Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Numismatika aukce » Aukce

Vykupminci.cz
Numisargo

Aukce

Moderátoři: smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 199 200 201 202 203 204 205 206 207 ... > »

Autor Příspěvek
Moderátor
Ach jo... to fakt nemá cenu...

barbar napsal
Mě nezajímá kde pracuješ..
Koryto jsem napsal, že nejspíš k možnosti publikovat si se sam nedostal... A členem čns seš né a publikuješ pro koho, pro čns.


Pro neznalé: ČNS vydává Numismatický časopis,což je nerecenzované periodikum distribuované členům ČNS. Tento časopis není odborným vědeckým časopisem a ani nemá takové ambice.
To, kde většinou já a někteří, zde diskutující kolegové - i kacuro - obvykle publikují jsou:
Numismatické listy založené ČNS, od roku 1963 vydávané Národním muzeem a donedávna fiinančně podporované ČNS a také distribuované členům ČNS, což se v současnosti však již mění
Folia Numismatica vydávaná MZM Brno.
Numismatický sborník vydávaný nejdříve Historickým ústavem Akademie věd a po poměrně složitém vývoji nyní vydávaný Centrem medievistických studií při Akademii věd a Univerzitě Karlově.
Dále nejrůznější univerzitní sborníky, konferenční sborníky, kapitoly do jiných publikací, ap.
Ale tato periodika nemají s ČNS (vyjma histotické vazby Numismatických listtů) nic společného
Možná to zní honosně, hodně vědecky, zdánlivě složitě.
Ale pozor, publikovat v nich může kdokoliv. Stačí zaslat text, který splňuje určité požadavky po stránce formální (citace ap.) a také určité úrovně. Ale je úplně jedno, kdo jej tam zaslal. Pokud projde recenzním řízením, tak jej vydají.

Tak o jakých "korytech" je tu řeč ... :shock:

Právě, že se k tomu dostal sám, a to tím, že ho to bavilo a chtěl.
Registrovaný uživatel
Tema bylo mozne zvedani aukcni prirazky u CNS a s tim spojena jeji budoucnost, snizovani clenu, zvysovani prumerneho veku a mozne duvody, reseni a problematika kolem toho. Padlo tady par nesmyslu, par ne tak spatnych napadu a taky par myslim dobrych idei. A tady uz se zase hasteri krocani kobyla/auto, elektrika/petrolej, internet/casopis. Myslim ze a tu kapacitu vam neberu a urcite si ji zaslouzite, zrejme jste si ji slozite vybudovali a vypracovali znalosti do hloubky, ale mohli by jste se prestat divat z te vasi olympske hory posvatnych knih a vedomosti na ostatni z vrchu jako na plebs. Urcite vase zacatky v tomhle konicku taky hned nebyli hluboke a ucene, komplexni s jasnym smerem ne? Teda jestli se mylim tak sorry. Myslim ze se tady dostalo zpetne vazby neclenu CNS clenum. A je z toho citelny co by treba neclenove radi aby se stali cleny. Podnety padli na teoretizovani o moznem zaniku ci co. Samozrejme po tech co tvori ani netvori nikdo nic nechce, jen tady padlo par veci co tu chybi nebo by ozivilo vody sberatelstvi a zkoumani minci. Tak si to nekazme, budme privetivy, vlidny a tolerantni. On cas vse ukaze.
Registrovaný uživatel
🙄Páni, Páni kolegovia, na vyznavanie si lásky máme predsa tlacharen...
Inak gratulacia ide Vam to... 👍🎺😃
_______________
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Registrovaný uživatel
To moc dobře chápu, proto ve svém volném čase bádám, popisuji zajímavé nepublikované mince, zpracovávám nálezy, přednáším atd., aby zájemci mohli studovat a dovídat se něco nového. Každý se může s těmito výsledky mé práce seznámit, diskutovat o tom, přicházet s jinými tezemi. Může si to přečíst nováček stejně jako zkušený numismatik. Věnuji tomu stovky hodin ročně, o ten bádáním strávený čas okrádám svou rodinu. Dělám to zadarmo, bez jakéhokoli profitu. A Ty tuto práci považuješ za nějaké egoistické chvástání?

Pokud ale někdo pouze hromadí, jediné, co ho zajímá, jsou informace, které si do 5 vteřin vygooglí, tak je to pro mě povrchní člověk bez hlubšího zájmu o mince. To s mým egem nemá co dělat ... Ale chápu, že je to hlubší problém této doby.
Registrovaný uživatel
Předchozí příspěvek byl reakcí na barbara.
Registrovaný uživatel
barbar napsal
Koryto jsem napsal, že nejspíš k možnosti publikovat si se sam nedostal... A členem čns seš né a publikuješ pro koho, pro čns.


Zase reaguješ na něco, o čem absolutně nic nevíš. Publikovat jsem začal sám od sebe, nikdo mi s tím nepomáhal, nikdo mě nepodporoval. ČNS s mými aktivitami nemá nic společného, když jsem začínal, téměř nikoho jsem v ČNS neznal. Právě díky bádání jsem se seznámil s profi numismatiky z muzeí a některými členy ČNS, protože jsem se s nimi začal setkávat na konferencích, někteří projevili zájem se mnou na nějakém tématu pracovat, jiné jsem oslovil sám. Žádná protekce ani nic jiného v tom nebylo.

Každý tu má stejné příležitosti, stačí jen chtít, věnovat hlubšímu studiu čas, vyplodit nějaký zajímavý příspěvek, jít s ním ven a obhájit si ho.
Registrovaný uživatel
Musim ale dodat ze chapu i pohled clenu a zdejsich ostrilenych borcu. Barbare, sorry jako ale obcas pises fakt hrozny ho*na. A jak se tady objevil i Grofik, tak to je dukaz konce :-D Kluci, krasny a uctivy nedelni vecer preji.
Registrovaný uživatel
kacuro napsal
Pokud ale někdo pouze hromadí, jediné, co ho zajímá, jsou informace, které si do 5 vteřin vygooglí, tak je to pro mě povrchní člověk bez hlubšího zájmu o mince. To s mým egem nemá co dělat ... Ale chápu, že je to hlubší problém této doby.


Kde jsem napsal, že to jediné co mě zajímá jsou ty informace do pěti vteřin? Myslel jsem to tak, že někdy holt potřebuju vědět rychle na čem jsem, sorry jako že někde ve starožitnictví v nějaké p-deli nemám v batohu odbornou literaturu a že nemám ani dokonale do detailu našprtané znalosti o všech ročnících všech R-U drobásků :)
_______________
"Democracy.... is non-negotiable."
- Liberty Prime
Registrovaný uživatel
Promiň, použil jsem Tvá slova jako obecný příklad dnešní doby, která upřednostňuje rychlé, ale nekvalitní a povrchní informace.

Ale když už jsi takový internetový zastánce, dnes je možné mít veškerou odbornou literaturu v mobilu. Na netu jsou skoro všechny ročníky základních numis. periodik ke stažení v PDF. Já je tam například mám a můžu je kdykoliv použít ;)
Moderátor
No já se k tomu nehodlám více vyjadřovat..
Ale chlapi někdy mi přijede jako kdyby jste spadli s třešní.. Mě je jasný, že držíte basu..
Ke slovo Koryto je miněno, funkce bez toho aniž by si to dělal za peníze, nebo zadarmo o to tady nejde. Prostě naskytla se ti možnost publikovat, tak to děláš a ziskavaš se tím do podvědomí širšího spektra sběratelů a stím i určita vážnost, bohužel roste ti stím i ego, což je chyba..

Komáre hop, nebo čehy... Drž se za tím co píšeš a necouvej..
Registrovaný uživatel
Mlácení prázdné slámy ...
Moderátor
barbar napsal
kacuro napsal
Ty a Tobě podobní tu odradili lidi, kteří měli skutečné znalosti. Proto je úroveň tohoto fóra na bodu mrazu. Ty si nic nikam tetovat nemusíš, idiota pozná každý rozumný člověk na dálku ;)


Kacuro konečně mysli!! je to dvou sečné.. Jsou takoví, i mnozí mi kamaradi, nováčci a mladší co je naopak odrazujou nume egoisti jako jseš ty..
Přes své ego si nepochopil ani smysl tyhle debaty..
Jsme tady pro nové, potenciálně začínající sběratel a né pro nás starší....


Tenhle příspěvek je podstatny a o to tady jde..
Mimochodem kdyby se mi, či jinému naskytla taky taková možnost jako tobě kacuro k one publikaci určitě, bychom ji využili stejně a jsou zde mnozí další co by tomu věnovali čas a rádi, ale určitě bychom nebyli takovými egoistickymi bohemy numismatiky.. ;)
« Poslední úpravu provedl(a) barbar v 18. 10. 2020, 18:28. »
Moderátor
barbar napsal
Ke slovo Koryto je miněno, funkce ..... Prostě naskytla se ti možnost publikovat, tak to děláš ...


To je naprosto mylné

Publikovat např. v mnou výše uvedených i recenzovaných periodicích může opravdu kdokoliv, za splnění určitých podmínek - úroveň textu po obsahové a formální stránce, což ale vůbec nesouvisí s tím, kdo je autorem.

Takže kdokoliv - od univerzitního profesora po třeba skladníka ve šroubárně ;)

Ne proto, že má nějaké koryto nebo nějakou funkci, ne že se mu naskytla nějaká příležitost.
Ale protože ho to baví, bádá, protože chce, tak se do toho dal.

A nějaká funkce na to také nemá vliv :) A pokud vím nemá to (že kacuro publikuje) ani opačným způsobem vliv na funkci :) ... i když napadá mě .. možná by taková úchylka mohla existovat :D
To jen na odlehčení.
Ostatně i toho "skladníka ve šroubárně" jsem nevybral jen tak nahodile, ale abych to tu odlehčil - znalí jistě vědí, kde jsem si toto povolání (aniž bych jej chtěl znevažovat) vypůjčil.
Moderátor
barbar napsal
Mimochodem kdyby se mi, či jinému naskytla taky taková možnost jako tobě kacuro k one publikaci určitě, bychom ji využili stejně


Ale vždyť tu příležitost ty i ostatní zde máte.

Adresu - mailovou - redakcí lze jednoduše najít (případně zde o ni požádat) a text jim poslat. Je to velmi jednoduché.
Takto jsem to dělal poprvé a dělám dosud.
A nikdo se mě neptal, kdo a čím jsem, a jakou funkci mám. A nikdo mě tam tehdy (když jsem posílal první texty) neznal.
Registrovaný uživatel
Chlape, Ty jsi vůbec nepochopil, že máš úplně stejné možnosti, jako jsem měli já, jacx i oliver a další. Vždyť něco napiš, pošli to do NL, NS nebo FN, pokud to bude mít hlavu a patu a projde to recenzním řízením, tak Ti to normálně otisknou. Všechny ty časopisy si neustále stěžují na to, že mají málo přispěvatelů, za každý hodnotný článek budou rádi.

Nejsem žádný bohém, jen mi zůstává rozum stát nad těmi hloupostmi, co tu často píšeš.

Pokud si myslíš, že jsi nějaký znevýhodněný, nebo si v psaní nejsi jistý, můžeš se na někoho z nás obrátit, rádi Ti pomůžeme, alespoň já určitě. Napiš nějaký článek, dej mi ho klidně přečíst, dám Ti zpětnou vazbu a pokud to opravdu bude mít nějakou úroveň, sám se za Tebe u vydavatelů zaručím. Znovu opakuji: MÁŠ STEJNÉ MOŽNOSTI BÁDAT A PUBLIKOVAT, jako mám já. Tak už přestaň psát o korytech a lepších příležitostech.
Moderátor
Jacx 👍

Konec konců nikdo mu to nebere. Stačí když ego a další chytré kecy kolem o tom kdo koho odrazuje půjdou stranou..

Zajímavé Jacxu, že ty dokážeš být v pohodě, reagovat bez těch povrchnich keců,měl by si vzít příklad...
Moderátor
https://www.youtube.com/watch?v=Oi884tHz1kE
Moderátor
https://www.youtube.com/watch?v=tpc6kWxV3kM&has_verified=1
Moderátor
Nejsem žádný bohém, jen mi zůstává rozum stát nad těmi hloupostmi, co tu často píšeš.
Za mne nápodobně, proto reaguji, dávno bych se na tebe a kecy kolem co musím psát vykašlal.. ;)
Moderátor
Napiš nějaký článek, dej mi ho klidně přečíst, dám Ti zpětnou vazbu a pokud to opravdu bude mít nějakou úroveň, sám se za Tebe u vydavatelů zaručím. Znovu opakuji: MÁŠ STEJNÉ MOŽNOSTI BÁDAT A PUBLIKOVAT, jako mám já. Tak už přestaň psát o korytech a lepších příležitostech



Často jsem o tom uvažoval a je docela možné, že to vyzkouším. Určitě to bude pro mne jednoduchší po technické stránce, nežli v youtu.be, což se mi samozřejmě také líbí.. Zřejmě však půjdu svou cestou..
Jinak díky..
Registrovaný uživatel
V pořádku, jsi svobodná bytost, jdi si cestou, která je Ti blízká. Rád si Tvůj článek přečtu. Jen nevím, jak se jmenuješ, takže nepoznám, že to bylo od Tebe.
Moderátor
kacuro napsal
V pořádku, jsi svobodná bytost, jdi si cestou, která je Ti blízká. Rád si Tvůj článek přečtu. Jen nevím, jak se jmenuješ, takže nepoznám, že to bylo od Tebe.


Mám to v mailu.. My name
milan.heczko@yahoo.com
Registrovaný uživatel
Těší mě, Ondřej Černohorský.
Registrovaný uživatel
oliver napsal
vlad_dracul1989 napsal
Předpokládám, že ve 40. letech si už lidi velice zvykli na elektrické lampičky a rádia a nechtěli se už vracet k petrolejkám :D


na tohle nemuzu nezareagovat :D :D :D

kdyz v 70. letech muj otec zavedl me prababicce do sklepa elektrinu, tak to byl takovy rachot, ze to musel odmontovat... holt asi ten petrolej nekde frcel jeste za Husaka ;)

a autem odmitala jezdit, svezla se jen jednou a po 50 metrech z toho vyskocila.

byl bych opatrny s tim souzenim, co by kdo mohl a mel... :twisted: :twisted: :twisted:


Ano, jsou i extrémní případy podivínů
Registrovaný uživatel
oliver napsal
kacuro napsal
Jenomže u odborné literatury články procházejí odbornou recenzí a jiný badatel je může ve svém článku rozporovat, uvádět jiná fakta, atd. Probíhá zde odborná diskuze. Na internet si může dát kdejaký tydýt co chce, proto je zahlcený fake news, konspiračními teoriemi a fantasmagoriemi.


a to je Ondro duvod, proc uz jsem pred peknou radkou prispevku napsal, ze nema smysl se angazovat v teto diskusi - ne ze bych chtel shazovat diskutujici - ale proto, ze oni neznaji, jak to proste chodi, jake jsou mechanismy apod. jejich neznalost jim dava onu nam vsem dobre znamou sebejistotu a bezbrehou viru ve svou neomylnost. zde neni prostor a duvod k diskusi - je to jen ztrata casu. chvili se tedy jeste bude kafrat, nikdo stejne nic lepsiho neudela, protoze vsichni jsou pripraveni konzumovat cizi praci, ale neco vyprodukovat, to je potiz :/


Krásné. Ještě tak pochopit, jak se točí svět

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 199 200 201 202 203 204 205 206 207 ... > »

Sběratel.com » Numismatika aukce » Aukce

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1