Neverím tomu, že už v roku 1993 od kedy boli v obehu tieto stovky sa niekto z ČNB nezaujímal o tieto "zelené" kolky z dôvodu aby sa zistilo či sú pravé alebo falošné. A už vtedy museli kontaktovať tlačiareň aby získali jasné stanovisko a rozhodli jednoznačne či ide o kolky pravé alebo falzifikáty. Podľa mňa by stačilo zistiť z akého zdroja pochádzajú tie 4 kusy o ktorých sa tu píše. Ak nepochádzajú z obehu, ale priamo zo zásob ČNB tak je takmer isté že zelené prišli už z tlačiarne.

Už si nevzpomenu, odkud ji mám,nevedu si záznam odkud a za kolik😳 , ale každopádně je z oběhu. vycházím z toho, že v polovině je přehyb, který je asi přežehlen, protože pokud o něm nevíte, tak není poznat.Evidentně byla v oběhu velice krátce, nebo padla hned do ruky někomu,kdo ji uložil a pak prodal...

Čím dál tím víc zajímavé. zatím máme podchyceny 4 kusy - určo jich je víc, ale kolik ?? kolik z toho je z oběhu a kolik jich bylo přímo z banky ? Jedná se o kousky, které omylem proklouzly z ČNB ? To jsou otázky, které se asi z kompetentních míst nedovíme...😞
Docela bych si i přál, aby toto bylo ofic. potvrzeno a opravdu byli jen tyto 4 ks.
To je nadsázka, ale blíží se vánoce a to je čas splněných přání.🙂

neznám pracovníky (co odpovídají) z ČNB, ale když vezmu, že je to už 18 let stará záležitost... odpovídají skutečně ti, kteří u toho byli? A pokud ne, tak si současný úředník dal skutečně práci s tím, aby dohledal maximum informací pro jeden dotaz? Proč neuvádí víc reálných informací (jaká tiskárna? co je "Bogota" - myslí město, nebo krycí název kolkovací akce :-D nebo já prostě nevím... mi přijde, jak když odpověděla nějaká pipina brigádnice, když neměla co dělat). Asi jim napíšu ten samý dotaz + ještě zopakuji ten s 2000 Kč - série I

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.