albumove listy
Moderátoři: dejvy, ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.
Stránka: « < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... > »
Autor | Příspěvek |
---|---|
#101 16. 2. 2014, 11:48
|
|
Registrovaný uživatel |
smith: Podíval jsem se znovu do té knihy a ono je to napsané u předchozí emise, kde byla hodnota 72 h nová, že byla určena k vyplácení balíkových zásilek – přesně jak jsi sem dal ten ústřižek.
|
#102 13. 3. 2014, 23:20
|
|
Registrovaný uživatel |
Dají se někde sehnat samotné pérové desky ? Tzv. kostra ? Chci si vytvořit vlastní obal. Má s tím někdo zkušenosti?
Vím, vím. Několikanásobně dražší než známky uvnitř ![]() Děkuji |
#103 14. 3. 2014, 9:05
|
|
Registrovaný uživatel |
Dají, pár odkazů jsem ti poslal.
|
#104 6. 4. 2014, 11:42
|
|
Registrovaný uživatel |
Jelikož už jsem velký chlapec, blíží se chvíle, kdy začnu taky uvažovat o albových listech (zatím je vše v zásobnících , půl na půl v hawidkách). Čili řeším kroužkové / pérové desky a taky způsob uchycení známek na listy (sbírám **). Dotaz - chci listy zcela čisté, celé si je navrhnu a vytisknu sám, nechám zasklít, nehrozí, že se mi známka v zaskleném políčku přilepí k "obyčejnému nefilatelistickému" papíru (uvažuji gramáž 240 nebo tak)? Raje říká, že ne, no mě se stejně ekluje strčit známku za X litrů lepovou stranou k nějakýmu čínskýmu papíru... samozřejmě by album stálo nebo viselo, ne ve vlhku, ale stejně... proto mi z toho vychází lépe , přilepit na listy hawidky. Vše mám nyní v černých plastových, ale na listy by asi byly vhodnější průhledné, není-liž pravda? Další věc je, že uvažuji o nějakém "zábavnějším" papíru, než klasika bílý hladký - napadá mne hrubý, "ručně dělaný", světle krémové barvy, myslím, že k té mojí ČSR I. by se to mohlo docela hodit - to už by byl kontakt takové papíru s čistou známkou asi zcela holé šílenství
|
#105 8. 4. 2014, 17:54
|
|
Moderátor |
Kup bílé hawidky a nemusíš řešit papír od čínských děcek.
![]() |
#106 8. 4. 2014, 22:24
|
|
Moderátor
![]() |
Já to teda slintám prstem. Přijde mi to bezpečnější. Ve smyslu, že neolíznu i líc a vnitřek. Možná enem nemám tak šikovné jazéček.
![]() |
#107 9. 4. 2014, 17:43
|
|
Registrovaný uživatel |
děkuji za rady. no právě že neznám, zatím jsem hawidky pouze zasouval, ale neolizoval. No asi půjdu do nich, výhodou zasklení je sice určitá větší "stabilita" známky, hawidka je přeci jenom otevřená ze 3 stran většinou, ale zase naopak u 4bloků, kde už je pevnost perforace hraniční, bych se to bál ze zaskleného políčka vyndavat (no, to pravda nebudu dělat moc často), aby tam půlka nezůstala
|
#108 9. 4. 2014, 20:13
|
|
Moderátor |
Exponát je v hawidkách a v euroobalech. Pak ho pichnu do krabice a pošlu poštou na výstavu. Absolvuje výstavu, pak ho pichnou do krabice a poštou pošlou ke mně. Za těch možná 20 výstav, se mně nikdy- podotýkám nikdy(!) nestalo, že by známka vypadla z hawidky. Možná jedna nebo dvě známky, se pohnou o pár milimetrů v uložení. V domácím používání, je snad nemožné, aby známka z hawidky šla ven.
![]() |
#109 9. 4. 2014, 20:50
|
|
Registrovaný uživatel |
OK, díky
![]() |
#110 12. 4. 2014, 12:53
|
|
Moderátor |
pouzivaj plastove listy a mas pokoj, ziadne havidky, ziadny papier atd, ulozis si to ako chces a znamka je chranena to je moj nazor
_______________ http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157 moje články |
#111 12. 4. 2014, 13:25
|
|
Registrovaný uživatel
|
Leda v případě že mu manželka otluče sbírku o hlavu. To se naštěstí Tebe Pavlínko netýká ![]() |
#112 12. 4. 2014, 16:41
|
|
Registrovaný uživatel |
No, ten papír mě zajímá taky. Velmi se mi líbí typ béžový, ale hladký od Schaubka, gramáž myslím 200g;ale cena.....Něco jsem našel v Čechách-archy A3 (a nechám oříznout v tiskárně), ale z důvodu reklamy nemůžu uvádět. Velikost taktéž obdobně Schaubek, tzn. nikoliv A4. Průseky tu někdo nedoporučoval, leč se to může zaseknout v tiskárně, takže tzn. "protlaky" pro lepší otáčení stránek
![]() Co by začínajícímu toho moc nemám, ale už teď manželka zvedá obočí při stále mizejících běžných knihách z knihovny náhradou za alba ![]() ![]() « Poslední úpravu provedl(a) Peťas v 12. 4. 2014, 16:43. » |
#113 14. 4. 2014, 16:49
|
|
Registrovaný uživatel |
babygulka: plastové listy ne, všeobecně preferuji přírodní materiály a tak stačí ty plastové hawidky
![]() ano, otřískání o hlavu jistě není vyloučená věc ![]() ![]() ![]() |
#114 14. 4. 2014, 17:50
|
|
Moderátor |
Na otázku "zda to tolik stojí" treba odpovedať, že nie, len pre istotu je to poistené na dvojnásobok ceny, aby v prípade straty na pošte obe strany aj niečo zarobili. ![]() _______________ http://notafilia-smith.blogspot.com/ Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní. http://wartberg-szenc.blogspot.com/ Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc. |
#115 23. 1. 2016, 21:22
|
|
Registrovaný uživatel |
Ahoj.
hľadám kontakt na pána Ivana Rúžičku z Bratislavy ktorý vyrába albumové listy Slovenska . Za info Dakujem |
#116 28. 1. 2016, 11:58
|
|
Registrovaný uživatel |
Dobrý deň,
dovolil by som si tu dať odkaz na šablónu pre Albové listy Leuchtturmu, ktoré sa predávajú ako prázdne s vytlačeným rámikom. Je to varianta, aby si mohol zberateľ doplniť zbierku na vlastných listoch, ktoré neexistujú predtlačené. Nápisy a podobne si už môžete zmeniť ako potrebujete. Text a všetky veci, ktoré si budete upravovať by sa mali pekne vojsť do predtlačeného rámika na liste. Ak by bol problém, dajte vedieť. Tu je odkaz na stiahnutie: https://onedrive.live.com/redir?resid=D685FE64385470CD!88631&authkey=!AKmjaOH9EiQR-h4&ithint=file%2cdocx Príjemné bavenie sa so zbierkou želám ![]() Tomáš |
#117 2. 3. 2016, 12:31
|
|
Registrovaný uživatel | |
#118 11. 3. 2016, 19:42
|
|
#119 11. 3. 2016, 19:50
|
|
#120 11. 3. 2016, 22:23
|
|
Moderátor |
No a na co chceš vlastně radu? Na popisky? Tyto albové listy si děláš pro sebe a popisky jakbysmet. Máš to velmi- opravdu velmi pěkné! Vypadá to úplně jinak, jak v zásobníku. Jen to nestojí pár korun- že jo. Myslím si, že každá specializovaná sbírka by měla vypadat takto. Pěkně uspořádané a v kvalitních obalech a hawidkách.
![]() ![]() |
#121 11. 3. 2016, 23:26
|
|
Registrovaný uživatel |
Ano popisky jsem chtěl poradit , jestli nejsou nějaká pravidla jak vkládat text mezi známky, jestli muže být různě vložený .Jo jo dělám si to jen pro sebe hlavně aby se to líbilo mě, ale aby to mělo i nějaký směr a smysl . Jinak díky za pochvalu a hr do dalšího sbíraní
![]() |
#122 13. 3. 2016, 18:25
|
|
Moderátor |
Jelikož si to děláš pro radost a ne na výstavu, tak je plně na tobě, jak si to popíšeš. Máš se aspoň čím bavit.
![]() |
#123 14. 3. 2016, 23:28
|
|
Registrovaný uživatel |
Ještě bych chtěl poradit jak nejlépe upevňovat dopisy na albové listy, díval jsem se že hodně sběratelů je upevňuje pomocí průhledných rožku. Jsou to klasické fotorožky nebo jsou to nějaké specialní ?
|
#124 15. 3. 2016, 8:25
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Já osobně používám růžky a jsem s tím spokojený :-)
http://eshop.infofila.cz/samolepici-ruzky-leuchtturm-ecke-19-1154 _______________ --------------------------------------------- moje stránky k tématice Hradčan: http://www.hradcany-stamps.com/ --------------------------------------------- |
#125 15. 3. 2016, 12:24
|
|
Registrovaný uživatel |
Stránka: « < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... > »
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1