Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Naše mince » 5 haléř 1924

Vykupminci.cz
Numisargo

5 haléř 1924

Moderátoři: barbar, Charon, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
To tenzor. S Tvým posledním odstavcem plně souhlasím,ale........................................ Uvěďme si například případ přetisků známek první republiky Pošta československá. Můj otec tyto známky odmítal sbírat, protože k přetiskům některých známek došlo podvodem. Ten kdo byl u zdroje udělal pár přetisků na některých známkách a tajně je vynesl z tiskárny. Jaká je dnešní skutečnost. Tyto známky jsou legalizované ve všech katalozích a prodávané po všech renomovaných aukcí po celém světě. Prostě z podvodu se stala normální věc a nikoho nenapadne, aby majitel těchto umělých rarit stíhal za podvod, nebo krádež, i když se nejednalo o oficiální přetisky, ale podvodné. Toto je jeden případ beztresnosti jednoho podvodu. Samozřejmě, že dnes jsou tyto věci právně promlčené, ale mělo by zde jít o otázku morální a tedy tyto pokoutné přetisky by neměli být brány za oficální. Což bohužel již jsou, i když se jejich výrobou snažilo pár darebáků obohatit. Proto se zde na morálku příliš nehraje a pokud znalec dostane vzácnou věc k ohodnocení, bývá odměněn procenty z odhadní ceny a to má také svojí nemalou váhu.
« Poslední úpravu provedl(a) Evropa1 v 30. 7. 2011, 14:21. »
Moderátor
Dracek: kdyz jsem zacinal na Aukru, tak jsem jim hlasil kazdy padelek (tedy kazdy, s kterym jsem si byl jisty) a podvod prodejcu, brzy jsem zjistil, ze je to nezajima ani natolik, aby takove aukce stahli. Prestoze se holedbaji pres media znalci, realita je takova, ze jen inkasuji penize a nicemu odborne nerozumi (a ani nechteji, protoze kdyby moc zasahovali, tak prijdou o penize). Jinak se jednalo vetsinou o mince v radu par stovek, takze by se to ani trestne stihat nedalo. Ale mas pravdu, spravne bych ty pripady mel davat k setreni policii s tim, ze Aukro je spolupachatel..
Jinak dukazy - kdyz vidim, ze je mince primitivni lity padelek a original je razeny a je prodavana jako prava, jake dukazy mas v tomto pripade na mysli? To uz mi pripomina, jak policiste ucelove vysetrovali Bobosikovou po stavce v CT a ptali se ji, jake ma dukazy pro svou "pomluvu", ze cirkev uzavrela z Hitlerem konkordat :)
Registrovaný uživatel
zdravím,dnes jsem možná narazil na tuto minci,bohužel neni v moc dobrém stavu(trochu zelenější).Potřeboval bych poradit jak zjistit pravost mince.děkuji za odpovědi
Registrovaný uživatel
vložte fotku. To že niekde nájdete originál mincu je viac menej nepravdepodobné.
Registrovaný uživatel
omlouvam se za spam po lepším očištění je tam rok 1926
Moderátor
Ale zas tak ďaleko tie dátumy od seba nie sú... ;)
Registrovaný uživatel
Archy časově ne, ale finančně jen pár stovek tisíc korun :-)
_______________
Přebytky sad oběžných mincí Československo a ČR
http://coins.czechian.net/sady/
Registrovaný uživatel
Tak jsem také dnes jeden objednal. :-) Kdejaký sběratel ho nosí v peněžence, tak ať mám taky jeden. Chtěl za něj 5 stovek, tak jsem mu napsal, že mu dám 2, víc ani findu. Nějakej 5h 1924 větší cenu jistě mít nemůže.:-)
Ale jinak mne udivuje, proč to kdo nabízí za 5 stovek. Bez zmínky o tom, že jaksi nejde o dobovou ražbu. Pokud láká někoho, kdo o mincích nic neví, tak mu za obyč starej 5h 500 nedá a nikdo a kdo o mincích tuší alespoň málo, mu zase nedá nic. (Leda já 200 za kuriozitu a studijní materiál na napdobeniny).
Bez zmínky o pravosti/falzech/replikách se slovy: "Nabízím 5h 1924" jde vlastně o podvod, ale jaký podvodník by chtěl vydělat 500 na něčem, co stojí pár korun a napodobuje věc za statisíce? Tomu nerozumím. Nezdá se mi logická žádná existující varianta. Dokonce i kdyby nabízotel sám náhodou netušil nic o mincích (nesmysl, ale teoreticky), určitě by nechtěl 500.
Registrovaný uživatel
A proč vůbec kupovat tuto kopii, když za ty peníze šla koupit jiná pravá mince?! :shock:
_______________
http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Registrovaný uživatel
No - vždyť říkám: Ze studijních důvodů a jako talisman-odznak poznávací znamená českého numismatika = "pravý" 5h 1924 vždy v peněžence. :-)
No a pak - sem tam lidem něco o mincích povídám (takové ty základní věci) a ono je to docela zajímá. Ale vždycky lépe reagují na skutečnou minci než obrázky - tak i proto - k zatraktivnění povídání o mincích. Ty 200 mi za to stojí. (On mi to stejně neprodá :-)).
Moderátor
Vzhledem k tomu, že výrobní náklady budou tak 10 Kč, tak se opravdu ceně 200 divím .)
Registrovaný uživatel
tenzor
No, tak kdyby mi někdo tenhle talisman nabídl za 10,- (20,-; 30;...) budu samozřejmě raději. :-)
Registrovaný uživatel
No tak to jsi mě překvapil, taková mohutná filosofická debata o numismatice a šetrnosti při nákupech luxusních kusů a pak si za dvě stovky koupíš falsum pěťáku, které číňani prodavají za 1,50 usd.....
Registrovaný uživatel
tak teda nevím, jestli poznávacím znamením českého numismatika mít v peněžence čínskou kopii 5 haléře 1924 ... tos mě tedy dostal ... :-) :-) :-) .............. to už si tam raději den pravý groš Václava IV. za 70 Kč ... :-)
Registrovaný uživatel
Filozof napsal
Kdejaký sběratel ho nosí v peněžence, ...


Mě by hlavně zajímalo, jak kolega přišel na toto? Nikoho takové neznám, osobně nosím v peněžence jen platnou měnu :lol:

Každopádně pořizování kopií za mince, na které třeba člověk finančně nedosáhne nebo je dlouhodobě nemůže sehnat, považuji rovněž za scestné a nemá to s numismatikou nic společného. To je dobré snad jen pro děcka, co si vytvářejí své dětské sbírky, ale nechápu, k čemu je to dobré pro dospělého sběratele? Pokud chci mít doma něco pro studijní účely, spokojím se s fotkami dané mince, ale kupovat repliku? To je celkem ujeté ...
Registrovaný uživatel
Já bych jakoukoli repliku ve sbírce nesnesl ani zadarmo :shock:
K čemu je vám dobrá?
Moderátor
Lukas105s napsal
Já bych jakoukoli repliku ve sbírce nesnesl ani zadarmo :shock:
K čemu je vám dobrá?


Aby si mal v peňaženke aspoň niečo. :mrgreen:
Registrovaný uživatel
petr1596
OK - díky za radu. Jdu pátrat p olevnější verzi za ... teď de mi nechce hledat, kolik je právě 1,50 USD.
Registrovaný uživatel
Ad kopie v peněžence - inu - tak jsem to vypozoroval. Ale pochopitelně jsem nezkoumal statisticky významný vzorek. :-)
Jako talisman mi to nepřijde špatné. Jakoukoliv "pravou" bych tam nedával - ani za 70 - jako numismatikovy by mi bylo líto, že se ničí, když může dělat radost jinému začínajícímu kolegovi. Ale samozřejmě respektuji všechny odlišné názory - to je jeden z důvodů, proš se mi toto fórum líbí, že tu zatím vidím toleranci a respekt.
Registrovaný uživatel
kacuro
S tím studiem nevím, jak to myslíš. Jak na fotce dobře poznám metody falsifikátorů? Já myslel, že je lepší to mít v ruce - s lupou atd... Ne?
Registrovaný uživatel
Lukas105s
No - o replice ve sbírce zde - tuším - nikdo nemluvil. Myslím tedy, že by s Tebou všichni souhlasili.
Registrovaný uživatel
jak už jsem tady někde psal, mám doma "sbírku" novoděl a napodobenin (i falz, ale ty jinde) - hlavně pro návštěvy, které, jistě ze slušnosti, projeví o mého koníčka zájem.
oni jsou spokojeni, vidí něco, co si myslí, nebo předpokládají, že mají vidět (je to kulaté, leskne se to a je to čitelné "jak nově vyražené") a moje mince jsou dál jinde v bezpečí :)
snad to bude platit i na případného zloděje :D
Registrovaný uživatel
Voloda16
To mne taky vyděsilo, když jsem zjistil, že všichni mají sbírky v trezorech v bankách. Co je to potom za sbírání?? Samozřejmě je chápu, ale vlastně i lituju.
Registrovaný uživatel
Filozof napsal
kacuro
S tím studiem nevím, jak to myslíš. Jak na fotce dobře poznám metody falsifikátorů? Já myslel, že je lepší to mít v ruce - s lupou atd... Ne?


Myslel jsem to tak, že než si pořizovat nějakou trapnou repliku vzácné mince, spokojím se raději s fotkami originálů, které mohu využít např. ke studijním účelům (typy, varianty, koruptely, chyboražby apod. - týká se hlavně středověkých mincí). Mít minci v ruce je samozřejmě ke studiu nejlepší, ale když je mince mimo mé možnosti, nic jiného mi nezbývá ...
Registrovaný uživatel
Pokud má někdo zájem, mohu nabídnout 5 haléřů 1924, raženo v České mincovně k 75. výročí ražby originální mince. Bylo to raženo se souhlasem České národní banky v počtu 1000 kusů. Pravá mince to není, ale bylo to ražené u nás. Na aukci v Praze to udělalo 3 000 Kč. Nabízím to bez bookletu za 350 Kč v tom je i poštovné v ČR. Do ciziny nezasílám.

Adalbert

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... > »

Sběratel.com » Naše mince » 5 haléř 1924

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1