Autor |
Příspěvek |
|
|
Registrovaný uživatel
|
turtleoverhead napsal al_bunda napsal jo a jeste jeden poznatek, aukro za posledni rok houfne objevili duchodci :-)
Také jednou budeš
tot otazka, protoze me ceka duchod cca v 67-mi letech a zbyva mi jeste 27, mam silne vyvinutou slabou vuli, takze si dam rad pivo, potazmo celkove ta zivotosprava neni zrovna dle vzoru Cajthamlove, v rodine mame v muzske linii dost velkou pravdepodobnost na ischemicke choroby ... treba by mi nejaky bookmaker rekl jaky bych mel kurz :-D kazdopadne uz jsem zacal sepisovat svoji sbirku postupne do excelu, aby tu pak moji potomci zbytecne nezasirali forum stupidnima dotazama :-D
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
pro ty co tvrdi, ze na Delcampe nic neni - 20 896 961 polozek ve filatelii, Auktiva 93 750, Aukro 69 437
|
|
|
Moderátor
|
No, já jsem se zrovna včera díval, konkrétně na Hradčany, a to co tam nabízejí se dá shrnout do jednoho slova - katastrofa. Jak cenami, tak především kvalitou. Je vidět že u mnoha prodejců převažuje vidina zisku nad soudností. Zlaté Aukro!
|
|
|
Moderátor
|
Já jsem ten poslední, který by o A. řekl něco pozitivního, jsou to šmejdi, kteří podporují podvody a uživatel je nezajímá, ale také si myslím, že zavedení poplatku za vystavení je pro uživatele pozitivní krok. Samozřejme ne pro ty prodejce, kteří tam točí bezcenné věci pořád dokola v naději, že to někdy nějaký vůl koupí, ale to už je jejich problém. Mimochodem, sice chápu, že ve filatelii má spousta věcí nízkou cenu, ale jaký má smysl nabízet věc v hodnotě několika málo korun, když obyčejný dopis (který může pošta kdykoli bez následků ztratit či ukrást) stojí 16 Kč a doporučený dopis 38 Kč, to mi hlava nebere. Pamatuju si, že když jsem odcházel z Aukra (to bylo ještě předtím, než začali natvrdo jít na ruku kriminálníkům opatřeními jako anonymizace uživatelů, nemožnost posílat zprávy a zákazem fóra), bylo to hlavně kvůli zoufalé neefektivitě, kdy jsem kvůli jedné zajímavé minci trávil hodiny času probíráním se hromadami položek, kde 95% byl odpad, věci za nereálné ceny nebo položky v jiných kategoriích. Teď už si to snad spousta prodejců rozmyslí, když za každé vystavení bude platit.
|
|
|
Moderátor
|
P.S.: ale vlastně u jakýchkoli dražších položek si to nerozmyslí, když je to jen 0,50 Kč, chtělo by to spíš 0.50 Kč + 0.5% z vyvolávací ceny
|
|
|
Moderátor
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ja som nejak nepochopil pri Hradčanoch porovnávanie aukro versus delcampe ... Ak by pri hradčanoch niekto porovnával delcampe versus e-bay, tak to by som chápal.
|
|
|
Moderátor
|
Asi takhle: Na Delcampe, co se týká známek emise Hradčany, v naprosté většině smetí, o kterém si Holanďané, Francouzi nebo kdokoliv jiný ve své naivitě myslí že někoho oslní.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
tak samozrejme na vsech serverech se objevuji hruzy, treba Hradcana by me na Delcampe nenapadlo kupovat natoz vubec hledat, ja to spis myslel tak, ze je tam celkove vetsi nabidka a pro sberatele klasicke Evropy nutnost, protoze na aukru jsem nektere znamky nikdy nevidel
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
|
Moderátor
|
Al bunda - ano, to máš pravdu, já jsem se díval pouze na Hradčany, takže co se týká jiných zemí, tak můj pohled může být zkreslený.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
al_bunda napsal ... , treba Hradcana by me na Delcampe nenapadlo kupovat natoz vubec hledat, ja to spis myslel tak, ze je tam celkove vetsi nabidka a pro sberatele klasicke Evropy nutnost, protoze na aukru jsem nektere znamky nikdy nevidel
asi tak nejak
|
|
|
Moderátor
|
Na delcampe koupím něco jen občas. Ono je i docela důležité,co z filatelie člověk vlastně sbírá, respektive hledá.
|