Každý, kdo vybuduje zajímavější sbírku, tak by ji měl při prodeji nabízet na odpovídajícím místě. Nedovedu si představit, že bych svoji sbírku nabízel na Aukru, to bych dal velmi zřetelně najevo, že si své sbírky nevážím!!
Pokud majitel zde uvedené věci věří v její unikátnost, platí to samé.
Také platí, že neexistuje všeobecná pravda mezi cenou a vzácností. Na trhu se vydraží spousta běžnějších položek za vysoké ceny, na druhé straně mohou věci velmi sběratelsky vzácné udělat zlomek ceny položky relativně běžné. Bohužel v dnešní době se na trhu pohybuje spousta lidí, kteří mají sice dostatek finanční hotovosti, ale chybí jim to podstatné, tedy znalosti.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Myslím, že Aukro je pro tento typ "vzácností" a pro Raritu ideální místo.
S jeho prezentačními schopnosti a přesvědčením může ve svou aukcí ovlivnit a přitáhnout právě ty s finanční hotovostí, ale nulovou znalostí, kteří se tak rádi a často nechají obalamutit. Ve velké aukci by popisek zněl stroze "1000 Kč vzor 2008, výrobní vada, nedotisk číslice na líci".
Nejsem příznivcem sálových aukcí, pro mě je to zlodějina a v dnešním světě internetu se divím, že stále prosperují. 30-40% z ceny položky je neúměrně vysoký poplatek za zprostředkování prodeje. Nekonečné několikaměsíční čekání na vyúčtování aukce. Pravda, pro komitenta může dražitel u velmi vzácných položek díky fiktivním limitům vyždímat zákazníka dle libovůle. Což jen dokládá co jsem napsal na začátku.

chybotisky napsal/a:
Myslím, že Aukro je pro tento typ "vzácností" a pro Raritu ideální místo.
S jeho prezentačními schopnosti a přesvědčením může ve svou aukcí ovlivnit a přitáhnout právě ty s finanční hotovostí, ale nulovou znalostí, kteří se tak rádi a často nechají obalamutit. Ve velké aukci by popisek zněl stroze "1000 Kč vzor 2008, výrobní vada, nedotisk číslice na líci".
Nejsem příznivcem sálových aukcí, pro mě je to zlodějina a v dnešním světě internetu se divím, že stále prosperují. 30-40% z ceny položky je neúměrně vysoký poplatek za zprostředkování prodeje. Nekonečné několikaměsíční čekání na vyúčtování aukce. Pravda, pro komitenta může dražitel u velmi vzácných položek díky fiktivním limitům vyždímat zákazníka dle libovůle. Což jen dokládá co jsem napsal na začátku.
🙂 Kto si berie 30-40%?😃

Zde je pravděpodobně myšlen součet poplatků pro dodavatele a vydražitele.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

To nebyl útok na vás, vy jste výjimka.🙂
Ale v zahraničí běžně platí zákazník 20-25% provizi a komitent 15-20%.

Zdravím.
Myslíte vážně, že si mohu u ČNB obstarat uvedený certifikát, nebo je to ironie? Podobné věci mě baví, rád to zkusím? A oni mě nebudou nutit bankovku vrátit, vyměnit atd.? A je to nutné? To si může zařídit kupující ne...každý ví, že je to pravé (popřípadě to každý uvidí po první prohlídce).
Na Aukru to zkusím (viz příznivé poplatky). Stále mám nabídku za dvacet - víc zatím skutečně ne, takže na Aukro to dám za dvacet pět a když to nevyjde, tak to prodám zájemci za uvedených dvacet no. Ale jinak to chtějí do několika sálových aukcí, to ano.
Rarita

netusim, zda by CNB byla ochotna takovy certikat vystavit, ale certifikat vystaveny napr soudnim znalcem muze cenu jedine zvysit, ale take to neco stoji ... u takto raritniho chybotisku je treba tyto naklady predem zvazit.
Tady by se spise jednalo o vyjadreni znalce, ze chybotisk vznikl v tiskarne, nikoliv naslednou manipulaci s bankovkou, pravost bankovky jako takove je asi zrejma.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.