Nemohl jsem se nezasmát :- ))) Věc od Zdeňka Seydla ale podepsaná---i když taky špatně ---Picasso :- ))
https://aukro.cz/picasso-7050298863
Obrázky:
Aukro nezná limity
Autor | Příspěvek |
---|---|
#226 30. 12. 2023, 20:47
|
|
Registrovaný uživatel | |
#227 31. 12. 2023, 13:05
|
|
Registrovaný uživatel |
Aukro samo o sobě není špatné. Oni přece narozdíl od aukčních síní nezaměstnávají žádné "znalce", kteří by posuzovali pravost obrazů. Narozdíl od aukčních síní. Každý si tam může prodávat co chce a prezentovat to jak chce. Já už jsem tam kdysi viděl dva originální obrazy.
|
#228 25. 1. 2024, 21:35
|
|
Registrovaný uživatel |
Dnes jsem na Aukru našel nádherný obraz od Oldřicha Hlavsy. Jednoznačně patří k nejhezčím, které jsem doposud měl možnost vidět. Bohužel asi nebudu mít dost financí na jeho koupi.
https://aukro.cz/oldrich-hlavsa-krajina-7055112420 |
#229 1. 2. 2024, 12:53
|
|
#230 1. 2. 2024, 12:56
|
|
Registrovaný uživatel |
Pardon Purkyně
|
#231 1. 2. 2024, 13:09
|
|
Registrovaný uživatel |
Super. Pokud je pravý, tak je fajn, že je v galerii.
V článku je ovšem nesmysl, 6 milionů byla vyvolávačka na aukru, v Aukci obrazů U Národní galerie byla vyvolávací cena 3,8 milionů (+ 20% provize). Každopádně velmi dobrá je informace: -„Naštěstí obraz nikdo nekoupil a dostal se do galerie na Zbraslavi. Začali jsme jednat s ní i s původním vlastníkem,“ konstatoval ředitel.- Na ten obraz ovšem bylo přihozeno. Nyní se tedy ukazuje, že to byl opravdu podle všeho falešný příhoz. |
#232 1. 2. 2024, 13:58
|
|
Registrovaný uživatel |
Což nikoho ze zde přítomných nemůže vůbec překvapit. Obraz jsme zde diskutovali, názory byly různé, já se pořád přikláním k tomu, že to originál není, ale když jsou v Plzni spokojeni, tak proč ne.
|
#233 2. 4. 2024, 8:48
|
|
Registrovaný uživatel |
Další skvost na Aukru. Kresba Zrzavého s posudkem.
https://aukro.cz/jan-zrzavy-63-italie-piazzetta-posudek-7060102030 Kdybych mohl zhodnotit dvěma slovy , tak „všechno špatně „ :- ))Jako první mě rozesmála cesta z jednoho ostrůvku vedoucí mořem .A vzápětí pohled na dva stejné , jen zrcadlově obrácené sloupy…A těch nesmyslů je tam o hodně více , výtvarných i formálních , třeba taková drobnost , že Piazzetta se píše se dvěma z a ne s jedním , jak je na „pravém štítku Českého fondu výtvarného umění“… Na místě zvaném Piazzetta se opravdu nachází dva sloupy –sv.Marka a sv.Theodora. Zrzavý občas namaloval snad kvůli kompozici sloup jen jeden Ale když namaloval oba , vždy na jednom byl lev sv.Marka a na druhém sv.Theodor , jak tomu bylo ve skutečnosti. Rozhodně nikdy ,ale opravdu nikdy nenamaloval dva stejné sloupy .Místo důvěrně znal a nebyl hlupák .Kdyby to šlo , doporučil bych panu Štíbrovi navštívit místo ve XIII.století , kdy mezi sloupy se bylo veřejné popraviště.. |
#234 2. 4. 2024, 9:59
|
|
Registrovaný uživatel |
Otázkou je, jestli ten posudek vůbec psal Štíbr.
|
#235 2. 4. 2024, 19:41
|
|
#236 2. 4. 2024, 22:07
|
|
Registrovaný uživatel |
Chudák, ani na blindrám neměl.
|
#237 3. 4. 2024, 17:02
|
|
Registrovaný uživatel |
A je to on nebo ne? Já tomu nerozumím, ale jako jeho obraz to docela vypadá...
|
#238 3. 4. 2024, 18:59
|
|
Registrovaný uživatel |
Nevím, přijde mi to takové odbyté.
|
#239 3. 4. 2024, 19:31
|
|
Registrovaný uživatel |
Je to pravý Lutobor Hlavsa. Asi tak stejně, jako jsou praví ti Hegr, Wiesner, Hroch, Engelmüller a Ungar. Študent je na Aukru známá firma.
|
#240 3. 4. 2024, 20:20
|
|
Registrovaný uživatel |
Tohle je padělek:
https://aukro.cz/old-hlavsa-leto-u-vody-olej-7060025572 |
#241 5. 4. 2024, 15:55
|
|
Registrovaný uživatel |
Mě aukro vyhovuje, ovšem věnuji se převážně starožitného porcelánu. U něj se zase tolik fixlovat nedá. Obrazy jsou většina děs, na druhou stranu, ne všechny. Pár jsem jich tam prodala, ovšem s doloženým původem (nákup v galerii Pictura, Europeans art a podobně) takže tvrdit, že všichni jsou podvodníci, rozhodně není fér. Ne každý musí být nutně zmetek a levák. Někteří to nemají za potřebí.
|
#242 5. 4. 2024, 16:46
|
|
Registrovaný uživatel |
Samozřejmě , že se něco dá rozumně koupit .Ale jenom díky tomu , že je člověk opravdu dobře v problematice orientován.Nikde jinde se totiž nedá koupit Filla ,Lhoták ,Picasso,Kupka atd za pár tisícikorun...Dle mého názoru třeba žádný v současné době prodávaných obrázků od Zrzavého není pravý .Ale před pár týdny se zde prodávaly dvě drobné věci , chaloupka v pastelce a biblická krajina perem , sice malé ,ale podle mého názoru pravé věci a i od prodejce s dobrou historií i nabídkami, za cenu myslím pod 20 000 korun a neprodaly se :- ))) Prostě Aukro.... :- ))
|
#243 5. 4. 2024, 20:11
|
|
Registrovaný uživatel |
Nevím, kupovat na Aukru Míšeň nebo Vídeň to chce hodně velkou odvahu, těch padělků jsou mrtě. |
#244 6. 4. 2024, 21:55
|
|
Registrovaný uživatel |
K Aukro a tak dál--- podle mého názoru je nemožné nakupovat dle fotografie. A to z umění úplně cokoliv.
|
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1