Tohle je jednoznacne jednani odporujici dobrym mravum a divil bych se, kdyby to neodporovalo platnym zakonum. Ceska posta budi zdani, ze kdyz si clovek pojisti zasilku, tak v pripade ztraty dostane zaplaceno a pritom odmita platit. V podstate je to prachsprosty podvod. Zadat doklad o cene je smesna zaminka, za prve nejsou z dokladu schopni urcit, jestli jde o stejnou vec a za druhe nakupni cena a trzni cena po letech muzou byt dve naprosto rozdilne veci.
Chapu, ze asi nechces riskovat ztratu dalsich penez v pripade soudniho sporu, ale rozhodne by stalo za to obratit se na postovniho ombudsmana, pak na CTU, pripadne MV a zkusit to medializovat. Na skodu by nebylo ani trestni oznameni pro podezreni z kradeze. Cim min lidi si necha kalet od tohoto postkomunistickeho bordelarskeho molochu na hlavu, tim vetsi je pravdepodobnost, ze se snad dozijeme toho, ze se neco zmeni.
Zkušenosti s poštami
Moderátoři: ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.
| Autor | Příspěvek |
|---|---|
|
#76 29. 9. 2011, 19:26
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
#77 29. 9. 2011, 19:30
|
|
Registrovaný uživatel
![]() Registrován: Pro 2009
|
tenzor: Ono to je sice hezké, ale tím, že JÁ vlastně porušuju zákon č. 71/1994 sb. o prodeji a vývozu kulturních předmětů (šlo o minci z 19. stol.), nemám odvahu do toho dále zasahovat. A jako vysokoškolský student mám velmi omezené finance.
_______________ |
|
#78 29. 9. 2011, 19:49
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Jinými slovy vám z reklamačního oddělení napsali, že jim lžete. Zkuste aspoň podat námitky. Na vašem místě bych se poradil s advokátem (asi obor pojišťovnictví), přeci nejde o nijak malou částku.
|
|
#79 29. 9. 2011, 20:21
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
To bylo do zahranici? No jo, to muze byt drobny problem, kdyby se na tom nekdo otocil..
Ale jinak stiznost je zadarmo ![]() |
|
#80 29. 9. 2011, 20:33
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Přesně tak, pokud vám ČTÚ dá v té věci za pravdu, tak snad pošta nebude mít odvahu k soudnímu sporu a náhradu vyplatí.
|
|
#81 29. 9. 2011, 21:25
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Myslím že tento příklad bezřehé drzosti ČP je mnohem větší problém, než soukromý prodej numismatického materiálu (nevelkého množství) do zahraničí.
A propos - kdo to kontroluje třeba na Aukru? Abych se přiznal, numismatice se nevěnuji a výše uvedený zákon mi dosud nic neříkal (tedy nenapadl by mě ve spojitosti s mincemi, dle znění "starší 50let"), ale v tom případě na i-net aukcích je zákon porušován tisícekrát denně... |
|
#82 11. 10. 2011, 11:54
|
|
Registrovaný uživatel
![]() Registrován: Bře 2011
|
Podle mě obsah zásilky byl měkký a nedovoloval oražení známek razítkem, tak je škrtli propiskou a přilepili otisk denního razítka na výstřižku. Toť můj názor. Něco podobného mám taky. _______________ Jsem mladý filatelista. Sbírám poštovní nálepky. |
|
#83 19. 10. 2011, 20:48
|
|
Registrovaný uživatel
|
Spor s Českou poštou je pravděpodobně uzavřen. Nakonec jsem dal na vaši radu a rozhodl se bojovat dál. Napsal jsem zdvořilý, ale rozhodný dopis na ředitelství ČP, kde jsem se dožadoval spolupráce, v opačném případě bych celý postup reklamace předložil veřejným médiím. A hle - obratem mi přišel dopis, že hodnotu mince není třeba doložit účtem, stačí prý sběratelský katalog, případně katalog aukční. Je zajímavé, že tyto odkazy jsem jim už posílal před měsícem e-mailem a nikdo na ně nereagoval. Takže jsem znova prošel katalogy aukcí Künker a Rauch a opět jim zaslal tyto údaje, tentokrát jako věc poštovní služby (pošťačka na naší poště je velmi milá a vstřícná a asi bych ji měl koupit bonboniéru
). To bylo před týdnem. A dnes mi přišel dopis, že ČP uznává mou reklamaci a udaná částka bude vyplacena v plné výši. Takže už čekám jen na složenku. ![]() _______________ |
|
#84 19. 10. 2011, 21:53
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
No vida... ale kolik je takových, kteří se neozvou. Gratuluji a užívejte si zasloužené satisfakce.
|
|
#85 19. 10. 2011, 22:10
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
A o tom to je.. gratuluju
![]() |
|
#86 19. 10. 2011, 22:10
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Gratuluji! Ať penízky brzy přijdou.
|
|
#87 19. 10. 2011, 22:30
|
|
|
Moderátor
|
také grauluji ke zdárnému konci
přijde mi to ale celé poněkud divné - zásilka byla zaslána cenným psaním s udanou cenou - na tuto cenu je zásilka pojištěna - dle udané hodnoty zásilky také platíte (dle tarifu ČP) za doručení a zásilka je pojištěna - domnívám se tedy, že poště vůbec nic nebylo do toho co dopis obsahoval a nejste povinován dokládat cenu zásilky - pošta si vzala peníze za doručení zásilky udané hodnoty a když ji nedoručila, tak za to zaplatí bez ohledu na to co v dopise bylo - to už by mohla chtít kontrolovat zda je skutečně odpovídající cena při převzetí zásilky ? - a co na to listovní tajemství ? tolik jen pohled laika - ale možná mi jej nějaký právně lépe vzdělaný kolega vyvrátí jinak před časem jsem stejný problém ztraceného cenného psaní, které jsem já odesílal také řešil - a nikdo po mně tehdy nechtěl abych doložil co bylo obsahem dopisu a jakou to mělo cenu (možná to bylo proto, že cena byla jen 2000CZK) - trvalo to také několik měsíců - a světe div se ta zásilka se nakonec našla |
|
#88 27. 10. 2011, 20:11
|
|
Registrovaný uživatel
|
Takže záležitost s ČP je definitivně uzavřena. Dnes mi přišla i složenka, byla vyplacena a peníze odloženy na aukci Dukát Brno
![]() _______________ « Poslední úpravu provedl(a) jan322 v 27. 10. 2011, 20:15. » |
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky ·
RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1