Moderátoři: numismat, smith

Profilový obrázek
Jetotak

Uživatel

Zaregistrován:
23. 6. 2018

#1 3. 9. 2018, 09:59

Dobrý den, chtěl bych poradit. Zda se vyplatí, investovat do takovýchto knih. Koupil, jsem to jako dar kamarádovi. Tak snad, jsem neprohloupil a těch 8000,- jsem investoval dobře. Vůbec, se v tom nevyznám a přišlo mi to jako super musel jsem se rozmyslet hned tak jsem to vzal.
Díky, za info. S přáním krásného dne. Tomáš.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#2 3. 9. 2018, 14:41

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
Johnny

Uživatel

Zaregistrován:
9. 8. 2012

#3 3. 9. 2018, 15:32

Jakmile nekdo napise top stav, hleda raritu a za 8 tisic to koupi pro kamose, tak je to vzdycky divne🙂

Profilový obrázek
kekule

Uživatel

Zaregistrován:
19. 1. 2008

#4 3. 9. 2018, 22:01

dovolím si napsat pár slov.... je to náboženská literatura, není to česky, nejsou tam rytiny ..... svazek z této doby se prodává ve stokorunách, tudíž těch 8000 je tak hraniční cena, navíc předpokládám, že to bude sloužit jen jako dekorace v knihovně, neb kamarád to jistě číst nebude :-)

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#5 4. 9. 2018, 00:20

kekule: kamarád to číst nebude, pokud tedy nestuduje v kněžském semináři... Ale kdoví, mám třeba známého, biologa v důchodu, který si udělal státnici z klasické řečtiny, aby si mohl přečíst Homéra v originále.

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#6 4. 9. 2018, 09:09

V české provenienci se podle mého názoru nebude jednat ze sběratelského pohledu o nic zajímavého. Navíc, pokud se opravdu bude jednat o nekompletní soubor.

Těch negativ je zde několik, aby se mohlo jednat o sběratelsky hledanou záležitost.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#7 4. 9. 2018, 12:11

Podobne svazky knih byly cca.3 měsíce zpatky
Na aukru i ta cena by odpovídala, a nejedna se jen o teologické spisy, myslím že ve svazcich jsou všeobecné dobové záznamy od teologie, lékařství, biologie, technologie atd...samozrejmě pokud se jedna o tyto svazky. Svazky byly v němčině .

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#8 4. 9. 2018, 12:56

barbar: tohle je ale teologicka literatura v latine, srovnani s knihami jineho zamereni a v jinem jazyce nema vyznam.

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#9 4. 9. 2018, 14:16
barbar: tohle je ale teologicka literatura v latine, srovnani s knihami jineho zamereni a v jinem jazyce nema vyznam.

Numismat ,že já nějak tušil přesně tuhle reakci jaksi od tebe,ale už jsem si na to zvykl🙂 jako vždy.....
Ano všiml jsem si,ale nemusí být všechny v latině a teologicka literatura byvala často v latině, Počkej mě si na vyjádření majitele.Samozrejmě se mohu mýlit,nemohu si přesně pamatovat vše....numismate.😉

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#10 4. 9. 2018, 19:23

barbare, promiň, ale ty i ja se tu jen snazime neprilis uspesne nahradit chybejici odborniky. Kdyby se tu objevil uzivatel Hilaris, tak bychom se dozvedeli vice, bez nej je to jen takove patrani s nejistym vysledkem.
Nicmene se domnivam, ze jde o Sumu theologickou od Tomase Akvinskeho, coz je jeho zasadni dilo. Existuje i cesky preklad z 20.stoleti (viz nabídka antikvariatů). Bohuzel je zrejme malo zajmemcu, kteri by takovouto knihu ocenili, jak je videt i z nizke ceny v nemeckem antikvariatu. Hodnota knihy je spise duchovni nez sberatelska. O teologicke sume viz tez:
https://www.databazeknih.cz/knihy/theologicka-summa-295246

numismat@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.