Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Ocenění, určení a identifikace mincí » 2 slovenské koruny 1993 - varianty

Vykupminci.cz
Numisargo

2 slovenské koruny 1993 - varianty

Moderátoři: numismat.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2 3 >

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
To nie je šušeň, ale to maďari bombardujú vlajočku na hrade. :D
Fakt sa mi to páči. Asi začnem hľadať svoj šušeň :(
Moderátor
dobra diskusia :-)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
susnov je vela

Obrázky:

Registrovaný uživatel
slovenske

Obrázky:

Registrovaný uživatel
ale spat k variantam
2 euro 2011, napis na hrane opacne

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Chyborazbami (aj šušňami.. :D ),variantami euromincí(€) sa bavím už dlhší čas.Na chyborazby nejaký informačný zdroj v podstate netreba,stačí si mince pozerať.S variantami je to iné,bez informácií ťažké,pre amatéra skoro nemožné.Už sa mi viackrát oči rozžiarili a nič.Objavil som objavené.Ani informácie samotné nestačia,potom treba uvedené (variantové) mince mať a hľadať.Už len to je celkom problém.Kto si to skúsil,vie o čom hovorím.Nemyslím samozrejme na variantu veľké a malé CM u talianskej 10c 2002,keď ich je ako maku.S tretím typom CM je to už horšie,ale dá sa.
Túto tému som si ale vyhľadal z iného dôvodu-varianty slovenských €mincí.Je tu o tom zmienka,preto som tu.Možno som medzičasom niečo prešvihol,ale doteraz o žiadnej "uznanej nevynútenej" slovenskej variante neviem.Otočené hrany na 2 € za variantu nepokladám.
O nejakých rozdieloch viem,ale nejde o rovnaké mince z rovnakého roku,takže je to síce varianta,ale nie taká,aké hľadám.
A teraz k veci:
1c 2012 sa výrazne odlišuje od ostatných ročníkov svojim reverzom,rozoznám ho v hŕbe iných 1c gombíkov aj voľným okom a to moje oko už niečo pamätá.Aj druhé.Potom myslím ešte 2010 má iný averz,ale to si nie som istý.
Slovenské mince sledujem len okrajovo.Načo aj,keď tam o variantách neviem...
Dnes som si odložil 1c 2012 len preto,že je v peknom stave a to už má 4 roky.Zdal sa mi iný,nemal som ho s čím porovnať.Až doma.
Dám sem skeny,nefotil som.Farby sú akési divné.
Som presvedčený,že nie sú rovnaké.Ani averz a reverz už vôbec nie.Pozrite sa sami.Ak sa už o tom vie,tak sa tu len zbytočne hovadím... :roll: :D
Rozdielne konce liniek na reverze,iný reliéf (?) zemegule,iná vzdialenosť zemegule a mini hviezdičiek od okraja,rozdielna veľkosť zemegulí,povedal by som,že sú rozdielne aj hviezdičky na averze a ešte možno pár drobností.Až tak som to neskúmal.
Ešte otázka na inú mincu.Našiel už niekto "vlajočku" na fungl 10 centoch,ktoré sa spolu s 20 a 50c v poslednom období (je to už dlhšie obdobie.. ;) ) vyrojili?
Sú to staré zásoby,alebo NOVÉ mince s dátumom 2009? :roll: Ja si myslím,že sú razené dodatočne a na problémy s vlajočkou (samozrejme s razidlom) si v Kremnici dávajú bacha.
Tu sú obrázky.
-s-

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Ja si osobne myslim,ze je to “starnucim" razidlom...prva bola razena dajme tomu v auguste a druha este v januari...cize opotrebenie razidla.
Registrovaný uživatel
Díky za reakciu tomi.Je to možné,ale zatiaľ nechcem súhlasiť.
Takéto mince existujú.Nemci to majú na 1,2,5 c minciach z roku 2002.
Volajú to „Kleines Münzbild“ (KMB)
Majú aj prerátané,aký je výskyt takýchto mincí.Pár ich mám,dosť som sa natrápil kým som prišiel na tol,o čo vlastne ide a ako sa to dá zbadať.
Tiež sa uvádza (to sú tie zdroje informácií,ktoré ťažko zháňam) výskyt malého glóbusu na 1 cent SLOVIIIINSKO 2013.Razil sa údajne v Kremnici.Takže nejaké "domotanie"reverzov je teoreticky možné.
Náš 1c 2012 má reverz jednoznačne iný,ako centy z ných rokov.Pozrel som ich dosť a stavil by som sa,že je to tak.Veď mrkni,uvidíš to.Obrázok je z nemeckej stránky a je to ten na pravej strane.Tu celkom nechápem,načo bolo dobré meniť reverz pre razbu jedného ročníka.Aby minuli peniaze na výrobu nového razidla? :roll: :roll:
No a napadlo mi počkať si,kedy sa seknú a zložia razidlo pre rok 12 s použitím reverzu pre iný rok.A toto sa možno stalo.Trocha ma mýli to,že je asi aj iný averz (národná strana-tak to chápem ja).To si neviem vysvetliť.
Skúsil som to odfotiť,dám sem obrázky.Zatiaľ len tie z internetu.
Ono to bude určite ináč,je nepravdepodobné,že -stani- nájde variantu.
Možno je to minca z nejakej sady,ale prečo by kvôli tomu robili nové raizdlo,preboha?
Jednotka je "konkávna"
Glóbus je menší,preto je ďalej od okraja.
Spodné hviezdičky sú ďalej od okraja
Vrchné tiež,sú "hlbšie" v minci.
Spodok jednotky nie je v strede medzi krajom mince a glóbusom.
Zemeguľa je viac vystúpená,taká hrubšia,alebo ako to napísať. :roll:
Konce liniek sú menšie,dole v podstate len body.
2012 je skrátka iná.Ale prečo?
No a tá,ktorú som včera našiel sa mi zdá iná ako všetky tie 2012,ktoré mám doma.Babo raď. :D
-s-

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Tu je to Slovinsko
-s-

Obrázky:

Registrovaný uživatel
A tu sú nejaké odkazy.
http://www.emuenzen.de/forum/threads/gesamtstatistik-1-cent-5-cent-2002-kleines-muenzbild-kmb.35755/page-2

http://www.emuenzen.de/forum/threads/1-cent-slowakei-2012-kmb.79831/#post-919667

V tom druhom sa bavia o rozdieloch,ale na obrázku majú mince z rozdielnych rokov.O tom viem,písal som to,ja však hovorím o rozdieloch na minci z jedného roku.
Tu sú obrázky tých mojich:
-s-

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Pár detailov:
SVK minca na pravej strane (varianta?) mi pripomína slovinskú mincu na pravej strane.Tým 321012 si "označujem"ako idú tie linky podľa veľkosti. :D
Rozdiel v koncoch liniek je aj na rakúskej variante 1centu,takže to opotrebenie razidla sa mi nezdá.. ;) Aj na nemeckých a francúzskych,ale len rok 2002,resp.1999.
-s-

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Tu je tá Austria.Teraz neviem,ktorý reverz patrí k variante,ale to je jedno.Jednoducho si nemyslím,že je to razidlom.Samozrejme,že je, :D ,ale nie tým,že je "vybúchané".Je iné.
Teraz sa čaká,či sa objaví variantový averz a normálny reverz a naopak.Stačilo prehodiť razidlá a bolo by to....
Len neviem,komu okrem tomi to vlastne vypisujem.Nie sú tu €variantisti?
-s-

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Kludne pis dalej...sice je to ine ako nadpis ,ale venujes sa minciam a to je dobre.
Registrovaný uživatel
Začalo to dvojkorunou,potom sa to pretočilo na šušne a varianty,nechcel som zakladať novú tému.Možno som mohol...
-s-
Registrovaný uživatel
tomi,si na príjme?
SOS,SOS
Potrebujem vedieť,či sa ten 1c 2012 razil aj pre sady.
Viem zistiť len že ich bolo 10,545 milióna.Nebolo tých 45 tisíc pre sady?
To by možno vysvetlilo (zrušilo :roll: ) možnosť varianty.
-s-
Registrovaný uživatel
Hello stani.

I do not speak English. This is translated by google.

Your pieces are very interesting. After verification, these differences have already been reported on a German forum but without details or details.
I did a first look at your pictures. The two 1 centime coins 2012 are really different.

Myself, I am very interested in this 1 cent 2012 Slovak play. To be able to judge more precisely the pieces, I would have to compare some of them with me.
Are one-cent coins still circulating in Slovakia?

For my private research, would you agree to procure from me your bank 10 rolls of 1 cent, 6 rolls of 2 cent and 4 rolls of 5 cent mixture of circulated coins and send them to me? If there are 1 or 2 new rolls, it does not matter. You will tell me how much it costs. I would surely find 2007 coins in these scrolls.

If so, I will give you my details, you will give me the others and your IBAN and BIC of your bank account to make the transfer.
Keep me informed.

As for the price of the 50 cent 1999, type B, I can not tell you because even in France, this detail only interests a few scholarly collectors.

Merci, cordialement,

Gilbert FAULLIMMEL
Responsable de l'iconographie & artefacts
AD€
iconographie@amisdeleuro.org
artefacts@amisdeleuro.org

A tak si kecáme.On nevie anglicky,ja neviem anglicky,dobré to je. :D
Tuším ale,že ho to zaujalo.A chcel by rolky mincí.To by sa kde dalo zohnať.V Kremnici?
Ja som si istý,že tie mince nie sú rovnaké,ale neviem prečo... :roll:
2 a 5 centov sa v 2012 vyrazilo po 45 tisíc.Aj náklad 1c sa končí týmto číslom.
Prečo by ale malo byť na tých pár kusov použité iné razidlo.
Nevie niekto ako to je?
http://www.euro-coins.tv/slovakia-euro-coins.php
-s-
Registrovaný uživatel
stani napsal
tomi,si na príjme?
SOS,SOS
Potrebujem vedieť,či sa ten 1c 2012 razil aj pre sady.
Viem zistiť len že ich bolo 10,545 milióna.Nebolo tých 45 tisíc pre sady?
To by možno vysvetlilo (zrušilo :roll: ) možnosť varianty.
-s-

ano 45,000 bolo pre sady a z toho 6,000 proofky
Registrovaný uživatel
Iným razidlom?
A kde sú v pr..li tie mince,resp.sady?
O výskyte 2c som počul,o 1 a 5 nie.
Chcel by som tú "sadovú" vidieť.
Najskôr to bude ona.Táto ma zaujala,lebo na 2012 bola moc pekná.Ostatné,ktoré mám vyzerajú tak obehovo....
Porovnal som a chrobák bol v hlave. :roll: :D
39 000 sád.To je toľko zberateľov?
-s-
Registrovaný uživatel
XXX. LOH, Londýn 2012 - 23 000
XXX. LOH, Londýn 2012 PROOF - 5 000
XXX. LOH, Londýn 2012 PROOF - Drevená kazeta - 1 000
10. výročie zavedenia hotovostnej eurovej meny (+ pamätná 2€) - 6 000
Historické regióny Slovenska – Malokarpatsko, Myjavsko, Záhorie - 6 000
Mincovňa Kremnica – história a súčasnosť (+ DVD nosič) - 4 000
Registrovaný uživatel
zajtra ti cvaknem "sadovy" 1 cent
Registrovaný uživatel
:roll: :roll:
tomi odkiaľ máš ten náklad 1c 2012?
Eurocoinstv to uvádza (celkový počet),
Eurocollezione sa o to nezmieňuje,ale o 2c 2013,14 sa tam píše.Teda píše sa,že sa v tých rokoch nerazili.
-s-
Registrovaný uživatel
tomi napsal
zajtra ti cvaknem "sadovy" 1 cent

Fááájn.A vyjasní sa to.
Možno... :roll: :D
Kde by som zohnal rolky?Ja by som mu to aj poslal,len neviem,kde ich "normálne" kúpiť.
-s-
Registrovaný uživatel
Skús Kremnicu ?
Myslel som na to.Má tam ísť kamarát(služobne),tak mu poviem.Musím ale zajtra zistiť,ako si to ten "nový" zahraničný kamarát predstavuje.Nemyslím cenu,ale čo vlastne chce.Ročníky si asi nebude vyberať.Nové 1 a 2 by sa mohli dať zohnať.
5c neviem.Aj tie sa teraz objavujú skoro UNC.Rok 2009 samozrejme. :roll:
Asi zásoby.Alebo novorazby. :D
-s-

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2 3 >

Sběratel.com » Ocenění, určení a identifikace mincí » 2 slovenské koruny 1993 - varianty

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1