Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Ocenění, hodnota, určení poštovních známek » známky

Vykupminci.cz
Numisargo

známky

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobry den, mam doma stare dopisy se znamkami österreichischepost z roku 1908 v ruznych hodnotach. Mam znamky odlepovat, nebo nechat s razitky? Popr. mohly by mit nejakou hodnotu? V pozustalosti se nachazi rovnez jine listiny z roku 1913, napr. clensky listek a legitimace spolku "Česky kneipp", plavebni rad zavodu Kareš& Stocký, Bremen atd.....zajimalo by to nekoho? Dekuji
Registrovaný uživatel
Dobrý den ,nejsem sběratel známek :) ale rozhodně bych to nevystrihoval a nechál to cele
Moderátor
Samozřejmě v žádném případě neodlepovat! Nevím, jak toto může někoho napadnout :D (myslím to v dobrém). Co se týče zbytku- naskenovat, nafotit a pověsit sem do tohoto vlákna, ať se mrknem.
Registrovaný uživatel
Pavlínka - já natoto nechci pomyslet ale dějí se různé věci :) já sbiram například nákladní listí a pro sběratele kolku se tomu říká fiskální ceniny a oni sou schopný ten nákladní list roztrihnout napůl ,ten konec vyhodí a nechají si jen kus a tím ten nákladní list skazi a různé věci se dějí i ve známkách někteří je vystrihuji tím stilem že ustrihnou kus známky nebo kus razítka :( ...Přesně ,lepší je vše naskenovat a mnozí odborníci poradi :).
Moderátor
Pro Zeleznice: Něco podobného se mě stalo také. Kamarádka mě dovezla z Rakouska, kde má příbuzné, plnou krabici od bot výstřižků Rakouska - císařství, mnohé pestré frankatury, několikanásobné frankatury a podobně. Prý sbírám známky a tak u příbuzných vše pečlivě z obálek vystříhala.
Registrovaný uživatel
blazek007 - tak to jo no :( to zamrzí no ...Je dobře že si navas kamarádka spomina ale toto moc dobre rozhodně nebylo ale nevadí no :) občas každý nějakou chybu uděláme :)

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Ocenění, hodnota, určení poštovních známek » známky

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1