Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Numismatika aukce » Aukce

Vykupminci.cz
Numisargo

Aukce

Moderátoři: smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 200 201 202 203 204 205 206 207 208 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
barbar napsal
Olivere, kacuro... Hlavně Olivere

, ze oni neznaji, jak to proste chodi, jake jsou mechanismy apod. jejich neznalost jim dava onu nam vsem dobre znamou sebejistotu a bezbrehou viru ve svou neomylnost.

To větší povrchnost si asi nemohl vymyslet..no vypadá to, že zřejmě budeš mít ještě větší hlavu než ta busta ferdinanda dobrotiveho.. 😄
Tady se všichni snažíme hodnotit různé důvody pro a proti a ty napíšeš takovou povrchní hovadinu....


Už podruhé za 2 dny s tím blbečkem musím souhlasit
Registrovaný uživatel
kacuro napsal
Barbar: na rozdíl od Tebe my dva výsledky svého bádání publikujeme v té odborné literatuře, kterou tu spousta rychlokvašek a povrchních "také" sběratelů nechce číst, protože je pro ně pohodlnější poslouchat amatérská videa na YT a vyhledávat kdejaké nepodložené hypotézy a bláboly na internetu. My jdeme ve svých odborných článcích a studiích s kůží na trh.

Promiň, ale zrovna Ty jsi tu zářným příkladem toho, jak povrchní znalosti pokřivují odbornou diskuzi. Dá se tu na fóru najít spoustu Tvých výkřiků, kdy jsi vše věděl nejlépe, spoustu omylů, které jsi si neuměl v diskuzi obhájit a mnoho omluv, když jsi chybu uznal. Bez hlubší znalosti problematiky se tu ke všemu vyjadřuješ, i když mnohdy chybně. To právě není odborná diskuze, ale často jen ten výkřik do tmy.


Ovšem, taky pravda
Moderátor
kacuro napsal
Těší mě, Ondřej Černohorský.


Taky mě těší Ondřeji 👍
Registrovaný uživatel
Otravnykomar napsal
Tema bylo mozne zvedani aukcni prirazky u CNS a s tim spojena jeji budoucnost, snizovani clenu, zvysovani prumerneho veku a mozne duvody, reseni a problematika kolem toho. Padlo tady par nesmyslu, par ne tak spatnych napadu a taky par myslim dobrych idei. A tady uz se zase hasteri krocani kobyla/auto, elektrika/petrolej, internet/casopis. Myslim ze a tu kapacitu vam neberu a urcite si ji zaslouzite, zrejme jste si ji slozite vybudovali a vypracovali znalosti do hloubky, ale mohli by jste se prestat divat z te vasi olympske hory posvatnych knih a vedomosti na ostatni z vrchu jako na plebs. Urcite vase zacatky v tomhle konicku taky hned nebyli hluboke a ucene, komplexni s jasnym smerem ne? Teda jestli se mylim tak sorry. Myslim ze se tady dostalo zpetne vazby neclenu CNS clenum. A je z toho citelny co by treba neclenove radi aby se stali cleny. Podnety padli na teoretizovani o moznem zaniku ci co. Samozrejme po tech co tvori ani netvori nikdo nic nechce, jen tady padlo par veci co tu chybi nebo by ozivilo vody sberatelstvi a zkoumani minci. Tak si to nekazme, budme privetivy, vlidny a tolerantni. On cas vse ukaze.


tak nejsem si jist, ale být součástí toho honosného uskupení, to stačí několik stovek v portmonce, ne? zbytek jsou zbytečné kecy. buď vymřou a nebo ne (nám umřel přímo na aukci nějaký dědula, teda, odvážela ho rychlá, možná to dal, nevím)
Registrovaný uživatel
taho napsal
Živit se mincemi .... To bych nikdy nedal, na to mám omezený obzor. Do důchodu taky něco chybí. Mám dojem Lopezi, že jsme cca stejný ročník.

Cca.. Môj typ: Lopez 1961, Ty taho 64-65? Dobre? ;)
-s-
Registrovaný uživatel
kacuro napsal
To moc dobře chápu, proto ve svém volném čase bádám, popisuji zajímavé nepublikované mince, zpracovávám nálezy, přednáším atd., aby zájemci mohli studovat a dovídat se něco nového. Každý se může s těmito výsledky mé práce seznámit, diskutovat o tom, přicházet s jinými tezemi. Může si to přečíst nováček stejně jako zkušený numismatik. Věnuji tomu stovky hodin ročně, o ten bádáním strávený čas okrádám svou rodinu. Dělám to zadarmo, bez jakéhokoli profitu. A Ty tuto práci považuješ za nějaké egoistické chvástání?

Pokud ale někdo pouze hromadí, jediné, co ho zajímá, jsou informace, které si do 5 vteřin vygooglí, tak je to pro mě povrchní člověk bez hlubšího zájmu o mince. To s mým egem nemá co dělat ... Ale chápu, že je to hlubší problém této doby.


on možná chce jen říct, že kdybys nebyl včerejší, tak si ten tvůj poznatek (článek) vygooglí do 5min a je vymalováno.
Registrovaný uživatel
Nejsem včerejší, většina mých článků na internetu je, takže může vesele googlit.
Registrovaný uživatel
barbar napsal
kacuro napsal
V pořádku, jsi svobodná bytost, jdi si cestou, která je Ti blízká. Rád si Tvůj článek přečtu. Jen nevím, jak se jmenuješ, takže nepoznám, že to bylo od Tebe.


Mám to v mailu.. My name
milan.heczko@yahoo.com


hečko byl dobrý, i když svýho času komouš, tak to neposer
Registrovaný uživatel
stani napsal
taho napsal
Živit se mincemi .... To bych nikdy nedal, na to mám omezený obzor. Do důchodu taky něco chybí. Mám dojem Lopezi, že jsme cca stejný ročník.

Cca.. Môj typ: Lopez 1961, Ty taho 64-65? Dobre? ;)
-s-


a kurva, to já, jako podle barbara nácletý, bych snad tady lidem měl začít vykat nebo co...
Registrovaný uživatel
Nezačneš. A ak je to v norme, tak ani netreba. ;)
-s-
Registrovaný uživatel
Stani o dva roky jsi mne zestařil :)
Registrovaný uživatel
Obchodník:
Pro mne žádné vykání,jsem v poho.
Jen mám rád debatu na úrovni,včera šla pod práh ..díky Oliverovi,který nás,všechny diskutující označil jaksi za nic nechápající neználky-no je to jeho názor.

Myslím však že se diskutovalo zcela bez emocí,bez hrubostí a v přátelském duchu.
Nebylo tedy vůbec nutné takhle reagovat.

Už vůbec se mi nelíbilo následné navážení do barbara.
Proč?
Z jakého důvodu?

Proto že má tenhle klučina/barbar promine/rád mince?
Proto že to cítí jinak,a chce sbírat a učit se podle svého?

Vše vyžaduje jen čas který danou problematiku vytříbí,není potřeba být zlý,není to nutné.
Pokud to alespon trochu jde,vždy by se měly dodržovat slušné meze,nebo nevinné"špičkování"které je jakýmsi kořením debat-.....anebo raději hloupě nereagovat.
Asi tak..
Registrovaný uživatel
Stani psal jsem cca jako Lopez1506.
Bohužel toto vlákno zase nabralo obvyklý směr.
Bez spolupráce sběratelů a zájemců o sbírání se to změní jen v honbu za dobrým prodejem bez ohledu na pravost a stav. Staří a nebo mladí bez rozdílu. Staří si musí občas taky vzpomenout na své začátky a mladí nesmí mít patent na rozum. Když jsem byl mladý taky jsem ho měl, ale nepamatuji si, že bych se s někým v rámci sběratelství přel přes hranu.
Je to jako ve všem pyramida. Každý nebude odborník, ale upřímný zájem o obor se cení.
Moderátor
Lopez1506 napsal
Jen mám rád debatu na úrovni,včera šla pod práh ..díky Oliverovi,který nás,všechny diskutující označil jaksi za nic nechápající neználky-no je to jeho názor.


ne, neni to muj nazor, ale asi to nebylo dobre pochopeno, mozna jsem se spatne vyjadril. ale i tak je to jedno, protoze to zasadni to neresi. muj nazor neni dulezity. nemyslim si o nikom nic spatneho, ale dokazu zit s tim, ze si to o mne myslite. ani to neni dulezite.

to zasadni lezi v jine rovine a to mi prijde lito: kolik casu zde travite a nic jste nevytvorili. kazdy z vas muze udelat video (pokud mate hruby a hulvatsky projev, jiste to muze namluvit slecna se sexy hlasem), kazdy z vas muze napsat clanek, presne jak bylo receno, staci jen sednout a psat.

zavidim vam, ze mate tolik casu a muzete ho tady travit temito diskusemi.

udelejte nejake video, napiste nejaky clanek, nebo aspon zalozte blog a pak kritizujte lidi, co za nic ve svem volnem case tyto veci delaji.

mozna pak budou vase nazory brane vic vazne. ale hlavne se nevzrusujte tim, co si myslim nebo tvrdim ja. ja prece nemuzu jednim prispevkem poslat tuhle diskusi pod prah, takovu moc nemam 8) 8) 8)
Registrovaný uživatel
No,musím přiznat že mi Váš příspěvek Olivere vykouzlil na tváři úsměv.
Jak lehce dokáže pisatel odbočit na vedlejší kolej v debatě..

Já přece nikde a nikdy neznevažoval práci,a odborné články které Vy a ostatní publikující pro širokou numismatickou obec vytváříte.
Obdivuji Vás za to,a jsem vděčen...už jen proto že plody Vaší práce sám využívám..

Má výtka se opírala pouze o onen příspěvek,který byl formulován urážlivě a nevhodně....není potřeba se bušit pěstmi do prsou,když je přijatelnější mírnější cesta.
To,že je Vám můj názor jedno,to mne nikterak nevzrušuje...nikomu jsem jej také nevnucoval,pouze jej suše napsal.


Je mi záhadou kde berete tu jistotu někoho soudit či kárat...

Proč bych měl tvořit video naprosto nechápu-pokud byste pozorně četl,dozvěděl byste se že nejsem jeho zastáncem...tak k čemu ty kličky,zavání mi to trochu"pštrosí politikou"

Ano,hrubý a hulvátský projev-v tom se nepochybně poznávám,to rozeznáte i z příspěvků,které jsem na sběratele vložil..nebo z mailů které jsme si před časem vyměnili....pokud se nepletu.

No,mám ostatně za to že to vše píši naprosto zbytečně,Vy nebudete patřit k lidem,kteří by uznali jakékoli své pochybení.
Přesto Vám přeji hodně úspěchů,jak na poli badatelském,tak sběratelském.
Asi tak...
Moderátor
nene, hruby a hulvatsky nebo tak nejak tu nekdo rikal ze ma projev a ze se jeho projev tudiz k tvorbe videa nehodi (byl sem liny hledat presne zneni a aspon pak vsichni vidite v realu, jak to dopadne, kdyz nepresne cituji zdroj :twisted: - tedy to byla ma velmi nepresna reakce na tento prispevek: 17. 10. 2020, 12:14) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tohle fakt nebyla zadna osobka Lopez1506, nechapu, proc tak vztahovacne.

tez strelba stran videa byla namirena do davu tech hlucnejsich zastancu "jenom" videi a nikoliv adresne (byt skryte, ani to tak mysleno nebylo, to je opet naprosto zbytecna vztahovacnost)... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ono natocit jak obsahove tak i kvalitou slusne video neni uplne trivialni a vrele bych doporucil par lidem to zkusit (prosim, touto formulaci netvrdim, ze ja to umim - nicmene mam jistou predstavu, co to obnasi a tim fakt nemluvim o nataceni videa na mobil).

ma gesta zustavaji kde sou, at jsou jakkoliv premrstena, ja je vnimam jako adekvatni zdejsi atmosfere, zpusobu a urovni diskuse zde a stojim si za nimi

chybu neuznam, pravda, s tim souhlasim, presne jak se ode mne ceka, jsem namysleny hajzl, zaslouzite si mne, jaky jsem 8) , proc bych tedy sve chyby mel uznavat? me to dobre neudela, tak k certu s tim! proc bych ja nemel byt egoista a namysleny? ja nemuzu, jini mohou? svoboda, neeee?

Lopez1506: zadna reakce na nejakou nasi drivejsi emailovou komunikaci mne nenapada, mozna mam slabou pamet, mozna to byl nekdo jiny... klidne mi to pripomente (co ja si nasi komunikaci vybavuji, tak byvala v pohode, skoda te zmeny)

vymezil jsem se pouze proti tomu, ze to ja jsem nasmeroval celou diskusi pod prah urazlivym konstatovanim ve smyslu, ze stavet na roven dva ruzne informacni zdroje, tedy recenzovana periodika a videa proste nelze a pokud to nekdo tvrdi, nechape podstatu a vyznam veci - kterazto chapu ze mnohym neprijemna vytka se ale bohuzel minula ucinkem - mela rici to, ze pokud posuzujeme nejakou situaci a jeji stavajici stav (a srovnavame napr. blogera nebo youtube kanal s recenzovanym zdrojem), je dobre znat i duvod, proc veci dospely do aktualni situace a jaka pravidla (byt klidne nesmyslna, at skutecne ci zdanlive) v soucasnosti plati. pokud tuhle znalost nemam, dopustim se driv nebo pozdeji velmi pravdepodobne stejnych chyb a omylu, jako ti prede mnou. ta problematika proste neni tak jednoducha, jak se zde v teto diskusi prezentuje a vnima a tim padem je i cela ta diskuse dost absurdni (byt puvodne se jednalo o aukce). za timto svym nazorem si stojim, nediskutuju jeho formu, ale obsah. pokud se tim nekdo citi urazen, asi bych mel rict, jak moc me to mrzi, ale lhal bych. napsal jsem to presne, jak jsem to citil a napsat chtel. padla tady mnohem silnejsi a ramenatejsi tvrzeni a nikomu to nevadilo. dvoji metr?

a aby bylo uplne jasno a nebylo mi zase vytykano, ze tvrdim neco co netvrdim, ja videa nezatracuju, ale povazuji je za oddechovou a menehodnotnou (prip. populrizacni) formu sdeleni. vubec jim neupiram jejich dopad a a traktivitu a oblibenost a mnohem lepsi dostupnost nez nejaky clanek. nejsem idiot, abych si myslel, ze kdyz napisu clanek, tak si ho precte 20 nebo 200 lidi. moc dobre to vim, statistiky si muzu prohlidnout, je svatek, kdyz je tam po par tydnech par lidi - a kvuli tomu asi tezko budu nosit rypak nahoru (tudiz i ta motivace bude nekde jinde). u videa vim, pokud nebude umorne dlouhe, ze ho shledne mnohem vic lidi. to je ale v poradku, zpochybnovat to je jako chcat proti vetru.

tez prosim netvrdim, ze bludy a nesmysly nelze nalezt i v recenzovanych clancich, nic neni 100%, na strane druhe to ale nemuze byt duvod k nekritickemu prijimani neoverenych udaju, ale spis to ma byt impluz k vetsi snaze informace overovat a kriticky tridit (a treba lepe recenzovat, potiz je, ze sehnat recenzenta byva jeste tezsi, nez sehnat clanek)

takze Lopez1506 - ja vlastne vubec nechapu, cim jsem Vas napadl, protoze zrovna na Vas jsem tedy opravdu nemiril - ja jsem reagoval pouze na ty dve odcitovane vety, tj. na to, ze jsem nasmeroval diskusi pod prah (s tim proste nesouhlasim) a to ostatni bylo adresovano uplne vsem, kteri se v tom mohli, ale mozna nechteli najit. odkud prameni domnenka, ze to slo primo na Vas a jaky bych k tomu mel duvod? je tam mimochodem pouzito mnozne cislo ("nic jste nevytvorili") - takze s vykanim jste jen pro uplnost, zacal az Vy

ja ze nekoho soudim a karam? ale kdeze, ja prave naopak rikam: nekritizujte a neshazujte, co jste sami nezkusili a nebo neznate - a prosim oslovuji tim vsechny, nikoliv Vas Lopez1506!

Lopez1506, toto neni na Vas, ale na nektere (ne vsechny) diskutujici, ktere tim opet ocividne urazim:
je u nas koloritem, ze kazda hospoda je plna profesionalnich fotbalistu, hokejistu, treneru, prezidentu, zkratka toho, co se prave hodi. kazdy se citi byt kompetentni vsemu rozumet, vsechno ridit a vsechno by delal lepe nez ti u koryt. mame to i tady, zadne prekvapeni. mozna s tim, jak jsou zavrene hospody, sili pretlak tady. je vzdy snadne svest se na vlne populizmu a kritizovat, co jsem sam nevytvoril, je jedno, zda jsem od malicka behal za balonem a potil krev a pak proste nedal rozhodujici penaltu - v tom okamziku jsem proste blb a looser, protoze takovu penaltu musel proste dat i smatlavej Lojza ze sousednich Kotehulek. neprijde vam to proste trosku smutny a nefer?

tak pojdte do me, koho jsem urazil ted?
Registrovaný uživatel
Dostali bychom se do fáze slovíčkaření,myslím že to není potřeba-a hlavně je to veskrze zbytečné a kontraproduktivní.

Za mne: Vyříkáno,uzavřeno,ruka ke smíru nabídnuta..
Moderátor
a prijata...
Registrovaný uživatel
Koukám, že diskuse se (jak je na sběrateli obvyklé) zvrtla od původního tématu.
ČNS - zvýšení členských příspěvků a aukce.
Proč by měla ČNS (odborná společnost) popularizovat sbírání mincí? Ještě ke všemu pomocí nějakých 5 minutových videí.
Točit videa a psát o mincích může kdo chce a co chce. Třeba já, jako začátečník jsem napsal článek pro začátečníky. Otázka je, jaký má tato činnost smysl.
Moderátor
opal napsal
Koukám, že diskuse se (jak je na sběrateli obvyklé) zvrtla od původního tématu.
ČNS - zvýšení členských příspěvků a aukce.
Proč by měla ČNS (odborná společnost) popularizovat sbírání mincí? Ještě ke všemu pomocí nějakých 5 minutových videí.
Točit videa a psát o mincích může kdo chce a co chce. Třeba já, jako začátečník jsem napsal článek pro začátečníky. Otázka je, jaký má tato činnost smysl.


Opale přečti si celou diskuzi a dozvíš se proč by né, že měla, ale mohla, popularizovat jak píšeš..
O 5 min videich nebyla řeč.. Uvedl jsem také příklad možné úrovně videí.... Vyhledej Gabinet numyzmatzcny..
To je celé... ;)
Moderátor
Zajímavé video k falzifikatu mincí, velmi dobrá profesionální úroveň.. Myslím i přes polsky jazyk, je vše docela srozumitelné a velmi poučné.. Doporučují shledanou celé.

https://youtu.be/GyQsq_qQSqE
Moderátor
Video přednáška o historii výrobě mincí..

https://youtu.be/kNF8Cg-iIys
Registrovaný uživatel
No,když už je tu otevřené a aktivní to téma:Aukce - ČNS,co takhle položka 23 na nadcházející aukci ČNS Liberec-Jablonec..
Hezký tolárek,že?
Co na něj říkáte?

http://www.cns-liberec-jablonec.wz.cz/katalog2020-1.html

Ještě foto pro první pohled:

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
A co tenhle pozorně si jej prohlédni... :mrgreen:

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Lopez1506 napsal
No,když už je tu otevřené a aktivní to téma:Aukce - ČNS,co takhle položka 23 na nadcházející aukci ČNS Liberec-Jablonec..
Hezký tolárek,že?
Co na něj říkáte?

http://www.cns-liberec-jablonec.wz.cz/katalog2020-1.html

Ještě foto pro první pohled:

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem


Čekal jsem, až zareaguješ na foto co jsem vložil..
Ten liberecký je velmi pravděpodobně fake,rád bych viděl detailnější fotky.. Což zřejmě nemáš k dispozici, ale i tak s těchto fotek je velmi podezřelý a vyhnul bych se mu...
« Poslední úpravu provedl(a) barbar v 19. 10. 2020, 21:41. »

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 200 201 202 203 204 205 206 207 208 ... > »

Sběratel.com » Numismatika aukce » Aukce

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1