Moderátoři: smith

Dokážu rozpoznat pouze ty klasická falza, ale tato mince se jeví v pořádku, šrafování, lesk, nejsou tam výstupky.
Já mám doma dva kousky této pětikoruny + 3x falzum.
Pokud byla tato mince falzum, tak velmi zdařilé a až pojedu do Prahy tak si nechám ověřit i ty moje dva kousky.
Přebytky sad oběžných mincí Československo a ČR
http://coins.czechian.net/sady/

Tak jsem se dival na ty denary, ale pozadovana cena je vysoka. Je tam sice 2x Boleslav II. ale nic super vzacne, z dalsich denaru velkeho strizku jeste jeden Oldrich a 5x Bretislav I. ale vsechno beznejsi kusy. Z denaru maleho strizku je o neco mene casto videt C.555(Vladislav I.) a C.576(Sobeslav I.), ostatni opet bezne kusy. Moc neverim ze to za tu cenu nekdo koupi ale na Acku je vsechno mozne.

koukam, jak se to tu hemzi padelky hlinikove petikacky. ja zadnou nemam, muze mi nekdo nabidnout prebytecnou za rozumnou cenu? pro studijni ucely, je asi jasne, ze ja to prodavat nebudu... prip. navrhy na mail v profilu. predem dik...

ambrosius: taky občas raději nečistím (a doufám, že narazím na lepší).
Když skenujete, nemáte problémy s barvami? Já musím dolaďovat jas, kontrast,... aby kolikrát bylo alespoň trochu poznat, co je naskenováno a výsledek je mnohem horší než ve skutečnosti (viz např. tento 5h):(
Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.