Tenzor
Díky za odkaz. Vypadá to zajímavě - že žlutý čaj může být i lisovaný, jsem netušil. Zase jsem moudřejší.
Divoký čajovník je sorta sama pro sebe. Asi nej čaj, co lze u nás sehnat. Nevýhodou je, že je tak extra, že jsem se ještě neodhodlal ho pít (žádná superslavnostní příležitost) a tak mi pomalu stárne. :-))
Přišlo mi, že bych ho měl pít s nějakým čajařem - aby ho ocenil. Ale jaksi není s kým, takře zatím hloupě leží ve sklenici. :-) Když si vzpomenu, zkusím se dát fotku - snad to zvládnu.

Obávám se, že ne, páč některé z těch kapitol později, až budu mít čas, zpracuji podrobněji jako samostatné články do některého z numis. časopisů.
Co se týká čajů, když mám čas, popíjím kdykoliv během dne. Naštěstí i v zaměstnání si mohu dovolit popíjet, ačkoliv někdy, když mám v kanceláři nával, zapomínám čaj slít a pak se louhuje poměrně dlouho. Proto tam dávám přednost opět mým oblíbeným oolongům, protože je delším louhováním nemůžu zkazit😃
A občas přijde i někdo, koho zajímá, co je to za čaj, tak dávám ochutnat ... Jeden člověk už se díky tomu o čaje také začíná zajímat, tak alespoň šířím jakou takous osvětu😃

to Kacuro:
Nezapomeň, že diplomové práce jsou veřejně přístupné - v elektronické formě (na KU i na MU určitě) nebo přímo fyzicky v knihovnách konkrétních ústavů nebo kateder (záleží na vnitřních předpisech školy). Ale neboj se, nečekal bych nějaké návaly:o) Mám tušení, že můžeš elektronické zveřejnění odmítnout, ale to pak záleží na posouzení nějakého univerzitního potentáta. Netuším jak to chodí v praxi.
Jen jsem se chtěl zeptat na to, jaké hlavní narativní prameny využíváš? Pokud si ze studií dobře pamatuju, tak v této době se to narativními prameny zrovna nehemží:o)
PS: tímto obdobím se nezabývám ani jsem se nezabýval - chci se nechat poučit:o)

kacuro: oolong v sobe nema tolik kofeinu jako zeleny nebo cerny caj, pokud navic delas pulminutove nalevy, tak se ze zacatku neuvolnuje skoro vubec a pozdeji postupne.. nakonec ho do sebe dostanes vzhledem k mnozstvi toho caje co vypijes, dostanes, ale bude to chvili trvat. Navic predpokladam, ze uz budes docela odolny.🙂
Filozof: kolik ten caj zhruba stoji, abych mel predstavu?

Ano, už u BP jsem nesouhlasil s vystavením své práce vf el. podobě, pouze je jeden výtisk v naší studovně.
Co se týká pramenů, vycházím z těchto pramenů: Kosmova kronika, Kanovník vyšehradský, Mnich sázavský, Druhé pokračování Kosmovo, Letopisy Vincenciův a Jarlochův, Letopis hradištsko-opatovický, Letopisy české, Žďárské letopisy, Zbraslavská kronika a Dalimil. Snad jsem na nic nezapomněl. Takže je toho více než dost. Mám z těchto pramenů snad 40 stran výpisků, ve kterých peníze nebo jejich ekvivalenty vystupují ....
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.