Autor |
Příspěvek |
|
|
Moderátor
|
Nahráno prvních 100 položek do katalogu, už zbývá jen cca několik tisíc  . http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/Když by měl někdo tip jak tento katalog zpracovat na samostatném webu, případně, když by byl někdo ochoten přímo pomoci, byl bych rád  . V tom wordpressu bude problém při vyšším počtu položek, především co se týče administrace. Bohužel nejsem programátorsky nadán  .
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Mám tyto 3 účelové známky na chléb. Menší mají průměr 20 mm a větší 23,5 mm. Chystám se je prodat a rád bych věděl cenu. Obrázky:  
|
|
|
Moderátor
|
Je to dost subjetivní a dle momentální poptávky, nicméně cca bych to viděl takto: 4 kg Pašinka - cca kolem 60 - 80 Kč Malešov, Kalina - cca 120 - 150 Kč Toho zinkovyho Kalinu nemam, kdyz by byl na prodej nebo vymenu, byl bych rad. Dekuji
|
|
|
Moderátor
|
|
|
|
Moderátor
|
Pripadne bych vzal vsechny tri, kdyz byste nechtel prodat jen jednu.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Kdyby někdo někdy narazil na chmelovou známku Gustav Peruth 71 Swojetin / Svojetín 1/4, mosaz 21 mm. Kontaktujte mne prosím na e-mail. milan.peruth@gmail.comDěkuji Peruth Obrázky: 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Jedná se o Vašeho předka nebo jen shodu jmen?
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Koupím měděnou známku Lázně sv. Mikuláše/ Ku koupeli V dobrém stavu dám až 2000,- Kč 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ano, jedná se o mého předka. Proto bych ji rád měl.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Já koupím účelové a psí (i moderní) známky okresu Příbram. Z obcí, které vím, že známky vydaly, jsou to např: Týnčany, Čenkov, Malá Hraštice, Březnice (Pallfyové), Stará Huť (Alte Hutte), Dobříš, Jince, Trhové Dušníky, Křížov, Příbram, Rožmitál (např. Pensionát Třemšín), ...
|
|
|
Moderátor
|
Když byste měl něco na výměnu tak napište 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Pro sběratele účelových známek a zájemce o tento obor mám dobrou zprávu. Pan Marek Cajthaml, přední odborník na tuto problematiku (připomínám seriál o účelovkách v časopisu Mince a bankovky), vydal publikaci Účelové známky okresu Chomutov II (Chomutov 2017). Kromě účelových známek je tam také pasáž věnovaná turistickým štítkům z tohoto regionu. Zájemci o tuto knihu (nebo i předchozí publikaci) si ji mohou objednat v Okresním muzeu Chomutov. Obrázky: 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Dobrý den, Sháním chmelové známky Domoušice, Filipov. Díky
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Začnem asi zbierať varianty popisov.. -s- Obrázky:  
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Hybaj vymeniť za pivo radšej  😅
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Za pivo mením tento.. -s- Obrázky: 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
A tento za kávu. -s- Obrázky: 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tu nemám jasno. Našiel som to len ako 25p GB účelovú známku. Aj sa to v nejakom (?) období u nás používalo, alebo sa niekto len hral..? Ja neviem, myslím skôr "B." -s- Obrázky:   
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Vyzerá to jak zeton do vyherneho automatu
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Je to možné. Ja to neviem. Mám to už dlho. -s-
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ten artefakt s jelenem je Pb textilní závaží ( jelen se špendlíkem v paroží - reklama na výrobce špendlíků). 1url.cz/PzolQ, 1url.cz/xzivi, 1url.cz/TziSl, 1irl.cz/DziA3, 1url.cz/BzNAL
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zdravím, chci se zatím jen všeobecně zeptat, zda někdo v rámci známek máte povědomí o účelových (nouzových?) olověných známkách z dělostřeleckého cvičiště Velký depot v Týně nad Vltavou. Měly by snad všechny být z roku 1799. Chtěl bych se dostat k nějaké literatuře, zajímala by mě i jejich dosažitelnost. Díky..
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Fälschungen??? Tak to je bomba, díky moc za odkazy, hned to jdu louskat. Našel jsem je na jedné starší německé aukci (Fruhwald 2017) a některé se mi nezdály, byly jak čerstvé ze šuplíku. Jiné ale měly docela pěknou patinu a .. německá spolehlivost, preciznost a exaktnost.. Už asi taky ne. 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
To elsky. Hradec Králové - Sběratelské zprávy Hradec Králové č. 44. Autor Miroslav Hradil.
|