Ja som ten obrázok videl,preto som sa o to zmienil.Čo hovorím?Je to paráda,ale ako sa to stalo,prečo sa to stalo,či sa to mohlo stať,nad tým som mudroval v poslednom príspevku.Asi je to realita,vy tú mincu vidíte.Nech to vzniklo akokoľvek,podľa mňa je to raritka a keď budem úprimný,tak vám ju celkom závidím.Mám ale dojem,ako keby som vás trocha podráždil.Prečo?Určite som to nechcel.Poslal by som vám pár obrázkov podobných mincí,ale nechcem rozvíriť hladinu,pretože sa jedná o iné mince ako mince CSSR,ČSFR.

Blaza, Stani, každý máte svoju pravdu. Skúste si uvedomiť, že to boli revolučné roky, chaos a anarchia všade... A tak uzrel svetlo sveta 10 Kčs 1990 Masaryk bez podpisu, 10 Kčs 1993 Rašín a iné...
Pre mňa je 10 Kčs 1990 Masaryk bez podpisu určite zaujímavejšia minca než všetky popísané varianty s mikroskopickými rozdielmi podpisu, pretože pravdepodobne bolo použité razidlo ešte pred prerytím. Nemá zmysel sa v súčasnosti hádať či to bola náhoda alebo úmysel.
Milujem kremnické zvláštnosti, takže ak máte nejakú podivnosť pošlite mi fotky na fidzi_@post.sk (áno je to s podčiarovníkom) a možno spoločne zistíme viac.😉
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Co si mám jako naprostý laik představit pod pojmem 10 Kč Masaryk1990 bez podpisu ? Mám takovou minci s tečkou mezi M.R , ale on tam na minci má být ještě podpis Masaryka či co ?

Bez podpisu, resp. iniciálok autora (rytca) majú na mysli. Viď foto vyššie, pod Masarykom nie je nič.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Čítal som tú vášnivú diskusiu o 10 Rašín93.To už ani nebola diskusia,skôr boj.Ja nechcem s nikým bojovať.Svoje názory však mám.Myslím,že tam bol spomenutý tzv.účelový odražok.Prečo nie?Nemám ani jeden,ale viem o tom,že existujú a nesúvisí to len s revolučnými rokmi.Účelový môže byť aj 10 TGM 90.Hlavne keď razidlo bez MR muselo existovať minimálne do doby pokiaľ do neho vyryli(alebo nevyryli ) iniciály.Ak takéto razidlo niekto( na nočnej) použil,vyrazil by len jednu mincu?Ja by som si ich spravil viac. 🙂V podstate sa mohlo stať aj to,že sa začalo raziť bez MR,prišli na to a mince stiahli.Všetky okrem jednej.....Nemci tiež pobabrali asi milión € mincí a pár desiatok sa dostalo do obehu.Teraz sa s nimi kšeftuje za veľmi zaujímavé sumy.Dokonca aj s demonetizovanými.Tak sa myslím to znehodnocovanie odborne volá. A to sa mi zdá už dobrá divočina,že zmätky po určite sledovanom znehodnotení sa dajú ukradnúť.
Mne sa tá 10 TGM páči,ale nekúpil by som si ju.To riziko,že jej niekto pomohol,tu stále je.Verím,že sa blaza na mňa nenahnevá.Kremnickú zaujímavosť asi ani nemám.Možno pár z Jablonca a nejaké € mince.Ale to sú skôr výrobné chyby,prípadne varianty.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.