Moderátoři: Jaromir, Admin, smith

Profilový obrázek
pass

Uživatel

Zaregistrován:
21. 1. 2010

#421 10. 6. 2024 15:05:54

Nějaká anomálie - zřejmě se týká razítka.
Gibraltar měl na razítku A26.
Pokud někdo ví o co se jedná - rád se poučím.
Děkuji Pass

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

#422 10. 6. 2024 15:34:50

A nemôže to byť "falošná pretlač"? ovpt = overprint

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Profilový obrázek
pass

Uživatel

Zaregistrován:
21. 1. 2010

#423 11. 6. 2024 12:06:16

To bude ono - nejdříve to přeložilo jinak.
Nakonec bude nepravý přetisk Gibraltar

Profilový obrázek
koolabs

Uživatel

Zaregistrován:
22. 11. 2019

#424 6. 10. 2025 16:17:29

katalog- jenom tip pro případné laické obdivovatele british comonwelt a kolonie.

Já sám tuto skupinu cíleně nesbírám, ale mám je řazené v rámci teritorií /Afrika, Austrálie/. Přesto mě mrzelo že nemám větší přehled o celkovém pojetí tohoto známkového teritoria.

Tak jsem si nyní koupil stanley Gibson 2017, cena kup ted na ebay i s dopravou 200korun. čekal jsem salát, ale nádherná vázaná bichle se spoustou věcí, co jsem nenalezl pro speciání katalogy na británii.

fakt doporučuju.

Co se v mládí nenaučíš, to můžeš ve stáří najít.

Profilový obrázek
koolabs

Uživatel

Zaregistrován:
22. 11. 2019

#425 16. 11. 2025 13:14:58

I když se tímto nechci chlubit, navážu na předchozí tip na obstojný katalog za slušnou cenu. Dlouho jsem selektoval commonwealth, ruzné samostatné starší nálepní listy, jednotlivé známky v ruzných albech. Bylo mi líto, že tato filatelisticky alfa omega je u mne ve špatném stavu.

Po koupi katalogu jsem ještě měsíc přemýšlel, ale pak se pustil do revize a srovnání dosavadního materiálu a to do tištěných nálepních listů, kam známky umistuji v hawidkách a do eurodesek, což je nejlepší ochrana před vlhkostí i poškozením.

Možná někoho inspiruje pár fotek. Po zvážení jsem nezačal posloupně de katalogu a abecedy, ale teritoriálně. Jako první jsem vzal severní ameriku. Pro orientaci si vytisknu wiki základní udaje. Zde je šikovné, že jsou občas i dobré odkazy na specielní webové stránky. Pak umistuji známky, pokud jich je více vytisknu si další formulář a vlepím znova.

Na fotkách začíná Kanada s provotními územími. Tedy Brunšwik, pak Scotia, New Founland a na závěr malé kolonie Colombie and Vancouver. Tam už ení moc známek. Tuto skupinu pak uzavírám jednou stranou upozornující, že Kanada pak je uložena v samostatném albu.

Pro mne to bude přehledné uložení dosavadních známek, lehké doplnování, případně si vytisknu další formulář.

Jen sem tam dám i tenký záložník pro pár zbylých známek, spíše s tím počtám pro eliminaci a vyřazování fals. I když kalkuluji, že v tomto celku nebudou větší země jako Austranie, Kanada,.. tak i tak bude rozsah cirka 15-20 šanonu. Ale byla by škoda nedávat i obecné informace, nebo vypouštět listy, kde známky dosud nemám, tedy spíše novější edice zemí. Nepočítám v tomto celku období po cca 1950.

viz foto:

Co se v mládí nenaučíš, to můžeš ve stáří najít.

Poslední úpravu provedl(a) koolabs v 16. 11. 2025 13:31:57

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.