Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o známkách » Česká pošta OPĚT zdraží !!!

Vykupminci.cz
Numisargo

Česká pošta OPĚT zdraží !!!

Moderátoři: ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 6 7 8 9 10 11 12 > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
MikyM napsal
No, jen to věčné brblání na úpravu cen, chcete-li - zdražování u České pošty … dokonce je zde vytvořeno na to i samostatné diskusní vlákno s tímto názvem … dovolím si tak doporučit jiného dopravce, na jejichž cenovou politiku zde neslyším žádné stesky … (DHL, PP? DPL...) a nebude Vám tak úprava cen ČP vadit.
A už jen na okraj - připomínám, že předměty sběratelského rázu (mající sběratelskou hodnotu) nejsou dle poštovních podmínek povoleny v doporučené zásilce zasílat... v případě ztráty a přiznání pravdivého obsahu při reklamaci, Vám nebude vyplacena náhrada za ztrát. Proto vždy doporučuji kolegům sběratelům jen a jen cenné psaní!


no a tobě přijde to draž ování v pořádku? zvedá se kvalita služby?
btw já nenadával na zdražování, jen na to, že pomalu už cokoliv je lepší/výhodnější poslat jako cenné psaní. kdyby se to ztratilo (což se mi nikdy nestalo, naopak asi 2x mi adresát psal, že jsem zapomněl obálku zalepit :D vždy došlo ok), tak z toho dostanu slušnou náhradu (pojišťuji min. na 5tis, cena je tam tuším stejná možná i na vyšší částku).
Registrovaný uživatel
jediná "výhoda" zdražení R-poštovného je, že vyjde na dvě známky "A"
Registrovaný uživatel
No já v tom vidím cestu pro vyšší výnosy pro ČP… my jako normální človíčci podáme "pár rekomand za rok", ale státní správa (soudy, obecní úřady, různé státní instituce, PČR atd. atd. ) posílají vše jako doporučené dopisy … A ke kvalitě služby? Za mě osobně - v poměru k tomu jak často služeb ČP využívám (a to hodně), nemám já osobně skutečně žádný problém... nebo za ty dlouhé roky téměř žádný …. opravdu. A to, že musím na pobočku pro zásilku? No když přes den pracuji a nechce se mi připlácet za možnost odpoledního doručování, ani nechci aby mě nějaký kurýr z drahé přepravky naháněl někde v práci nebo si to vyzvedával někde naházené v trafice, kde chtějí za platbu kartou poplatek … tak holt musím na pobočku pošty, to mi fakt nevadí...A těší mě, že i Tobě se nic ještě netratilo dokonce i z nezalepené obálky a vše došlo OK... že jsou lidé ještě poctiví ...
Registrovaný uživatel
Dnešní video na téma zvýšení poštovních poplatků na odkazu zde:

https://youtu.be/gcQ8Gf134jw
Moderátor
MikyM napsal
No já v tom vidím cestu pro vyšší výnosy pro ČP… my jako normální človíčci podáme "pár rekomand za rok", ale státní správa (soudy, obecní úřady, různé státní instituce, PČR atd. atd. ) posílají vše jako doporučené dopisy …

Pokud statni sprava zaplati vice penez statnimu podniku Ceska posta, tak sice posta bude cerpat mensi dotace ze statniho rozpoctu, ale statni sprava bude drazsi presne o stejnou castku - takze v tomto smeru nulovy efekt. Dotkne se to jen soukromych firem, je to takove nenapadne zvyseni dani.
Registrovaný uživatel
Ano, lze to tak popsat, jen dovysvětlím, státní podnik Česká pošta zatím není rozpočtovou organitací a není placena ze státního rozpočtu. Dokonce snad, kvůli průtahům s EU a jejím pohledem na věc v rámci evropského práva, nedostala dosud ani platbu už schválenou vládou za tzv. státní výhradu - poskytování služby, že musí doručit vždy a všude i do té poslední vísky, za ceny stejné jako ve velkých městech, což žádný jiný logistický operátor na našem území není povinen. A zkuste si poslat balík třeba z Brna přes DHL až do nějaké vesníšky těsně u Aše a porovnejte to s cenou u ČP....
Moderátor
Jenže všichni ti velcí podavatelé mají exklusivní slevy, takže D+1 dopis neposílají za 26 Kč, ale za 17 (a možná i míň), tedy za cenu nižší než je pro D+N(ikdy) plebs, což mi přijde nejen krajně neseriózní, ale nutně i neekonomické. A to nemluvím o OP, kde je cena 8,50 Kč/kus a dost možná i nižší. Tady vidím veliké, ale opravdu veliké rezervy a prostor pro ztrátu. A to velká část těch OP jde směrem k adresátovi a pak směrem k odesílateli, protože těm blbům ani nestojí za to škrtat v adresářích - částečně to je dáno i tím, že za odesílatele to rozesílá nějaká firma, která odesílateli účtuje, nepochybně se ziskem, nějakou sumu za kus, takže si přece nebude snižovat počet odeslaných kusů a nikdy nedají vědět, že tolik a tolik se vrátilo, protože dotyčný tam už 5 let nebydlí.
A to nemluvím o tom, že exklusivní slevy na poštovném mají i exekutoři, kteří si přitom za jeden odeslaný dopis účtují 500 Kč a to už je vysloveně zlodějina a okrádání nejen adresáta, ale i pošty. Exekutorům bych žádné slevy nedával a kdyby si stěžovali - nechť si doručují sami! Třeba by pak přišli na to, že účelové rozdělování "dlužník je z Ostravy, dáme to exekutorovi z Chebu, ať si může účtovat vyšší náklady", by skončilo, kdyby ten blbec měl 10 stanovat před panelákem, aby zjistil, že adresát se tam skutečně už 30 let neukázal.
« Poslední úpravu provedl(a) Pavel_III v 31. 3. 2021, 0:05. »
Registrovaný uživatel
Hehe, jak to šikovně přehodit na jinou témuž... Víš vůbec kolik je exekutorů a exekucí?
Moderátor
Hodně. Víc než kdekoliv jinde ve světě. Zvláštní, ne?
Registrovaný uživatel
Pavel_III napsal
Hodně. Víc než kdekoliv jinde ve světě. Zvláštní, ne?


156 je hodně?? ani mi nepřijde....
a napadlo tě vůbec, že kdyby lidi platili své závazky, tak nemusí být ani jeden?
Moderátor
156 exekucí?
Jsou lidi, kteří neplatí, nechtějí platit, jsou lidi, kteří z nějakého důvodu platit nemohou, neb nemají z čeho (například taková krize - ztráta zaměstnání atp.), jsou lidi, kteří o nějakém dluhu vlastně ani neví.
No a pak takové ty krásné příklady, kdy z dluhu 20 Kč exekutor udělá pěkných 75000 ... Že tu existuje exekutorská mafie je celkem známo. Že naši exekutoři jsou naprosto něco jiného než kdekoliv jinde v civilizovaném světě je známo taky. Cosa Nostra se stydí jací jsou žabaři. Exekutor si za odeslaný dopis účtuje 500 Kč. Proč? Protože může. 65 Kč uvede jako náklady na poštovné a 5 Kč na obálku a 430 Kč je práce za zalepení obálky.
Registrovaný uživatel
V správach na jednotke- stv1, u nás bolo toto:

Ak tam niečo z toho neoznačíš, tak si to hľadaj v schránke. Nevadí, že je to drahšie o viac ako 100%. Nevedelo sa to dievčatko akosi z toho vykrútiť, prečo je to tak. Asi to treba zo schránky zobrať, pár dní počkať a reklamovať. V trasovaní totiž je údaj, že to na poštu adresáta prišlo. Za deň doručenia sa považuje deň vhodenia do schránky..☺

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
[quote=Pavel_III]
156 exekucí?
, jsou lidi, kteří o nějakém dluhu vlastně ani neví.

To je bohužel pravda a je to špatný[/quote=Pavel_III]
Moderátor
kato napsal
[quote=Pavel_III]
156 exekucí?
, jsou lidi, kteří o nějakém dluhu vlastně ani neví.

To je bohužel pravda a je to špatný

Což nebrání exekutorovi "vydělat" na nich na nové auto.[/quote=kato]
Registrovaný uživatel
Pavel_III napsal
kato napsal
[quote=Pavel_III]
156 exekucí?
, jsou lidi, kteří o nějakém dluhu vlastně ani neví.

To je bohužel pravda a je to špatný

Což nebrání exekutorovi "vydělat" na nich na nové auto.



Sorry ale větší hovadinu jsem dlouho nečetl :-D[/quote=Pavel_III]
Registrovaný uživatel
kdo vůbec chce dělat exekutora? i řidič fekálního vozu se těší větší společenské úctě.

jinak musím opět nadávat na adresu vyměňovací pošty Praha. na co sakra zadržují zásilky z eurozóny, když na to stejně není clo? je fakt takový problém to poslat dál ve stejný den? proč tam obálka z Francie hnije týden?
_______________
"Democracy.... is non-negotiable."
- Liberty Prime
« Poslední úpravu provedl(a) vlad_dracul1989 v 4. 4. 2021, 14:32. »
Moderátor
ferovyobchodnik napsal
Pavel_III napsal
kato napsal
Pavel_III napsal
156 exekucí?
, jsou lidi, kteří o nějakém dluhu vlastně ani neví.

To je bohužel pravda a je to špatný

Což nebrání exekutorovi "vydělat" na nich na nové auto.

Sorry ale větší hovadinu jsem dlouho nečetl :-D

No, jen malá nadsázka. Jsem si myslel, že to je zřejmé. Exekutor si samozřejmě auto pod 2mega nekoupí.

Loni, nebo kdy, byla zpráva, že soud rozhodl, že exekutor konal neoprávněně a že má nahradit škodu a platit pokutu a co? A nic. Exekutor byl v klidu a nic platit nehodlal. Docela by mne zajímalo, jestli na něj vyhlásili exekuci a zabavili mu i ty roztrhaný fusekle, ale dost o tom pochybuju. tihleti exekutoři proti sobě nejdou.
Registrovaný uživatel
Dnes
Sledování zásilek
Vyhledávání zásilek
Moje zásilky
Číslo zásilky Datum PSČ Místo vzniku události
LB20....06FR
Převzetí zásilky vyměňovací poštou. 5.4.2021 22000 vyměňovací pošta Praha 120
Registrovaný uživatel
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/posta-propustila-1229-zamestnancu-40356210

Pořád preferuji ČP a to i s ohledem na pobočku na kterou chodím.
Propustí řidiče, listonoše ... Asi to bude místní problém. U nás zoufalý nedostatek listonošů a dokonce roznáší obden. Čekám 2 zásilky Pardubice podáno 3.4., zásilka je stále v Pardubicích. Druhá je z Estonska a odeslána 26.3. a stále je na cestě.
Vloni jsem koupil položku v eshopu starožitnictví. Pán jí podal na rakouské poště, která ale spolupracuje s nějakou soukromou českou společností a já jí druhý den obdržel. Já i pán z AT jsme jen nevěřícně "koukali".
Moderátor
Na poště mají dělat téměř výhradně brigádníci a důchodci-brigádníci. Je to levnější. Ovšem kdyby se propustil vrchní management v Praze, pošta by ušetřila miliardy a nikde v provozu by se nepoznalo. že někdo chybí. Jenže by se jim pak hůř privatizovalo.
Soudruzi z managementu ale nejsou schopni domyslet to, že brigádník se jim na to může z hodiny na hodinu vys*** a ty úžasný OP za cenu poštovného 8,50 Kč/10 ks nebude mít kdo roznášet. O letácích nemluvě. A přitom na takové Asko nebo Idea nábytek se vždycky všichni třesou nedočkavostí!
A to management vymýšlí takový kokotiny, že maličká zásilka z Číny (posílaná přes 22500), obvykle doporučeně a malých rozměrech 50×30×20 cm se vleze do schránky a proto ji má roznášet pěší listonoš. A dost pochybuju, že za to platí poštovné jako za balík obdobných rozměrů. Spíš tak kolem 20 Kč.
Registrovaný uživatel
Bohužel, u nás to stejný..propouštění..ve schránce oznámení, aniž by se někdo obtěžoval zazvonit..ptal jsem se proč, prej už to nestíhaj doručovat, tak jen házej oznámení. :roll:
Registrovaný uživatel
Česká pošta s.p. od 01.11.2022 upraví (tedy zvedne) ceny - naštěstí pro nás sběratele, jen u obyčejných dopisů:

- v ekonomickém režimu (do hmotnosti 50 gramů) z 19,00 CZK na 21.00 CZK (známka "B"),
- v režimu doručení "D+1" (do hmotnosti 50 gramů) z 26,00 CZK na 28,00 CZK CZK (známka "A").

Co je dobrá zpráva, nezvýší se ceny za doporučené zásilky (tedy v prvním hmotnostním stupni stále za 52,00 CZK nebo 59,00 CZK), a nedojde ke zvýšení ceny mezinárodních zásilek.

K nějakým dalším posunům cen dochází, ale pro nás sběratele filatelisty jsou asi výše uvedené nejdůležitější.
Moderátor
A jestlipak konečně zdraží OP na nějakou aspoň trošku rentabilní cenu? Asi ne. Takže milióny těžkých katalogů budou furt ztrátové, ba co víc, ještě ztrátovější. Ale to nevadí, to není pošta.
Registrovaný uživatel
Česká pošta s.p. od 01.02.2023 upraví (tedy zvedne) ceny u obyčejných dopisů:

- v ekonomickém režimu (do hmotnosti 50 gramů) z 21,00 CZK na 23.00 CZK (známka "B"),
- v režimu doručení "D+1" (do hmotnosti 50 gramů) z 28,00 CZK na 30,00 CZK CZK (známka "A").

U doporučených dopisů:

- v ekonomickém režimu (do hmotnosti 50 gramů) z 52,00 CZK na 62.00 CZK,
- v režimu doručení "D+1" (do hmotnosti 50 gramů) z 59,00 CZK na 69,00 CZK.

Dále se zvednou ceny některých doplňkových služeb (příplatků). Nedojde však ke zvýšení ceny mezinárodních zásilek.

Pro nás sběratele filatelisty jsou důležité změny k 01.01.2023, kdy dojde k navýšení cen u sběratelských materiálů - tedy FDC, dopisnic, obálek s natištěnou známkou apod. (tedy navýší se cena u připočítávaného příplatku k nominální hodnotě).
Registrovaný uživatel
cenná psaní zůstavají?

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 6 7 8 9 10 11 12 > »

Sběratel.com » Pokec o známkách » Česká pošta OPĚT zdraží !!!

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1