Moderátoři: smith

Profilový obrázek
babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

#2481 9. 9. 2012, 14:51

nekupujem drahe veci ale doklady o kupe si odkladam :-)

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#2482 9. 9. 2012, 16:05

Když nakupujeme mince, musíme si uvědomit jedno základní hledisko, kterým je fakt naprosto stejného počínání, jako při každém jiném nákupu, kdy existují solidní a nesolidní prodejci. Proto si musíme položit otázku, jestli byla případná nesrovnalost způsobena například neznalostí, nebo úmyslem a o kolik potencionálních případů se za dané období jednalo.
Naší najivitou by také bylo černobílé vidění světa, kde na jedné straně stojí pouze poctiví a na druhé jenom podvodníci. Jak jsem řekl v minulém článku, proti chybám není nikdo imunní, ale je velký rozdíl, pokud jsou pouze vyjimečné a neúmyslné, nebo jsou na denním pořádku, jsou úmyslné, všichni o nich vědí a náprava je v nedohlednu.
Sběratelství je jeden velký obchod, který rozkvétá do nebývalých rozměrů a většina účastníků trhu se na něm snaží přiživit a to bohužel na úkor obyčejných sběratelů. Dělají to státy, obchodníci, aukční domy, pokoutní šmelináři a je pouze na nás, jestli jejich hru přijmeme, nebo nikoli. Aby to celé nevyznělo příliš pesimisticky, tak závěrem si myslím, že existují i ti poctivější, kteří nemají potřebu k nekalým praktikám, protože i poctivá poloha jejich počínání jim vynese tučné zisky. Kdo se na trhu pohybuje delší čas, tak ví, kdo jakou nálepku nosí.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

#2483 9. 9. 2012, 16:33

Ja to stejne nechapu, jak je mozne, ze obchod s padelky tak kvete. Prece kdyz koupim padelek, zjistim to a chci vratit penize (mysleno v CR), tak vzhledem k cene treba zrovna takoveho tolaru je skoda takova, ze prodavajici ma jen dve moznost - vratit penize, nebo jit sedet (nebo by prinejmensim dostal podminku). V obou pripadech by stejne penize vratil. Jen to chce jet prodej nejakou oficialni cestou, kde znam prodavajiciho a mam info, co mi prodava nez kupovat drahou minci v tlumenem mesicnim svitu v uzke ulicce o pulnoci.

Profilový obrázek
dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

#2484 9. 9. 2012, 16:45

Je to ako pri vyznamenaniach z druhej sv. vojny. Kvalitné falzá sa nafotia do kníh ako origináli a väčšinou aj autor knihy je aj predajca. Dnes už nik presne nevie čo sa kde vyrobilo. V dnešnej dobe sa tvrdí že v Sálových aukciách je veľa hlavne zlatých fálz a pri RRR minciach človek nemá možnosti porovnávať. Myslím si že sa začínajú falšovať aj lacnejšie mince, lebo človek ešte nie je tak obozretný, ako pri drahších minciach.

blasko.juraj.ml@gmail.com

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#2485 9. 9. 2012, 16:59

v Asii už se padělají i mince v cenách pod 5 USD...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
jan322

Moderátor

Zaregistrován:
27. 12. 2009

#2486 9. 9. 2012, 17:06

I když to zcela nepatří do tématu, koukněte se jaké krásné falzum dnes bylo pod položkou 63 na aukci jedné aukční firmy. Po upozornění sice licitátor položku ihned z nabídky stáhl, ale pokud projde licitátorovi nabídkou takovéto primitivní falzum, nechci ani přemýšlet co by se stalo, kdyby se zde objevilo falzum skutečně nebezpečné.

http://www.numismatika-schimandl.cz/aukce/62/o-620000000038

www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#2487 9. 9. 2012, 17:25

Vždy a jako ve všem, by měl mezi kupujícím a prodávajícím vzniknout určitý vztah, založený na důvěře, který bude ve svém důsledku výhodný pro obě strany a který se nezíská okamžitě. Jsou například aukční domy, u kterých musíme vydražené věci platit předem, ale po dobrých zkušenostech s našim seriozním počínáním, se karta obrátí a pro zjednodušení procesu vyrovnání, dostaneme mince předem a platíme dodatečně. To je jeden z názorných příkladů, jak to také v některých případech funguje, ale to je u velkých aukčních domů, kdy mě jeho postavení na trhu ubezpečuje v jeho serioznosti, důvěřuji mu a proto platím předem.
Něco jiného ale bude u některých internetových aukcí. Když každému člověku položím otázku, jestli by někomu neznámému poslal za zatím nezaslené zboží 10 000 korun, asi to každý odmítne, protože bude cítit pud sebezáchovy. Proč to ale funguje v těchto aukcích, kde se pohybuje mnoho neseriozních lidí, ba přímo zlodějů, každý to ví a stejně mnoho účastníků ztrácí svojí obezřetnost? Nechci dělat kampaň proti těmto aukcím, protože je zde i spousta poctivých obchodníků, kteří ale bohužel trpí za ty ostatní. Chci jenom upozornit kupující, tedy vítěze dražby, že není v případě dražší mince nic jednodužšího, než přebrat danou věc a zaplatit osobně.
Bohužel dalším problémem tohoto nepoctivého konání je fakt, že někteří vydražitelé ani po upozornění se nesnaží obchod zrušit. Několikrát jsem to zažil osobně a buď jim jejich ješitnost nedovolila přiznat chybu, nebo v jednom případě 20 000 korun pro jednoho člověka bylo pouze pár drobných, o kterých se nemá cenu handrkovat.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

#2488 9. 9. 2012, 17:42
I když to zcela nepatří do tématu, koukněte se jaké krásné falzum dnes bylo pod položkou 63 na aukci jedné aukční firmy. Po upozornění sice licitátor položku ihned z nabídky stáhl, ale pokud projde licitátorovi nabídkou takovéto primitivní falzum, nechci ani přemýšlet co by se stalo, kdyby se zde objevilo falzum skutečně nebezpečné. http://www.numismatika-schimandl.cz/aukce/62/o-620000000038

Vôbec som o tejto aukcii nevedel. Objavil sa tam aj depot Rákocziho poltúr. Neviem či to bol šťastný ťah, predávať v ČR.

blasko.juraj.ml@gmail.com

Profilový obrázek
jan322

Moderátor

Zaregistrován:
27. 12. 2009

#2489 9. 9. 2012, 17:49

dula77: byla to celá sbírka, na aukci jsem byl a můžu říct, že většina položek z dané sbírky (včetně košických poltur) šla za vyvolávací cenu a nebo zpět. Já toto období nesbírám. Sice jsem chvíli přemýšlel, že jich vezmu několik na výměnu, ale nakonec jsem to zavrhl. Nicméně si myslím, že pokud se panu Schimandlovi ozvete, nebyl by problém ještě nějaký ten obchod dojednat.

www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz

Profilový obrázek
Rikitan

Uživatel

Zaregistrován:
13. 11. 2011

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.