Profilový obrázek
Donnovan

Uživatel

Zaregistrován:
18. 4. 2020

#31 25. 4. 2020, 12:22

Chapu to ze kdyz si nekdo dolepi znamky sam a posle to je to Mache... no to si tak posilali filatelisti, Spravne?no kdyz tak koukam na ten text to tak nevipada/ samozrejmne to nevim jen to chci zjistit, muj nazor j e ze to je neco obchodniho nebo v textu vidim napsane rovnice.. cislice atd

Profilový obrázek
Donnovan

Uživatel

Zaregistrován:
18. 4. 2020

#32 25. 4. 2020, 13:16

Jeste neco zajimaveho jsem zjistil franzensbad/ frantiskovi lazne bylo zidovske mnesto pokud vim zide jsou obchodnici a ve svycarsku je spousta zidu obchodniku, a ty rovnice us jsem to taky podobne videl na obchodnich zasilkach, co myslite ? Tady ty vypocty

Profilový obrázek
Donnovan

Uživatel

Zaregistrován:
18. 4. 2020

#33 25. 4. 2020, 13:21

Diky za nazor 👍

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Donnovan

Uživatel

Zaregistrován:
18. 4. 2020

#34 25. 4. 2020, 21:31

Panove prosim vas .To tema mne opravdu zajima potreboval bych nejaky konkretni informace vas nazor ohledne ty dopisnice. A co si myslite na muj nazor! Proste vim jen to co vim.. takze potrebuji nazory zkusenych , porad pisu ale nic konkretniho jsem se v podstate jeste nedozvedel . Budu moc Rad diky Muzete mne muj nazor co tu pisu okomentovat 👍

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#35 25. 4. 2020, 23:28

Bezpečně přečtu "Lieber Ftitz" a "Wieder" na druhém řádku. :-)
Ale nedaří se mi to ani zvětšit, třeba by to potom bylo lepší.

Profilový obrázek
Donnovan

Uživatel

Zaregistrován:
18. 4. 2020

#36 26. 4. 2020, 11:15

Dobry den musim ted odpovedet na odpoved od / fradigyerek/ nechal jsem dnes text rozlustit u fhilatelisti v zurichu svycarsku... pan aeschlimann si osobne mysli ze celina neni filatelisticky motivovan.. ted to tema v textu , zasila Vnuk: dedeckovi jde o to ze pan josef werner poslal drive nekolik dopisu/ a nedostava zadne odpovedi jde o rodinou zalezitost take ohledne nejakeho stryce...zadaji odpoved. TO ZNAMENA to neni filatelisticka celina a osobne pochybuji ze si nejaky pan nalepil sam znamky aby je poslal dedeckovi do svycarska ne - tak snad mne to nekdo konecne potvrdi ze ta celina je unikatni co si myslim ja a kdyz neni taky to nevadi aspon to budu vedet co mam diky zatim

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

#37 26. 4. 2020, 11:25

Donnovan, osobne si myslím, že nejde o unikát ( unikát znamená, že existuje jeden jediný kus na svete). Ale určite to nie je ani bežná záležitosť. Ja osobne vo svojej zbierke hradčanských celistvostí - celín by som rád mal takúto kartičku.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Profilový obrázek
Donnovan

Uživatel

Zaregistrován:
18. 4. 2020

#38 26. 4. 2020, 11:40

Dekuji vase odpoved mne potesila, na zatim jsem do dnes nikde prave zadnou podobnou celinu nenase proto porad dokola zde otravuji 😀a pisu asi tu temu necham ... trebas casem neco aj tak dekuji

Profilový obrázek
Fradigyerek

Uživatel

Zaregistrován:
28. 10. 2014

#39 1. 5. 2020, 06:55

Ja som to myslel tak, ze celinu mohol mat nietoodlozenu doma, dokupil si znamky a zaslal ju. Je pravda, ze sa ich nevyskytuje po decembri 1918 vela, ale v I.TO su castejsie. Vobec som nemyslel na mache, ale, ze to nemusela expedovat posta...Pekna vec, keby zbieram rakusko, urcite by som ju chcel.

Profilový obrázek
Donnovan

Uživatel

Zaregistrován:
18. 4. 2020

#40 1. 5. 2020, 08:38

Zdravim v poradku vubec ne ... vsak kdyz se podivate co pisu je jasne ze nevim A tobyla otazka?? Jinak taky jsem napsal ze kdyz ty znamky ten odesilatel dolepil sam nakolik % ze to tak opravdu bylo nebo to je pouha teorie.. ? Ze to nemusela expandovat posta , ale taky mohla ne ? Muj nazor je ze to se neda prokazat jiste... a je to jen pouha spekulace , ? Co jsem zatim zjistil je Napr: zde

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.