Len jedna maličkosť ...a videli ste číslo sady nad 1000 ako komplet sady? Prečo by muselo byť toľko sád? Čo ked sa vydalo len 400 komplet sád a zvyšné sa pokračovalo v číslovaní ale nie komplet sady? Alebo aj keby boli celé, tak min. polovica sád sa rozobrala, takže nie všetky sady majú jedno a to isté číslo na všetkých bankovkách v sade.

Zdravím, mel bych tři dotazy(z období pražských grošů):
1/nevíte někdo, kde se nalézá početní groš připisovaný Janu Lucemburskému vyobrazený v základech numismatiky na tabulce 26-obrázek č.2 ??? Myslel jsem, že v Nár.muzeu, ale když jsem ho chtěl předložit společně s dalším materiálem, který mi jinak dohledali ke studiu, tento kus prý nevlastní... jediný početňák z tohoto období prý mají ten vyobrazený v soupisu sbírky Chaury
2/znáte(či vlastníte) někdo nějaký další exemplář mimo oba výše zmíněné, dále kus prodaný před lety v ČNS Praha a ty vyobrazené ve Fialově soupisu v roce1921
3/souhlasíte, že ten kus vyobrazený v Základech numismatiky dle ikonografie lva a koruny patří přiřazrním do vlády Jana Lucemburského a proč.
Děkuji předem za Vaše reakce !!!
a efekt bude dost podobný, jako půjčovat Řecku...
+1

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.