. Zatím ji ještě ponechám ve stávajících kolejích a budu doufat, že výrazně neujede.

Mimochodem tvrzení, že 1+1=2, také nemusí platit vždy. S klidným svědomím mohu napsat, že 1+1=10 a umím si toto své tvrzení obhájit.
Registrovaný uživatel
Čtvrt roku jsem tu nebyl, ale vidím, že mnoho se nezměnilo... Především Evropův rigidní pohled na sběratelství. Viz poznámka (parafrázuji) "jsem schopen diskutovat, ale některé věci jsou pevně dané, protože je to tak už 50 let a říkají to tak všichni staří sběratelé". Uvědomujete si, že i filatelie se může vyvíjet? A nejen v kosmetických úpravách (lepší hawidka než umafán), ale i zásadních názorech? Myslím, že proti jiným oborům (mince, umění..) je ještě příliš mladá, aby se mohlo říci "toto je zcela pevně dáno staletími". Víte, jak dlouho se tvrdilo, že infekce je ze špíny a Slunce obíhá kolem Země? A vida, ono to tak taky není. A věřili tomu jinaččí hlavy.
Ano, taky zde otevřeně nenapíšu známka se značkou je vlastně *. Proč? Třeba proto, proč to neudělají vámi zmiňovaní vydavetelé atd. - dokážete si představit, co by to udělalo např s cenami sbírek? Byla by to opravdová revoluce ve filatelii.
Další neustále opakovaná, řekl bych až fráze - "sběratelé lepu". Ne, nesbírám lep, sbírám známky V JEJICH PÚVODNÍ PODOBĚ, tedy tak, jak vypadaly řekněme na poštovní přepážce. Tam neměly ale nálepku, ani stopu, ani znaleckou značku a ano - přiznávám se a nestydím se a nebudu se za to nikomu omlouvat, měly původní lep (max s výrobními lomy, když se bavíme o kvalitě).
Poznámka m1234 je tady úsměvná - no samozřejmě, že znalci řeknou, že je to hloupost - protože je to živí! Mohli by dál dělat atesty, kde by jim práce přibyla, ale celkově by byli biti.
Znalectví je otázka sama pro sebe - v zásadě zde bylo vše řečeno (nebo by to bylo na dlouho). Můžu vám Evropo vyskládat celý výmětový list známek, kde se znalci spletli (je pravda, že se opakují některá jména) - a to se beru za lehce pokročilého začátečníka. Aby to zase nebylo špatně pochopeno - znalci ano, ale měli by to být partneři, rádci..., zároveň ale nezapomínat, že to jsou také lidé a tedy nebrat jejich závěry jako dogma. Co myslíte, kdo se spíše splete (plácnu, třeba emise TGM 1920)- znalec na generální ČSR I, nebo obyčejný sběratel, který se věnuje této emisi úzce specializovaně několik desítek let?
Souhlasím, že dnes je znalecká značka při prodeji výhodou a zaručí lepší prodejnost. Otázkou je, co bude za několik (desítek?) let. Osobně pozoruji mezi sběrateli nárůst zájmu o známky bez jakéhokoli zásahu, včetně značky.

Zkuste pane kolego aspoň jednou vystoupit z toho vašeho Orient expresu, kde vám všichni spolucestující včetně personálu tvrdí, že je to nejrychlejší a nejkomfortnější způsob dopravy a budete třeba překvapen, že se dá do Istanbulu doletěl podstatně rychleji letadlem..

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2 3 4 5 6 ... > »

Sběratel.com » Poštovní známky - naše » Zkušební značky

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1