Moderátoři: Šenfi, acme2000, smith

Profilový obrázek
jirka72

Uživatel

Zaregistrován:
14. 9. 2008

#21 11. 2. 2018, 20:33

asi to bude pomerne bezne, prouzek pres "CH", obrazku jsem par hned ted nasel ...

Profilový obrázek
Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

#22 11. 2. 2018, 20:35
presne tak, proto me zajimalo, zda z bankomatu vylezla cisla po sobe? Ta odpovidaji pak pozici nad/pod na dalsim archu ... A mit treba cislo 511236 bez vady, 511237 s vadou a 511238 bez vady je mnohem zajimavejsi nez mit pouze 511237 s vadou

jirka - neviem, či som správne pochopil Tvoj príspevok. Ak aj boli čísla po sebe, tak o pozícii bankovky na archu to nehovorí nič.
Ak on má napríklad ako uvádza bankovku I_19_540605, tak bankovka I_19_540606 mohla byť v nasledujúcom archu v ktoromkoľvek rohu archu, alebo v jeho strede ...
O jedinečnosti rozhoduje čo chybotlač vznikla chybou konkrétneho archu (listu papiera), albo chybou tlač. stroja (nanášaním farby).

Profilový obrázek
Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

#23 11. 2. 2018, 20:49
jirka - neviem, či som správne pochopil Tvoj príspevok. Ak aj boli čísla po sebe, tak o pozícii bankovky na archu to nehovorí nič. Ak on má napríklad ako uvádza bankovku I_19_540605, tak bankovka I_19_540606 mohla byť v nasledujúcom archu v ktoromkoľvek rohu archu, alebo v jeho strede ... O jedinečnosti rozhoduje čo chybotlač vznikla chybou konkrétneho archu (listu papiera), albo chybou tlač. stroja (nanášaním farby).

Ospravedlňujem sa. Správne je:
Ak on má napríklad ako uvádza bankovku I_19_540605, tak bankovka I_19_540606 musela byť v nasledujúcom archu na tej istej pozícii ...

Profilový obrázek
Rarita

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2018

#24 11. 2. 2018, 21:16

Chybotisk vyšší kategorie, rozsahu, velikosti a důležitosti u českých, tak špičkových a dokonalých, bankovek a technologických výrobních procesů.
Jak se tak dívám do minulosti, jde o jednu z nejlepších a nejpozoruhodnějších kombinací chybotisků tisícikoruny vzoru 2008.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

#25 11. 2. 2018, 21:56

Rarita, čo keby si prestal vymýšľať ďalšie a ďalšie chválospevy na svoju chybotlač 1000 Kč. Všetci sme ju už videli, rovnako tvoju predstavu o cene. Myslím si, že už stačilo. Kto má záujem, tak sa ti určite ozve.Toto nie je reklamný server, aby si tu neustále spamoval a tak topoval svoj inzerát na predaj. Ďakujeme za pochopenie.

Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Profilový obrázek
Rarita

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2018

#26 11. 2. 2018, 23:30

Ok. Ano, chápu. Ano, ozývají se lidé. Ale tohle není spam, jde přece o odbornou a relevantní věc.
Rád bych se zeptal ještě na jednu věc, mohu-li a odpoví-li mi někdo: v článku o chybotiscích od filatelie-klim (či viz Rozhoň) jsou chybotisky rozčleněny do typologie (typy 1 až 4) a je tam zmíňka o kombinaci typů chybotisků, byť autor sám je u moderních bankovek v praxi neviděl a já bych se rád zeptal o jakou kombinaci typů chybotisku jde a kdo z vás již viděl podobný? Jak přesně chybotisk vznikl?
Vím, že jste jedna rodina a začíná vítězit politika a taktika či strategie, ale kdyby mi někdo chtěl odpovědět, budu rád. Jak jsem četl všechny diskuse (odkazy na aukce, katalogy, chybotisky minulosti a realizované prodeje atp.) registrovaných uživatelů, tak jsem se hodně naučil, ale také spoustu aspektů pochopil.
Já myslel, že Vás zajímají skutečné a unikátní chybotisky a že se o bankovce dozvím víc.
To je všechno. Díky a dobrou noc.
Rarita

Profilový obrázek
chybotisky

Uživatel

Zaregistrován:
1. 1. 2009

#27 11. 2. 2018, 23:51

Trošku mi to připomíná kolegu, který se tu před časem ptal na chybotisk 500 Kč s posunutým hlubotiskem (který se mimochodem na loňské jarní Aurei neprodal ani za vyvolávacích 5t a příští týden bude za podobnou částku dražen v HK) a když se ke své nelibosti dozvěděl, že žádný unikát nevlastní, všechny nás tu prohlásil za amatéry a "znalecky" si bankovku ocenil sám na 100t.

Typů chybotisků je mnoho, určitě víc než čtyři. Odkazujete na článek, který se tuším vztahuje na chybnou polohu vodoznaku a tady logicky existují čtyři typy - obrácený x neobrácený a ve vodoznakovém pruhu nebo na druhé straně v potištěné části.
Skutečné a unikátní chybotisky nás skutečně unikátně zajímají. Ve Vašem případě se ale jedná o jeden z nejběžnějších typů chybotisku, nějaká překážka zabránila v nanesení kompletního hlubotisku v levém horním rohu. Toť vše, žádná kombinace několika typů. Pokud se opravdu začtete v archivu a budete pátrat tak na to přijdete sám.

Jste inteligentní a marketingově svůj předmět prodeje zpracovat umíte, nejlepší volbou je pro Vás Aukro.

Profilový obrázek
Rarita

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2018

#28 12. 2. 2018, 00:07

Velice děkuji za názor a radu, cením si toho.
Jsou tedy vždycky ceny dvě: jedná, kterou určí kvalifikovaný odborník velmi chladně, ale kvalifikovaně a racionálně (ta je nižší) a druhá, která je ovlivněna láskou sběratele a konkrétním zájmem motivovaným mnoha důvody (ta je buď vyšší nebo žádná - neprodalo se). Je to tak? Usuzuji z toho, že se často všichni divíte za jak mnoho se to či ono prodalo, byť rácio říká, že cena přeci nemusela být tak vysoká. Říkáte asi, že mám prodat za 20 tis CZK anebo zkusit štěstí na Aukru. Myslíte si, že je možné, aby někdo kdo má peníze a bude chtít tuto bankovku, zaplatil v aukci i větší sumu?
Jinak velice děkuji za názor.
Rarita

Profilový obrázek
Rarita

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2018

#29 12. 2. 2018, 00:20

A s dovolením ještě.....já myslel, že tam hlubotisk, oné chybějící části, právě je. A může být tento chybotisk nejběžnější, pakliže k takovému u 1000Kč vzor 2008 ještě nedošlo (prošel jsem snad všechno co je dostupné ze všech zdrojů na webu a internetu), nebo ano? Ale chápu...jde o tu cenu.
Děkuji Vám.
Rarita

Profilový obrázek
chybotisky

Uživatel

Zaregistrován:
1. 1. 2009

#30 12. 2. 2018, 00:22

Mischel tu zmiňoval prodej chybotisku tisícikoruny za 45t na Aukru před několika lety, aukci mám stále v živé paměti, oběhová bankovka s částečným otiskem hlubotisku na rubu, také celkem běžný typ. Cenu si dodnes nedokážu vysvětlit a už se později neopakovala.
Na Aukru je možné vše a pokud se do Vašich barvitých a pro laika přesvědčivých popisků začte někdo, kdo má peníze, zaplatí klidně i přes padesát. Ale při startu od koruny nemusíte dostat ani pět.
Na jedné straně stojí láska sběratele na druhé fakt, že se tento typ investice nebude zhodnocovat, úročit.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.