Zdravim vás páni, moderné mince nie sú moja šálka kávy. Čo si prosím myslíte o tomto zvláštnom odražku? Čudné je na ňom všetko od hmotnosti cez povrch. Ďakujem za všetky vaše prípadné postrehy
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.

Ďakujem chlapi za vaše názory. Naschvál som nedával žiadne svoje domnienky nakoľko oscilujem presne medzi týmito dvoma názormi.
A: Odliatok, v prospech odliatku m hovoria povrch a zvláštne akoby hore sa zužujúce písmená. V neprospech odliatku mi zasa vystupuje hrana a to, že si neviem vysvetlit preco by ho niekto robil
B: Vyleptanie kyselinou ma napadlo tiež, povrch by tak mohol vyzerať, ale úbytok hmotnosti sa mi zdá extrémny, nemyslíte si že vyleptať 4g mincu na 2,59g by z nej spravilo hladké koliesko.
Mincu mám od staršieho zberateľa, zbierka bola skôr priemerná, nepredpokladám žiadnu materiálovú skúšku ani nič podobné len ma to veľmi zaujalo, lebo s ničím podobným som sa ešte nestretol. Ak máte akýkoľvek nápad ako to rozlúsknuť rád si ho prečítam.
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.

Ja mám dojem, že mám podobnú. Ale musím pohľadať. A možno som to sem už aj dal. Tu sa orientovať, je trest boží.
-s-
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.