200 Kč 2018
Autor | Příspěvek |
---|---|
#26 15. 8. 2019, 14:06
|
|
Registrovaný uživatel |
No to mně je naprosto jasný
![]() |
#27 19. 8. 2019, 11:04
|
|
Registrovaný uživatel |
Dovolím si komentář. Dotyčný PM byl dobrý znalec historie, nikoliv numismatik. Do komunální politiky vstoupil až po svém odchodu (nuceném) ze školy. A nechci ho omlouvat, ale byl hrozný nepořádník. Takže je možné, že nešlo o zlý úmysl (o mimořádnosti mince měl sotva ponětí), ale jen o nepořádek a chaos.
|
#28 19. 8. 2019, 22:06
|
|
Registrovaný uživatel |
Poutnik1552 - o strojich, o kterych zde hovorite, bez pardonu, vim dost. Tento obor me roky zivi. Na testovani novych stroju neni potreba tisknout zvlast nejake bankovky.
Testovani stroju se provadi nasledovne - Do stroje (HW) se nainstaluje patricny software - tzv. v defaultu, pote se zkoumaji nejruznejsi parametry... sirku, vysku, tlousku bankovky, dale barva, vodoznak, ruzne formy deformace, prelozeni bankovky, pokresleni a take padelky, dale jiz neplatne bankovky atp., resi se citlivost UV, IR, take magnetizmu (u EUR)...je toho opravdu hodne. K nastaveni takoveho stroje je zapotrebi kazdy nominal, od stokorun, po petitisicovky. Takze natisteni nekolika malo tisic bankovek v nominalu ausgerecht 2000 Kc mi prijde naprosto zbytecne. Btw - CNB neni soukroma firma, jejim ukolem je stabilita cenove politiky, to je primarni funkce. To, jakym zpusobem bude poustet bankovky do obehu je zcela v jeji kompetenci, nikoho, vyjma nas, de facto nezajima, jake pismenko se na bankovce nachazi.... |
#29 19. 8. 2019, 22:12
|
|
Registrovaný uživatel |
Byl jsem osobne pritomen u toho, kdy pracovnici CNB navstivili Kaufland a zkoumali samoobsluzne pokladny, ihned jsem se k nim "prifaril" a zapredl rozhovor, docela me prekvapilo, ze stroj testovali i na padesatikoruny s Sturem z osmdesatych let
![]() ![]() ![]() |
#30 21. 8. 2019, 9:51
|
|
Registrovaný uživatel |
Já vám věřím, mě ta souvislost napadla s tou reportáži, kde Rusnok představoval nové bankovky... musíme prostě asi pár let počkat, jak to se sérií E dopadne... oficiální důvod asi nikdo teď z ČNB nedostane....
|
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1