Moderátoři: smith

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#11 11. 10. 2011, 18:51

Tiež sa mi tie slová vyššie zdali dosť sebavedomé, potom som si pozrel pánove staršie príspevky a už mlčím.😉

Profilový obrázek
fylda

Uživatel

Zaregistrován:
24. 1. 2008

#12 16. 10. 2011, 12:43
Tak stavím sa, že ste žiadnu odpoveď od znalca určite nedostal 🙄. Byť Vami tak si z toho nič nerobím, pomluvy, "jedna pani povedala" a iné "zákulisné, overené informácie" sú na tomto fóre žiaľ pomerne rozšírená prax. Apropo, gratulujem k aukcii.

Odpoved od pana "znalce" jsem dostal, ale z jeho slov bylo zrejme, ze se v dane problematice absolutne neorientuje.

Cituji "Z tohto ročníku sa vyrazilo len 324 kusov mincí, takže nemohlo prísť skoro k žiadnemu opotrebeniu razidla a každý dukát musí byť vyrazený ako minca kvality proof. to táto minca určite nespĺňala."

Vzhledem k tomu, ze jsem videl napr. cislovany dukat provrtany a dukat 1937 zasazeny v ramecku, prijde mi tvrzeni tohoto "znalce" zcela irelevantni.

Dale pise neco o certifikatu od pana Petrane, ktery je dle jeho nazoru bezcenny. I kdyz pana Petrane znam a vazim si ho, muzu zde vsechny pritomne ujistit, ze jsem si u nej znalecky posudek delat nenechal.

Profilový obrázek
dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

#13 27. 4. 2014, 21:08

Máte niekto skúsenosť s reklamáciou u Raucha?

blasko.juraj.ml@gmail.com

Profilový obrázek
wuttke

Uživatel

Zaregistrován:
19. 11. 2010

#14 27. 4. 2014, 21:24
Dobrý den. No ještě nedávno se prodávali pravé za 15.000,- CZK. No nedávno, tak kolem r. 1997. Falza se ale kvapem valí, nejvíc dnes z Číny a Polska. Co se týká¨týká tzv. "posudků pravosti", tak od některých nejmenovaných "také soudních znalců", je posudek pravosti synonymem falza. To jsem viděl i muzejní posudky pravosti na zjevná falza, úplně vymyšlené mince. Např. před lety posudek "nebožky" na tolar Valdštejna v "Horácké" aukci. Za tu třetinu bych si ho koupil, být pravý. A vydělal bych majlant, /A 6 jinejch by to koupilo taky/. Takto to "sežral" šťastný nový majitel na limit. To co k prodeji potřebuje posudek pravosti, je podezřelé už předem. To jen tak teorie. .............."Blahoslavení co tomu věří". Těm posudkům. Tím nechci říct, že to co jste koupil, je falešné, protože jsem to neviděl, ale vím, že Rauch také všechno nepozná, hlavně české věci. Mám s tím letité zkušenosti, že "českých" falz tam měl už habaděj. Nikdo na světě nezná všechno, a kdo to o sobě tvrdí, tak je vů........ Sám z vlastní zkušenosti vím, že soudit jen podle fotografie je často matoucí až ošidné. Nicméně zjevná falza se poznat dají. Bohužel v posledních letech se objevují falza, která jsou už povedená na 99 %. ...

A to i ten, co sel nedavno od byvaleho sefa v Kremnici?

kdyby někdo potřeboval ceník oběžných mincí - tabulku pro své úpravy, vyžádejte na : adorosh@seznam.cz

Profilový obrázek
wuttke

Uživatel

Zaregistrován:
19. 11. 2010

#15 27. 4. 2014, 21:32

V Budejkach bude dukat 1938, to jsem zvedavy za kolik se vydrazi, skoda, ze nemohu tam jet osobne, abych aspon se na tak vzacnou minci podival, zase pracovni konference.

kdyby někdo potřeboval ceník oběžných mincí - tabulku pro své úpravy, vyžádejte na : adorosh@seznam.cz

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#16 27. 4. 2014, 22:04
Máte niekto skúsenosť s reklamáciou u Raucha?

Zalezi na tom, s jakou🙂 Falsum jsem s nimi nastesti jeste resit nemusel, veci jako neposlani vyhranych polozek, protoze si buhviproc mysleli, ze si mince vyzvednu osobne uz trikrat a ted to vypada na ctvrtou, protoze po minule aukci porad nic nedorazilo a jinym lidem ano..

Profilový obrázek
dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

#17 27. 4. 2014, 22:35

chcem reklamovať stav. Prišla mi minca s vadou materiálu že cez ňu vidno a nebolo to uvedené v popise.

blasko.juraj.ml@gmail.com

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#18 27. 4. 2014, 23:11

Rauch ma prakticky vsechny mince nafocene a to velmi kvalitne (krome konvolutu ktere se ale nedaji reklamovat kvuli stavu) a pripadne praskliny nebo perforace by mely byt videt.. ale chapu ze ne vzdy musi platit, ze je vada na fotce ocividna. Otazka je, jestli to Rauch uzna..
Tak hodne stesti a napis, jestli se ti povedlo mluvit s nekym jinym nez se sekretarkou🙂

Profilový obrázek
Garfield52

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2010

#19 28. 4. 2014, 14:14

]en aby byl "pravej"??. Poslední dobou se jich rojí "nějak moc".
1) A zrovna v ČB je ta "věhlasná" falzátorská dílna.
2) Že je to v takové "zastrčené" aukci a né v Praze nebo u Kunkera???
3) Ten znalec, nedávno znalcem ještě nebyl, a nikdo ho nezná!
A má oprávnění jen k oceňování (Ekonomika-odhady cen) a né ke zkoumání pravosti!
🙄 🙄 👿 👿 👿 👿

wuttke napsal/a:

V Budejkach bude dukat 1938, to jsem zvedavy za kolik se vydrazi, skoda, ze nemohu tam jet osobne, abych aspon se na tak vzacnou minci podival, zase pracovni konference.

Profilový obrázek
Garfield52

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2010

#20 28. 4. 2014, 14:30

To nevím který to byl, ale jestli neměl prasklinu v razidle, kterou má kus v Kremnickém muzeu i v Národním muzeu v Praze, tak ????????????😈 😈 😈

wuttke napsal/a:

A to i ten, co sel nedavno od byvaleho sefa v Kremnici?

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.