viking napsalAčkoliv jsem roky jen pozorovatel a na Barbara mám jistou formu alergické reakce (i když uznávám, že mi imponuje ta bezostyšná a tvrdohlavá apelace bez jakýchkoliv znalostí), zde má pravdu :-D

Stránka: « < ... 213 214 215 216 217 218 219 220 221 ... > »
Autor | Příspěvek |
---|---|
#5401 8. 5. 2021, 19:35
|
|
Registrovaný uživatel
|
![]() ![]() |
#5402 8. 5. 2021, 19:35
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Viking zvykej si.... O znalostech si můžeme kdykoliv pohovořit, rád bych rád bych je poznal .. Pokud vím ještě si se nikterak zde neprezentoval, v tvém případě bych raději pomlčel.. To už i ten obchodník toho k mincím napsal víc než ty. |
#5403 8. 5. 2021, 19:47
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Komáre s těmi daty,zase hlouposti. Mimo jiné, všiml jsem si již dříve, že se pořád točiš kolem konkrétních minci konkrétního dat, tolaru šlika... Opravdu je to kapka v numismatickém moři, samozřejmě se vyskytnou výjimky, ale bavíme se o všeobecném průměru.. Ty budeš dokola argumentovat a mávat,, hrstkou minci,, Cely večer nejspíš stravíš vyhledavanim,, jehel v kupě sena,, Abys mohl dokázat, nemožné... ![]() |
#5404 8. 5. 2021, 19:55
|
|
Registrovaný uživatel |
To jsou mince který mám v paměti. A pokud si pamatuju tolar 1648 jsem tady jednou zmínil. Dobře, holandský dukaty v bidnem stavu s volackou 5000 neodchazeli dnes nekoupí bidaka pod 9000 a to ještě budeš mít kliku. Samozřejmě u pruměrných investicne ne tolik zajímavých mincí nebude nárůst tak progresivních ale u mincí s velkým investičním potenciálem je to úplně jasný. Zajímavý že o tomhle tématu jsem diskutoval s dost lidmi z oboru. Všichni se shodneme na stejným. Jen ty jsi proti a tvrdíš si svoje ničím nepodloženy pravdy..
« Poslední úpravu provedl(a) OtravnyKomar v 8. 5. 2021, 19:56. » |
#5405 8. 5. 2021, 20:23
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Všechny zajímavě sběratelské mince,jsou zákonitě investičním potenciálem.. Znovu jsme u tématu sběratelství a investice, kdy každý sběratel numismat, který má ve své sbírce tržně zajímavý materiál je v podstatě investorem... Těžko se dnes rozlišují tyto dvě oblasti... Spíš bych použil výraz obchodník s investicemi, ale i to je dnes do jisté míry složita definice,v podstatě se jedná jen obchodní záměr věci separovat.. Příklad mnoho z vás je sběrately a zároveň i obchodníky, často na profesionální úrovni,všechny tyhle oblasti jsou úzce provázané.. Všichni se shodnete nad čím nad kovidem a tabulkou růstem pražských bytů? .... ![]() ![]() Diskutoval si s dost lidmi, zřejmě jich nebylo dost... Komáre nebuď zlý, mám tě rád, ale vše jen plány řeči.. ![]() « Poslední úpravu provedl(a) barbar v 8. 5. 2021, 20:25. » |
#5406 8. 5. 2021, 21:15
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Vždyť fyzické zlato začátkem kovidu nebylo absolutně dostupné a krásný příklad je cena ru10korony kdy před covidem šla za 3600 s nástupem covidu velice rychle překonala cenu 5000. To jsou fakta.
Mimochodem na tento fakt jsem chtěl také reagovat, vidím že si pochopíl po mém příspěvků v předchozí stránce, důležitost prvotního ukazatele možné inflace, růst zlata, jeho poptávka a státní rezervy... Ano do jisté míry těsně před kovidem a jeho začátkem zde určitá hrozba byla, ale vše se v podstatě vic jak po roce,, ustálilo,, z minulosti již známé tyto výraznější výkyvy , v podstatě v důsledku (mezinarodniho, posledně rusko, což jsem již zmínil ) zvyšování zlatých rezerv , ale nebyly natolik zásadní, abychom se jakoliv obávali o svou měnu.. Jak jsem psal už vůbec to nemá nic společného s léta postupným, u některých významným, či naopak u některých žádným nárůstem cen zajímavého numismatického materiálu.. Numismatika také filatelie je dnes stále populárnějším královský sběratelskym koníčkem a svým způsobem i prezentaci mnoha movitých sociálně výše postavených lidi. « Poslední úpravu provedl(a) barbar v 8. 5. 2021, 21:17. » |
#5407 8. 5. 2021, 21:45
|
|
Registrovaný uživatel |
Jak Zen káže, to jen čas ukáže ![]() Netřeba dal vést debatu tímto směrem mladý padavane. ![]() |
#5408 8. 5. 2021, 21:53
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
![]() ![]() Zlato by se dnes jinak cenilo.. Čas, čas mistře Yodo ![]() |
#5409 8. 5. 2021, 22:23
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Zde na místo grafu cen pražských bytu..
![]() Všimni si kdy naposledy se zlato vyšvihlo do podobných,, výšin,, Bylo to v době poslední významné světové krize velke recese období všeobecného ekonomického poklesu mezi lety 2007 a 2015. Co na to tenkrát pražské byty, nebo naopak numismaticky materiál.. ![]() https://www.kurzy.cz/komodity/zlato-graf-vyvoje-ceny/1oz-usd-30-let |
#5410 9. 5. 2021, 7:16
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Na pobavení doporučuji články o tom, jak je sbírání mincí doopravdy jen záliba a mizerná investice, a jak moc jsou blbí lidi co kupují zlato a stříbro obecně oproti Alfa samcům nakupujících akcie technologických gigantů...
Bohužel většina je v angličtině ![]() _______________ "Democracy.... is non-negotiable." - Liberty Prime « Poslední úpravu provedl(a) vlad_dracul1989 v 9. 5. 2021, 7:19. » |
#5411 9. 5. 2021, 7:47
|
|
Registrovaný uživatel | |
#5412 9. 5. 2021, 9:50
|
|
Registrovaný uživatel |
Je pravdou , že jak numismatika , tak umění-/spíše ale moderní umění/ a jistě i ostatní se během posledních zhruba dvaceti let postupně přesunuly a přesouvají do investičního prostoru. Nicméně většina takto „vysoce ceněných věcí „ má tuto vysokou cenu z celkem iracionálního důvodu a to je důvěra společnosti v to , že systém bude neustále růst…To se nikdy v historii nestalo a stát pravděpodobně nemůže . Myslím , že část sběratelských věcí , zvláště mincí překročila svoje možnosti nehledě na to , že jejich cena bude ještě nějaký čas , možná i desetiletí stoupat .Podle mne nejsou nositeli udržitelné hodnoty , tedy té hodnoty , která za ně byla zaplacena .Při jejich koupi dáváme totiž tak trochu slib sobě samým …teď to koupím za sto tisíc a za deset let prodám za dvojnásobek. Je to podobné jako s koupí Bitcoinu , přičemž tento má dle mého daleko větší šanci na úspěch . Je mladý , relativně v začátcích , progresivnější , užitečnější , více lidí ho vnímá a rozumí mu atd….Sám za sebe jsem zakonzervoval svoji numismatickou sbírku a občas dokoupím spíše drobnosti , které mě osloví .Jaksi nevidím důvod – z pohledu sběratele , za kterého se považuji a který vnímá hlavně krásu a historické souvislosti koupit si třeba zlatou , českou minci vyraženou byť v malém počtu před pár lety víceméně z důvodů zisku komerční společnosti.Za stejný peníz si raději koupím v německé aukční síni nádhernou gotickou madonu , věc o které vím , že byla pravděpodobně staletí vystavena v některém kostele , že celé generace k ní přicházely se svými problémy , touhami a přáními , prosily a děkovaly , prostě věc , která má obrovskou uměleckou , historickou a lidskou hodnotu .Věc , na kterou se mohu každý den dívat , která se stala součástí i mého života a vytváří mi prostor , ve které se cítím dobře. Pro mne sběratelství není jenom mít víc a víc a za víc … .U mě je to hlavně o tom užít si to :- )
|
#5413 9. 5. 2021, 9:52
|
|
Registrovaný uživatel |
Na pobavení doporučuji články o tom, jak je sbírání mincí doopravdy jen záliba a mizerná investice, a jak moc jsou blbí lidi co kupují zlato a stříbro obecně oproti Alfa samcům nakupujících akcie technologických gigantů...
Na ty mince a zlato je potřeba si nějakým způsobem vydělat. Já jsem neslyšel o člověku, který do Prahy přiletěl se 30 dolary v kapse, nakoupil mince a tou investicí tak zbohatl, že utratil za večeři v Londýně statisíce. |
#5414 9. 5. 2021, 10:05
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Staré mince jsou přece jen stabilnější investicí než nějaké kryptoblbiny. Ty jsou spíše moderním ekvivalentem tulipománie. Proč je stabilita růstu ve své podstatě něco špatného?
Ano, třeba se ti s 30 dolary u kryptoměn zadaří. Třeba ti to umožní být superrychle milionář. Ale to můžu říct i u hraní rulety, kdy veškerý majetek vsadíš na jedno číslo. Nebo opakovaně na barvy. Taky na konci dne můžeš kupovat nové fáro a vilku. Anebo taky ne, a běžíš domů nahatý ![]() Teď trochu vážněji, u investic se dnes příliš hledí na rychlé výnosy, tak jako u minulých dvacátých let, když si v Americe plebs půjčoval aby měl na raketově rostoucí akcie. Nepřipomíná to trochu co se děje dnes? Příslib nezastavitelného růstu, a i popeláři už radí investovat do kryptoměn...(toho jsem byl svědkem). _______________ "Democracy.... is non-negotiable." - Liberty Prime « Poslední úpravu provedl(a) vlad_dracul1989 v 9. 5. 2021, 10:07. » |
#5415 9. 5. 2021, 10:17
|
|
Registrovaný uživatel |
Nepřipomíná to trochu co se děje dnes? Jasně že připomíná. Zbohatnut se lidé pokouší spekulací a ne prací a tvorbou hodnot. To porušuje zákon zachování hmoty. Tehdy přišel Áda a dnes?
|
#5416 9. 5. 2021, 10:37
|
|
Registrovaný uživatel |
Jaksi nevidím důvod – z pohledu sběratele , za kterého se považuji a který vnímá hlavně krásu a historické souvislosti koupit si třeba zlatou , českou minci vyraženou byť v malém počtu před pár lety víceméně z důvodů zisku komerční společnosti.
Souhlas. Ale je dobré, že to někteří lidé kupují a nekupují tak sběratelské věci. |
#5417 9. 5. 2021, 10:39
|
|
Registrovaný uživatel |
Jj, plný súhlas ![]() |
#5418 9. 5. 2021, 10:55
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Šel bych ještě dál a řekl, raději i tu pamětní stříbrnou dvoustovku od ČNB, než skvosty z aliexpressu od Národní pokladnice a podobných šmejdů ![]() A laskavě mi na ně neplivejte, ty mi nastartovaly celý zájem o mince, takže mám k nim emocionální vztah ![]() ![]() ![]() _______________ "Democracy.... is non-negotiable." - Liberty Prime « Poslední úpravu provedl(a) vlad_dracul1989 v 9. 5. 2021, 10:57. » |
#5419 9. 5. 2021, 11:06
|
|
Registrovaný uživatel |
Sorry za off topic, ale vidím, že tu je a zrovna som na neho myslel...
Maroš, akurát sedím na pni v lese v Prašniku a čakám, až decká prestane baviť vyťahovať zo zeme ulitniky. ![]() |
#5420 9. 5. 2021, 11:23
|
|
Registrovaný uživatel |
asi už trocha neskoro, ale niekam do tých končín sa teraz práve chystám
![]() |
#5421 9. 5. 2021, 11:25
|
|
Registrovaný uživatel |
Ulitnici jsou po vašem šneci? Nebo nějaký fosilie?
|
#5422 9. 5. 2021, 11:27
|
|
Registrovaný uživatel |
aj šneci, ale v tomto prípade ide o fosílne ulitníky |
#5423 9. 5. 2021, 11:40
|
|
Registrovaný uživatel |
Už jsem si to vygooglil. XD Sigure, hoď pak nějaké foto ulovku, fosilie mě vždy zajímaly.
|
#5424 9. 5. 2021, 11:45
|
|
Registrovaný uživatel |
Fakt? Já si jen všiml, že chvíli to bylo horší s toaleťákem. Zlatá všude dost a cena nezajímavá... Ve srovnání s jinými "komoditami" |
#5425 9. 5. 2021, 11:49
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Prstýnků od národnostních menšin je v zastavárnách furt dost, ale historických zlaťáků běžných druhů a ročníků se mohlo prodat i víc, když zlato šlo přes 2000 dolarů...
Tehdy si to samozřejmě koupil jen neznalý člověk ![]() _______________ "Democracy.... is non-negotiable." - Liberty Prime |
Stránka: « < ... 213 214 215 216 217 218 219 220 221 ... > »
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1