Moderátoři: smith

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#11 13. 2. 2008, 20:09

to Ratusratus;som rád ,že ukážkov z archívu si potvrdil moje slová.😆
Problém nebol vo váhe,ale v popise aukcie.😉
Hlavne tá časť o bližšom popise prečo 1/24 nie je taká ako zvyčajne sú pri náleze.😆
Niečo ohľadom Castelina:Je pravda,že publikoval hodne o keltských minciach,ale zároveň aj český stredovek.
V českej numizmatike sa predovšetkým zaslúžil o podrobnú typológiu mincí grošového obdobia plus drobné mince predhusitskej a husitskej doby.
Preto som uviedol niektoré mená numizmatických osobností ktoré sú ĺen na hore uvedené obdobie.
Teda zasa nie všetky mená,aby ma niekto neatakoval za určitú nepresnosť,ale kto sa zaujíma detailnejšie o Antiku bude už vedieť.😉

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
Ratusratus

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2008

#12 13. 2. 2008, 20:19

Nemá cenu s tebou diskutovat ty o voze já o koze.

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#13 13. 2. 2008, 21:13

:shock: 🙄 uhm.😆 😁

Profilový obrázek
Aemilio

Uživatel

Zaregistrován:
7. 2. 2008

#14 28. 2. 2008, 00:55

Jasné, že střižek najprv odliali (aj keď niekedy sa strihal z prútov, ale tie musel tiež niekto odliať:) a až potom sa do neho razilo, ale to neznamená, že minca môže mať znaky odliatku. Ak si všimnete, tak som sa tu hlavne pýtal, pretože zbieram rímske mince. Zaujal ma ten "výbežok", lebo som už také videl pri štúdiu rímskych falzifikátov, jednoducho mi hneď padol do oka (ideálna veľkosť aj tvar, jasný sprew channel)). Tiež mi napadlo, či by to mohol byť len skúšobný vryp, ktorým chcel niekto zistiť, či je to naozaj zlato, ale ten by urobil do mince ryhu a nie vyvrhol taký kus materiálu - kovu nerovnomerne na jednu stranu do tvaru kuželu. To je absurdita. Videl som i skúšobné vrypy na zlatom rímskom aureuse, ktorý som mal možnosť držať v rukách, ale takto to nevyzerá!!! Ďalšia vec, ktorá vrhá veľmi silný tieň podozrenia, resp. je znakom odlievania je tá široká priehlbina s neostrými krajmi na hrane mince, na druhom obrázku, zhruba na siedmej hodine. Toto sa stáva, ak odlievate mincu podľa formy, ale pri odlievaní nezostanú všetky detaily tak ostré ako pri razbe a praskliny v originálnej predlohe (ktoré mohli vzniknúť razbou) sa sčasti zaplnia tečúcim kovom, sčasti však zostanú vidieť a ostré kraje praskliny na minci zostávajú po odliati mäkké - soft. To sa dá vidieť na Vašej minci. Je tu možnosť, že ste ju tak veľmi zle nafotil, ale ten sprew mi tam pripadá dosť evidentný. Čo sa týka štýlu mince, nemám veľmi čo povedať, lebo v keltských minciach sa nevyznám, ale tá Váša minca jednoducho žiadny štýl nemá a detaily sú nie slabé ale doslova roztečené. Tú mincu by som ani nenazval falzum, ale veľmi amatérske falzum, ak ich Kelti aj neodlievali, lebo stále sa mi zdá, že som to niekde čítal. Potom by bola O.K. Možno by pomohlo, keby ste nám tu mohol poslať kvalitnejší obrázok, lebo ten útvar na boku za zárez z tých fotiek nikto považovať nemôže.

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#15 28. 2. 2008, 10:42

Aemilio,domnievam sa,že tej minci nepomôže ani lepší scan.😆

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.