Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Numismatika aukce » aukce na Aukru

Vykupminci.cz
Numisargo

aukce na Aukru

Moderátoři: smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 217 218 219 220 221 222 223 224 225 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
dvorak st napsal
A KDYŽ SEM OD DĚTSTVÍ SBÍRAL MINCE A BYL I ČLENEM ČNS-PRAG TAK TO TED NEMOHU PRODÁVAT NAD 48 000 KČS ? VŠAK TENKRÁTE NAPŘ 1ZLATNÍKY RU STALY DO STOVKY A DNES STOJÍ NĚKOLIKANASOBNĚ VÍCE ...........TAK CO S NIMI ?

Ty můžeš, blázni mají výjimku
Registrovaný uživatel
ferovyobchodnik napsal
dvorak st napsal
A KDYŽ SEM OD DĚTSTVÍ SBÍRAL MINCE A BYL I ČLENEM ČNS-PRAG TAK TO TED NEMOHU PRODÁVAT NAD 48 000 KČS ? VŠAK TENKRÁTE NAPŘ 1ZLATNÍKY RU STALY DO STOVKY A DNES STOJÍ NĚKOLIKANASOBNĚ VÍCE ...........TAK CO S NIMI ?

..........TY DEBILE,BLÁZEN A ŽEBROTA SI TY
Registrovaný uživatel
Přečtěte si ty pomocný informace na Aukro infu co tady sdílel rektor. To vám snad pomůže protože je tam hodně věcí vysvětleno.
dvorak st napsal
ferovyobchodnik napsal
dvorak st napsal

:shock:
..........TY DEBILE,BLÁZEN A ŽEBROTA SI TY

To je tak, když důchodce objeví velký písmena :⁠-⁠D
Registrovaný uživatel
OtravnyKomar napsal
Přečtěte si ty pomocný informace na Aukro infu co tady sdílel rektor. To vám snad pomůže protože je tam hodně věcí vysvětleno.

Tady nejlépe vidíš, že můžeš vše krásně popsat a lidi to beztak nemají schopnost pochopit...
Moderátor
ferovyobchodnik napsal
OtravnyKomar napsal

Tady nejlépe vidíš, že můžeš vše krásně popsat a lidi to beztak nemají schopnost pochopit...

Aukro to ovsem trochu pomotalo:

Evropská směrnice se u nás vztahuje pouze na prodejce, kteří nesplňují jednu z následujících podmínek. Konkrétně se jedná o:

prodejce malého rozsahu, za které se považují prodejci s méně než 30 obchody nebo s transakcemi za méně než 2 000 € (přibližně 48 000 Kč) za kalendářní rok

Misto "nebo" ma byt "a soucasne", viz napr.

Prodejci budou poskytovat údaje o prodejcích, kteří přes ně během kalendářního roku provedou více než 30 transakcí nebo hodnota prodaného zboží přesáhne za rok 2000 eur. Pokud prodejce provede 30 nebo více transakcí, provozovatel ho zahrne do oznámení bez ohledu na částku, kterou vydělá.
Zdroj:
https://www.podnikatel.cz/aktuality/prodavate-pres-aukro-nebo-vinted-budou-o-vas-muset-podavat-informace-bernaku/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=denni-tisk

Doporucuji tedy nastudovat origialni zneni predpisu, pripadne
https://www.financnisprava.cz/cs/mezinarodni-spoluprace/mezinarodni-zdanovani-prime-dane/dac7/otazky-a-odpovedi-k-dac7
Registrovaný uživatel
Já tvrdím od začátku, že EU je zlo a je z ní potřeba co nejrychleji vystoupit.
V referendu jsem hlasoval proti vstupu, protože už tenkrát jsem věděl, že nás nic dobrého nečeká.
Registrovaný uživatel
PetrPal napsal
V referendu jsem hlasoval proti vstupu, protože už tenkrát jsem věděl, že nás nic dobrého nečeká.

A to je na tom světě krásné, tvrdit si může kdo chce co chce. I když je to blbost :)
Registrovaný uživatel
numismat napsal
ferovyobchodnik napsal
OtravnyKomar napsal

Evropská směrnice se u nás vztahuje pouze na prodejce, kteří nesplňují jednu z následujících podmínek. Konkrétně se jedná o:

prodejce malého rozsahu, za které se považují prodejci s méně než 30 obchody nebo s transakcemi za méně než 2 000 € (přibližně 48 000 Kč) za kalendářní rok

Prodejci budou poskytovat údaje o prodejcích, kteří přes ně během kalendářního roku provedou více než 30 transakcí nebo hodnota prodaného zboží přesáhne za rok 2000 eur. Pokud prodejce provede 30 nebo více transakcí, provozovatel ho zahrne do oznámení bez ohledu na částku, kterou vydělá.
Zdroj:
https://www.podnikatel.cz/aktuality/prodavate-pres-aukro-nebo-vinted-budou-o-vas-muset-podavat-informace-bernaku/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=denni-tisk

https://www.financnisprava.cz/cs/mezinarodni-spoluprace/mezinarodni-zdanovani-prime-dane/dac7/otazky-a-odpovedi-k-dac7

mno, nechce se mi to teď formálně logicky rozebírat, ale mají to dobře, ne? sice vyjádřeno naopak/z druhé strany, ale ok.
Moderátor
ferovyobchodnik napsal
numismat napsal
ferovyobchodnik napsal
OtravnyKomar napsal

Zdroj:

mno, nechce se mi to teď formálně logicky rozebírat, ale mají to dobře, ne? sice vyjádřeno naopak/z druhé strany, ale ok.

Tady nejlépe vidíš, že můžeš vše krásně popsat a lidi to beztak nemají schopnost pochopit... :)

Elementarni logika - negace slozeneho vyroku.
Evidentne to nepochopi min. 90% ctenaru...
Moderátor
PetrPal napsal

Odchod z EU je tématem hlavně pro menší strany, které jej otevřeně hlásají z volebních poutačů, svých předvolebních klipů, programů a internetových stránek. Mezi sněmovními stranami je alternativou pouze pro SPD a také pro komunisty, pokud se současná Evropská unie nezmění, nebo se bude posouvat blíže k federaci.
Zdroj: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/391416-zustat-nebo-odejit-z-eu-czexit-pripousti-jen-dve-strany?campaignsrc=tn_clipboard
Registrovaný uživatel
ferovyobchodnik napsal
OtravnyKomar napsal

tvl kdo by to četl :lol:
Moderátor
Puvodni a asi nejsrozumitelnejsi informace ze zakona č. 373 / 2022:

§ 14zj
Vyloučený prodejce ve vztahu
k oznamované činnosti prodej zboží
(1) Vyloučeným prodejcem se pro účely auto-
matické výměny informací oznamovaných provozo-
vateli platforem rozumí ve vztahu k oznamované
činnosti prodej zboží také prodejce zboží v malém
rozsahu.
(2) Prodejcem zboží v malém rozsahu se pro
účely automatické výměny informací oznamovaných
provozovateli platforem rozumí prodejce vykonáva-
jící oznamovanou činnost prodej zboží, kterému je
v oznamovaném období prostřednictvím platformy
usnadněno provedení méně než 30 oznamovaných
činností, pokud celkový úhrn protiplnění nepřekročí
2 000 EUR
.
Registrovaný uživatel
SI myslím že brzy budou "nahánět " i ty sběratele /dle nich podvodníky/ kteří překročí častku 48.000kč.............stat je v prdeli,rozkradli za 30let co se dalo tak ted uhodí na sběratele . Proto doporučuji /sám to udělam / neprodavat již nic přes aukro a podobné zlodějské servry !!!
Registrovaný uživatel
A kde chcete tedy prodávat??
Registrovaný uživatel
Jako že se stát bude chtít zahojit na sběratelích 😲🤣👍
Registrovaný uživatel
Pokud se jedná o sberatelske věci z mé soukromé sbírky tak se nezahoji....
Moderátor
dvorak st napsal
SI myslím že brzy budou "nahánět " i ty sběratele /dle nich podvodníky/ kteří překročí častku 48.000kč.............stat je v prdeli,rozkradli za 30let co se dalo tak ted uhodí na sběratele . Proto doporučuji /sám to udělam / neprodavat již nic přes aukro a podobné zlodějské servry !!!

Ale to nie je výmysel ČR. To platí pre všetkých 27 členských štátov predsa.
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Registrovaný uživatel
já myslím, že žádná revoluce touto změnou nenastává. pro toho, kdo respektoval své daňové povinnosti, se nic nemění. ten, kdo se přiživuje přeprodáváním mincí a "zapomíná" to uvést do svého daňového přiznání, bude situace při obcházení daňových zákonů samozřejmě ztížená. zjednodušeně a s nadsázkou: panikaří pouze ten, kdo okrádá nebo hodlá okrádat stát na daních :-)
Moderátor
kv444 napsal
já myslím, že žádná revoluce touto změnou nenastává. pro toho, kdo respektoval své daňové povinnosti, se nic nemění.

Presne tak to vnimam jako sberatel a prodejce prebytku na Aukru.
kv444 napsal
ten, kdo se přiživuje přeprodáváním mincí a "zapomíná" to uvést do svého daňového přiznání, bude situace při obcházení daňových zákonů samozřejmě ztížená. zjednodušeně a s nadsázkou: panikaří pouze ten, kdo okrádá nebo hodlá okrádat stát na daních :-)

Spis se dle reakci nekterych kolegu obavam, ze drobni prodejci Aukro opusti, protoze nepochopili smysl zakona, a spousta sberatelskych veci se vyhodi, zatimco prekupnici a podvodnici zustanou.
Registrovaný uživatel
Pro kv444...........ato pane chcete říci tímto co ?? Takže sběratel který nakupoval mince či znamky před 40ti-lety,a chce to prodat na přilepšení důchodu,hodlá okrádat nebo dokonce OKRADA tento stát ?? Kde žijete ...........v Arktidě ?
Registrovaný uživatel
pro kv444
Jasně. Celý život si odtrhávám od držky, poslouchám kecy, jak se mám zajistit na důchod, jak si mám najít 10 let před odchodem do důchodu nějakého koníčka. Pak zjistím, že nemám pokračovatele a jsem už trochu starý na hromadění, tak to budu chtít trochu rozpustit a přilepšit si k důchodu, tak jsem zloděj, který okrádá stát na daních. Výborně. Už jsem to jednou ventiloval v jiném odkazu.
Pak stát na elektrárně v Turecku prošustruje 12 miliard a všichni jsou v klidu.
https://ekonomickydenik.cz/cesti-danovi-poplatnici-zde-prisli-o-12-miliard-ted-ma-problemova-elektrarna-adularya-noveho-vlastnika/

Jasně pro 27 zemí. RU jich mělo viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Korunn%C3%AD_zem%C4%9B
A jak skončilo?
Registrovaný uživatel
nežiji v Arktidě. a není nutné jitřit emoce. prodeje vlastní sbírky se daňové povinnosti samozřejmě netýkají. tak to bylo vždy, a na tom se nic nemění ani nynější oznamovací povinností Aukra a jiných tržišť...
dvorak st napsal
Pro kv444...........ato pane chcete říci tímto co ?? Takže sběratel který nakupoval mince či znamky před 40ti-lety,a chce to prodat na přilepšení důchodu,hodlá okrádat nebo dokonce OKRADA tento stát ?? Kde žijete ...........v Arktidě ?
Moderátor
kv444 napsal
nežiji v Arktidě. a není nutné jitřit emoce. prodeje vlastní sbírky se daňové povinnosti samozřejmě netýkají. tak to bylo vždy, a na tom se nic nemění ani nynější oznamovací povinností Aukra a jiných tržišť...

Přesně tak.
Registrovaný uživatel
ano p-kv444..........zatím je to tak jak říkáte....ALE ZATÍM !!!--kde berete jistotu že ti zločinci ve vládě nevymyslí něco jak okrást i zběratele ?

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 217 218 219 220 221 222 223 224 225 ... > »

Sběratel.com » Numismatika aukce » aukce na Aukru

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1