Dobrý den, zeptal jsem se gordota a dostal následující odpověď, což myslím vysvětluje vše a v nedocenění + v tom, že nejde o chemický zásah se taky ztotožňuji (odpověď vytrženou z kontextu mailu upravuji pro zdejší fórum):
Kolky na 100/61 byly dvojího druhu, tento "zelený bez podtisku" tiskla myslím Grafotechna. Vyskytuje se opravdu velmi ojediněle, v současnosti není tato varianta podle mého názoru doceněna. Názory o změně barvy vlivem uložení jsou podle mne nesmyslné.

tak mám vyjádření z ČNB - sakra rychle !!
Vesměs tvrdí, že jde o bankovky které prošli nějakým chemickým čištěním, opráním atd. na druhou stranu připouští, že z tiskárny v Bogotě mohlo uniknout jisté množství chybotisků, ale samozřejmě kdyby byly, tak je ČNB podchytí

Vidíte, tak ne špatné uložení bankovky, ale chemické čištění a opraní!!! Takže to vlastně vyjde na stejno!!!
Už vidím majitele "zelených kolků"(trava a spol, ale i já), jak pereme bankovky v pračce, když jsou v UNC!!!😁
Mám s. M01 se zeleným kolkem!😉 Foto dodám později, až mi dopere pračka!😁 😉
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

no vidíš, tak to už jsi 4tý. Sakra, kdybych makal v ČNB, tak to tam zpětně prolustruju, abych věděl na čem jsem ... Myslím, že oficialně nám to nepřiznají - je to stará záležitost. Jó - něco jinýho je, když jim projde nyní chybotisk - to je hned ve zprávách a musí s pravdou ven ....
Dělá tu někdo do novin ?? Rozpoutat v médiích boj o pravdivé vyjádření.🙂 teď je frkot kolem těch medailek 1 000 kč a ČNB je z toho na prášky, tak toho využít ??
Kdepak, dělám si srandu, berte to s nadsázkou.🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.