Moderátoři: smith

Ono asi zalezi kus od kusu, mel jsem neco vyhlednuto v Hradci, ale kdyz se polozka s vyvolavaci cenou cca 1800 a odhadovanou tak do 5tis zacala prihazovat rovnou na 16 tis ??? tak jsem myslel ze umru. Je mozne ze proste nyni i bohatsi lide, nesberatele, sypou do mince jako nizkorizikove investice, a tem je bohuzel pro nas jedno jestli je to o par tis natoz pak set vic nebo min.
Spořiti se dá i z mála, jen začni a vytrvej!

Je to tak... začalo to na aukru a proniká to i jinam... Jakmile se najde nějaký kupec co mu na koruně nesejde, tak to tam valí o sto šest a neuvažuje nad reálnou hodnotou. Co se tam kolikrát děje s některýma položkama je hrůza. Jsem znechucený😞
..::R::..
robert.kurucz@email.cz

Pěknou story jsem zažil před několika lety na Dukátu v Brně. Dva pánové se tam přetahovali o sice vzácnější ale jinak velmi špatně zachovalý moravský denárek který začínal přibližně na 1200. Chvíli trvalo než to vyhnali asi na 20 tisíc když jeden z nich vykřikl bez ohledu na stanovené příhozy 35! Mladý Chládek (licitátor) z toho byl v šoku a ptal se ho zda to myslí vážně. Přitakal i ten druhý a nakonec to vyšroubovali něco přes 120tisíc kdy jeden už rezignoval.

Tak jsem si dnes prohlédl v Dukátu některé kousky ze sobotní aukce. Z grošů je velmi pěkný Karel IV a také jáchymovský Ferda má krásně provedenou ražbu. Pokud by jste někdo do Ferdy i přes tu cenu šel tak jen malé upozornění že je mírně přes střed prohnutý což v popisu není a na fotce je to nezřetelné.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.