Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Antické mince » Antika

Vykupminci.cz
Numisargo

Antika

Moderátoři: Misak33, smith, tenzor.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 82 83 84 85 86 87 88 89 90 > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Na LiveBid už je katalog antické aukce Aurea
Registrovaný uživatel
Jsem to jen rychle preletl. Recko asi zajimavejsi nez Rim. I co se tyka volacek. U Rima je neco pod cenou, neco trochu mimo. Polozka 1310 je super, uz dlouho jsem nevidel tak hezkeho. Ale i tak bych videl volacku nekde na 20-25 tisici max. 80 tisic to je extremni vysledek v hogofoho aukci. Tenhle rok jich slo nekolik a vetsinou volacky 300-500 eur (horsi stavy).
« Poslední úpravu provedl(a) Tovy v 8. 11. 2016, 23:00. »
Registrovaný uživatel
Ted nevim, jestli jsem neporusil nejake pravidlo, ze komentuji minci v neukoncene aukci, i kdyz se mi to zdalo jako extrem. Jestli jo, prodim admina o vymazani. Dik.
Registrovaný uživatel
Jojo, ta je super, volačka už tak ne. Ale o tu vůbec nejde, většina těch hezkých kousků, i když mají volačka pod cenou, je " pojištěna " Pokud se ta která položka nedostane na správnou částku bude ji brát sál. Jedno a to samé číslo. Já jsem zvědav na 1312, posílal jsem na něj v září do Osnabrucku limit :-)
Moderátor
1310 měla v minulé aukci (Numismatica Ars Classica 84) z minulého roku vyvolávačku 3200 CHF (což je asi 80 tisíc) a neprodala se. Otázka je, jestli byla za tu vyvolávačku nakonec dokoupena nebo jestli byla poskytnuta sleva, ale moc nechápu ten styl myšlení, když vidím, že nějaká vyvolávačka byla nesmyslně vysoká i na švýcarské aukci, které jsou notoricky drahé, abych to zkoušel v ČR, kde bývá dosažená cena v průměru o třetinu nižší (oproti normálním aukcím, ne švýcarským). Ale jako možné je poslední dobou všechno...
Moderátor
Ingelri: osobně už nevěřím žádným dosaženým cenám, pokud jsou stejné jako vyvolávačka. Člověk neví jestli se to opravdu prodalo nebo ne...
Registrovaný uživatel
Chtěl jsem jen říci že třeba položka 1252 se dala v jednom nejmenovaném shopu před 14ti dny koupit za 8.000,- položka 1235 za 60.000,- I když je volačka 4.000,- respektive 20.000,- nikdy ji za tuto cenu nezískaš. Vždy tu bude ještě jeden "zájemce" , který bude přihazovat s tebou a cenu podrží.
Registrovaný uživatel
Kdysi mi znamy vysvetloval, jak funguji ceny u nas v CR a jak dva lide vytahli ceny nekterych minci o stovky procent. Minuly rok jsem mluvil s jednim zahranicnim obchodnikem a komentoval silene ceny Probu - ze ceny dela jen nekolik lidi (casto se na aukci sejdou jen dva a dohroady jich muze byt jen do peti), co krasnou minci chteji a neresi penize a proto najednou tu mame za 400 eur kousky 2500 euro a podobne. Ostatni sberatele se snazi taky, ale samozrejme ty castky nemaji nebo je nedaji, ale alespon zautoci v panice na horsi kousky a ty najednou jdou za 600 eur. Ale ve vysledku ty ohromne ceny jsou excesy, ac treba pravidelne a je na ne potreba bohatych kupcu, co mezi sebou bojuji. Ne, ze si ceny stanovime limity. Ale blbouni koupi i za vysoke limity, to zase jo a asi se na to spoleha...
« Poslední úpravu provedl(a) Tovy v 9. 11. 2016, 10:26. »
Moderátor
Ingerli: tak pokud to nikdo nechtěl koupit za tu cenu předtím, neměl by to chtít za tu cenu ani v aukci, ne? Ale chápu, že je to teorie a že se někteří lidi dají strhnout.
Každopádně, pokud probíhá tohle v podstatě kriminální jednání tímhle způsobem, pak asi Aurea už úplně rezignovala na svou pověst, už tak dost pošramocenou opakovaným uváděním padělků ve svých aukcích a "skvělou" výkupní politikou. Bohužel u nás je asi jen jedno reálné řešení a to nezúčastňovat se..
Moderátor
Tovy: a proto je tak důležité si stanovit svoje limity a nepřeplácet, kdyby to tak dělali všichni, tak půjde jen o ojedinělé excesy. Jenže dneska je kupování antických mincí móda tím víc, čím míň o nich lidi vědí a pak se stává, že naprosto zbytečně přeplácejí a navyšují ceny a strhnou tím občas třeba i dřív rozumné sběratele. Dneska je těžké vůbec něco oceňovat, protože vím, že nějakou zajímavou minci třeba neprodám za tisícovku a na eBayi s patřičným popisem a dostatečným počtem prodejů (a nesmí to být prodejce z východní Evropy, protože těm se nevěří) to klidně půjde za víc jak 100 EUR..
« Poslední úpravu provedl(a) tenzor v 9. 11. 2016, 17:23. »
Registrovaný uživatel
Dobry den. Chcem sa opytat nasiel som tuto mincu v takych storocnych veciach. Hrany su ale celkom dobre urobene.Môze sa jednat o falzifikat?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
rozhodně. Dole pod krkem je i nějaká značka (kopie?)
Registrovaný uživatel
Mám možnost koupit tyto čtyři mince. Antiku nesbírám, ale pár pěkných kousků se neztratí.
Mám prosbu. Jsou správně určené a za kolik koupit?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Sice v poslendi dobe nerad ocenuji :) Ale priblizne, pak si to zprumeruj s jinymi odhady (me ceny tak +- 200)
A. Severus - velmi pekny, skoda reversu 1200
Gordian III. - 900
Maximinus Thrax - nejsou moc videt detaily, ale vypada, ze tam jsou - 1300
Gordian III. mozna o chlup mene jak ten prvni

Obecne jsou to vse hezke mince, specialne portrety.
Moderátor
Bezni Gordiani by meli byt do 800 Kc (tedy aspon antoniniany :) ), vic bych dal jen za nebezne typy, Antiochii apod.
Alexander Severus - souhlas, kolem 1200
Maximinus - tahle mince je videt na fotkach nejhur, ale troufl bych si tvrdit ze revers jednickovy neni. Presto bych rekl, ze pokud jsou vousy na aversu dobre viditelne v detailech, tak bude cena kolem 1500 (nekteri by dali i vic, to se da samozrejme rict u vsech minci, ale ten Maximinus k tomu ma nejvetsi potencial).
Jinak souhlas s tim, ze jsou to vsechno pekne mince, neudelaly by ostudu ani ve sbirce pokrocilejsiho sberatele.
Ohledne urceni, ano, je spravne (ono je dost tezke se s takhle obecnym urcenim trefit vedle :))
Edit: tak ne uplne, druhy Gordianus je urceny jako Gordianus Pius, coz sice neni nic nespravneho, ale sberatelsky usus je Gordianus III, tak jak je to u horni mince :)
« Poslední úpravu provedl(a) tenzor v 30. 3. 2017, 8:53. »
Registrovaný uživatel
Děkuji mnohokrát. Líbí se mi a je zajímavé mít ve sbírce i něco jiného než medaile. Tenzor a Tovy ještě jednou vám děkuji.
Registrovaný uživatel
Idealni je to spojit a sbirat rimske medaile. Ale to uz je trochu jina sranda - hlavne financni (hihihi, jako ze se Sam Hawkins jmenuji :)
Registrovaný uživatel
Jestli udělaly takový cenový skok jako ostatní medaile - např. Šejnost :) .
Tak nevím.
Existuje nějaká kniha nebo stránka s vyobrazením medailí té doby?
I teorie je někdy dobrá.
Registrovaný uživatel
Zkus kouknout na www.acsearch.info a hledej "medallion". Ukaze to sice i novovek, ale nasledne i rimske. Normalni rimske jsou docela drahe (tisice a i vyssi rady eur). Ale zajimave jsou provincni - maji obcas fajn motivy. Tam se daji sehnat i za par stovek eur (no realne alespon trochu slusnejsi od 1000 eur)
Registrovaný uživatel
Tovy děkuji, ale zůstanu u svých medailí od cca počátek 19. stol..
Registrovaný uživatel
taho: jasne, ja to take myslel jako srandu, ale to jsi snad pochopil. Rimske medailony v top stavech je bohuzel pro vetsinu sberatelu nedosahnutelny level (i jen zaplnit jedno plato :).
Moderátor
Také je to dost nebezpečná oblast, padělají se čile od renesance a vysoká cena zaručuje možnou top kvalitu některých padělků, přičemž srovnávací materiál je hodně omezený...
Literatura je taky hodně drahá, ale samozřejmě je k dispozici třeba katalog British musea.
« Poslední úpravu provedl(a) tenzor v 2. 4. 2017, 22:46. »
Registrovaný uživatel
dobry den chcem sa spytat mam tiez anticku mincu,je to Marcus Aurelius skusim popisat na jednej strane je samotny Aurelius na hlave ma vavrinovy veniec a na druhej strane bohyna lasky Felicitas v jednej ruke ma Hermovu hul a v druhej ruke roh hojnosti,minca je v krasnom stave a velmi detailna nieje osupana este som ju nechal uzavriet do takej plastovej kapsle aby sa nahodou neznicila je velmi pekna,chcem sa spytat ci zanalec pozna ci minca je falzo alebo original celkom ma tieto anticke mince zaujimaju a chcem ich zacat zbierat,mincu mi daroval otec ten ju mal doma 30 rokov a kde ju zohnal netusim to ma prave trosku inspirovalo ich zbierat su velmi krasne lenze nechcem zbierat repliky a ako lajk to este nedokazem nejak posudit coho sa chytit a posielat tu kazdu fotku by bolo asi trapne a pytat sa ci je to origo alebo nie aj toho Marcusa Aurelia co mam by som chcel nechat posudit nejakemu znalcovi ktory sa v tom fakt vyzna,venuje sa tu tomu vobec niekto?
Registrovaný uživatel
Deestrone, znalci na rimske mince tu su, ale bez fotky sa nemaju k comu vyjadrit...
Registrovaný uživatel
Prosím odborníky o určení, fotoaparát jo,foceno tabletem, neví někdo, předem děkuji

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 82 83 84 85 86 87 88 89 90 > »

Sběratel.com » Antické mince » Antika

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1