Moderátoři: smith, Guldiner, Charon

Profilový obrázek
Messi

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2018

#41 12. 3. 2018, 23:07

Podle mě co jsem viděl pod digitálním zoomem se jedna o variantu b) trochu zklamání z mé strany.

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#42 12. 3. 2018, 23:20

Asi lepsi var. b nez nedorazena signatura...

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#43 31. 5. 2018, 22:31

Čo si myslíte o 10 Kčs 1993 Masaryk s vrúbkovanou hranou po celom obvode? Pre tých,ktorí si ju nevedia hneď predstaviť,má hrana byť striedavo hladká/vrúbkovaná,mne sa páči názov segmentová..
Je to možné? Blbá otázka..Asi je,keď som ju videl,ale ako sa to mohlo stať? Neverím tomu,že to niekto vypiloval doma v garáži.Uvádzaná hmotnosť je 8,02 gramu,takže minca nie je ľahšia.Je v norme.Niekto sa v Kremnici hral?
-s-

Profilový obrázek
Karaba

Uživatel

Zaregistrován:
22. 5. 2021

#44 23. 6. 2021, 09:17

Varianta D. Ale menší či větší písmena? To moje M.R je tak bachraté, že se to těžko určuje, ale vezmu ji v potaz detailní fotografie v tomto vlákně a porovnám poměr výška/šířka u M tak mi vychází, že to mé je oproti některým menší. Přijde mi , že po ohraničení by to byl spíše ležatý obdélník než čtverec.
Vidím tam podobu s fotografií 7 v příspěvku od Stani #17 23. 11. 2015, 23:07

Bohužel nemám více variant pro porovnání. Ideální by bylo nafotit více kusu s identickým zvětšením a ze stejného úhlu a snímky dát přes sebe.Pak by se vidělo.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Karaba

Uživatel

Zaregistrován:
22. 5. 2021

#45 23. 6. 2021, 09:22

Asi nejlépe je rozdíl v poměru výška/šířka u M vidět na fotografiích u příspěvku od Stani #32 12. 6. 2016, 12:41

Profilový obrázek
Karaba

Uživatel

Zaregistrován:
22. 5. 2021

#46 23. 6. 2021, 10:02

A aby těch miniaturních detailů nebylo málo... Sleduje se také u jednotlivých variant pootočení a případně to, kde začínají vroubky? 😁
Přijde mi po shlédnutí fotek zde, že i zde jsou rozdíly.U některých mincí je vroubkování pod iniciály.Někde začíná pod ním a jindě je od osy ještě více vzdáleno .
Snad je z fotek patrné co myslím.

Obrázky:

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#47 23. 6. 2021, 11:21
Varianta D. Ale menší či větší písmena? To moje M.R je tak bachraté, že se to těžko určuje, ale vezmu ji v potaz detailní fotografie v tomto vlákně a porovnám poměr výška/šířka u M tak mi vychází, že to mé je oproti některým menší. Přijde mi , že po ohraničení by to byl spíše ležatý obdélník než čtverec. Vidím tam podobu s fotografií 7 v příspěvku od Stani #17 23. 11. 2015, 23:07 Bohužel nemám více variant pro porovnání. Ideální by bylo nafotit více kusu s identickým zvětšením a ze stejného úhlu a snímky dát přes sebe.Pak by se vidělo. ...

To bych uz neresil. Urcite bude vice razidel a mezi nimi mohou byt drobne odchylky, take zalezi na opotrebeni razidel, nekdy byva signatura rozmaznuta, vyrazena dvojite atd.

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#48 23. 6. 2021, 11:22
A aby těch miniaturních detailů nebylo málo... Sleduje se také u jednotlivých variant pootočení a případně to, kde začínají vroubky? 😁 Přijde mi po shlédnutí fotek zde, že i zde jsou rozdíly.U některých mincí je vroubkování pod iniciály.Někde začíná pod ním a jindě je od osy ještě více vzdáleno . Snad je z fotek patrné co myslím. Obrázky: ...

Pootoceni A/R ano, vroubky ne.

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
Karaba

Uživatel

Zaregistrován:
22. 5. 2021

#49 23. 6. 2021, 15:50
Pootoceni A/R ano, vroubky ne.

Já si z toho právě tak trošku dělám legraci 😉 Jen mě zaujalo několik inzerátů, které právě menší či větší písmo řeší a pod inzerátem je uvedena 4místná cifra 😆

Ale teď vážně. Myslíte si, že i tak malé pootočení je předností? Nebo kolika stupňové pootočení je vůbec známo? Díky

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#50 23. 6. 2021, 18:20
Já si z toho právě tak trošku dělám legraci 😉 Jen mě zaujalo několik inzerátů, které právě menší či větší písmo řeší a pod inzerátem je uvedena 4místná cifra 😆 Ale teď vážně. Myslíte si, že i tak malé pootočení je předností? Nebo kolika stupňové pootočení je vůbec známo? Díky

Karaba napsal/a:

Já si z toho právě tak trošku dělám legraci 😉 Jen mě zaujalo několik inzerátů, které právě menší či větší písmo řeší a pod inzerátem je uvedena 4místná cifra 😆

Koukam, ze se opravdu prodava varianta D1 - mensi M.R:
https://aukro.cz/10-kcs-1990-t-g-masaryk-vzacna-varianta-d1-6960972556
Aby nam ty varianty nezacaly mutovat jako covid-19

Aha, otoceni viz foto - to je tak nepatrne, ze jsem si nevsiml.
Ja bych se tim nezabyval, ale treba by se i tohle prodalo.
Nekdy mam pocit, ze i popis "otoceni o 0 stupnu" by zvysil cenu...

numismat@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.