Moderátoři: ikanek, Jaromir, smith.
Autor | Příspěvek |
---|---|
#26 27. 2. 2012, 20:48
|
|
Moderátor |
to je dobra rada, kedze zbieram tiez namet tak sa nemusim radit :-), ale kebyze zbieram nieco specializovane tak by som kontaktoval kolegu co zbiera to iste... ved aj na toto sluzi toto forum. Na aukre predavaju znamky aj dobry vychcalkovia takze pozor. a na tie popisy uz vobec neverim, je to len na nalakanie kupca...
_______________ http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157 moje články |
#27 27. 2. 2012, 21:15
|
|
Moderátor |
Je to lákavé tam koupit něco laciněji, než ti to nabídne někdo ze známých, ale poté přijde vystřízlivění a řekneš si, že si pořádný vůl Některé ty popisy jsou opravdu neuvěřitelné a divím se, že to ti kupující neprohlédnů a dají hromady peněz za cipárny. No ale to už sme tady trochu mimo misu.
|
#28 27. 2. 2012, 21:34
|
|
Registrovaný uživatel |
nj ptát se...když na tom aukru trávím denně několik hodin....to by bylo dotazů musím si je šetřit aby mně neposlali do pr... a nebo udělat forum jen pro mně
tak naštěstí jsem zas moc hovadin nekoupil....dost často to vyhraje jiný chudák a jedná se zatím maximálně o nějakou tu stokorunu až to půjde do tisíců tak se samozřejmně budu snažit poradit.. ale zas díky tomu aukru má to sběratelství i trochu adrenalínu |
#29 27. 2. 2012, 21:49
|
|
Moderátor |
Jo adrenalín- v poslední minutě se přehazuješ s nějakým týpkem do krve a až aukce skončí tak vystřízlivíš a zjistíš, žes za to dál víc jak na nejdražší burze. Potom překvapení v podobě poštovné+ balné , které sis v zápalu boje nepřečetl a je vymalované
|
#30 27. 2. 2012, 22:03
|
|
Registrovaný uživatel |
aspon mám pak přes večer o čem přemýšlet
a mohu tu pak pobavit ostatní |
#31 28. 2. 2012, 9:26
|
|
Registrovaný uživatel |
Konkrétně u toho 4 bloku lze i z fotky poznat, že ten papír má jinou barvu nez by měl mít. Možná jedna snad dobrá rada: u aukcí, o kterých se zde dozvíš, že jsou to falza si udělej screeny těch známek a ulož si je. I když často nejsou fotky optimální, budeš mít alespoň něco s čím budeš příště moct porovnávat. A druhá zásada: nekupuj to čemu nerozumíš, a když už něco takového nakupuješ, tak prodejci vždy nedůvěřuj a pokaždé se řiď heslem "chce mě oje*at". Jinak jsem si všiml v jiném vlákně, že se snažíš nakoupit literaturu týkající se určování TD u Hradčan. Další rada: Pokud si chceš do sbírky pořídit dražší položky Hradčan (např. 10, 20,30h stříhané), nejdřív si nakup hromadu levných zoubkovaných variant a studuj je, abys to "dostal do oka", pak nebudeš mít problém odhadnout v aukcích nebo i jinde většinu padělků. _______________ jeden z mých koníčků filatelie a známky :) |
#32 28. 2. 2012, 9:32
|
|
Registrovaný uživatel |
axxxxxis: díky za radu tak nějak se jí už povědomě řídím....s tou barvou to je dost složité...spousta vlivů ..
s tim ukládaním to není špatný nápad ted se objevila monografie 1. tak snad se mi podaří jí vydražit A druhá zásada: nekupuj to čemu nerozumíš, a když už něco takového nakupuješ, tak prodejci vždy nedůvěřuj a pokaždé se řiď heslem "chce mě oje*at". to bych si nekoupil nikdy nic |
#33 28. 2. 2012, 10:06
|
|
Registrovaný uživatel |
Kupuj od ověřených prodejců (rád Ti pošlu seznam prodejců, s kterými mám po 2 letech na Aukru dobré zkušenosti), nebo ověřené známky
|
#34 28. 2. 2012, 10:16
|
|
Registrovaný uživatel |
jaa-chym: tak já zatím nescháním nic konkretního...jsem dost v začátcích.,,spíš pokukuju a co je za přijatelnou cenu to se snažím koupit.....baví mně kupovat hromady a pak se v tom hrabat a hledat zázrak .....bys netušil jakou mám radost když objevím otevřenou spirálu nebo 2 příčky atp. no a až dám do kupy základní řady tak holt půjdu po větších rybách...ale k tomu ještě scháním literatůru at nejsem za uplného blbce ......a už tu byli zmínění dobří prodejci a hned k tomu fráze: s tím jsem byl spokojen a ted mne zklamal....holt i ti prodejci se spletou a pak to přece nevyhodí do koše
|
#35 28. 2. 2012, 10:18
|
|
Moderátor |
Proč kupuječ takové mache? Pojem pravé je asi v tomto případě dost relativní....
Jinak ta 10h je při delší praxi na první pohled špatná, jiný papír, barva...(a známé již tuším od cca 30.let) _______________ No tak to jsi Dráčku dobrý, když z takového obrázku poznáš mache. Jinak ten čtyřblok sedí na padělek A, papír i barva, z roku 1932. |
#36 28. 2. 2012, 10:22
|
|
Registrovaný uživatel |
blažek:jestli jsem tě dobře pochopil tak ty padělky jsou tedy někde zveřejněny a označeny.....literatůra???
ps. na těch tvých dvojpáskách na aukru už asi není co hledat že? |
#37 28. 2. 2012, 10:25
|
|
Moderátor |
Karásek: Padělky. Jinak ty dvojpásky jsou přebytky, normální známky, bez DV.
|
#38 28. 2. 2012, 10:29
|
|
Registrovaný uživatel |
aha.. díky
|
#39 28. 2. 2012, 12:38
|
|
Registrovaný uživatel | |
#40 28. 2. 2012, 12:48
|
|
Registrovaný uživatel |
Tu dvoupásku 10h mám také a dokonce jako "tebešku" heč...
_______________ |
#41 28. 2. 2012, 12:54
|
|
Registrovaný uživatel |
pěkné okraje
|
#42 28. 2. 2012, 12:55
|
|
Registrovaný uživatel |
dobry...to bylo specielni vydani pro postmeistry,kterym se trasly ruce....ty nahore jsou ze skoleni posty CSR
jak strihat nove znamky CSR u Novaku... |
#43 28. 2. 2012, 13:04
|
|
Registrovaný uživatel |
honziku,ne aby si bral ty bludy vazne!
|
#44 28. 2. 2012, 13:10
|
|
Registrovaný uživatel | |
#45 28. 2. 2012, 13:11
|
|
Registrovaný uživatel |
popravdě nevím co vidím jako laik bych to nazval zkusmými tisky,ožralý pošták,a makulatura.....pořadí je jasné
|
#46 28. 2. 2012, 14:35
|
|
Registrovaný uživatel |
to už jste nademnou zlomili hůl???
|
#47 28. 2. 2012, 16:36
|
|
Registrovaný uživatel |
Jenom aby to třeba místo otevřený spirály nebyl "dobře" umístěnej flek. Ale jinak k cenným objevům samozřejmě gratuluji - o tom sběratelské štěstí je. A k těm prodejcům - ti, se kterými spolupracuji, mě nezklamali a pokud byl drobný problém, vždy bez keců vše vzali zpět a omluvili se. Ale samozřejmě mám zkušenosti i s těmi, kteří s tím problém měli, nebo dělají těch chyb podezřele hodně a často. |
#48 28. 2. 2012, 17:58
|
|
Registrovaný uživatel |
tak na gratulace je ještě brzo cennější jsou,,,,ale ještě je třeba se naučit v mém případě rozpoznávat barvy a pak ještě TD.....samozřejmně když mi napíšeš ty jména dobrých prodejců tak se rád na ně mrknu
|
#49 29. 2. 2012, 0:06
|
|
Registrovaný uživatel |
http://aukro.cz/csr-1-i2160394437.html
tady bych měl hledat taky nějaké šmé??? |
#50 29. 2. 2012, 0:18
|
|
Registrovaný uživatel |
Za prvé kvalita fotky - absolutně nemáš šanci poznat, v jakém jsou známky stavu (co ta spodní řada - to jako patří k aukci??). Píše natržené perforace, lomy - což podstatně snižuje cenu, vsadil bych , že budou i rezavé. Konečná cena dle mého hrubého odhadu odpovídá katalogu (při známkách skutečně **) - takže pro výherce žádná výhodná koupě.
|
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1