Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Filokartie - pohlednice » Alba na pohlednice

Vykupminci.cz
Numisargo

Alba na pohlednice

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, HeliFox, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Zdravím přítomné sběratele!Prosím o radu!Můžete mi prosím doporučit nějaký album na pohlednice?Nabídka je velká a já bych přeci jen uvítal od znalce nějaké doporučení.Za pár let jsem nasbíral pohlednice z okolí kde jsem se narodil a už ztrácím přehled co mám:-)Už by to chtělo nějaký systém.
Za ty roky mám ale i spousty pohlednic které bych rád prodal...jakým způsobem je to nejlepší nabídnout?Fotit kus po kuse to by bylo práce na rok:-)))Mám to na půdě a odhaduji to tak na 40kg,možná víc.Díky moc za všechny rady a doporučení!
Registrovaný uživatel
Nepovažuji se za znalce,ale snad poradit mohu.Na pohledy mám šanony se čtyřmi držáky.A ty mám uloženy v listech Bantex na fotografie,tuším,že rozměr je 10x15 cm..Už jsem je dlouho nekupoval,tak snad se ještě prodávají.A vzácnější pohledy mám ještě uložené v kapsičkách na pohledy určené.Výhoda těchto alb je snadná manipulace s pohledy,nové zařazení apod.Vždy jde list vyndat a hlavně je vidět i zadní strana pohlednice,tedy pokud neukládáte úsporně jako někdy já-oboustraně.
To jak pohledy prodat se radí těžko.Já bych ty lepší určitě nabídnul jednotlivě a z něčeho bych udělal bloky o více kusech.Také to můžete prodat v celku,pak bude ale cena značně nižší.Cena pohlednic,tak jako tak klesla a dobře se prodají jen opravdu zajímavé pohledy.
Pokud byste tam vyhrabal nějaké pohledy Plzně a okolí,tak bych měl zájem.Mail mám volný.
Registrovaný uživatel
Díky moc za reakci.Chtěl bych ukládat pohlednice jen vždy z jedné strany,tak aby byla vidět i zadní strana.Ale po listech určitě zapátrám a koupím:)Protože to mít v hromádkách je silně nepraktické:-)))Celek bych nerad prodával protože to by byla asi cena vskutku symbolická.Asi bude nutnost pohledy rozdělit podle měst a ty se pak pokusit nabízet,třeba tady?....Je reálné třeba ty z 50.-70.let prodat po 1,- a ty starší po 10,-?Zajímavější i za víc.Těžko roztřídit "zrno od plev"když se v tom člověk nepohybuje:-)Ještě jednou Vám děkuji a jakmile začnu třídit,tak s Plzní si na Vás určitě vzpomenu.
Registrovaný uživatel
to JKP : kdyby jste měl Šumperk , tak určitě mi taky napište , email mám v profilu , Předem Děkuji
Registrovaný uživatel
Ano,vedu v patrnosti a s tím Šumperkem se Vám ozvu.
Registrovaný uživatel
Děkuji předem ;)
Registrovaný uživatel
Tak ty obaly se stále nabízejí,stačí dát dotaz na google.Já je kupoval nejlevněji v Globusu,ale dají sehnat i jinde a možná ještě výhodněji.Určitě by také byly v nějakých fotopotřebách,eventuelně v papírně.
Stanovit cenu pohledu je nelehké,je to vždy cena obliby a počtu sběratelů v dané oblasti.I když určitá všeobecná vodítka pro nastavení ceny existují.Ale v současné stagnaci ve sběratelství pohlednic i tyto pravidla již nejsou stoprocentní.
Registrovaný uživatel
Poradil by někdo, prosím, do jakých listů nebo alb ukládáte VF pohledy formátu cca 10,5 x 15 cm? Děkuji
_______________

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Filokartie - pohlednice » Alba na pohlednice

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1