jen dodám, že svůj příspěvek jsem psal ještě předtím, než jsem četl ten majklův (shrnujeme podobné věci). Jen doplním, že když jsem se pustil do některých studií a výzkumů v minulosti, setkal jsem se obecně se dvěma faktory, které mě štvaly - první - buďto nezájem ostatních podílet se na nějakém zkoumání (např. společné systematické pátraní na aukcích/burzách/ve vlastních sbírkách/archivech ... ); druhý - i přesto, že již bylo něco publikováno, na některé to mělo efekt jako pomyslný hrách na stěnu ... i přesto, že si to přečetli, tak se v následné praxi závěry těchto zkoumání neřídili, nepoučili a ani dané myšlenky nerozvíjeli - prostě takový fast-food-konzum, kdy se někdo dožaduje nových a nových informací a pak se v nich maximálně utopí ...
já z vlastní zkušenosti můžu říct, že v Notafilii, Bankovce, a Sběratelských zprávách je např. tolik informací (jen o bankovkách), že sám nemám tyto materiály prostudované zatím všechny. Raději to čtu postupně, pomalu a hledám souvislosti případně ověřuji některé závěry s další literaturou. A myslím, že i kdyby se od této chvíle nevytisklo ani písmenko nově, tak budu mít na dalších 10 let o bankovkách co číst ...

btw - a s tím materiálem ... když se člověk trochu rozhlédne dál než na Aukro nebo na stůl na tuzemských burzách, narazí na pěkný materiál i od počítače (nemyslím tím ty, kdo připravují aukce samotné, ale myslím tím přímo nás - sběratele). Viz např. numpszi ... vždy zajímavý rozličný materiál (jen to, co nabízel z evropských bankovek), kterého měl tolik, že mohl prodávat přes eshop nebo přes KPA ... taky mu to nepřinesl Ježíšek, ale musel tomu obětovat vlastní čas a energii, aby se mu to sešlo na jedné hromádce...

Tezko mohou pobocky CNS souperit s vetsimi aukcemi typu Aurea - tam je to uz nekde jinde:
- celobarevny katalog s vyobrazenim vetsiny polozek
- moznost drazit online
- neni omezeni na clenstvi v CNS
- katalog posilaji i do zahranici, reklama na internetu a tak dale ...
- kratsi cekaci lhuty
- u draheho materialu daji dodavateli klidne zalohu predem

neočekával bych, že se něco takového stane, ale je tam pro mě zajímavější nabídka než u Klima!
Pokud byste měl někdo z členů ochotu a čas, požádal bych Vás o zaslání několika limitů, i za poplatek.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.