Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o bankovkách a chlubírna » 200 Kč 2018

Vykupminci.cz
Numisargo

200 Kč 2018

Moderátoři: acme2000, smith, Šenfi.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
No to mně je naprosto jasný :D ta nebude za 25tis jako ty na aukru
Registrovaný uživatel
Dovolím si komentář. Dotyčný PM byl dobrý znalec historie, nikoliv numismatik. Do komunální politiky vstoupil až po svém odchodu (nuceném) ze školy. A nechci ho omlouvat, ale byl hrozný nepořádník. Takže je možné, že nešlo o zlý úmysl (o mimořádnosti mince měl sotva ponětí), ale jen o nepořádek a chaos.
hatmatilka napsal
Vezte, ze jsem mel chut se s nimi zvecnit, ale kdyz jsem je nemohl ziskat, akorat by mi je to pripominalo...staci, ze kazdou chvili hledim na nastenky, kde visi prospekt z CNB, kde je vyobrazena :) Dalsi takova vec, ktera mi neda do smrti spat, stejne to bylo cca pred dvaceti lety, vymenou se mi do ruky dostala, mne neznama rimska stribrna mince....at jsem hledal (v te dobe byl internet v plenkach), jak jsem hledal, nikde jsem na ni nemohl narazit, prosel jsem nekolik knihoven, az pak me oslovila kamaradka, ze ma v Chomutove na gymnaziu ucitele numizmatika, ze by mi poradil. A tak jsem udelal to nejhorsi, co jsem mohl a minci ji zapujcil. Ve vysledku jsem z ni uz minci nazpet nevytahl, stejne tak ona ze zmineneho ucitele.....az po letech, kdy jsem se k hledani puvodu neustale vracel, jsem ji konecne dohledal....jestli si dobre vzpominam, byla nekdy z roku 50 pr.n.l, vyobrazen na ni byl Aulius Plautus a dle katalogu je jediny exemplar na ceskem uzemi v Narodnim muzeu v Praze. V tu chvili mi malem vypadaly vlasy. Hodne draha zkusenost...

A pane Pavle Markvarte, ja na stare krivdy a kradeze nezapominam a my dva se jeste setkame! Ano, je to ten pan dotceny kauzou "regionalni operacni program Severozapad".
Registrovaný uživatel
Poutnik1552 - o strojich, o kterych zde hovorite, bez pardonu, vim dost. Tento obor me roky zivi. Na testovani novych stroju neni potreba tisknout zvlast nejake bankovky.

Testovani stroju se provadi nasledovne -
Do stroje (HW) se nainstaluje patricny software - tzv. v defaultu, pote se zkoumaji nejruznejsi parametry... sirku, vysku, tlousku bankovky, dale barva, vodoznak, ruzne formy deformace, prelozeni bankovky, pokresleni a take padelky, dale jiz neplatne bankovky atp., resi se citlivost UV, IR, take magnetizmu (u EUR)...je toho opravdu hodne. K nastaveni takoveho stroje je zapotrebi kazdy nominal, od stokorun, po petitisicovky. Takze natisteni nekolika malo tisic bankovek v nominalu ausgerecht 2000 Kc mi prijde naprosto zbytecne.

Btw - CNB neni soukroma firma, jejim ukolem je stabilita cenove politiky, to je primarni funkce. To, jakym zpusobem bude poustet bankovky do obehu je zcela v jeji kompetenci, nikoho, vyjma nas, de facto nezajima, jake pismenko se na bankovce nachazi....
Registrovaný uživatel
Byl jsem osobne pritomen u toho, kdy pracovnici CNB navstivili Kaufland a zkoumali samoobsluzne pokladny, ihned jsem se k nim "prifaril" a zapredl rozhovor, docela me prekvapilo, ze stroj testovali i na padesatikoruny s Sturem z osmdesatych let :) Na muj dotaz z jakeho duvodu, kdyz v tom stroji takova bankovka neni vubec nahrana, mi bylo receno, ze proste musi :) Stroj funguje jako takovy skener, oskenuje bankovku a porovna se SW, takze tam cpat tyto stare kusy.....:))
Registrovaný uživatel
Já vám věřím, mě ta souvislost napadla s tou reportáži, kde Rusnok představoval nové bankovky... musíme prostě asi pár let počkat, jak to se sérií E dopadne... oficiální důvod asi nikdo teď z ČNB nedostane....

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Sběratel.com » Pokec o bankovkách a chlubírna » 200 Kč 2018

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1