Moderátoři: smith

Odpoved od pana "znalce" jsem dostal, ale z jeho slov bylo zrejme, ze se v dane problematice absolutne neorientuje.
Cituji "Z tohto ročníku sa vyrazilo len 324 kusov mincí, takže nemohlo prísť skoro k žiadnemu opotrebeniu razidla a každý dukát musí byť vyrazený ako minca kvality proof. to táto minca určite nespĺňala."
Vzhledem k tomu, ze jsem videl napr. cislovany dukat provrtany a dukat 1937 zasazeny v ramecku, prijde mi tvrzeni tohoto "znalce" zcela irelevantni.
Dale pise neco o certifikatu od pana Petrane, ktery je dle jeho nazoru bezcenny. I kdyz pana Petrane znam a vazim si ho, muzu zde vsechny pritomne ujistit, ze jsem si u nej znalecky posudek delat nenechal.

A to i ten, co sel nedavno od byvaleho sefa v Kremnici?
kdyby někdo potřeboval ceník oběžných mincí - tabulku pro své úpravy, vyžádejte na : adorosh@seznam.cz

V Budejkach bude dukat 1938, to jsem zvedavy za kolik se vydrazi, skoda, ze nemohu tam jet osobne, abych aspon se na tak vzacnou minci podival, zase pracovni konference.
kdyby někdo potřeboval ceník oběžných mincí - tabulku pro své úpravy, vyžádejte na : adorosh@seznam.cz

Zalezi na tom, s jakou🙂 Falsum jsem s nimi nastesti jeste resit nemusel, veci jako neposlani vyhranych polozek, protoze si buhviproc mysleli, ze si mince vyzvednu osobne uz trikrat a ted to vypada na ctvrtou, protoze po minule aukci porad nic nedorazilo a jinym lidem ano..

Rauch ma prakticky vsechny mince nafocene a to velmi kvalitne (krome konvolutu ktere se ale nedaji reklamovat kvuli stavu) a pripadne praskliny nebo perforace by mely byt videt.. ale chapu ze ne vzdy musi platit, ze je vada na fotce ocividna. Otazka je, jestli to Rauch uzna..
Tak hodne stesti a napis, jestli se ti povedlo mluvit s nekym jinym nez se sekretarkou🙂

]en aby byl "pravej"??. Poslední dobou se jich rojí "nějak moc".
1) A zrovna v ČB je ta "věhlasná" falzátorská dílna.
2) Že je to v takové "zastrčené" aukci a né v Praze nebo u Kunkera???
3) Ten znalec, nedávno znalcem ještě nebyl, a nikdo ho nezná!
A má oprávnění jen k oceňování (Ekonomika-odhady cen) a né ke zkoumání pravosti!
🙄 🙄 👿 👿 👿 👿
wuttke napsal/a:
V Budejkach bude dukat 1938, to jsem zvedavy za kolik se vydrazi, skoda, ze nemohu tam jet osobne, abych aspon se na tak vzacnou minci podival, zase pracovni konference.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.