aukce majer
Moderátoři: ikanek, Jaromir, smith.
Autor | Příspěvek |
---|---|
#51 29. 2. 2012, 8:57
|
|
Registrovaný uživatel |
tak dík.....potěšils mně chvíli mi bylo líto,že mi to uteklo o korunu
|
#52 29. 2. 2012, 9:29
|
|
Registrovaný uživatel |
Jestli opravdu chceš známky (Hradčany nebo jiné) studovat od základu, tak za těch 1000,- Kč pořídíš v raženém stavu slušnou hromadu materiálu ve kterém se budeš moct hrabat. Nevyhazuj tedy zbytečně peníze na podobné věci (viz ostatní komentáře), takové nákupy si nech na pozdější dobu. Navíc v takovéto sestavě zcela určitě nebude moc co k hledání, většinou je to od prodejců jen rozprodej přebraných zbytků a odpadu. _______________ jeden z mých koníčků filatelie a známky :) |
#53 29. 2. 2012, 15:55
|
|
Moderátor |
Ty Honzíku nezlob sa na mně, ale jak možeš utratit tisícovku (no ještě žes neutratil) za neco, co z té fotky, která je tak nafocená stejně schválně, nejde vůbec poznat. Furt sa bečí na všecky strany, jak se zdražuje a néni pomalu ani na jídlo a přitom v Brodě u Kaufu nepostavíš na parkáč auto, protože je furt plný a na Áčku lidi sypů prachy za neskutečné hovadiny a kdyby jen drobné, ale tisícovky. Přijeď na burzu, obejdi to a zjisti který důchodce končí se známkama a za pár korun kup kufr známek a hrab se v tom. Takový Smith musí mět přebytky a o ostatních ani nemluvím (vím co sebů tahá Dejvy na burzu- to je 70 kilo zásobníků a alb na třech stolech) a určitě ti nikdo z nich neprodá hovadinu, protože by se hanbou propadl.
|
#54 29. 2. 2012, 16:00
|
|
Registrovaný uživatel |
Neni nad to mit vec po ktere touzim v ruce a in natura pred ocima,at uz je to znamka,nebo zenska....
|
#55 29. 2. 2012, 16:17
|
|
Moderátor |
pavli to mas pravdu, Dejvy nosi krasne vybery a tieto zbytocne hovadiny by som vobec na aukre nekupoval, priznam sa kupujem na Aukre filmy na bluray, pripadne knizku, ktoru neviem zohnat a ceny su prijatelne ale znamky uplne minimum... na to mam obchodnika, pripadne burzy...
_______________ http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157 moje články |
#56 29. 2. 2012, 17:28
|
|
Registrovaný uživatel |
nj... děkuji za radu holt jsem naivní paličák .....představa že v tom nějákem více bloku najdu spojené typy je kur... silná bohužel s burzama nemám vůbec žádné zkušenosti....což je mrzuté i z toho důvodu,že tu mám co nabídnout....cca 30000 známek co mně nezajímají a tím spíš bych měl na ty mé extrémy .... holt jsem dobrodružné povahy...díky bohu za tyhle stránky a za vaše rady....jinak bych měl už asi pěknou sbírku toho jak se to nemá dělat ps. mé díky patří všem zůčastněným ps.2. vím,že bych tu koupil od jiných zpoustu materiálu ke zkoumání....ale bohužel jsem si také vědom,že třeba smith,blažek,dejvy a další nejsou žádné paka-nýbrž odborníci....tím pádem materiál je již přebrán....určitě by se tam něco našlo,ale ne to co mne motivuje-zázrak |
#57 29. 2. 2012, 17:29
|
|
Registrovaný uživatel |
ps.3 na tu burzu bych se rádf podíval
|
#58 29. 2. 2012, 18:36
|
|
Moderátor |
Já ti nevím- takže ty chceš koupit za tisícovku bednu známek ve kterých najdeš jeden nebo dva dobré kusy co tě zajímají a zbytek známek je ti na nic , protože tě nezajímají a jsou ti vlastně k ničemu, protože co s nima, že ano. No a já bych si o ty dva dobré kusy řekla Dejvymu, ten by mně je dal za polovičku a ještě třeba něco k tomu a měla bych to doma bez zbytečných 5-ti tisíc známek, se kterýma bych nevěděla co dělat. Na aukcích jako je Áčko je všecko tak přebrané, že natrefit na něco lepšího je zázrak. K tomu abys něco našel, ale potřebuješ naprosto perfektní znalosti a naprosto přesně vědět co hledáš! Podívej se na úlovky Smitha.Myslíš že koupí kufr za x tisíc a vybere jednu? On na tu jednu číhá jak kocůr a jakmile se (ta jedna!)objeví, tak ji chňapne a má ji. Všimni si chlubírny- u fotek je napsané: byl jsem na burze a natrefil na toto.Nebo podařilo se mi toto získat v aukci - pořádné aukci - ne Áčko. No ale nakonec jsou to tvé prachy. Burza bude ve Zlíně tuším 18. března a velká v Žilině je 11.3. Na obě dvě přijede i kupa lidí z Ostravy.Tak proč ne ty?
|
#59 29. 2. 2012, 18:44
|
|
Registrovaný uživatel |
no možna se ukážu....záleží na práci....zrovna mi začína sezona
rozhodně nemám co namítnout na tvé a další rady.....máte pravdu to uznávám nicméně si myslím,že né každý se na aukru vyzná....pár lidí tam prodává mp3 a najde něco po dědovi ve skříni .....samozřejmně vyjímečně a byl bych vděčen i za jiné typy na burzy v dalších datech.....ten začátek sezony bude spíš na prd |
#60 29. 2. 2012, 18:55
|
|
Moderátor |
Rozhodne súhlasím so slovami Pavlinky. Človek musí vedieť čo presne chce, a tú konkrétnu vec hľadať. Len ako príklad uvediem (síce som to už dával aj do iného vlákna).
Táto jediná vecička mne osobne je hodná aj 50,- eur (aj keď kat.cena je oveľa nižšia), totiž robím aj poštovú históriu mesta Senec (Szencz). Ale natrafil som na ňu v jednej zbierke s veľa ostatnými celistvosťami, ústrižkami. Celé som kupoval za 1275,- Kč. A okrem tohto, mi do zbierky hradčanských celistvosti ostane ešte ďalších päť celistvosti. Takže rozhodne dobrá kúpa. Len treba vedieť čo chcem. Obrázky: _______________ http://notafilia-smith.blogspot.com/ Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní. http://wartberg-szenc.blogspot.com/ Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc. |
#61 29. 2. 2012, 19:01
|
|
Moderátor |
Sledovat aukce u nás i v zahraničí, pokud jdeš po něčem speciálním, je dneska již nutností. K dobrému nákupu však jak již tady mockrát zaznělo je třeba také dostatečný objem znalostí.
Většina sbírek a kolekcí byla již několikrát prohrabána sběrateli, ale ne všichni měli dost znalostí, aby vše objevili. Takže studuj pilně, neboť jak říkal Lenin: Učit se, učit se a učit se. A ještě jedno heslo se sem hodí: Buď připraven a až se něco vyskytne, tak po tom skoč. Mnoho zajímavých věcí nestojí ani mnoho peněz, ale chce to koukat a prostudovat do větších detailů vybraný úsek tvého zaměření. |
#62 29. 2. 2012, 19:29
|
|
Registrovaný uživatel |
jako dobře mi dávate po ušách asi zruším učet na aukru
zatím je má sbírka v počátcích...tzn. že nic extra nescháním,samozřejmně se snažím koupit co největší hromadu hradčanů za co nejmín peněz...ke zkoumání a k učení.......zas mi nemůžete mít za zlé,že když narazím na něco takového co jsem tu dal odkazy...že mně to láká.....vypadá to zajímavě-holt to že to bývají padělky je špatné a bohužel pro mne neznámá oblast.....naštěstí mi tyto aukce většinou utečou nebot jsou v mých řadách i hloupější(nebo bohatší ) a nebo s rychlejšími prsty ps. smith: psals něco o dobré koupi padělků k porovnání...máš něco navíc? nebo nějaký odkaz? ps.2 vím že to semnou myslíte dobře,ale ocenil bych rady typu nač se soustředit,jak poznat z fota padělky,vychcaného prodejce, atp. to at neutracím za blbosti asi nikam nepovede neb jsem v tomto směru slabší povahy |
#63 29. 2. 2012, 19:30
|
|
Registrovaný uživatel |
Trochu bych plemizoval s názorem, že třeba na A je vše probrané - již několikrát se m podařilu koupit třeba zajímavou spirálu za cenu "nezajímavé" - paradoxně vždy z filatelistických obchodů prodávajících na Aukru, mám teorii, že v tom objemu, co nabízejí (tisíce položek) se samozřejmě nemůžou vždy hrabat "detaily" a někdy třeba něco unikne... Burzy bych se taky rád zúčastnil - a Vás poznal, ale z Děčína je to štreka a k tomu jeden volný víkend v měsíci (když se poštěstí...
|
#64 29. 2. 2012, 19:37
|
|
Moderátor |
neviem panstvo z Ostravy ide do Ziliny a co ostatny???
#65 29. 2. 2012, 19:53
|
|
Moderátor |
Kupoval som iba po jednom kuse, práve iba na porovnávanie. _______________ http://notafilia-smith.blogspot.com/ Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní. http://wartberg-szenc.blogspot.com/ Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc. |
#66 29. 2. 2012, 20:19
|
|
Registrovaný uživatel |
Kupoval som iba po jednom kuse, práve iba na porovnávanie.
a na aukru? ebay? burza? u souseda? |
#67 29. 2. 2012, 20:20
|
|
Registrovaný uživatel |
jaa-chym,: přesně tak to vidím.....pochybuji,že všichni všechno ví a kontrolují
|
#68 29. 2. 2012, 21:04
|
|
Moderátor |
Na burze, kus za 1 euro _______________ http://notafilia-smith.blogspot.com/ Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní. http://wartberg-szenc.blogspot.com/ Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc. |
#69 29. 2. 2012, 21:08
|
|
Registrovaný uživatel |
tak to ještě neznám
|
#70 1. 3. 2012, 9:38
|
|
Registrovaný uživatel |
Já bych ty aukce na Áčku nebo na eBay až tak neodsuzoval. Před pár lety jsem začínal podobným způsobem jako zakoukanyhonza. Vlastně jsem se ke známkám po letech dostal docela náhodou hlavně díky aukru. Zaujalo mě, že se dá za malý peníz koupit hromada známek a hrabat se v tom. Pro úplného začátečníka, jsou i tyhle přebrané hromady "poklad". Můj úplně první nákup známek byla hromada asi 12.000 známek za cca. 1300,-Kč Týdny jsem se v tom hrabal, až jsem zjistil že budu potřebovat něco víc než jen ty známky a začal jsem shánět katalogy, později albové listy atd. Z té první koupené hromady za pár korun mě to pak chytlo a postupně, když jsem podle katalogu zjistil, že stejná známka nemusí být vždycky úplně stejná a že existuje třeba víc typů, tak jsem tu hromadu přehrabával znovu a znovu dokola a světe div se co všechno se tam dalo najít (i když to byly vše korunové známky). S každým takovým nálezem byla radost a nadšení o něco větší a začal jsem kupovat další podobné hromady. Později až jsem byl přesvědčený, že pro mě už v těch hromadach nic dalšího není, tak jsem je znovu na aukru prodal a musím říct, že jsme při prodejích byl hodně úspěšný a dařilo se mi to prodávat skoro vždy za podstatně vyšší částku než za jakou jsme to koupil (stačilo kvalitně nafotit) a prodávat ve vhodnou dobu. Takže jsem nakonec měl doma sice levné známky do sbírky ale finančně jsem byl ještě v plusu a mohl jsem později nakupovat už víc cíleně jen určité známky, které jsem potřeboval. Podotýkám, že dnes už to tímto stylem nedělám, protože vetšinu běžných známek co se dá v těch hromadách najít už mám a kupovat takovou hromadu kvůli jedné nebo dvěma známkám, které tam být můžou a taky nemusí už nemá smysl. Ale v začátku, kdy mi z takové hromady zůstalo známek třeba 50 to bylo pro mě osobně super.
Na burze jsem ještě nikdy nebyl, přitom do Zlína to mám 25km a rád bych se tam podíval. Mohla bys sem dát víc informací? Vůbec nevím jak to na burzách chodí. Rád bych sebou vzal i syna ať se kluk učí. Tyhle burzy jsou přístupné komukoliv? _______________ jeden z mých koníčků filatelie a známky :) « Poslední úpravu provedl(a) Axxxxis v 1. 3. 2012, 9:39. » |
#71 1. 3. 2012, 10:05
|
|
Registrovaný uživatel |
Neměl bys v tom co tě nezajímá i známky s portréty osobností, hlavně panovníci, královny apod. ? Především by mě zajímala Amerika (Kromě USA a Kanady, tu mám poměrně dobře zastoupenou) a pak anglické kolonie. Bylo by případně možné poslat nějaké fotky? Snad bych měl i něco málo co bych ti mohl výměnou nabídnout. _______________ jeden z mých koníčků filatelie a známky :) |
#72 1. 3. 2012, 15:21
|
|
Registrovaný uživatel |
to je jak kdybys mi mluvil z duše......přesně můj momentalní pohled na věc |
#73 1. 3. 2012, 15:23
|
|
Registrovaný uživatel |
omrknu to a v nejbliší době zkusím něco nafotit....určitě tam něco bude....sic nevím zda zajímavé,ale to si rozhodneš sám |
#74 1. 3. 2012, 18:57
|
|
Registrovaný uživatel |
http://aukro.cz/monografie-1-dil-hradcany-1918-20-i2163589446.html
a mám ju zadarmo to zrovna nebylo ale je...zas budu chytrý jak radio |
#75 1. 3. 2012, 19:23
|
|
Moderátor |
ah jejej dobra cena, za nu by som uz tolko nedal...
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1