Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Numismatika aukce » Aukce

Vykupminci.cz
Numisargo

Aukce

Moderátoři: smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 194 195 196 197 198 199 200 201 202 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Nesouhlasim s bodem 1, samozrejme uroven cele drazby musi byt primo umerna vysi aukcni prirazky. Tim mam na mysli, treba drazebni portal, kvalitni fotky, zachovalost. Ovsem jde to delat i za domacich podminek. Kdyby CNS fungovala jednotne a nebyla skostnatela pred pul stoletim, online aukce by byli drazitelny i pro verejnost, fotky jsou u vetsiny cns katalogu i docela koukatelny, (pokud jsou). Tim by se zvedla likvidita polozek a nemuseli by lide kvalitni material davat na aukro nebo spis do vetsich komercnich aukci, aukro tez neni nejlepsi misto z hlediska zhodnoceni velmi zajimaveho materialu. Uz jen clensky poplatek kolik je rocne? 600? nesmysl. Nemusel by byt zadny.
Registrovaný uživatel
Jsme spolek, veřejnost u nás dražit nemůže. Nikoho nenutíme být členem a 600 korun je dnes jedna větší večeře a pár piv. Předpokládá se určitá inteligence členů, i když to není povinné, ale ono se to většinou protříbí samo. A jestli zanikneme, no padla i říše římská....
Registrovaný uživatel
Asi někteří nemají žádnou představu o tom, kolik např. stojí vybudovat a pak provozovat on-line aukce. Proto si za to tyto společnosti berou procenta. Aby měly na provoz i na nějaký zisk. Obvykle jsou to 2-2,5%. A připravit aukci není už vůbec žádná sranda. Jen toho času to sepsat a nafotit a zveřejnit. To nemluvím o tom, že sehnat kvalitní materiál je těžké. Já bych to dělat nechtěl. A jestli pobočky zvednou aukční přirážku tak k tomu mají asi důvod. Funguje tržní prostředí, tak nad komerční provize asi stěží půjdou. Ve finále to možná někde budou 2-3 % a to možná hlavně kvůli online. Stejně všichni kupujeme stovkové položky tak se nám to holt prodraží o pár korun. Upřímně nechápu tohle lamentování nad korunama, když všichni děláme numismatiku, což je koníček co zatraceně leze do peněz. A poplatek 600 je moc? To jako vážně? Že by jako všichni všechno dělali a měli zadarmo? Pronájmy prostor poboček by byly zdarma, energie zdarma, provoz webu zdarma, účetnictví zdarma atd. a jsme v komunismu. Hurá.
_______________
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Moderátor
petr1596 napsal
Jsme spolek, veřejnost u nás dražit nemůže.

Pak je ovsem logicke, ze prvotridni material (i od clenu CNS) jde do verejnych aukci. O sbirani minci je enormni zajem, ale pocet clenu CNS klesa. Zvlastni situace.
Moderátor
ČNS by měl být v prvé řadě spolek, či klub jak chcete , což samozřejmě také je,ale zasadně by to měla být určitá prestiž býti jejím členem. Bohužel mnozí si to zřejmě neuvědomujete a zejména samotné vedení, které by mělo tímto směrem prezentovat numismatikou společnost ..
Pravidelná platba členství je naprostým základem všech členů v jakýchkoli spolku, naopak měla, či mohla by být mnohem výš a s tím půjde i samotna prestiž spolku v pořádání různých klubových akcí od seminářů po společenská setkání a také což myslím by bylo zásadní v rámci prezentace ČSN, je pořádání výstav numismatickeho materiálu samotných členů pro veřejnost.
Pokud se jedná o samotné aukce ČNS , dnes tenhle faktor není a neměl by být podstatný pro jeho členy a to vzhledem k samotnému trhu v oblasti numismatiky, dnešní webové aukční dostupnosti a hlavně možnosti lepšího prodeje mimo aukce ČSN..
« Poslední úpravu provedl(a) Guldiner v 5. 10. 2020, 19:45. »
Registrovaný uživatel
Stale si myslim ze 600kc rocne je zbytecny, obzvlast kdyz se lamentuje nad kvalitou materialu. Tech 600kc musi jit pokryt aukcni prirazkou a urcite by to zvedlo pocet clenu kdyby byla nejaka symbolicka 50ka nebo nic. Pronajem prostor? Kolikrat rocne se neco pronajima, ja ty cisla neznam. Petre, tim ze by se aukce delali pro verejnost na nume tak jak je tomu doposud jen by mohl drazit kazdy po rregistraci na nume by se zvetsila dostupnost potencionalnich kupcu a tim i zvedla cena a pak by se objevoval treba i zajimavejsi material. A pokud si chteji drazit jen clenove, at si delaji domacke, neverejne aukce, jako treba v chebu. Ja clenem nejsem, katalogy prohlizim a abych se priznal, tak jsem za tech par let asi 3x napsal znamemu at mi na neco prihodi. A pokud se vybiraji clenske prispevky, alespon by stalo za aktualizaci portal numismatika, to archaicky prohlizeni katalogu je desivy.
Registrovaný uživatel
Ahoj Barbare, samozřejmě přednášky a výstavy v rámci spolu pořádáme, ale jen pro členy. Na akce spolku žádní nečlenové oficiálně nesmí, je to tak v každém spolku, ze zákona. Také většina členů nemá zájem seznamovat veřejnost se svými soukromými sbírkami. Občas někdo něco zapůjčí muzeu či vědcům na bádaní.
600 korun platíme na chod ústředí, které žádné aukce nedělá, ty dělají některé pobočky /asi 10 ?/ a výtěžek z nich je pro jejich činnost. Ze zákona jsou aukce uzavřené pro veřejnost, jsou to aukce spolkové, pro členy. Pro veřejnost jsou aukce komerčních společností.
Moderátor
Ahoj Petře..
Pořádání vystav pro veřejnost včetně seminářů, bližší seznámení veřejnosti s numismatikou popř. I ve spolupráci s faleristy..
Vystavovaný materiál je soukromou záležitosti majitele, samozřejmě majitel nemusí být zveřejněn pokud nechce a pro zajištění bezpečnosti vystavovaneho materiálu, standartní ( např. bezpečnostní agentury) v podstatě se jedná o podobné podmínky jako u běžných veřejných aukci(viz sběratel investor) .. Vstupné, prohlídka, semináře, občerstvení, případný prodej.V dnešní době kdy numismatika jako taková v běžné,, laické,, společnosti je celkem dobře v podvědomí, potřebuje tyhle akce a ČSN je jediná která může vše přiblížit v rámci těchto akcí...
.to zákon myslím umožňuje
Moderátor
Zakladatele CNS asi musi rotovat v hrobe 8) ... A asi nejen ti.

Co se aukci tyce, v dnesni konzumni dobe je zbytecne mluvit o spolecenskem aspektu, o vychove mladych clenu apod. Je to proste jen komerce - priorita je samozrejme vydelat a jiny aspekt je posetilosti. Puvodni zajem a myslenka se vytraci, co se stane ted, po tech svym zpusobem prulomovych zmenach ukaze cas. Neberu to jako tragedii, je to vyvoj.

Podminky clenstvi, jake panovaly za sociku neblahe pameti je dobre, ze jsou pryc. Na strane druhe "demokraticka doba", kdy kazdej muze vsechno na ukor vsech a bez ohledu na omezeni, jaka tim ostatnim zpusobuje, urcite taky neni nic, co by cloveka naplnovalo premirou hrdosti. Problemy, co se tu resi, nejsou problemy CNS, ale problemy cele nasi spolecnosti. CNS je samozrejme nema sanci vyresit a ani by se o to snazit nemela.

"Chyba" se nedeje ted, stala se uz davno, pred 20-30 roky, ted sklizime to, co se tehdy zaselo. Opet nerikam, ze to byla CNS, kdo tu chybu udelal, spolecnost se proste zmenila. Zajem o nejruznejsi krouzky a spolecnosti ve velke mire zacal upadat, tim spis, ze vetsina mela stigma doby minule a "svazovala a omezovala". Dostupnost tisku a pozdeji snadna dostupnost informaci pres internet zmenila vysadni postaveni i mnoha jinych spolku a spolecnosti - uz bylo velmi snadne nebyt nikde organizovan a presto mit pristup ke kde cemu. Navic dnes moderni postoj pseudopankace "seru na vsechny a na vsechno a just udelam vsechno naopak, nez by bylo spravne a co me bude kdo co vykladat, kdyz nejlip vim vsechno ja sam" taky neni postojem, ktery by prinasel nove cleny.

CNS nezanikne, par clenu zustane. Ja byl dlouholetym jejim odpurcem, proste proto, ze jsem dlouho nechapal, o co jde a nevedel jsem, proc bych mel platit za nejake vysady, o ktere jsem nestal (a ani ted nestojim). Ja osobne se nebojim toho, pokud 95 % clenu odejde. Nestane se totiz nic. Vyznam spolecnosti netkvi v tom, kolik ma clenu a jake poplatky vybira - zda socialne privetive nebo navysost snobske. To jen odvadi pozornost od meritu veci. Podstatne neni ani to, kolik jakych aukci se udela a kolik se vydela. Podstatne je, co tady po te spolecnosti zustane treba za sto let (at uz zde za sto let CNS bude nebo ne). Vyznam CNS neni potreba merit podle poctu clenu a aukci. Zustavaji tu po ni knihy, casopisy a publikace, ktere se odpurci CNS nestiti cist. Staci, kdyz v cele CNS zustane 100-200 lidi a bude to fungovat stejne dobre, ne-li lepe. Vsichni ti kriklouni, co chteji bez prace a za min vic a zadarmo vsechno, muzou jit kam libo. Spolecnost nebude na svuj provoz potrebovat takove penize, osvobodi se sama od sveho otroceni a na dobry zamer - vydani casopisu, knihy, pametni razby se sponzori vzdycky nejaci najdou.

A pak se muze stat, ze clenstvi v takove mensi spolecnosti bude skutecne mnohem prestiznejsi zalezitosti, protoze bude sdruzovat a koncetrovat lidi, kteri chteji a jsou ochotni neco delat a vytvaret a ne lidi, co chteji jen shrabnout benefity a neudelat ani to malo, co by udelat mohli (radeji reknou, ze nic neumeji nebo ze nemaji cas). K cemu jsou tisicovky clenu, kvuli kterym se musi neustale "vic topit pod kotlem", aby se to cele uzivilo, kdyz se cely ten moloch prave kvuli te hromade pasivnich jedincu nikam nehne? Kolik z tech lidi skutecne nejakym zpusobem rozviji a predava sve znalosti a kolik jich jen shromazduje mamon?

Ne, ja se o osud CNS nebojim. Ja v ni zustanu do posledni chvile a znam dost lidi, co tam zustanou se mnou. Cert vem nejake aukce, ktere lze poradat bez CNS - drivejsi exklusivita je uz stejne davno pryc. Cert vem cely ten aparat, ktery se musi zivit kvuli tomu, kolik ma spolecnost clenu (pro 100-200 clenu by nic tak sloziteho nebylo potreba). To vsechno je - kdyz si to uvedomite - uplne krasne nahraditelne a postradatelne. Nikde neni psano, ze spolecnost musi vydavat medaile kazdy rok, muze to byt jednou za pet let. Jiste, jsou veci, na ktere potrebujete penize. Ale spoustu veci take dela urcity okruh lidi v CNS zdarma a bez naroku na nejake odmeny. Casopis lze vydavat elektronicky, pokud se nenajde sponzor. Nebo muze byt naopak vydavan tak, aby jej kupovali neclenove a tim casopis i vydelal i nejake penize.

Myslim, ze tak, jak dnes funguje rada spolku a spolecnosti, ktere maji nekolik desitek clenu a funguji skvele a jsou dobre vnimani i okolim, tak muze bez obav fungovat i CNS. A muze tady toho po ni zustat stejne (ne-li i vice), pokud se oprosti od zbytecnosti a zameri se na trvalejsi a smysluplnejsi hodnoty - ktere ostatne ale patri k naplni jeji proklamovane cinnosti. Co tak hrozneho se stane?

Takze neni treba se niceho bat. Ono to nejak dopadne. Jen to proste nebude stejne, jak to bylo treba pred 50-60 lety. Coz ale vubec nevadi. Dulezite je pokracovat ve vecech, ktere maji smysl a vyznam a nevysilovat se zbytecnostmi a snahou zavdecit se tem, kterym se zavdecit neda.
Registrovaný uživatel
Jen pro upřesnění doplním některé informace:

- portal numismatika není provozován spolkem ČNS. Spolek má stránky numismatici.cz
- ČNS často spolupracuje na organizaci výstav, namátkou některé z poslední doby - výstava Šlikové na ostrovkém panství, mince doby Lucemburské v muzeum v Jílovém, spolupráce v Kutné Hoře, Kolíně, Strahov
- vydavatelská činnost - mimo vydávání vlastního Numismatického časopisu, letos ČNS financovala vydání knih od svých členů jako jsou např. Příběhy starých mincí, Příběh pražského groše ...
- přednášky ve spolupráci zejména s Národním muzeem
- v době "karantény" jsme organizovali přednášky přes web. Některé z nich jsou stále přístupné YouTube.
- spolupráce s univerzitami, např. Letní škola numismatiky v Olomouci, přístupná i nečlenům
- ČNS již po mnoho let buduje pro své členy knihovnu
Moderátor
Klobouk dolů Olivere, pořádný článek...
Trocha skeptický, ale hlavně bez ambicí..

Každý spolek by měl trochu,, žít,, či alespoň se o to snažit..
To co píšeš je standardní konzervatismus a určita empatie k samotnému spolku. Myslím, že to je právě ten umiraček pro ČSN v dnešní době . Většina z vás to zřejmě bude vnímát podobně a to je právě ta chyba..
Chybí agitace, zejména mezi mladými a začínajícími sběrately.. Pobočky pomalu zanikají což je chyba a přitom je mnoho sběratelů (a to většina, kteří nejsou členy a mohli by ) sám jich znám několik včetně mě.. Někteří noví nemají ani páru, o možnosti stát se členy. Další jsou nerozhodní, přitom by stačilo jen málo třeba na oněch aukcích, či na případných veřejných akcích, dokonce i zde na zběrateli je jen trocha popostrčit..Hold osvěta je mizerná a přitom jsme sběratelský národ.Prestiž ČSN upadá což je škoda a hlavně chyba...
« Poslední úpravu provedl(a) Guldiner v 5. 10. 2020, 21:56. »
Moderátor
PEHU_ napsal
Jen pro upřesnění doplním některé informace:

- portal numismatika není provozován spolkem ČNS. Spolek má stránky numismatici.cz
- ČNS často spolupracuje na organizaci výstav, namátkou některé z poslední doby - výstava Šlikové na ostrovkém panství, mince doby Lucemburské v muzeum v Jílovém, spolupráce v Kutné Hoře, Kolíně, Strahov
- vydavatelská činnost - mimo vydávání vlastního Numismatického časopisu, letos ČNS financovala vydání knih od svých členů jako jsou např. Příběhy starých mincí, Příběh pražského groše ...
- přednášky ve spolupráci zejména s Národním muzeem
- v době "karantény" jsme organizovali přednášky přes web. Některé z nich jsou stále přístupné YouTube.
- spolupráce s univerzitami, např. Letní škola numismatiky v Olomouci, přístupná i nečlenům
- ČNS již po mnoho let buduje pro své členy knihovnu


Nechci zde na vše reagovat, ale tohle je ten správný přístup, na tohle je třeba poukazovat a tímto,, vyzdvihovat,, ČSN a hlavně lákat nové členy na všechny tyto možnosti.,, Neusinat,, a vytvářet další nové..
Palec 👍Pehu
Registrovaný uživatel
Olivere v podstatě s tebou souhlasím, je to možná cesta. Buď může CNS postupně vyselektovat nejlepší odbornou základnu a zůstane tak vědecký a badatelsky jádro lidi kteří tím zijou. Nebo může sdružovat větší množství sběratelů kdy i to tvrdé jádro může zůstat a dělat svuj koníček stejně jako teď ale být doplněné o širší veřejnost sběratelů kteří nemaji ambice zjišťovat analýzy materiálu, pidit se po každé tečce na pražském grosi, a řešit každý drobek na povrchu mince. Spolek může být otevřený, lidem, myšlenkám, sběratelům kteří můžou obohatit i vaše řady odborných badatelů. Nebo se můžete distancovat, zůstat zkostnateli a tvářit se jako nějaky aristokraticky klub na ostatní z vrchu. Pokud něco legislativa neumoznuje, třeba ty klubové aukce pro veřejnost, pokzd by to vás spolek oživilo a chtěli by jste ho oživit, dá se napsat dopis do sněmovny, ke kulturním orgánům atp, upozornit na problém, navrhnout řešení, pohnout s tím. Mě je to v podstatě jedno jakým směrem se CNS vydá, jako Sběratel bez badatelskych ambicí klidně členem budu ale za 600 ročně mi prozatím nemá co nabídnout. A tahat do toho politiku, společnost a její sociální stránky mi přijde trošku jako alibisticka berlicka. I hlubší zájem, ambice a hlad po znalostech mezi mladými lidmi je.
Registrovaný uživatel
PS nevím kdo CNS založil ale možna že rotujou a možná z opačného důvodu než si myslíš.
Moderátor
je fajn, ze je tu jeste par optimistu. kormidlo je vase, lette sokolici!

nevim, kolik let jste panove stravili snahou vzdelavat nekoho bez zajmu a poslouchali keci vasich nadrizenych, jak je treba tyhle lidi motivovat. ja tomu venoval uz dost ze sveho zivota a rikam NE, tohle uz opravdu delat nebudu. je to naprosto promarneny cas. a klidne snesu i tu vasi odbornou kritiku a priznam vam s hrdym usmevem do oci: "ale ano, jiste, je to moje chyba, delal jsem to spatne".

moc nechapu o co tu jde? koho tady pranyrujeme a obvinujeme? proc, kdyz vite, jak to delat spravne, to proste nejdete delat? proc tady o tom tlachame jak na vyboru KSC o dojivosti krav? muze vic kecu - byt sebechytrejsich - zvednout dojivost krav?

radeji si sednu nekam do kouta a naprosto bez ambici udelam nejakou studii. agitaci necham tem schopnejsim, je jich tady zaplatpanbu evidentne jeste aspon par. toto fakt neni misto pro mne. prosim, ukazte, ze to umite lip. nemyslim to ted ironicky - ono je potreba, aby s tim nekdo neco zacal delat. vite jak na to, tak ruku k dilu! budu stastnej, kdyz ukazete, ze uspejete tam, kde ja a asi i nekteri jini, selhali.
Registrovaný uživatel
Citovat
I hlubší zájem, ambice a hlad po znalostech mezi mladými lidmi je.


To je docela možné, ale rozhodně ne chuť cokoliv dělat, organizovat, věnovat svůj čas nebo energii... Čest výjimkám.
Registrovaný uživatel
Oli teď ti taky nerozumím, nikdo se nepranyruje. Můj vhled ber jako pohled prumeraka z venci.
Forpus na tom něco je bylo i bude, to není nějakou novou generaci atp já už párkrát organizoval a jelikož jsem empaticky ale cholerik, uznal jsem že to není pro mě. Leadership je pro málo koho a vždycky to tak bylo a bude, mám kolem sebe kluky a holky co vedou tenis, rybáře, fotografií, offroad závodění, kroužky pro nejmenší. Hold je potřeba aby se takový našel i v numismatice a to koresponduje tím co jsem řekl, větší šance je s větším počtem lidí. Prestiž a výjimečnost se s nástupem internetu vytratili a vody numismatiky a sběratelství se změnili a samosebou myslím v nových vodách nebudou některé staré plavidla (principi ne lidé aby si to na sebe někdo nevztahnul) schopné držet kurz.
« Poslední úpravu provedl(a) OtravnyKomar v 6. 10. 2020, 13:07. »
Registrovaný uživatel
to Otravnykomar: neřešil jsem ani tak generační rozdíly, ale spíš neochotu zůčastňovat se jakéhokoliv spolkového života. Je mi jasné, že taková je prostě doba...
Registrovaný uživatel
oliver napsal
je fajn, ze je tu jeste par optimistu. kormidlo je vase, lette sokolici!

nevim, kolik let jste panove stravili snahou vzdelavat nekoho bez zajmu a poslouchali keci vasich nadrizenych, jak je treba tyhle lidi motivovat. ja tomu venoval uz dost ze sveho zivota a rikam NE, tohle uz opravdu delat nebudu. je to naprosto promarneny cas. a klidne snesu i tu vasi odbornou kritiku a priznam vam s hrdym usmevem do oci: "ale ano, jiste, je to moje chyba, delal jsem to spatne".

moc nechapu o co tu jde? koho tady pranyrujeme a obvinujeme? proc, kdyz vite, jak to delat spravne, to proste nejdete delat? proc tady o tom tlachame jak na vyboru KSC o dojivosti krav? muze vic kecu - byt sebechytrejsich - zvednout dojivost krav?

radeji si sednu nekam do kouta a naprosto bez ambici udelam nejakou studii. agitaci necham tem schopnejsim, je jich tady zaplatpanbu evidentne jeste aspon par. toto fakt neni misto pro mne. prosim, ukazte, ze to umite lip. nemyslim to ted ironicky - ono je potreba, aby s tim nekdo neco zacal delat. vite jak na to, tak ruku k dilu! budu stastnej, kdyz ukazete, ze uspejete tam, kde ja a asi i nekteri jini, selhali.


Podepisuju. Dneska je to těžký, lidi jsou zahlceni reklamou i hovadinama z internetu a jsou přesvědčeni, že když někomu nebo něčemu budou věnovat pět minut své rádobysoustředěné pozornosti, mají nárok na odměnu.
Registrovaný uživatel
to jsou vse zase jenom generacni placky, dneska tohle dneska tamto. To nema smysl resit
Registrovaný uživatel
Nedá mi to, abych nereagoval. Pokud někdo bere členský příspěvek jen jako poplatek za možnost zúčastnit se aukcí, zapomíná např. na Numismatické listy a Numismatický časopis, který členové dostávají. A přestože jsem té možnosti nikdy nevyužil, vítám existenci odborné knihovny a možnost ji využívat. A co poradenská činnost? Na každém Sběrateli je přeci vždy někdo z ČNS pro případné dotazy z řad veřejnosti.
Jsem už asi dvacet let členem menší pobočky (Chomutov). Máme zde publikující členy (Pinta- groše , Cajthaml - účelové známky), pobočka se podílela na vydání některých jejich publikací. Uspořádali jsme ve spolupráci s muzeem několik výstav, současný předseda nabízí popularizační přednášky pro studenty, při našich schůzkách nabízíme veřejnosti konzultace, příp. ocenění jejich "pokladů". A hlavně se alespoň jednou měsíčně sejdeme a pokecáme. Ne všichni komunikují přes internet a v tzv. sociálních sítích. A nikdo neřeší roční příspěvek. I když jako pobočka z něj nevidíme ani korunu.
A ano, přiznávám, téměř všichni jsme již v kategorii příjemců pěti roušek zdarma. Pokud mezi nás přijde někdo mladší, numismatika ho většinou zajímá jako investice. Ale i takhle se mohou rekrutovat nejen sběratelé, ale možná i budoucí badatelé. Co se budoucnosti ČNS týká, zůstávám optimistou.
Registrovaný uživatel
barbar napsal
Chybí agitace, zejména mezi mladými a začínajícími sběrately.. Pobočky pomalu zanikají což je chyba a přitom je mnoho sběratelů (a to většina, kteří nejsou členy a mohli by ) sám jich znám několik včetně mě.. Někteří noví nemají ani páru, o možnosti stát se členy. Další jsou nerozhodní, přitom by stačilo jen málo třeba na oněch aukcích, či na případných veřejných akcích, dokonce i zde na zběrateli je jen trocha popostrčit..Hold osvěta je mizerná a přitom jsme sběratelský národ.Prestiž ČSN upadá což je škoda a hlavně chyba...


To je jednoznačný fakt. V první řadě musí spolky (třeba i modelářské nebo zahrádkářské) pochopit, že lidi jim nebudou chodit na schůze. Prostě nebudou. Proč se obtěžovat, když stačí pár kliků na telefonu, zatímco tlačí na záchodě, aby si najel údaje třebas o rupii z roku 1877?

Stačilo by tak málo jako dát na web spolku hodně barevný investiční sloupek, a lákat lidi na infa ohledně investování do zajímavých kousků, nakolik se jim můžou zhodnotit, jak poznat padělky a co se nemá kupovat. Do toho pravidelné newslettery do e-mailů. Oni se čapnou a jako vedlejší efekt se vzdělají :)

A můžou taky postovat tyhle věci na Facebooku, Twitteru a Instagramu, jako je dnes schopné každé děcko na prvním stupni.
_______________
"Democracy.... is non-negotiable."
- Liberty Prime
Registrovaný uživatel
Dobrý nápad by byl vzdělávací Youtube kanál, jako to dělají hordy amerických sběratelů, do kterého by přispívali všichni ČNS členové, čas od času (určitě se mezi váma najde pár velkých narcisů a extrovertů co se nestydí před kamerou).
_______________
"Democracy.... is non-negotiable."
- Liberty Prime
Moderátor
https://www.numismatici.cz/videoprednasky/
Moderátor
vlad_dracul1989 napsal
Dobrý nápad by byl vzdělávací Youtube kanál, jako to dělají hordy amerických sběratelů, do kterého by přispívali všichni ČNS členové, čas od času (určitě se mezi váma najde pár velkých narcisů a extrovertů co se nestydí před kamerou).


Tohle je dobrý nápad...
Nebo vybrat kompetentní členy, kteří by byli ochotni moderovat. Pak se stačí jen dohodnout mezi sběrately poskytnout (zapůjčit) materiál ke studiu před kamerou.
Cyklus postupného seznamování s numismatikou.
Cyklus ražby panovníků, zahraniční, československo, medaile atd.standartni osnova jako u aukci.Myslim si, že by to mohlo být zajímavé, nejen pro běžnou sortu potenciálních nováčků sběratelů, ale i pro nás zkušenější sběratele...
vše samozřejmě spojeno s propagací ČNS..

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 194 195 196 197 198 199 200 201 202 ... > »

Sběratel.com » Numismatika aukce » Aukce

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1