Moderátoři: numpszi, smith

Profilový obrázek
babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

#701 12. 9. 2011, 21:28

v nasom meste... Kaufland, Lidl, Tesco a Billa a tiez je to podobne ako pise trava, nase obchody zivaju prazdnotou...

Profilový obrázek
Miciko

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2010

#702 12. 9. 2011, 21:28
Já bydlím ve městě s cca 18.000 obyvately. Máme na toto městečko tento počet supermarketů : 2 x Albert, 1x Kaufland, 1x Lídl, 1x Billa, myslíte, že se tady uživí drobný český potravinář Většina českých obchůdku zeje prázdnotou anebo už jsou v likvidaci. A to se do nich snažím chodit co nejvíce. Bohužel je všechno o dostupnosti, možnosti pohodlí / parkoviště / a hlavně cenách.

Veď to som písal. U nás to isté. Mám 2 známych, čo majú obchodíky. Ráno o 6 tej stoja pred napr.Tescom, nakúpia vo veľkom a predávajú v obchodíku? Tak kde je logika? A samozrejme cena vyššia ako napr. v Tescu, kvalita rovnaká.
Tesco berie 1000 ks výrobku, drobný 10 ks, O tom to je.

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#703 12. 9. 2011, 21:28
A čo potom Holandsko, Belgicko, Dánsko. To niesú malé krajiny? Jano, ja podnikám, väčšina mojich známych tiež a vy, ako radový zamestnanci nemáte ani ponatia, aké sú tlaky z vonku. Čo sa týka nákupu tovaru z vonku. A o cenovom rozdiely SR výrobku a zahraničného ani nehovoriac, Tak ako chceš konkurovať ? A vyrábať kvalitne???

miciko , o tom ake su problemy nepochybujem...
dalej si neviem vyjadrit svoj nazor lebo neviem naco narazas, som to nepochopil 😋

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Profilový obrázek
babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

#704 12. 9. 2011, 21:30

je to jednoduche... kupia lacne podobne nasej kvalite ako by mali kupit nase kvalitne...

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#705 12. 9. 2011, 21:34

babygulka,trava,miciko - a na vine je EU , ze sa ludia naucili ist za nizkimi cenami a pri niektorych pofidernych tovaroch do tesca? maloobchodnik nikdy nemoze mat taku cenu ako velkoobchod tesco , billa atd... maloobchodnik moze bojovat kvalitou sluzieb, pristupom k zakaznikovi, lepsou dopravnou dostupnostou atd... vsetko je to v ludoch

... Som tu deň a noc ...

Profilový obrázek
Miciko

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2010

#706 12. 9. 2011, 21:34

jano7B9 napsal/a:

miciko , o tom ake su problemy nepochybujem...
dalej si neviem vyjadrit svoj nazor lebo neviem naco narazas, som to nepochopil 😋

Pre porozumenie.
Ja kúpim materiál za sumu x. Opracovanie, práca, energie cena y. Predaj zákazníkovy x+y+zisk.

Príde Poľský díler, ponúkne mi hotový výrobok , teda (x+y) za cenu o 30 % nižšiu, ako ja mám náklady. Nehovorím o kvalite.

Keď to vídí konečný spotrebiteľ. Kúpi od neho.

Lebo on predáva (x+y)svoje + 30% zisku, čo je zľava pre mňa, takže jeho predaj je moje x+Y.

Takže ako chceš konkurovať? Keď on je v 30 % zisku a ty nemáš nič?

Profilový obrázek
trava

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2009

#707 12. 9. 2011, 21:36

Všechno je pouze reklama a vymývání mozků. Uvedu drobný / osobní / příklad. Stál jsem na parkovišti se svým vozem / škoda Octavia / a při návratu k auto jsem osobně shlédl tuto scénu. Z Avie se otevřely během jízdy zadní dveře a plnou silou mi rozbily dveře u řidiče. Neváhal sem a jel jsem za řidičem. Když jsem ho dojel, ani o tom nvěděl / nebo se tak tvářil / . Ale o to nejde. sepsaLI JSME VŠE JAK TO PROBĚHLO A DAL JSEM AUTO DO OPRAVY k mému velkému překvapení, při přebnírání vozu jsem byl dotázán, jestli budu platit práci anebo náhradní díly. Protože avieje pojištěna u pojišťovny zákonnoupojistkou takovou, že se při škodě, kterou takto pojištěný řidič způsobí, platí z pojistky buď práce anebo materiál. A bylo vymalováno. Majitel avie , ale ušetřil možná pár STO korun, mě ta sranda vyšla na 14.000,- č, i když jsem byl 100 % z obliga. Všechno jsou to hajzli nejvyššíhio kalibru.- Byl jserm v roce 1997 zatopen do výšky 120 cm, nedostal jsem z pojistkY ani KORUNU, nebyla to povoden, ale záplava. Dokud se nic nestane, vše je v pořádku. V případě události se člověk nestačí divit.

Profilový obrázek
Miciko

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2010

#708 12. 9. 2011, 21:39

jano7B9 napsal/a:

babygulka,trava,miciko - a na vine je EU , ze sa ludia naucili ist za nizkimi cenami a pri niektorych pofidernych tovaroch do tesca? maloobchodnik nikdy nemoze mat taku cenu ako velkoobchod tesco , billa atd... maloobchodnik moze bojovat kvalitou sluzieb, pristupom k zakaznikovi, lepsou dopravnou dostupnostou atd... vsetko je to v ludoch

A ako chceš bojovať, keďoni dostanú pozemok za 1,- euro, úľavu na dani najbližších 10 rokov, príspevok na každého zamestnanca 4 000,- euro a pod. Ty ako malý nevybavíš a nedostaneš nič.

Mne naposledy vrátili výpisy zo sociálky v obálke z poštovným 1,20,- eura. Kvôli zlému zaokrúhleniu. Mala tam byť suma o 9 centov viac. Ako sme dali mi? To kde má logiku?

Profilový obrázek
mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

#709 12. 9. 2011, 21:43

Už za 1.republiky bylo bankovnictví a pojišťovnictví největší zlodějna na lidi! Reklama bohužel dělá divy, já to poznal s Aukrem, když mě okradl prodejce!

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#710 12. 9. 2011, 21:45

Miciko 21:34 : tomu rozumiem... ale samozrejme ty viac, tak ta nebudem zatazovat mojimi amaterskymi domnienkami🙂

... Som tu deň a noc ...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.