Podařilo se mi získat tuto knihu ve velmi špatném stavu. Jmenuje se: "Auskunfts - kalender". Moc jsem to nečetl, jen pár řádků a asi jde o nějaké náboženské meditace, nebo modlitby. Asi půlka knihy je ve staročeštině. Jde vidět, že už byla opravovaná a je možné, že některé listy budou chybět. Budu rád za každou informaci o knize. Moc děkuji.
Obrázky:
Auskunfts - kalender 1899
Stránka: 1
Autor | Příspěvek |
---|---|
#1 6. 6. 2018, 17:46
|
|
Registrovaný uživatel | |
#2 6. 6. 2018, 19:11
|
|
#3 6. 6. 2018, 20:46
|
|
Registrovaný uživatel |
Kalendář z roku 1899, vydával Bedřich Irrgang v letech 1880-1923. Obsah kalendářů z té doby býval různý, data, beletrie … Záleželo, kdo byl vydavatel a pro koho byl určený.
|
#4 7. 6. 2018, 4:59
|
|
Registrovaný uživatel |
Děkuji
|
#5 7. 6. 2018, 14:11
|
|
Moderátor | |
#6 7. 6. 2018, 16:19
|
|
Registrovaný uživatel |
Paráda, díky moc.
|
#7 7. 6. 2018, 17:00
|
|
Moderátor |
Ono to ale bude trochu jinak. Z toho moravsko-slezskeho nemecky psaneho kalendare jsou jen desky,
ve kterych je vlozena ta (mnohem) starši ceska nabozenska kniha, chtelo by to titulni list, ale ten mozna prave chybi. Muzete se podivat a pripadne nafotit? Docela by me zajimalo, co je to za knihu. |
#8 7. 6. 2018, 18:02
|
|
#9 7. 6. 2018, 18:04
|
|
Registrovaný uživatel |
A nejsou tam žádné ilustrace, nebo jsem tam aspoň nic nenašel. A chybí část první kapitoly...
|
#10 7. 6. 2018, 20:04
|
|
Moderátor |
Je vidět, že kniha je hodně stará, škoda toho stavu. Jiste by nekdo vedel vic, ale chtelo by to zmenit nazev vlakna na "Stary cesky nabozensky tisk - bible?" (nevim jestli muzete zmenit Vy - nebo modeartor), aby se na to podivali mistni experti na stare tisky.
|
#11 7. 6. 2018, 20:59
|
|
Moderátor |
patejl: jeste dotaz - pisete, ze pulka knihy je v (staro)cestine. A ta druha pulka?
|
#12 8. 6. 2018, 5:36
|
|
Registrovaný uživatel |
Moc díky za radu, založil jsem nové téma. Jinak to jsem napsal špatně. Byla to informace, než jsem měl knihu v rukách a vypustil jsem ji, aniž bych si ji ověřil. Kniha je psaná česky celá.
|
#13 8. 6. 2018, 22:01
|
|
Registrovaný uživatel |
Podla toho delenia na kapitoly, by som tipoval, ze to moze byt nejake starsie vydanie knihy Veliky Zivot Pana Jezisa Krista od Kochema ...
|
#14 9. 6. 2018, 7:21
|
|
Registrovaný uživatel |
Souhlasím s miszko80.
_______________ Sbírám produkci budějovické firmy L. & C. Hardtmuth http://www.cbhardtmuth.cz |
#15 10. 6. 2018, 9:38
|
|
Registrovaný uživatel |
Lidi, jste úžasní, postupně se díky vám dopracovávám k nějakému výsledku. Je to podle fotek opravdu kniha "Velký život Pána Ježíše" Našel jsem v antikvariátě jednu knihu z roku 1857 a její obsah odpovídá tomu, co je v mé knize, ale přitom je jiná, protože stejná kapitola je v kniháh na různých stránkách... První foto je kniha, o kterou se zajímám. Na druhé fotce je kniha "Velký život Pána Ježíše"
Místo vydání: Skalica Autor / Překladatel: Martin von Cochem - Edelbert Nymburský Nakladatel / Tiskař: František Xav. Škarnycl Na té mojí fotce to nejde moc vidět, kapitola sto první je na straně 579. Na knize od Cochema je tato kapitola na straně 496. Obrázky: |
#16 10. 6. 2018, 9:57
|
|
Registrovaný uživatel |
Tak už jsem se zase kousek posunul a snad i dopátral, našel jsem kopii této knihy a souhlasí i číslo stránky, na které je kapitola 101. Je z roku 1759, ale mrzí mě ten stav. Kdyby aspoň byla kompletní, škoda. Vše vám tady moc děkuji, obvzlášť patrří velké dík pro Numismat a miszko80.
|
Stránka: 1
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1