Moderátoři: smith

Tu si prezrite túto stránku.
http://www.theresia.name/en/svariants.html
blasko.juraj.ml@gmail.com

stejně u nenumismatických obchodníků je naprostá většina nabízených těch z Vídně a posledních 20-50 let, takže kov + pár %...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Takže jestli dobře koukám - ten levej je z itálie kolem roku 1830 a ten pravej novoražba která se razí do dnes?
Kupoval jsem je za 350/kus. Myslel jsem že budou oba stejný.

mince vypadá divně, hlavně použité písmo mi přijde moc pravidelné...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Pokud této minci, nebo některým jejím náležitostem nevěříte, pak ji v žádném případě nedražte, protože se jedná o investici v řádu stovek €.
Dražší mince kupujte pouze z ruky, nebo v renomovaných aukcích, kde existuje záruka pravosti a v případě nesrovnalostí, zrušení obchodu.
Na druhou stranu není tento ročník žádný sběratelský zázrak a určitě budete mít možnost ho koupit na jiném a bezpečném místě.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Neviem ako je to so zrušením obchodu, ale záruka pravosti v renomovaných aukciách? Veľa o tom neviem, ale čo tu čítam príspevky ostatných, tak sa o tomto tiež dá pochybovať.

Nikdo nám nikdy nezaručí, že se nemůže padělek objevit i v největších aukcích a děje se tomu tak, ale podstatné je hledisko serioznosti, které u TOP aukčních domů platí. Každý si váží hlavně svého jména a nikdy ho nevystaví veřejnému zpochybnění. To rači v tajnosti daný spor urovnají. Můžeme si to uvézt i například na případu serioznosti v přístupu k zaslaným limitům. Ti neseriozní vítěze okradou za maximální jeho limit, ti seriozní tuto potřebu nemají, protože například Künkerovi aukce mají roční obrat 3 miliardy korun, tedy 120 milionů € a jsou úplně někde jinde, tedy za vodou. Mají velmi velký příliv kvalitního materíálu a velmi bohatou klientelu a nikdy nebudou mít zájem okrást nějakého chudého Čecha a kvůli pár € si dělat problémy.
Jak jsem řekl padělek se může objevit kdekoli, ale to budou padělky v úplně jiné rovině, než tuctový vídeňský tolar Leopolda I. Kdysi mě jeden český emigrant řekl, že pokud kupujeme drahou věc, pak pouze v aukci, kdy je mince v aukčním katalogu vyfotografovaná a bezpodmínečně si musíme schovat doklad. Pak je situace řešitelná s velkou pravděpodobností v náš prospěch. Za dobu, co mince sbírám, jsem o několika případech slyšel a vždy se problém vyřešil ve prospěch kupce.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.