Moderátoři: smith, Misak33, tenzor

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#1481 12. 8. 2013, 12:04

a zde SPRAVNE, bez jakychkoliv uprav ci zvetseni / zmenseni, tj. POUZE ORIZNUTO:

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#1482 12. 8. 2013, 12:07

vidite vsichni rozdil? prosim, vyzadujte to od ostatnich, v dnesni dobe takovou primitivni operaci musi zvladnout i uplny pocitacovy antitalent.

uvedomte si, ze pokud by se nahrala fotka nezmenena, tak by tato uprava nutna nebyla. server ale fotky zmensuje a pak je volny prostor kolem mince na ukor rozliseni. a to dost zasadne!

a pokud to nekdo opravdu nezvladne, at alepson nahraje fotky na napr. www.leteckaposta.cz v plnem rozliseni.

Profilový obrázek
listopad

Uživatel

Zaregistrován:
14. 3. 2008

#1483 12. 8. 2013, 15:27

olivere něják mě to vypadlo po tý dlouhý cestě z palice dík za upozornění.
Tenzore tady je to foto snad bude stačit. toho Valense jsem nečistil ten už takhle byl abas nemyslel že jsem ho doprasil.

Obrázky:

Profilový obrázek
Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

#1484 12. 8. 2013, 15:44

No nevim, je divna, ale 100% nevim

Profilový obrázek
Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

#1485 12. 8. 2013, 15:52

respektive reknu to tak - myslim, ze by na hrane ty podelne ryhy byt nemely, v naproste vetsine by tam mely byt max pricne ci sikme praskliny kdyz uz. Take tvar okraju je divny (do oblouku), vypadaji jak upilovane a otukane. Ale z fotky se to blbe urcite, uvidim, co rekne tenzor, treba je ok.

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#1486 12. 8. 2013, 22:39

Takze - bohuzel ani na zaklde teto fotky si jisty byt nemuzu, zvlast na tomhle monitoru notasu, ktery obcas dost zkresluje, ale

• bocni praskliny se vidi i na pravych mincich
  • jenze tady, pokud to neni hra svetla a stinu, je okraj vazne divne lomeny (viz cervene oznacene plosky) a na jednom miste to vypada na masivnejsi upravu jako by nekdo maskoval lici kanalek - viz fialove oznacena plocha
  • co je ale nejvic do oci bijici je ta prasklina, kdyz se clovek podiva na predchozi fotky, tak revers je otoceny o 180 stupnu a nahore je videt take mala prasklina, na fotce hrany ale zanika - oznacil jsem ji oranzove.. myslim ze je nesmysl aby u prave mince byla prasklina z obou stran, ktera by na hrane mizela, i kdyz by mela jit do jeji hloubky, naopak u litych minci je toto typicke
  • dale na portretu i mimo nej jsou obcas videt male dirky, mohou byt zpusobeny korozi nebo defektem kovu, ale take jsou typicke pro lite mince a tady jsou trochu v kontrastu s ohlazenymi plochami vousu apod.
  • nalitky a vystupky naopak videt nejsou, ale tomu jde snadno predejit mechanickym ohlazenim mince, navic u pokrocilych technik liti se objevuji mene
  • jinak kdybych videl jen ty pismena IMP CAE, tak bych rekl, ze je mince prava.. na druhou stranu s vyuzitim zminenych pokrocilych technik jde odlit mince i do pomerne ostrych detailu a razebni efekty ktere jsou videt na vetsine minci tady postradam
  • a z predchozich fotek, hlavne z druhe serie, ma proste spatny pocit, kdyz se divam na portret (zvlast na vousy) i jine veci
    Suma sumarum, uplne jisty si nejsem, ale kdyz se sejde vice podezrelych veci takoveho stylu najednou, je vic nez pravdepodobne, ze to neni jen velka nahoda, na 90+% jde podle mne o moderni lity padelek vyrobeny za pomoci metody ztraceneho vosku a pokrocilych technik liti.
    Bylo by dobre, kdyby se k tomu vyjadril i nejaky jiny zkuseny sberatel.😉

Obrázky:

Profilový obrázek
Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

#1487 13. 8. 2013, 00:18

Jo, jakjsem psal, ze tvar okraju je divny, tak jsem myslel prave to divne lomeni, jak tenzor zvyraznil cervenou - jakoby to nekdo (mozna po brouseni) jeste rozklepal kladivem a tim vznikl okraj podobny pulce sestiuhelniku. I kvuli tomu by vznikly podelne ryhy, coz by byly pozustatky rozklepaneho spoje.

Podelne ryhy jsou i na originalech, ale ne az tak moc v rovine s okrajem, skoro vzdy tam byva nejaka sikmost vuci okraji. Mnohem castesti jsou praskliny skrz celou minci a ty tu naopak nejsou videt vubec. Takze pro me 9:1 ze je to falzum, ale porad je tu tech 10%🙂

Profilový obrázek
listopad

Uživatel

Zaregistrován:
14. 3. 2008

#1488 16. 8. 2013, 10:34

tak z poslední leze follis Constantina I RIC VII 15b revers je pěkný avers doufám že se trochu vylepší obraz vypadá líp jak na fotce ale je tam ještě moc bordelu.
jinak dík za posouzení toho denáru vypadá to na falzum už se s tím smiřuji.

Obrázky:

Profilový obrázek
listopad

Uživatel

Zaregistrován:
14. 3. 2008

#1489 16. 8. 2013, 20:07

tak ukážu ještě Theodosia AE2 mincovna Siscia .ten není špatný.

Obrázky:

Profilový obrázek
hafan

Uživatel

Zaregistrován:
9. 4. 2013

#1490 22. 8. 2013, 15:15

Nevíte prosím co je to za RIC našel jsem jen že to je Constantinopolis RIC VIII nejvíc pravděpodobná se mi jevila 121 ale na ní mi nesedí ten nápis mincovny dole, má tam být CONSI ale já mám něco jako CONSC nebo CONSO nebo CONSS.

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.