Dobrý den,
koupil jsem si obraz na památku po babičce. Malíře znala osobně a velmi podobný obraz visel v jejím obývacím pokoji. Podobnost jak velikostí (rám cca 120x98 ), tak tématem. Jedná se o dílo frýdecko-místeckého malíře Bedřicha Holáčka a mě by zajímalo, jestli někdo z vás dokáže určit místo, kde byl obraz namalován. Snažil jsem se bezúspěšně googlit výrazy "kostel Tatry", "kostel Alpy".
Moc děkuji za odpovědi.

Moc děkuji filomeně, při hledání jména malíře Josefa Eidenbergera jsem místo hned našel. Ještě jednou moc děkuji.
Nyní se snažím zjistit, jestli Holáček místo navštívil, nebo maloval podle nějaké předlohy. Bohužel se příliš neproslavil a informací na internetu je velmi málo.

Posílám detail podpisu. Moc děkuji JazzDr za reakci. O jeho vědomostech a přínosu pro toto fórum jistě nikdo nepochybuje. Jako laik si v tomto případě dovolím přepokládat, že jde opravdu o dílo Bedřicha Holáčka z Frýdku - Místku. Babička měla velmi podobný obraz od cca poloviny minulého století a o jeho pravosti nepochybuji. Obraz mám od hodného pána z okolí F-M, který ho měl rovněž po babičce. Obraz prodával, protože se mu nehodil do moderního interiéru. Budu řešit podobný problém (poslední foto)🙂) Všem moc děkuji za reakce.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.