Fidzi napsalAha, tak to som nechtiac zabŕdol do investičnej numizmatiky. Beriem späť a všetky 1/4 toliare popredám.
prodej, nakoupíš zpět levněji. nebo taky ne

Stránka: « < ... 20 21 22 23 24
Autor | Příspěvek |
---|---|
#576 8. 12. 2021, 19:19
|
|
Registrovaný uživatel |
prodej, nakoupíš zpět levněji. nebo taky ne ![]() |
#577 9. 12. 2021, 17:43
|
|
Registrovaný uživatel | |
#578 10. 12. 2021, 19:12
|
|
Registrovaný uživatel |
Nevíte kolik si Aurea standardně bere za prodej? Žil jsem v domnění že 10% mince pod 10k nad 10k bez poplatků ale teď jsem si přečetl že je to na domluvě? A jaksi jsem to s nima zapomněl vykomunikovat.
_______________ Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn. |
#579 10. 12. 2021, 19:36
|
|
Registrovaný uživatel |
Tak pak dej vědět jak jsi dopadl, bojím se, že tě stáhnou z kůže....
|
#580 10. 12. 2021, 19:54
|
|
Registrovaný uživatel |
Mají to odstupňované, myslím že takto: Do 1000 Kč 20 %. Do 5000 Kč 15 %. Nad 5000 Kč 10 %. |
#581 10. 12. 2021, 20:09
|
|
Registrovaný uživatel |
Co si pamatuji, záleží jaký přineseš materiál, u kvalitních věcí je to individuální.
Ono na rovinu levné stokorunové položky nepatří do klasické aukce ale na aukro nebo burzu. A v neposlední řadě dobře nafotit, vytisknout a rozeslat katalog, mimo covid zaplatit sál, lidi, reklamu apod. něco stojí a dotovat Ti to nebudou, ale zase díky tomu jsou dosažené ceny jaké jsou... : -))) |
#582 10. 12. 2021, 20:28
|
|
Registrovaný uživatel |
Petře napíšu ti až se to dozvím. Lukáš díky za typ kdyby to tak bylo bylo by to fajn. Novak Myslís že z 20% přirážky mají málo?, teda už dlouho neprodávají moc extra materiál ale i tak myslím to bude slušný. Nevím proč se mluví o stokorunovych položkach, nerekl jsem co jsem jim dal k prodeji.
_______________ Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn. |
#583 10. 12. 2021, 20:46
|
|
Registrovaný uživatel |
Komár: Psal jsem to obecně a nevztahoval na Tebe. 20% z položky za 200 nebo 300Kč fakt není balík(náklady jsou vysoké) a má to asi také trochu odradit lidi, co chtělí do aukcí cpát levné věci z 20.století a šroty. Tuším s poplatky je to cca podobně jak psal Lukas. Já byl s prodeji vždy spokojen, kvalitní věci se velmi dobře prodají. Materiál v aukcích je dle toho co lidi dají k prodeji, to je šance ovlivnit jen částečně. Dnes by každý kupoval a prodávat se moc lidem nechce(na to si stěžují i aukcionáři po Evropě). Zažil jsem u nich na prodejně(tedy za ní) také odmítání materiálu z důvodu trvání na nesmyslně vysokých volačkách majitelem(překupníkem!) a nebo pořadavcích na popis neodpovídajícího(lepšího či bez vad) stavu majitelem, to třeba u aukcí ČNS nehrozí a je bohužel dost často pravidlem. : - /
|
#584 10. 12. 2021, 22:16
|
|
Registrovaný uživatel |
Je to vždy na dohodě to je bez diskuze. Jen si myslím že se ovlivnit kvalita materiálu dá. Nedokázali si udržet prestiž kterou získali po prodeji sbírky od polívky. Jednak myslím přístupem k zákazníkovi, nejednou jsem slyšel o arogantním přístupu k malýmu zákazníkovi a neprofesionálním servisu. Což dokládá i můj případ kdy jsem nedostal odpověď a info o provizi z prodeje i když už jsem se zeptal až po odeslání materiálu. A upřímně jsem nebyl spoko s popisem a i popsáním zachovalosti a nyní nejsem úplně nadšení z dosažených cen ač jsem dal myslím materiál ne úplně k zahození. Některý obraty k zachovalosti jak z marocké tržnice taky asi na prestiži nepřidali. Souhlasím že materiál ubývá, třeba habsburské tolary už nejsou vidět v tak hojných množstvích ale idet jsou. A srovnejte kvalitu materiálu u macha a sousedních zemí. Díky jejich počínání máme na českém trhu absenci pěkných mincí a ceny průměru lezou tam kam u sousedů nadprůměru. A co se u sousedů prodává v lotech nebo do aukci ani neberou je u nás standardní materiál vysoce zastoupeny v každém katalogu
#585 9. 6. 2022, 18:12
|
|
Registrovaný uživatel |
37. eAukce, položka 1235 - popis "Krejcar 1702, Graz?"
![]() Mě by jenom zajímalo, kde udělali soudruzi z NDR chybu. https://livebid.cz/auction/aurea_37ea/detail/1235 Obrázky: ![]() _______________ Processed coin catalogs 3.145 Auctions / 26.275 Lots Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :) Sent from my ZX Spectrum |
#586 9. 6. 2022, 18:33
|
|
Registrovaný uživatel |
Jj, všiml jsem si. Ale i tak mi přijde, že ty ceny za odpad jsou už fakt neskutečné... Asi přestávám dražit na těchto akcích, škoda času
|
#587 9. 6. 2022, 18:38
|
|
Registrovaný uživatel |
Já už tam několik aukci nic nekoupil. Včera jsem teda zkoušel nějaký groš Ferdinanda ale nevysel. Tam fakt utrácí lidí zbytečně moc peněz a já nemám na to je preplacet. Navíc po delší době nabídka kde není úplně šrot. _______________ Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn. |
#588 9. 6. 2022, 20:27
|
|
Registrovaný uživatel |
Pri Leopoldovi I. mi to prišlo ako výpredaj totálneho šrotu. Tie mince ako zberateľský materiál nedávali zmysel. A predávali sa za neskutočné peniaze. Ale jednu mincu som nakoniec kúpil. _______________ Processed coin catalogs 3.145 Auctions / 26.275 Lots Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :) Sent from my ZX Spectrum |
#589 9. 6. 2022, 20:56
|
|
Registrovaný uživatel |
Uf, už jsem se bál, že to vnímám nějak blbě. Jestli jsem něco koupil nevím, ale nic moc dražit tam nešlo |
#590 10. 6. 2022, 16:01
|
|
Registrovaný uživatel |
Jsem zvědavý, dnes se chystám na ten 3kr 1630 Norimberk, v Hradci jsem ho z pro mě neznámého důvodu nechal jít tak uvidím na kolik se zastaví dnes v auree.
#591 10. 6. 2022, 22:12
|
|
Registrovaný uživatel |
Kúpil si ho za tých 6.000 Kč? _______________ Processed coin catalogs 3.145 Auctions / 26.275 Lots Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :) Sent from my ZX Spectrum |
#592 11. 6. 2022, 7:02
|
|
Registrovaný uživatel |
Nekupil, v poslední chvíli jsem si to rozmyslel, stav 2/2 byl jsem na vaskach a teď mi to maličko štve ![]() ![]() _______________ Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn. |
#593 8. 11. 2022, 7:20
|
|
Registrovaný uživatel |
Nakouknu sem a vidím tenhle příspěvek, tak norimberský 3kr 1630 se mi teď podařilo koupit v CNS Havířov za 3000 velmi pěkný. Vyplatilo se počkat. A propo musím si trošku pobrecet. Nějakou chvíli před poslední aukci jsem jim posílal do aukce nějaký materiál. Žádný položky za tisíce eur ale přesto... Část nevystavili, neposlali žádný doklad o přijmutí materiálu, komunikace naprostá bída a mince do teď zpět nemám. Při poslední komunikaci jsem se dozvěděl že ani neví kde je mají.... No co na to říct, moje druhá a poslední zkušenost s touto společností v roli prodejce.... _______________ Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn. |
#594 14. 3. 2023, 10:11
|
|
Registrovaný uživatel |
Aurea vydala katalog 41 eAukce https://livebid.cz/auction/aurea_41ea/category/all
|
Stránka: « < ... 20 21 22 23 24
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1