Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Poštovní známky - naše » Zkušební značky

Vykupminci.cz
Numisargo

Zkušební značky

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3 4 5 6 7 ... > »

Autor Příspěvek
Moderátor
dejvy napsal
Přemýšlím, zda mám do diskuse zasáhnout. Zatím ji ještě ponechám ve stávajících kolejích a budu doufat, že výrazně neujede.

Mimochodem tvrzení, že 1+1=2, také nemusí platit vždy. S klidným svědomím mohu napsat, že 1+1=10 a umím si toto své tvrzení obhájit.


Jasně, ve dvojkové soustavě ;)
Registrovaný uživatel
A jenom jedna poznámka ještě - pokud je tu někdo, kdo se věnuje notafilii - označují se taky značkami bankovky, když se dnes dá skoro všechno padělat? Aneb jak by se vám líbilo, mít krásnou bankovku (říká se tomu tuším UNC), která by měla (samozřejmě na rubu) hezký cca 1cm podpis?
Registrovaný uživatel
Najskôr sa vyjadrím k nižšie uvedenému citátu, s ktorým má p. Evropa1 taký problém. Ak by sa náhodou ešte našiel niekto, kto má s touto mojou vetou nejaký problém (o čom síce pochybujem), alebo ak by si ju niekto zle vysvetľoval.
Pre p. Evropa1, platí to čo som napísal v závere príspevku #37.

Brett napsal
... ale na druhú stranu overená známka tiež nikdy nie je na 100% bezpochybne pravá.


Vidím 3 možnosti.
1. Známka overená znalcom pred desiatkami rokov, ktorú znalec overil v dobrom úmysle. Bol proste presvedčený o jej pravosti. V tomto prípade by som znalcovi nič nevyčítal. Je dobré sa na vtedajšie možnosti znalcov pozerať z "pohľadu doby". Neboli ešte známe všetky rozpoznávacie znaky falzifikátov, ktoré už dnes znalci poznajú a hlavne nemali k dispozícii techniku, akú majú znalci k dispozícii v dnešnej dobe. Počítače, scanery, digitálne mikroskopy a podobne.
2. Známka na ktorej je sfalšovaná znalecká značka pridaná na známku s úmyslom niekoho poškodiť.
3. Známka na ktorej je pravá znalecká značka pridaná na známku s úmyslom niekoho poškodiť. Túto značku na známku umiestnil niekto, kto sa podvodným spôsobom dostal k pravej znaleckej značke, väčšinou znalca, ktorý je už po smrti a nemôže sa brániť...
Nikdy som nepísal o tom, že je "v obehu" takýchto známok veľa, ale ak to je aj len zlomok percenta tak to je dobré brať do úvahy.

Neviem síce čo na tomto vysvetlení hore uvedeného citátu bude p. Evropa1 prekážať (s čím bude mať problém), ale viem, že on si niečo nájde. Veď pravda je len jedna a to je tá jeho, ktorá je nepopierateľná, nespochybniteľná a nedotknuteľná!

Stan napsal
To je pravda mýlil se Gilbert, Hirsch, Mrňák , Karásek a další. Nojo no ale jiný arbitr než znalci není.Takže pokud budou pochybnosti, vždy je musí rozhodnout nějaká autorita v daném oboru, tady subjektivní znalost je nedostačující.

Je to Můj názor , nechci se nijak míchat do tady vznikající rozepře dvou diskutujících.

Stan – prepáč, ale nejak som nepochopil, čo si chcel povedať / naznačiť. Ja s týmto, čo si napísal nemám problém a s stotožňujem sa s vyššie napísaným. Niekto rozhodovať musí. Nie len pre potreby filatelistov, ale napr. aj v súdnych sporoch. Nemám, čo k tomu dodať, snáď len to, čo som tu už písal - ak sa medzi znalcami nájde nejaká "čierna ovca", tak by malo byť v záujme všetkých zainteresovaných naňho "ukázať prstom" ...

m1234 napsal
Pan kolega Brett možete s tym nesuhlasit ,ja vam to neberiem - a určite sa najde par ludi ktorý nesuhlasia že 1+1=2 a tiež nema vyznam ich presviedčat že sa mylia.Pan kolega vaša pravda-nepravda sa da lahko dokazat.Oslovte vydavatelov katalogov ANK,Michel nech opravia svoje zatriedenia s tym že su nespravne a dajte nam potom vediet ako ste dopadli.

Poprosím o presný citát a číslo príspevku kde tvrdím, (alebo niekoho presviedčam), že známka so znaleckou značkou nie je **
PS: v príspevku #6 píšem:
Áno známku so znaleckou značkou ja osobne považujem za známku s poškodeným lepom.
Nevytrhávaj prosím z kontextu a čítaj tak, ako som napísal. Slovo "ja osobne" má v tej vete opodstatnenie!
Ak treba tak to napíšem "polopate".
Známku so znaleckou značkou ja osobne považujem za známku s poškodeným lepom, ale netvrdím, že takáto známka je napr. vo fil. katalógoch, alebo aukčných katalógoch považovaná za známku s poškodením lepu. Myslím to tak, že ak si budem ja robiť svoje súkromné poznámky k "čistej" známke so znaleckou značkou, tak do poznámky si uvediem *. Chce mi snáď niekto toto právo vziať? Zároveň poznamenávam, že nikoho nenútim a ani ho nepresviedčam, aby tak robil tiež!
Pre možno lepšie pochopenie, ako som to myslel uvediem ešte príklad:
Včera som na jednej akcii mal kotlíkový guláš a dobre som si pochutnal. Mohol som skonštatovať:
a) Ten guláš mi veľmi chutí!
b) Ten guláš je veľmi dobrý!
Vidíš ten podstatný rozdiel medzi a) a b) ??? Ja teda áno – v bode a) je prezentovaný názor a v bode b) je prezentované tvrdenie!

Záver: m1234 poprosím "nevkladaj mi do úst" niečo čo som nepovedal / nenapísal.
Takže ja necítim potrebu kontaktovať tvorcov žiadnych katalógov a radiť im aby sa riadili mojimi pohľadmi na túto problematiku. Ak je zaužívané, že "čistá" známka so znaleckou značkou je považovaná za **, tak to tak kľudne môže zostať - ja s tým nemám najmenší problém. Opakujem - nikoho o ničom nepresviedčam.

Úplne na záver chcem všetkých odporcov mojich postojov a názorov poprosiť, aby si pred tým, ako budú reagovať pozorne, v kľude a pomaly prečítali posledné dve vety z príspevku #6. Ja mám pri písaní svojich príspevkov zvyk upozorniť na to podstatné zvýrazneným písmom a to som urobil aj hneď v prvej mojej reakcii v tejto téme. Stále sa nájde niekto kto to buď úmyselne alebo neúmyselne prehliada.
Registrovaný uživatel
Ešte jedna malá poznámka / myšlienka k tomuto

Jaa-chym napsal
... je dost pravděpodobné, že bude dále přibývat zájemců (i u drahých položek) o známku zcela čistou. Třeba nás za 50 let budou proklínat dědici, jak sme ty známky značkami zkur... - tak jak mi teď spíláme dědům za nálepky.

Vie si niekto predstaviť (alebo aspoň pripustiť), že o pár rokov / desiatok rokov bude bežnou súčasťou počítačovej výbavy zberateľa / filatelistu, software, ktorý nám po položení známky na sklo scanera a jej oscanovaní po pár sekundách oznámi na display počítača dajme tomu, že známka je na 99.9% pravá, alebo falzifikát? Ja si celkom dobre viem predstaviť, že taký software buď ešte my, alebo naši potomci mať k dispozícii budú. A celkom dobre si viem predstaviť, čo si o nás a našich metódach s používaním znaleckých značiek na inak čistých známkach budú myslieť. Z toho preklínania sa budeme "v hrobe obracať" ... Tak, ako pred pár rokmi / desiatkami rokov boli niektoré dnešné vymoženosti pre našich predkov utópiou, tak aj pre niekoho môže byť utópiou myšlienka na takýto software ...
Registrovaný uživatel
No buď si jist, že jsou lidé, kteří se postarají o to, aby se podobný software k běžnému uživateli nedostal. V medicíně by se dneska dalo dělat tolik věcí... ale ne každému se to hodí
Registrovaný uživatel
Jaa-chym napsal
Znalectví je otázka sama pro sebe - v zásadě zde bylo vše řečeno (nebo by to bylo na dlouho). Můžu vám Evropo vyskládat celý výmětový list známek, kde se znalci spletli (je pravda, že se opakují některá jména) - a to se beru za lehce pokročilého začátečníka. Aby to zase nebylo špatně pochopeno - znalci ano, ale měli by to být partneři, rádci..., zároveň ale nezapomínat, že to jsou také lidé a tedy nebrat jejich závěry jako dogma. Co myslíte, kdo se spíše splete (plácnu, třeba emise TGM 1920)- znalec na generální ČSR I, nebo obyčejný sběratel, který se věnuje této emisi úzce specializovaně několik desítek let?
Souhlasím, že dnes je znalecká značka při prodeji výhodou a zaručí lepší prodejnost. Otázkou je, co bude za několik (desítek?) let. Osobně pozoruji mezi sběrateli nárůst zájmu o známky bez jakéhokoli zásahu, včetně značky.

Zkuste pane kolego aspoň jednou vystoupit z toho vašeho Orient expresu, kde vám všichni spolucestující včetně personálu tvrdí, že je to nejrychlejší a nejkomfortnější způsob dopravy a budete třeba překvapen, že se dá do Istanbulu doletěl podstatně rychleji letadlem..


Víte co mě pane kolego donutilo se zde tímto způsobem angažovat? Byla to jedna věta p. Bretta, kterou zpochybňuje všechny ověřené známky a včerejší email jednoho kolegy (sbírá několik let známky POŠTA ČESKOSLOVENSKÁ v té nejdražší poloze), který byl zdrcen jednostranným tvrzením, které si vysvětlil (a z té jedné konkrétní věty to vyplývá), že mohou být jeho známky v hodnotě mnoha milionů nepravé. Ano jedná se o velmi bohatého člověka, kterému chybí dost znalostí a zkušeností, ale rozhodl se z nějakého důvodu sbírat tyto známky a tudíž zkušební značky pro něho jsou jistou zárukou a náhraškou za jeho nedokonalé znalosti (i když neznám žádného ani špičkového sběratele tohoto období, který by si hrál na mistra světa a kupoval neověřené známky). Pak každá taková a podobná poznámka v podobě zpochybnění všeho je velmi nebezpečná.
Poznámky typu, že existuje spousta nepravých a ověřených známek je pravda, ale zde se pohybujeme v procentech z celkového počtu. Takže srovnání mé argumentace k dané větě a Vaše argumentace poukazující na určitý počet chybně ověřených známek, je tak trochu mimo.

Stále se zde poukazuje, že se filatelie vyvíjí, což je sice pravda, ale podle mého názoru budou oblasti, které budou nedotknutelné. K nim také bude patřit nějaký způsob ověřování pravosti. Nebo věříte tomu, že se ze všech potencionálních příštích kupců stanou nejvyšší odborníci, kteří budou moci s klidem kupovat neověřené známky? Já si to nemyslím a snad většina soudných lidí taktéž. Navíc nikdo z nás nemá ověřovací materiál, ani většina lidí některé drahé známky v životě neviděla a proto zbývá jediné, spoléhat se na vyšší instance. Před napsáním tohoto příspěvku jsem zavolal některým kolegům (velmi zkušeným sběratelům známek) jestli by byli ve svých oborech schopní dát ruku do ohně za své znalosti. Odpověď jednoznačná, nikoli, navíc padali i názory, že v nějakých oblastech jejich činnosti by je opravdu důvěryhodný znalec uvařil na velmi tenké nudli. Jeden kamarád mohl před pár lety koupit dopis s nádhernou barevnou frankaturou. Dopis nebyl zkoušený a proto kolem něho proběhla velká diskuse sběratelů, kteří nejsou žádnými začátečníky (jejich praxe se pohybuje v rozsahu minimálně dvaceti let a výše) a to s nejednoznačným výsledkem (každý se pohyboval ve vyjádřeních-pravděpodobně). Z tohoto důvodu dopis skončil u jednoho předního znalce. Jelikož se kamarád se znalcem zná osobně, ukázal znalec kamarádovi ověřovací materiál. Dodnes kamarád vzpomíná a na množství, kvalitu a vzácnost daného materiálu. Pane kolego buďte si jist, že tento sortiment bychom my všichni nedali dohromady za několik životů. Dále si jsem vědom, že kovovými značkami bylo znehodnoceno spousta kvalitních známek, které jsou doménou především našich znalců. Zároveň si ale musíme uvědomit, že spousta známek je již kovovými značkami zkoušena a bohužel my s tímto trendem minulosti nic nenaděláme.

Věřím, že my dva bychom se dokázali na hodně věcech shodnout, ale čím jste mě dohřál, byl poslední odstavec. Nezlobte se ale právě já jsem zde znám tím, že se snažím dostat lidi od počítačů a zdělit jim, že mnoho věcí se zde nenaučí a bylo by v jejich zájmu pohybovat se ve sběratelském světě. Za toto jsem peskován především z řad lidí, kteří berou stránky Sběratele jako vrchol jejich snažení. Já jsem znám jako člověk, který se snaží být vždy ve víru opravdového dění, poznávat naše přední sběratele, znalce, odborníky v dané problematice. Dokonce se říká, že až se na Měsíci otevře první obchod s mincemi, budu mezi prvními, který si nechá poslat nabídku. Proto v žádném vlaku nesedím, právě naopak.

Jelikož mě p. Brett dává najevo jistou arogantní formou nezájem být se mnou v kontaktu. Napíši svůj názor na jeho vyjádření zde.
Pane Brette, jednoznačně jste v dané větě zpochybnil všechny zkoušené známky, to nemůžete ničím popřít a to ani následujícím vyjádření, které se nevztahuje k dané větě. Na toto téma jsem dnes hovoři s jedním naším předním sběratelem a obchodníke (s několika desetiletími praxe), který mě sám zavolal a také on chápe danou větu ve smyslu mého vyjádření. Jelikož se jedná o velmi nebezpečný počin, který může v očích některých kolegů způsobovat nedůvěru k ověřenému filatelistickému materiálu, prosím Vás, abyste se od dané věty distancoval.
Závěrem chci podotknout, že jsem zmiňovaného pana kolegu poprosil i o vyjádření zde, ale bohužel nemá zájem se těchto a podobných debat na stránkách Sběratele účastnit.
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Moderátor
Pan Evropa1: S prepáčením, ak Vám smrdí debata "plebsu" zberateľov, tak prosím nechodte sem. Debatujte vo vašej "smotánke" zberateľov. Ja mám stále pocit, že vy neviete rozlíšiť zberateľa od investora. Väčšina tu diskutujúcich patrí do kategórie "plebsu" čo sa týka finančných možností. Preto si tento hendikep sa snaží vynahradiť svojími znalosťami.
Kým ako ste sám uviedli vyššie máte bohatého známeho, ktorý sa rozhodol zbierať známky tej najvyššej finančnej kategórie bez patričných znalosti. A to je tá chyba. To nenahradí ani X znaleckých značiek, posudkov na kupovaných známkach.
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Registrovaný uživatel
Brett ve Svém příspěvku napsal
Citovat
Stan napsal
To je pravda mýlil se Gilbert, Hirsch, Mrňák , Karásek a další. Nojo no ale jiný arbitr než znalci není.Takže pokud budou pochybnosti, vždy je musí rozhodnout nějaká autorita v daném oboru, tady subjektivní znalost je nedostačující.

Je to Můj názor , nechci se nijak míchat do tady vznikající rozepře dvou diskutujících.

Stan – prepáč, ale nejak som nepochopil, čo si chcel povedať / naznačiť. Ja s týmto, čo si napísal nemám problém a s stotožňujem sa s vyššie napísaným. Niekto rozhodovať musí. Nie len pre potreby filatelistov, ale napr. aj v súdnych sporoch. Nemám, čo k tomu dodať, snáď len to, čo som tu už písal - ak sa medzi znalcami nájde nejaká "čierna ovca", tak by malo byť v záujme všetkých zainteresovaných naňho "ukázať prstom" ...


Brett byla to víceméně reakce na první větu příspěvku č. 20.
Vím, že spousta sběratelů , specialistů má velké znalosti ale v téhle větě mě nějak chyběla určitá pokora a vyznělo to , že dotyčný je neomylný. Proto ten Můj příspěvek. Já osobně bych sběratele varoval před samozvanými znalci.
Registrovaný uživatel
Ještě na úvahu Jaa-chyma

Jaa-chym napsal
Citovat
ale je dost pravděpodobné, že bude dále přibývat zájemců (i u drahých položek) o známku zcela čistou. Třeba nás za 50 let budou proklínat dědici, jak sme ty známky značkami zkur... - tak jak mi teď spíláme dědům za nálepky.


Budu reagovat s nadsázkou. Všechny známky označené znalci budou muset sběratelé vrátit k likvidaci. Z muzeí vyhrabeme uložené tiskové desky a natiskneme známky nové, s lepšími barvami, s kvalitním papírem a lepová strana bude mít odpuzující účinky vůči všemu co by se na ní dalo napsat.

Jaa-chyme prosím neber to ve zlém , jenom jsem se na chvilku zamyslel co by se asi tak stím dalo udělat. :D :lol: :mrgreen:
Registrovaný uživatel
smith napsal
Pan Evropa1: S prepáčením, ak Vám smrdí debata "plebsu" zberateľov, tak prosím nechodte sem. Debatujte vo vašej "smotánke" zberateľov. Ja mám stále pocit, že vy neviete rozlíšiť zberateľa od investora. Väčšina tu diskutujúcich patrí do kategórie "plebsu" čo sa týka finančných možností. Preto si tento hendikep sa snaží vynahradiť svojími znalosťami.
Kým ako ste sám uviedli vyššie máte bohatého známeho, ktorý sa rozhodol zbierať známky tej najvyššej finančnej kategórie bez patričných znalosti. A to je tá chyba. To nenahradí ani X znaleckých značiek, posudkov na kupovaných známkach.


Nezlobte se pane kolego, ale nedovedl jsem si představit, že právě Vy se snížíte k takto ubohé argumenataci.
Každý člověk se vyvíjí. Prvopočátkem je jeho rozhodnutí něco sbírat a je pouze na něm, jaké mety to chce dotáhnout. Jestli mu stačí ustrnout na průměru, nebo se danému období chce věnovat opravdu "na plný úvazek" se všemi náklady, které z toho plynou. Bohužel je mnoho těch, kteří hledají pouze výmluvy proč to nejde, ale pak jsou také ti, kteří hledají cesty, aby něčeho dosáhli.
Já jsem začínal z ničeho, jako naprosto obyčejný člověk, který začínal na vesnických burzách, poté jsem jezdil do Prahy, pak jsem začal jezdit po aukcích. Mezitím jsem se snažil pochopit teorii, poznávat sběratelský trh. Já také nejsem bohatý člověk, ale do vyšších pater jsem se dostal svými znalostmi, které jsou respektované. Proto Vaše dělení mezi bohaté a chudé je směšné a je vidět, že jste nepochopil některé souvislosti, které na trhu působí. Proto dnes znám spoustu opravdových a špičkových sběratelů, kteří se dostali na výsluní svými schopnostmi a odříkáním, kterým by někteří lidé zde jistě něchtěli prožít. Nic není zadarmo, vše bychom si měli zasloužit a tak je to také správně. Pak jsou zde bohatí lidé, kteří možná měli v životě štěstí, ale to Vás také neopravňuje, abyste z nich dělal investory. Mohu Vám zdělit, že někteří mají znalosti jako málo kdo a koníček filatelie je pro ně zálibou, kterou by něvyměnili. Lidi totiž nedělíme podle Vašeho klíče, ale naprosto podle jiných hodnot. To se týká také například morálních hodnot, které daní lidé zastávají.Atd.
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
« Poslední úpravu provedl(a) Evropa1 v 28. 7. 2015, 10:42. »
Moderátor
Evropa1 napsal
Nezlobte se pane kolego, ale nedovedl jsem si představit, že právě Vy se snížíte k takto ubohé argumenataci.

Bohu žiaľ ste nepochopili podstatu môjho príspevku. A mne sa zdá, že je to hádzanie hrachu na stenu..... Jednoducho si nepripúšťate iný názor na vec len tu svoju.
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Moderátor
Evropa1 napsal
... Proto dnes znám spoustu opravdových a špičkových sběratelů, kteří se dostali na výsluní svými schopnostmi a odříkáním, kterým by někteří lidé zde jistě něchtěli prožít...


No nevím nevím. Ona existuje sběratelská špička a filatelistické výsluní? Asi by měl vycházet nějaký filatelistický bulvár. Ale to jen tak na okraj...
_____________________________________________________________________
Nedávná historie ukazuje, že ani znalecká značka není zárukou pravosti...

V této diskusi se opět projevuje, že zobecňovat a paušalizovat není rozumné (navíc, pokud lidé při psaní obecného příspěvku mají v podvědomí ten svůj konkrétní obor).
Registrovaný uživatel
Jaa-chym napsal
A jenom jedna poznámka ještě - pokud je tu někdo, kdo se věnuje notafilii - označují se taky značkami bankovky, když se dnes dá skoro všechno padělat? Aneb jak by se vám líbilo, mít krásnou bankovku (říká se tomu tuším UNC), která by měla (samozřejmě na rubu) hezký cca 1cm podpis?
Pan kolega velmi neštastne zvolene prirovnanie.To predsa nemožete seriozne takto porovnavat.Na bankovke je na 99% obojstranna tlač - na znamke iba jednostranna.Ovela lepšie prirovnanie je obraz - tiež iba jednostranny.A tam na zadnej strane najdete čo len chcete-podpis,poznamky,evidenčne čisla,štitky.Prineste mi obraz Moneta,Rembranta,Barocciho,Rotariho,Benku zo zadnej strany opečiatkovany,olepeny štitkami,podla vas takto strašne zničeny ,povedzme za 10% jeho ceny.Kupim a asi nebudem sam.
_______________
Registrovaný uživatel
smith napsal
Pan Evropa1: S prepáčením, ak Vám smrdí debata "plebsu" zberateľov, tak prosím nechodte sem. Debatujte vo vašej "smotánke" zberateľov. J


Jako ubohé jsem myslel tuto větu.

Jinak i věty typu ........... házení hrachu na stěnu,,,,,,,,,,,,, o něčem svědčí.

Pane kolego já mám asi smůlu, že se pohybuji ve vysokých patrech našeho sběratelského trhu, kde platí jistá pravidla, která nevznikla z ničeho, ale je to jistý soubor, který vznikl z názorů, potřeb a zkušeností sběratelů. Ty se pak používají a podvědomě je používám také. Zde mám smůlu s některými lidmi, kteří je nedokáží pochopit (bez urážky). Upozorňuje, že je používají i naprosto obyčejní lidé (ke kterým se řadím) a to i na obyčejných vesnických burzách.

To je například mnou kritizovaná věta, kterou zde vyřkl člověk, který se sbírání známek věnuje pouze pár měsíců (pouze konstatuji) a na sběratelském trhu by byl jeho názor argumentačně rozcupován, protože se ve své podstatě jedná pouze o deklaraci, kterou není daný člověk ani v nejmenším schopen obhájit. Ano, každý máme právo na vlastní názor, ale také platí, že kdokoli jiný má právo náš názor vystavit polemice a je na nás ho obhájit. Pokud toho nejsme schopni, platí slušnost se ho vzdát.
Místo toho abyste k této větě zaujal jednoznačné stanovisko a doufám, že odmítavé. Daná věta Vás nechává v klidu (což je celkem nepochopitelné) a místo toho jste se stal součástí jistého flašinetu, který hlásá, že mám pouze jednostranné názory. Ano v zásadních oblastech (které předurčují zákonitostí kolem chování se trhu a jeho jednotlivých nástrojů) ano, tak jako každý sběratel, které znám. Pokud budete mít zájem si popovídat o některých souvislostech, které nemají jednoznačný závěr, jsem připraven si s Vámi o těchto věcech popovídat. Možná budete překvapen, že jsem velmi kreativní člověk, který je schopen například v aukčním sále měnit postoje okamžitě a to v závislosti na měnící se situaci. A víte proč. Možná proto, že toto chování je jistou zárukou k úspěchu a zkostnatělé polohy nikam nevedou. Proto musíme velmi přesně vědět, v jakých oblastech nesmíme uhnout z daných předsevzetí a kdy se vlastní tvorbě meze nekladou. Ale tento přístutp neplatí pouze ve sběratelství, ale vlastně ve všech lidských činnostech.
Proto mé odmítání dané věty je zásadním pohledem, kde neplatí ani nejmenší míra tolerance.
A co Vy a daná věta?
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Registrovaný uživatel
To smith.

Jedna poznámka v míru.
Nechci si Vás nějakou formou udobřovat, není to můj styl a nemám to zapotřebí, ale stále Vás považuji za člověka, který má šanci v oboru sbírání známek něčeho dosáhnout. Asi nikoli v nejbližším období, protože předpokládám Vaše datum narození na dobu nedávno minulou, ale jednou si snad budete moci dovolit investovat větší částky peněz než dnes. Poté si budete moci dovolit koupit zajímavější položky, které se ale nalézají na větších aukcích a na tuto dobu musíte být připraven.
Pointa této poznámky.
Dnes mě zatelefonoval jeden náš přední sběratel a obchodník, se kterým jsem vedl poměrně dlouhý hovor. I když má na 10-15% problematiky jiný názor, ve všem ostatním (včetně dané věty a všech podstatných souvislostí) jsme se zcela shodli. Bohužel já se věnuji nyní jinému oboru, proto zcela neocením jeho ohromné zkušenosti z oblasti zkušební problematiky (tento člověk zná naše přední znalce, ví v čem jsou dobří, které věci dát konkrétním znalcům atd). Myslím, že by Vás takové a podobné debaty dokázaly velmi obohatit a vedly by i k pochopení a k otevření nových, možná dosud neznámých zákoutí filatelie. Věřte, to jsou neocenitelné záležitosti.
V mém okolí jsem znal jednoho sběratele, kterého znal také tento člověk a podle mých názorů a chování se daného kolegy usoudil, že jsem to byl právě já, kdo tohoto kolegu z mé blízkosti do tajů filatelie zaškolil. Za toto mě vyslovil poklonu, čehož si strašně vážím, protože má práce má snad nějaký smysl.

Závěrem.

Proč tento člověk vyhledal kvůli názorům mě a né Vás (tuto poznámku neberte ve zlém)? Nestálo by za to se zamyslet nad tím, co máte udělat pro to, aby jste tyto lidi svými názory zaujal. Dnes jste parceloval lidi podle majetku, ale věřte, že spousta lidí hodnotí své konkurenty především podle znalostí. Já jsem také přišel kdysi za naším předním sběratelem, jehož sbírka snese nejvyšší parametry a dnes by stála majlant, ale tento člověk mě začal brát především proto, že jsem mu byl ve vědomostech téměř roven. Tito lidé pak stojí za náš zájem, protože oni nás vystřelí výše a věřte, vím o čem mluvím.
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Moderátor
Evropa1 napsal
To smith.

Jedna poznámka v míru.
Nechci si Vás nějakou formou udobřovat, není to můj styl a nemám to zapotřebí, ale stále Vás považuji za člověka, který má šanci v oboru sbírání známek něčeho dosáhnout. Asi nikoli v nejbližším období, protože předpokládám Vaše datum narození na dobu nedávno minulou, ale jednou si snad budete moci dovolit investovat větší částky peněz než dnes. Poté si budete moci dovolit koupit zajímavější položky, které se ale nalézají na větších aukcích a na tuto dobu musíte být připraven.

Bohu žiaľ už nie som žiadny zelenáč (podľa veku). Pomaly mi na krk šľape päťdesiatka (to len na okraj). Či si budem môcť dovoliť investovať väčšie čiastky do zbierky?! Aj keby som mohol, neurobil by som to, hlavne nie na úkor rodiny (sám ste spomenuli, že vzácne materiály získať je niekedy o odriekaní, tak ja ochudobňovať rodinu nemienim), a nemám z toho zlý pocit, resp. hlavu v smútku, že si nedovolím kupovať drahé veci.

Evropa1 napsal
Pointa této poznámky.
Dnes mě zatelefonoval jeden náš přední sběratel a obchodník, se kterým jsem vedl poměrně dlouhý hovor.

Závěrem.

Proč tento člověk vyhledal kvůli názorům mě a né Vás (tuto poznámku neberte ve zlém)?

Predpokladám preto, že sa nepoznáme..... ;)

Evropa1 napsal
Nestálo by za to se zamyslet nad tím, co máte udělat pro to, aby jste tyto lidi svými názory zaujal.

V mojom okolí je dostatok fundovaných zberateľov, o ktorých názor si stojím, a väžim si ich. Na to aby zberateľ bol fundovaný nie je za potreby byť známym zberateľom, znalcom resp. obchodníkom. Oveľa viac si cením obyčajných ľudí-zberateľov ako smotánku filatelistickej obce.

Evropa1 napsal
Dnes jste parceloval lidi podle majetku, ale věřte, že spousta lidí hodnotí své konkurenty především podle znalostí. Já jsem také přišel kdysi za naším předním sběratelem, jehož sbírka snese nejvyšší parametry a dnes by stála majlant, ale tento člověk mě začal brát především proto, že jsem mu byl ve vědomostech téměř roven. Tito lidé pak stojí za náš zájem, protože oni nás vystřelí výše a věřte, vím o čem mluvím.

Parceloval som ľudí-zberateľov podľa majetku v tom zmysle, že:
1. Prevažná väčšina filatelistov sú bežní smrteľníci, ktorí žijú z mesačnej výplaty. Teda si nemôžu dovoliť drahšie položky kupovať
2. Z vašich príspevkov mám vždy pocit, že hovoríte o kategórii zberateľov z tých majetnejších kruhov.
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Registrovaný uživatel
smith napsal
Dnes mě zatelefonoval jeden náš přední sběratel a obchodník, se kterým jsem vedl poměrně dlouhý hovor.

Závěrem.

Proč tento člověk vyhledal kvůli názorům mě a né Vás (tuto poznámku neberte ve zlém)?

Predpokladám preto, že sa nepoznáme..... ;)



Budete se divit, ale niky jsem se s tímto člověkem nesetkal, on mé jméno neznal a před krátkým časem mě oslovil elektronicky, když jsem na stránkách filatelie zmiňoval jeden zajímavý dopis. Debat na těchto stránkách se neúčastní, odmítá to a dnes mě dvakrát zavolal právě z důvodů diskuse, která zde probíhala.

Váš věk mě opravdu překvapil. Já jsem usuzoval z okolnosti, že jste před jistým časem oznamoval zde radostnou událost (nebo se mýlím a spletl jsem si Vás s někým jiným?).
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Moderátor
Evropa1 napsal
Váš věk mě opravdu překvapil. Já jsem usuzoval z okolnosti, že jste před jistým časem oznamoval zde radostnou událost (nebo se mýlím a spletl jsem si Vás s někým jiným?).


Nemýlite sa. Áno pred 3,5 rokmi som tu založil tému:

https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/kecarna-tlacharna-filatelia-11372

z dôvodu narodenia mojich dvojíčok. Čo už.... rodičom som sa stal až po štyridsiatke. :D
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Registrovaný uživatel
smith napsal
V mojom okolí je dostatok fundovaných zberateľov, o ktorých názor si stojím, a väžim si ich. Na to aby zberateľ bol fundovaný nie je za potreby byť známym zberateľom, znalcom resp. obchodníkom. Oveľa viac si cením obyčajných ľudí-zberateľov ako smotánku filatelistickej obce.


Jestli dovolíte tuto odpověď bych já takto neformuloval.

Smetánka není nějaká skupina, která se vyznačuje podle nějakého klíče, ale skupina lidí, kteří si pouze myslí, že k dané smetánce patří. Proto znám například špičkového sběratele, který se chová naprosto obyčejně, ale také znám začátečníka, který se za člena smetánky považuje. Pak je na nás vyhledávat lidi, které je v našem zájmu poznat a to naprosto bez předsudků. Dále není, alespoň v mém zájmu, si říkat,. že tito kolegové mě stačí a není potřebné poznávat ostatní. To bych se v některých případech moc daleko nedostal. Proto má filozofie v této otázce pramení z přesvědčení, že je dobré poznat maximum možného. Někdy můžeme poznat někoho podstatného pro naší práci opravdu z náhody a nestačíme se divit, jak to bylo důležité. Někdy si slibujeme terno a výsledkem jsou pouze vzdušné zámky.
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Moderátor
Kto su ty pani znalci?, pani zberatelia z vyssich kruhov, vzdy je to pisane v hadankach... panecku som z tychto prispevkov vzruseny a v noci nemozem spavat.
_______________
Moderátor
Evropa1 napsal
Jestli dovolíte tuto odpověď bych já takto neformuloval.

Smetánka není nějaká skupina, která se vyznačuje podle nějakého klíče, ale skupina lidí, kteří si pouze myslí, že k dané smetánce patří.

Len bohu žiaľ mienkotvorní činitelia vo filatélii sa tak väčšinou správajú, že tam patria. Bohu žiaľ, vlastná skúsenosť.....

Evropa1 napsal
Dále není, alespoň v mém zájmu, si říkat,. že tito kolegové mě stačí a není potřebné poznávat ostatní. To bych se v některých případech moc daleko nedostal. Proto má filozofie v této otázce pramení z přesvědčení, že je dobré poznat maximum možného. Někdy můžeme poznat někoho podstatného pro naší práci opravdu z náhody a nestačíme se divit, jak to bylo důležité. Někdy si slibujeme terno a výsledkem jsou pouze vzdušné zámky.


S týmto samozrejme súhlasím. Netvrdil som, že k tomu aby som napredoval v znalostiach mi postačujú tie kontakty, ktoré mám teraz.
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Registrovaný uživatel
smith napsal
S týmto samozrejme súhlasím. Netvrdil som, že k tomu aby som napredoval v znalostiach mi postačujú tie kontakty, ktoré mám teraz.


Právě ale fundovaný a zároveň známý zběratel má mnoho dalších kontaktů, které když se otevřou, dokážete poznat během velmi krátké doby celý vějíř dalších lidí, ke kterým byste se jinak třeba nikdy nedostal.

Fundovaný sběratel bez dalších kontaktů je pouze individualita, ale jak jsem řekl, každý kontakt nás posune dále. Někdy je cesta delší, jindy vede k cíli kratší trasa.
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Registrovaný uživatel
Evropa1 napsal
Citovat
Budete se divit, ale niky jsem se s tímto člověkem nesetkal, on mé jméno neznal a před krátkým časem mě oslovil elektronicky, když jsem na stránkách filatelie zmiňoval jeden zajímavý dopis. Debat na těchto stránkách se neúčastní, odmítá to a dnes mě dvakrát zavolal právě z důvodů diskuse, která zde probíhala.


Můžete napsat co ho na této diskuzi tak vystrašilo , že Vám dvakrát volal ?
Mě by to zajímalo a ostatní možná taky. Třeba Nám něco uniká.
Registrovaný uživatel
Stan napsal
Můžete napsat co ho na této diskuzi tak vystrašilo , že Vám dvakrát volal ?
Mě by to zajímalo a ostatní možná taky. Třeba Nám něco uniká.


Já jsem daného pána poprosil o reakci zde, ale byl jsem odmítnut.

Nezlobte se ale bylo by z mé strany neslušné, pokud bych bez jeho vědomí odkrýval soukromý rozhovor.
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Moderátor
Evropa1 napsal
Já jsem daného pána poprosil o reakci zde, ale byl jsem odmítnut.

Nezlobte se ale bylo by z mé strany neslušné, pokud bych bez jeho vědomí odkrýval soukromý rozhovor.


V hrubých črtoch bez uvedenia mena by to mohlo byť prínosné tu prítomným diskutujúcim.
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3 4 5 6 7 ... > »

Sběratel.com » Poštovní známky - naše » Zkušební značky

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1