Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Filatelie aukce » Aukro - konec prodeje prebytku obycejnych sberatelu ?

Vykupminci.cz
Numisargo

Aukro - konec prodeje prebytku obycejnych sberatelu ?

Moderátoři: ikanek, Jaromir, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
turtleoverhead napsal
al_bunda napsal
jo a jeste jeden poznatek, aukro za posledni rok houfne objevili duchodci :-)

Také jednou budeš ;)

tot otazka, protoze me ceka duchod cca v 67-mi letech a zbyva mi jeste 27, mam silne vyvinutou slabou vuli, takze si dam rad pivo, potazmo celkove ta zivotosprava neni zrovna dle vzoru Cajthamlove, v rodine mame v muzske linii dost velkou pravdepodobnost na ischemicke choroby ... treba by mi nejaky bookmaker rekl jaky bych mel kurz :-D

kazdopadne uz jsem zacal sepisovat svoji sbirku postupne do excelu, aby tu pak moji potomci zbytecne nezasirali forum stupidnima dotazama :-D
Registrovaný uživatel
pro ty co tvrdi, ze na Delcampe nic neni - 20 896 961 polozek ve filatelii, Auktiva 93 750, Aukro 69 437
Moderátor
No, já jsem se zrovna včera díval, konkrétně na Hradčany, a to co tam nabízejí se dá shrnout do jednoho slova - katastrofa. Jak cenami, tak především kvalitou. Je vidět že u mnoha prodejců převažuje vidina zisku nad soudností. Zlaté Aukro!
Moderátor
Já jsem ten poslední, který by o A. řekl něco pozitivního, jsou to šmejdi, kteří podporují podvody a uživatel je nezajímá, ale také si myslím, že zavedení poplatku za vystavení je pro uživatele pozitivní krok. Samozřejme ne pro ty prodejce, kteří tam točí bezcenné věci pořád dokola v naději, že to někdy nějaký vůl koupí, ale to už je jejich problém. Mimochodem, sice chápu, že ve filatelii má spousta věcí nízkou cenu, ale jaký má smysl nabízet věc v hodnotě několika málo korun, když obyčejný dopis (který může pošta kdykoli bez následků ztratit či ukrást) stojí 16 Kč a doporučený dopis 38 Kč, to mi hlava nebere.
Pamatuju si, že když jsem odcházel z Aukra (to bylo ještě předtím, než začali natvrdo jít na ruku kriminálníkům opatřeními jako anonymizace uživatelů, nemožnost posílat zprávy a zákazem fóra), bylo to hlavně kvůli zoufalé neefektivitě, kdy jsem kvůli jedné zajímavé minci trávil hodiny času probíráním se hromadami položek, kde 95% byl odpad, věci za nereálné ceny nebo položky v jiných kategoriích. Teď už si to snad spousta prodejců rozmyslí, když za každé vystavení bude platit.
Moderátor
P.S.: ale vlastně u jakýchkoli dražších položek si to nerozmyslí, když je to jen 0,50 Kč, chtělo by to spíš 0.50 Kč + 0.5% z vyvolávací ceny :)
Moderátor
Já jsem ještě zapomněl uvést že se jedná o Delcampe, kam jsem se po přečtení příspěvku od al bunda včera podíval a po návštěvě několika stránek jsem se nestačil divit. S něčím takovým jsem se na Aukru ještě nesetkal a pokud ano, velice výjimečně. Na Delcampe téměř pravidlem. A ještě s drzostí uvedené v popisu že se v případě makulatury jedná o rarity:

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Registrovaný uživatel
Ja som nejak nepochopil pri Hradčanoch porovnávanie aukro versus delcampe ... Ak by pri hradčanoch niekto porovnával delcampe versus e-bay, tak to by som chápal.
Moderátor
Asi takhle: Na Delcampe, co se týká známek emise Hradčany, v naprosté většině smetí, o kterém si Holanďané, Francouzi nebo kdokoliv jiný ve své naivitě myslí že někoho oslní.
Registrovaný uživatel
tak samozrejme na vsech serverech se objevuji hruzy, treba Hradcana by me na Delcampe nenapadlo kupovat natoz vubec hledat, ja to spis myslel tak, ze je tam celkove vetsi nabidka a pro sberatele klasicke Evropy nutnost, protoze na aukru jsem nektere znamky nikdy nevidel
Registrovaný uživatel
na aukru zase perli fedor - http://aukro.cz/usa-c-188-jefferson-sc-8500-usd-cista-i6613854339.html
Moderátor
Al bunda - ano, to máš pravdu, já jsem se díval pouze na Hradčany, takže co se týká jiných zemí, tak můj pohled může být zkreslený.
Registrovaný uživatel
al_bunda napsal
... , treba Hradcana by me na Delcampe nenapadlo kupovat natoz vubec hledat, ja to spis myslel tak, ze je tam celkove vetsi nabidka a pro sberatele klasicke Evropy nutnost, protoze na aukru jsem nektere znamky nikdy nevidel

asi tak nejak ;)
Moderátor
Na delcampe koupím něco jen občas. Ono je i docela důležité,co z filatelie člověk vlastně sbírá, respektive hledá.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Sběratel.com » Filatelie aukce » Aukro - konec prodeje prebytku obycejnych sberatelu ?

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1