Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Numismatika aukce » Aukce ČNS - poplatky?

Vykupminci.cz
Numisargo

Aukce ČNS - poplatky?

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1 2 >

Autor Příspěvek
Moderátor
Nevíte někdo jaké se platí poplatky z vydražených položek na aukcích ČNS? Je to 10 procent, jak to teď bylo v Praze nebo je to u každé pobočky jinak? Co třeba Tábor?
Moderátor
V CNS vsude 10%
Moderátor
Díky za odpověď!
Moderátor
Nevite prosim, zda-li je nejaka prohlidka materialu pred sobotni aukci v Tabore? Pac dostat se kloudne do Tabora a prohlidnout si material primo v sobotu je prakticky nerealne i autem. O vlaku a jinem dopravnim prostredku nemluve. Ono by se dost prodazil i vylet v patek na prohlidku, ale alespon bych zkusil vymyslet nejakou alternativu. Jelikoz prohlidku cca 300 polozek proste stihnout za hodinu moc nemuzu. Diky.
Dobrý den,

mohl by mi někdo prosím říct, zda je možné se zaregistrovat a zaplatit členství v ČNS na místě a v den konání konkrétní aukce?

Děkuji za informaci.
Registrovaný uživatel
Na místě asi ne.
Více zde.
https://www.numismatici.cz/clenstvi-v-cns/
Registrovaný uživatel
Na mieste je možné podať prihlášku alebo zaplatiť členské, ak si už člen. Ale členstvo v ČNS musí niekto formálne odsúhlasiť. Na počkanie to pravdepodobne nepôjde.
Registrovaný uživatel
Děkuji za odpovědi. Zároveň se tedy ještě zeptám,... za tištěné aukční katalogy si připlácím, či je jako člen dostávám zdarma?
Moderátor
Tištěné aukční katalogy se platí. Zdarma je zasílán pouze Numismatický časopis a dříve i Numismatické listy (ty již ale skončily).
Moderátor
Trochu upřesním informaci ohledně Numismatických listů - neskončily. Nebudou však dál distribuovány mezi členy ČNS v tištěné verzi, jako tomu bylo doposud, ale měly by být k dispozici v elektronické (pdf) verzi. Tištěné Numismatické listy budou vycházet i nadále v nižším nákladu a pro zájemce budou zřejmě k dostání prostřednictvím Národního muzea - např. přes jejich eshop.
Moderátor
Děkuji za upřesnění, jsem rád že NL budou pokračovat.
Registrovaný uživatel
Zdravím kolegy a kolegyně s čns praha..
Měl bych dotaz k nadcházející aukci, konkrétně k položce 382..
Je zde někdo, ke komu bych mohl dotaz směřovat, nejlépe soukromě mailem..
Děkuji
Registrovaný uživatel
barbar napsal
Děkuji

Položka 382 prodána za 460 000,- bez přirážky 12% pro ČNS. Byla to nejvyšší cena v této aukci ČNS Praha za položku. Tento 5D Oživení Kremnickeho banictva je FALZUM !!! jako hrom.! Je hanba a ostuda toto od ČNS dát do aukce! U takto drahé medaile neomluvitelné! Kupující, asi nebude mít klidné spaní… To nepochopím..
Registrovaný uživatel
Cotopaxi napsal
barbar napsal
Děkuji

Položka 382 prodána za 460 000,- bez přirážky 12% pro ČNS. Byla to nejvyšší cena v této aukci ČNS Praha za položku. Tento 5D Oživení Kremnickeho banictva je FALZUM !!! jako hrom.! Je hanba a ostuda toto od ČNS dát do aukce! U takto drahé medaile neomluvitelné! Kupující, asi nebude mít klidné spaní… To nepochopím..

Mince je v pořádku...
« Poslední úpravu provedl(a) barbar v 15. 6. 2022, 10:20. »
Registrovaný uživatel
barbar napsal
Cotopaxi napsal
barbar napsal
Děkuji

Mince je v pořádku..

Medaile má oproti originálu- struskovitý povrch, jinou barvu, přeražené puncy Kremnické mincovny,nálitky na vnitřním obvodovém perlovci(avers),propadlina podobná prasklině po obvodu(avers 6. až 10. hodina),sražená neostrá hrana (avers i revers), hlavně uplně jiné vroubkování na hraně. Medaili jsem viděl fyzicky a snadno se tento padělek odliší od originální medaile právě pro nekvalitně přeražený punc ,,K". Jde o značně nebezpečné falzum! u tohoto falza odpovídá váha a kov.
Mám informaci, že ČNS uznala tuto medaili za falzum a vrátila peníze za aukci vydražiteli.....
Takže bacha je možné že se znovu někde objeví k prodeji!! Nebo si ji může Barbar koupit takto za poloviční cenu o proti ceně tržní, katalogové.. :mrgreen: Ale to bych mu nepřál....Dělá tu fóru velmi dobrou práci.
« Poslední úpravu provedl(a) barbar v 15. 6. 2022, 10:19. »
Registrovaný uživatel
Cotopaxi napsal
barbar napsal
Cotopaxi napsal
barbar napsal
Děkuji

Mince je v pořádku...

Medaile má oproti originálu- struskovitý povrch, jinou barvu, přeražené puncy Kremnické mincovny,nálitky na vnitřním obvodovém perlovci(avers),propadlina podobná prasklině po obvodu(avers 6. až 10. hodina),sražená neostrá hrana (avers i revers), hlavně uplně jiné vroubkování na hraně. Medaili jsem viděl fyzicky a snadno se tento padělek odliší od originální medaile právě pro nekvalitně přeražený punc ,,K". Jde o značně nebezpečné falzum! u tohoto falza odpovídá váha a kov.
Mám informaci, že ČNS uznala tuto medaili za falzum a vrátila peníze za aukci vydražiteli.....
Takže bacha je možné že se znovu někde objeví k prodeji!! Nebo si ji může Barbar koupit takto za poloviční cenu o proti ceně tržní, katalogové.. :mrgreen: Ale to bych mu nepřál....Dělá tu fóru velmi dobrou práci.

Původně jsem vznesl otázku k této minci, abych získal více fotografií k mincí, ale bez reakce a samotné aukce jsem se bohužel nemohl zúčastnit..
S dostupných fotografií jsi nejsem jistý, to co zde popisujete. Pochybuji, že by tohle kolegové s čns přehledli....
Uvidíme možná se někdo adekvátní vyjádří,včetně věrohodnosti vaší informace o uznání falza a vrácení peněz dražiteli...
« Poslední úpravu provedl(a) barbar v 15. 6. 2022, 10:18. »
Registrovaný uživatel
barbar napsal
Cotopaxi napsal
barbar napsal
Cotopaxi napsal
barbar napsal
Děkuji

Mince je v pořádku..

Původně jsem vznesl otázku k této minci, abych získal více fotografií k mincí, ale bez reakce a samotné aukce jsem se bohužel nemohl zúčastnit..
S dostupných fotografií jsi nejsem jistý, to co zde popisujete. Pochybuji, že by tohle kolegové s čns přehledli....
Uvidíme možná se někdo adekvátní vyjádří,včetně věrohodnosti vaší informace o uznání falza a vrácení peněz dražiteli...

Zde je proklik k dostupným fotografiím této medaile, katalog ČNS pol. 382. I na těchto dostpuných fotografiích jsou vidět markanty falza.
https://cns-praha.onebid.cz/cs/medaile-ceskoslovensko-obdobi-1918-1939-ham-petidukatova-medaile-na-oziv-banictva-1934/1253782

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

« Poslední úpravu provedl(a) barbar v 15. 6. 2022, 10:19. »
Registrovaný uživatel
No jo... Teď koukám..
Z tvých fotografií jsou opravdu znát vážné nedostatky..
Ja měl k dispozici pouze katalogové fotky,který jsem ještě ani nezaplatil..
Jak jsme psal, žádal jsem o více fotografií s katolg fota se mi trochu nezdal vnitřní perlovec.
Sice bez zdejší adekvátní reakce, jsem mylně důvěřoval kolegům s čns Praha a teď,, facka,, jako hrom..... Hold měl jsem se držet své původní intuice...
Škoda, že jsem se nemohl zúčastnit aukce, takový vady se nedají přehlednou..

Díky cotopaxi za fota a vyjasnění.. 👍
Registrovaný uživatel
To jsou tak mizerný fotky, že odhad zda je to falzum či nikoliv je jak házení si mincí.
Není to poprvé co jsem zaznamenal výskyt padělků dukátu KB, dokonce vysokého nominálnu..
Příspěvek 5237..
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/podezrele-aukce-1382x210
« Poslední úpravu provedl(a) barbar v 15. 6. 2022, 11:09. »
Registrovaný uživatel
Presne ako hovorí Gorila - z fotky 444 x 434 pixelov čo je cca 0,18MPix je to veštenie z krištáľovej gule. Tie fotografie v aukciách ČNS Praha a ČNS Šumperk sú veľmi mierne povedané nedostatočné.

Pochvala ČNS Hradec Králové, kde sa už prestali hrať na slepecký ústav a fotky v aukcii sú aspoň v rozlíšení 709x709 pixelov čo je už skoro 0,48Mpix. Áno, v dnešnej dobe, keď bežný mobil má rozlíšenie nad 50Mpix je to málo, ale aj tak skoro 2,6x väčšie rozlíšenie než v Prahe a Šumperku. Pritom nejde o žiadnu "nadprácu". Obrázky vyfotiť, orezať a na záver zmenšiť na primerané rozlíšenie napríklad 1024x1024 pixelov a kupujúci vám budú povďační.

Záverom sa budem už po stýkrát opakovať - kvalitná fotka predáva!
« Poslední úpravu provedl(a) Fidzi v 15. 6. 2022, 12:03. »
Registrovaný uživatel
navíc jsem si všiml, že někdy ty fotky jsou i lepší (než ten děsný odpad), možná si to prodávající nafotil sám a čns poslal, protože ví, že je to k zbláznění
Registrovaný uživatel
Kluci lecos se dá zkousnout,ale tohle ne..
Nepopírám drobná požkozeni, či vady (detailní nedoražby) se kterými se často setkáme u menších nominálnu pozdějších ražeb viz. ročníky 1971, 1973..
Však u nízko nákladového nominálnu 5 dukát 1934 jsou tak výrazný vady prakticky vyloučeny.

Kvalita perlovce, puncovniho značení a vady některých detailu jsou nepřípustné..
Osobně take nemám důvod nevěřit, že minci cotopaxi fyzicky zhlédl a nedivím se reakci..
Nehledě na to jak jsem již zmínil výskyt padělků dukátu KB není novinkou..

Obrázky:

« Poslední úpravu provedl(a) barbar v 15. 6. 2022, 13:17. »
Registrovaný uživatel
K tématu bych jen podotknul, že už dlouho pozoruji, že aukční výskyt těchto dukátů neodpovídá deklarovanému počtu ražených kusů. Např. u 10D je deklarováno 68kusů, z toho v muzeu v Kremnici mají minimálně 6ks, a medaile se vyskytuje snad 2-3x do roka, naposledy se dokonce dražila na Aukru. Jednodukátová medaile má deklarovanou ražbu nižší než Sv. dukát 1937 a přitom je v každé lepší aukci, zatímco dukát 1937 se vyskytuje opravdu vzácně... Řekl bych, že buďto nesedí ražené kusy, nebo je na trhu spousta padělků (snad platí to první).
Registrovaný uživatel
barbar 14. 6. 2022, 21:20 napsal
Mince je v pořádku...
Gratuluji výherci k pěknému originálu

barbar 15. 6. 2022, 8:52 napsal

barbar 15. 6. 2022, 11:03 napsal
Sice bez zdejší adekvátní reakce, jsem mylně důvěřoval kolegům s čns Praha a teď,, facka,, jako hrom..... Hold měl jsem se držet své původní intuice...

barbar 15. 6. 2022, 13:58 napsal
Kvalita perlovce, puncovniho značení a vady některých detailu jsou nepřípustné..
Osobně take nemám důvod nevěřit, že minci cotopaxi fyzicky zhlédl a nedivím se reakci..

Vývoj nezastavíš. :D

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1 2 >

Sběratel.com » Numismatika aukce » Aukce ČNS - poplatky?

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1