Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Filatelie aukce » aukce majer

Vykupminci.cz
Numisargo

aukce majer

Moderátoři: ikanek, Jaromir, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2 3 4 5 6 > »

Autor Příspěvek
Moderátor
to je dobra rada, kedze zbieram tiez namet tak sa nemusim radit :-), ale kebyze zbieram nieco specializovane tak by som kontaktoval kolegu co zbiera to iste... ved aj na toto sluzi toto forum. Na aukre predavaju znamky aj dobry vychcalkovia takze pozor. a na tie popisy uz vobec neverim, je to len na nalakanie kupca...
Je to lákavé tam koupit něco laciněji, než ti to nabídne někdo ze známých, ale poté přijde vystřízlivění a řekneš si, že si pořádný vůl :D Některé ty popisy jsou opravdu neuvěřitelné a divím se, že to ti kupující neprohlédnů a dají hromady peněz za cipárny. ;) No ale to už sme tady trochu mimo misu.
Registrovaný uživatel
nj ptát se...když na tom aukru trávím denně několik hodin....to by bylo dotazů :) musím si je šetřit aby mně neposlali do pr... :D a nebo udělat forum jen pro mně :D
tak naštěstí jsem zas moc hovadin nekoupil....dost často to vyhraje jiný chudák a jedná se zatím maximálně o nějakou tu stokorunu až to půjde do tisíců tak se samozřejmně budu snažit poradit.. ale zas díky tomu aukru má to sběratelství i trochu adrenalínu :D
Moderátor
Jo adrenalín- v poslední minutě se přehazuješ s nějakým týpkem do krve a až aukce skončí tak vystřízlivíš a zjistíš, žes za to dál víc jak na nejdražší burze. Potom překvapení v podobě poštovné+ balné , které sis v zápalu boje nepřečetl a je vymalované :D
Registrovaný uživatel
:D aspon mám pak přes večer o čem přemýšlet :D
a mohu tu pak pobavit ostatní :D
Registrovaný uživatel
zakoukanyhonza napsal
nj...z fotky těžko poznat jaký je papír.(kdo ví zda bych to poznal vůbec kdybych to měl v ruce)..nebo detajly v kresbě-když je tolik vad...

Konkrétně u toho 4 bloku lze i z fotky poznat, že ten papír má jinou barvu nez by měl mít.
Možná jedna snad dobrá rada: u aukcí, o kterých se zde dozvíš, že jsou to falza si udělej screeny těch známek a ulož si je. I když často nejsou fotky optimální, budeš mít alespoň něco s čím budeš příště moct porovnávat.
A druhá zásada: nekupuj to čemu nerozumíš, a když už něco takového nakupuješ, tak prodejci vždy nedůvěřuj a pokaždé se řiď heslem "chce mě oje*at".

Jinak jsem si všiml v jiném vlákně, že se snažíš nakoupit literaturu týkající se určování TD u Hradčan.
Další rada: Pokud si chceš do sbírky pořídit dražší položky Hradčan (např. 10, 20,30h stříhané), nejdřív si nakup hromadu levných zoubkovaných variant a studuj je, abys to "dostal do oka", pak nebudeš mít problém odhadnout v aukcích nebo i jinde většinu padělků.
s tim ukládaním to není špatný nápad :)
ted se objevila monografie 1. tak snad se mi podaří jí vydražit :)

A druhá zásada: nekupuj to čemu nerozumíš, a když už něco takového nakupuješ, tak prodejci vždy nedůvěřuj a pokaždé se řiď heslem "chce mě oje*at".

to bych si nekoupil nikdy nic :D
Registrovaný uživatel
Kupuj od ověřených prodejců (rád Ti pošlu seznam prodejců, s kterými mám po 2 letech na Aukru dobré zkušenosti), nebo ověřené známky
Registrovaný uživatel
jaa-chym: tak já zatím nescháním nic konkretního...jsem dost v začátcích.,,spíš pokukuju a co je za přijatelnou cenu to se snažím koupit.....baví mně kupovat hromady a pak se v tom hrabat a hledat zázrak :D.....bys netušil jakou mám radost když objevím otevřenou spirálu nebo 2 příčky atp. no a až dám do kupy základní řady tak holt půjdu po větších rybách...ale k tomu ještě scháním literatůru at nejsem za uplného blbce :D ......a už tu byli zmínění dobří prodejci a hned k tomu fráze: s tím jsem byl spokojen a ted mne zklamal....holt i ti prodejci se spletou a pak to přece nevyhodí do koše :)
Moderátor
Proč kupuječ takové mache? Pojem pravé je asi v tomto případě dost relativní....
Jinak ta 10h je při delší praxi na první pohled špatná, jiný papír, barva...(a známé již tuším od cca 30.let)

No tak to jsi Dráčku dobrý, když z takového obrázku poznáš mache. Jinak ten čtyřblok sedí na padělek A, papír i barva, z roku 1932.
Registrovaný uživatel
blažek:jestli jsem tě dobře pochopil tak ty padělky jsou tedy někde zveřejněny a označeny.....literatůra???
ps. na těch tvých dvojpáskách na aukru už asi není co hledat že? :D
Moderátor
Karásek: Padělky. Jinak ty dvojpásky jsou přebytky, normální známky, bez DV.
Registrovaný uživatel
aha.. díky :)
Registrovaný uživatel
To:zakoukanyhonza,
mel bych pro Tebe" zarucene"pravou dvojpasku,podivej ty okraje..... :mrgreen:

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Registrovaný uživatel
Tu dvoupásku 10h mám také a dokonce jako "tebešku" heč... :mrgreen:

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Registrovaný uživatel
pěkné okraje :D
Registrovaný uživatel
dobry...to bylo specielni vydani pro postmeistry,kterym se trasly ruce....ty nahore jsou ze skoleni posty CSR
jak strihat nove znamky CSR u Novaku...
Registrovaný uživatel
honziku,ne aby si bral ty bludy vazne!
Registrovaný uživatel
A tato je ze školení “Jak nenalepovat známky” :mrgreen: ;)

Obrázky:

Registrovaný uživatel
popravdě nevím co vidím :) jako laik bych to nazval zkusmými tisky,ožralý pošták,a makulatura.....pořadí je jasné :)
Registrovaný uživatel
to už jste nademnou zlomili hůl??? :D
Registrovaný uživatel
zakoukanyhonza napsal
.....bys netušil jakou mám radost když objevím otevřenou spirálu nebo 2 příčky atp. ......a už tu byli zmínění dobří prodejci a hned k tomu fráze: s tím jsem byl spokojen a ted mne zklamal....holt i ti prodejci se spletou a pak to přece nevyhodí do koše :)

Jenom aby to třeba místo otevřený spirály nebyl "dobře" umístěnej flek. Ale jinak k cenným objevům samozřejmě gratuluji - o tom sběratelské štěstí je. A k těm prodejcům - ti, se kterými spolupracuji, mě nezklamali a pokud byl drobný problém, vždy bez keců vše vzali zpět a omluvili se. Ale samozřejmě mám zkušenosti i s těmi, kteří s tím problém měli, nebo dělají těch chyb podezřele hodně a často.
Registrovaný uživatel
tak na gratulace je ještě brzo :) cennější jsou,,,,ale ještě je třeba se naučit v mém případě rozpoznávat barvy :D a pak ještě TD.....samozřejmně když mi napíšeš ty jména dobrých prodejců tak se rád na ně mrknu
Registrovaný uživatel
http://aukro.cz/csr-1-i2160394437.html
tady bych měl hledat taky nějaké šmé???
Registrovaný uživatel
Za prvé kvalita fotky - absolutně nemáš šanci poznat, v jakém jsou známky stavu (co ta spodní řada - to jako patří k aukci??). Píše natržené perforace, lomy - což podstatně snižuje cenu, vsadil bych , že budou i rezavé. Konečná cena dle mého hrubého odhadu odpovídá katalogu (při známkách skutečně **) - takže pro výherce žádná výhodná koupě.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2 3 4 5 6 > »

Sběratel.com » Filatelie aukce » aukce majer

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1