Nejstarší české mince, tzv. denárové období je bezesporu nejkrásnější a nejzajímavější etapa v historii českého mincovnictví a domnívám se že by si zasloužila vlastní sekci.
Prosím všechny kdož se mnou souhlasí aby připojili svůj hlas k tomuto návrhu.
Koneckonců toto je české fórum a vedle mincí habsburských a uherských by české denáry rozhodně neměly chybět.
“Za vlastní sekci pro Nejstarší České Mince”
Moderátoři: jv64, turtleoverhead.
Autor | Příspěvek |
---|---|
#1 17. 3. 2013, 8:26
|
|
Moderátor
|
|
#2 17. 3. 2013, 9:19
|
|
Moderátor |
Přidávám se k návrhu, určitě pod pražskými groši téma zapadá a věcně tam nepatří. Skromně bych návrh upravil, zda by se sekce mohla jmenovat "Nejstarší české a moravské mince". Patří to k sobě, kdysi jsem na Moravu zkusil založit vlastní vlákno a neujalo se, stejně řada vystavených denárků a brakteátů je moravských.
|
#3 17. 3. 2013, 9:37
|
|
Registrovaný uživatel |
Jsem pro
|
#4 17. 3. 2013, 9:48
|
|
Moderátor
![]() |
souhlas - je to logické, pod "grošovinu" to nepatří
a autoři prvních dvou přispěvků tohoto vlákna můžou být moderátoři |
#5 17. 3. 2013, 10:23
|
|
Registrovaný uživatel |
Denarove obdobi si zcela jiste vlastni sekci zaslouzi, o tom neni pochyb. Ovsem nejkrasnejsi a nejzajimavejsi etapa je pro kazdeho numismatika ta, jiz se venuje
![]() |
#6 17. 3. 2013, 10:28
|
|
Moderátor |
Za moderátora bych navrhoval též kacura, bude-li souhlasit.
|
#7 17. 3. 2013, 11:27
|
|
Moderátor
![]() |
Máš pravdu turtle .
Pokiaľ Vám môžem do toho kecnúť ; jeden z moderátorov by mal byť aj jv64. _______________ Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti. |
#8 17. 3. 2013, 11:32
|
|
Moderátor
|
To jsem ani nenavrhoval protože jsem to považoval za samozřejmost. |
#9 17. 3. 2013, 11:43
|
|
Moderátor
![]() |
Samozrejmosť áno , ale pre skromnosť jv64 bolo dobre pripomenúť. _______________ Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti. |
#10 17. 3. 2013, 11:57
|
|
Registrovaný uživatel |
jsem pro
_______________ Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku. mince01@seznam.cz |
#11 17. 3. 2013, 12:00
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
byl bych samozřejmě pro, otázkou je, jestli by ta sekce byla živá, protože denárky a brakteáty se tu lidi zrovna moc nechlubí. většina těch mincí je přeci jen jiná cenová kategorie a tak sběratelé tutlají, co mají ve sbírce, což je celkem pochopitelné ...
nicméně téma "nejstarší české mince" bylo předtím v sekci "Ocenění, určení a identifikace mincí" nebo "Poptávka a nabídka mincí", teď si nejsem jistý, teprve nedávno jsem ho nechal přesunout alespoň do té grošoviny, která byla vhodnější ... |
#12 17. 3. 2013, 12:21
|
|
Moderátor |
lepsie ako kacuro by som to nenapisal.... pravda
_______________ ... Som tu deň a noc ... Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď http://sered-city.blogspot.com |
#13 17. 3. 2013, 12:39
|
|
Moderátor
|
Každým příspěvkem do grošoviny je toto téma posunuto dozadu a jak se říká sejde z očí sejde z mysli.
Jsem přesvědčen že na českém numismatickém fóru by české a moravské denáry měly mít svou sekci jaksi automaticky. |
#14 17. 3. 2013, 12:43
|
|
Moderátor |
ale uz sa tu neohanaj tym ''ceskym'' . pripada mi to ako obohrata platna
![]() je problem oznacit tema za ''DULEZITY'' aby sa neposuvalo v menu grosoviny a zostavalo navrchu? myslim si ze pre moderatora praca na 1 a pol sekundy ![]() _______________ ... Som tu deň a noc ... Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď http://sered-city.blogspot.com |
#15 17. 3. 2013, 12:45
|
|
Moderátor |
a 5 sekund zaberie prepisanie nadpisu na vhodnejsi...
_______________ ... Som tu deň a noc ... Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď http://sered-city.blogspot.com |
#16 17. 3. 2013, 12:53
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
zase kdyby mělo denárové období vlastní sekci, mohla by v něm být jednotlivá témata podle panovníků, jako je to i jinde a pěkně by se v tom dalo orientovat, to by bylo super. ale jak už jsem psal, bude ochota tam vkládat obrázky a diskutovat nad nimi, jak je zde zvykem i v jiných sekcích? aby to pak nebyl jen monolog jedné osoby, jako to bylo dříve s kolegou Evropou v habsburských mincích ....
|
#17 17. 3. 2013, 13:18
|
|
Moderátor
|
Já jsem zahájil tuto kampaň abych získal podporu a Ty se to snažíš zpochybnit ještě v zárodku.
![]() |
#18 17. 3. 2013, 13:28
|
|
Moderátor
![]() |
Turtle začni zakladať vlákna od kniežať ,kráľov iniciatíve sa medze nekladú.
Uvažujem ešte o jednej komplexnej téme Karolínske obdobie , viem tam mince môžu byť len v rámci nálezov ,ale budeme mať od doby bronzovej až po súčastnosť všetko na diskusiu. _______________ Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti. |
#19 17. 3. 2013, 13:32
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
nééé, já Tvou iniciativu chválím, jen poukazuji na to, aby také byla ochota tam nějaké mince vkládat ... sám mám jen několik desítek denárů a v podstatě jsou to jen samé běžné typy, až na jednu výjimku (kterou jsem na fóru již zveřejnil) nic vzácnějšího nemám .... |
#20 17. 3. 2013, 13:35
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
jak správně podotknul grofik, mohla by být celá sekce obecně o období do r. 1300, takže kromě českých a moravských ražeb by tam mohly být i jiné zahraniční ražby této doby ... tedy kromě Arpádovců, ti už jsou v uherských ražbách ... třeba by se tak sekce lépe plnila mincemi ...
|
#21 17. 3. 2013, 13:58
|
|
Moderátor
![]() |
takže evropské denárové ražby a v nich vlákno české a moravské ?
i když pro mě - pocitově - jsme v ČR - jsou to naše domácí ražby - takže ty české a moravské bych viděl klidně i samostatně ano je tu velké množství diskutujících (a velmi kvalitních a aktivních) od sousedů - ale pravdou je, že většinou ze Slovenska a jejich ražby již samostatné sekce mají moderátoři turtle a JV64 (ty jsem navrhoval již ráno) a kacuro je myslím také dobrá volba |
#22 17. 3. 2013, 14:24
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
dobrá, tak tedy sekce "české a moravské denárové období", což nevylučuje, aby tam nemohlo být i vlákno pro mince jiných zahr. panovníků světských i církevních. zase pokud chceme posuzovat denárové období v širších souvislostech, musíme vždy přihlížet i k mincovnictví okolních zemí a peněžním vztahům mezi nimi. to platí zejména o této době počátku našeho mincovnictví, které bylo ovlivněno hlavně z venku ...
|
#23 17. 3. 2013, 15:08
|
|
Moderátor
![]() |
i ja jsem pro vytvoreni zvlastni sekce, i kdyz spis budi jen cist, na chlubeni a diskutovani toho moc nemam
_______________ |
#24 17. 3. 2013, 19:22
|
|
Moderátor
![]() |
však i v sekci pražské groše jsou vlákna: - ražby související s pražskými groši - míšeňské groše |
#25 17. 3. 2013, 19:25
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
jasně, z toho jsem vycházel, že by se to dělalo takto ...
|
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1