Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Poštovní známky - naše » Ceskoslovenske znamky

Vykupminci.cz
Numisargo

Ceskoslovenske znamky

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Kosican> jj, vyrazne mu pomohl to jo, ale leda tak k zamoreni hromadami padelku ...
Moderátor
nad ackem jsem uz zlomil hul.

jako kupujicimu se mi opeavdu nechce prehrabovat balastem Rakouska vcetne FP, LaB, BaH,... od pre-phila do soucasna. to je katastrofa. a pritom to uz rozclenene kdysi bylo. atomizace kategorii ja zakladem prodeje. pokud si toto experti z acka neuvedomuji, tak at se nedivi, ze vse klesa

jako prodejci je toho daleko vice co mi chybi. jsem zmlsany z ebay, ale zakladni statistiky, slucovani polozek pro fakturaci, komunikace s kupujicim ( to ted nesmyslne zakazali = zadelavaji si na dalsi velky prusvih ). system komentu je pitomost na n-tou ( ten jsem ze sveho repertoaru vymazal uz drive ).

jejich koncepce je "vse pro komfort kupujiciho" . ale to je zcela pomylene.

kdyz jsem prisel na acko, bylo v cele (sic !!! ) sekci filatelie asi 50 losu. behem mesice jsem tam "nasypal" asi tri stovky losu a temer vse se prodalo. tak jsem to delal hodne dlouho. ostatni videli, ze se to rozjizdi, tak zacali brat tento typ prodeje jako relevantni. tehdy byla jeste i diskuze, kde se nadsene diskutovalo, napady se zavadeli do praxe, hledaly se slabiny systemu atd.
jenze pak jim nestacily provize z prodeje a zavedly se poplatky. odeslo kopec sberatelu , kteri server rozjizdelo( vcetne me ) a nastal posun do komerce = obleceni, obuti, ruzne cetky, posleze auto-moto,... a sberatele byly odstaveni na vedlejsi kolej.
v tom case se slibne rozjizdel novy aukcni server. kdyby majitel nemel vysoke ego a se vsemi se nerozhadal, tak by dnes acko mozna ani nebylo. v tom case temer dosahovalo prodeje acka. jenze pak nastal pad do zapomeni ... skoda.
takze zbyl jen ebay. tam to funguje, i kdyz jak se pravi: nikdo neni dokonaly ( Nekdo to rad horke )
Registrovaný uživatel
kolo101> O ktery aukcni server se jedna? Auktiva ci Odklepnuto?

Jinak ja uz 4 roky prodavam znamky na facebooku v ruznych filatelistickych skupinach, tam staci davat jen jednodeni aukce. Sice je obcas trochu problem u nektercyh s naslednym placenim, ale za tu dobu se tam uz hodne zname, takze stali odberatele jsou cajk. Neadvno jsem tam zalozil skupinu ciste zamerenou jen na zverejnovani a diskuzi o padelcich.
A jeste prodavam na Delcampe (narozdil od ebay opravdu jen sberatelsky portal) - muzes tam mit zadarmo vystaveno polozek kolik chces a na jak dlouho chces, platis jen provize z prodeje (malinko vyssi nez na Aukru). Jen v sekci filatelie je pres 25 milionu polozek, treba CSR II se tam da v pohode prodat nad katalog - o nase znamky je nejvetsi zajem v Asii :)
Registrovaný uživatel
al_bunda napsal
Kosican> jj, vyrazne mu pomohl to jo, ale leda tak k zamoreni hromadami padelku ...


Tak toto nebolo celkom fér ...

Poznám pozitívne aj negatívne názory v tejto oblasti a aj u tohoto internetového portálu. Ale buďme objektívni, tiež by som mohol tvrdiť, na každom predajnom serveri, a dovolím si povedať, že skoro na každej filatelistickej aukcii sa už stalo, že boli ponúkané " padělky". Ani jedna aukcia nie je voči nim imúnna. Tak isto by som mohol povedať, že s rozvojom technických možností sa v budúcnosti potvrdí, že aj niekoľko doteraz údajne originálnych a skutočne drahých známok, ktoré boli nakúpené a predané v dobrej viere, v solídnych spoločnostiach, bolo falošných. Aj so znaleckými značkami, alebo atestami. Preto som v tvrdeniach o pôvode zamorovania trhu trochu opatrnejší, ale nemyslím si, že by som chcel diskusiu viesť týmto smerom.

Nechcem vyzerať ako obhájca ačka, ale skúsenejší filatelisti už dávno pochopili, že trh známok má viac stupňov bezpečnosti, pokiaľ sa týka možného nákupu "padělkov". Má to však jeden dôležitý háčik. Čím renomovanejší aukčný predajca, tým vyššie ceny. Tá réžia sa musí niekde prejaviť. Ak chceme podporovať rozšírenie radov o nových filatelistov, tak nemôžeme očakávať, že všetci tí začiatočníci budú budovať svoje zbierky nákupom v drahých, renomovaných aukčných spoločnostiach.
Povedzme si to otvorene - nie každý majiteľ známok je filatelista a len malá časť zo začínajúcich filatelistov sa filatelistami skutočne aj stane. Taktiež nie z každého filatelistu sa stane aj obchodník so známkami. To, že predá nejaké prebytky ešte neznamená, že je aj obchodník. Ale každý obchodník potrebuje pokročilých filatelistov, lebo oni kupujú drahšie veci a potrebuje aj priekupníkov, ktorí tovar podržia a predajú neskôr. A pritom aj obchodník a aj priekupník môžu byť súčasne aj filatelistami s tým, že nezávisle na svojej zbierke obchodujú s inými známkami. Kupujúci, obchodníci, priekupníci a predajcovia prebytkov tvoria systém, ktorý funguje len v tom prípade, ak obsahuje všetky prvky, vrátane ich pozitívnych a aj negatívnych vlastností / napr. predaj "padělkov je negatívna vlastnosť"/. Tento systém je žiadúci a aj potrebný. Z tohto systému sa nedajú vybrať len negatívne vlastnosti niektorého prvku, je možné z neho vybrať iba celý prvok, ale to bude mať za následok nefunkčnosť celého systému. Takže ako jediná možnosť ostáva iba čiastočná eliminácia negatívnych vlastností jednotlivých prvkov, medzi ktoré patrí aj predaj " padělkov. Kto to má robiť ? Kto je schopný to urobiť ? Kto je ochotný to robiť ? V akom rozsahu ? kto to zaplatí ? Aký to bude mať vplyv na cenu a dostupnosť známok pre nakupujúcich začínajúcich filatelistov, pokročilých, alebo pre špecialistov ? Čo na to povedia predajcovia ? Vydrží to trh a nespadne ? To všetko sú otázky, ktoré nevieme vyriešiť už pár desaťročí.
Registrovaný uživatel
kosican> Ja se vratil na Aukro po 3 letech a vidim, ze co se tyce padelku je to tam jeste horsi nez predtim. Nekteri "prodejci" v tomto pripade eufemismus pro podvodniky se urvali uplne z retezu. Samozrejme i na ebay, Delcampe atd. je hromada padelku a vylozenych nesmyslu. A u renomovanych aukcnich domu ci prodejcu lze taky narazit skoro na kazde aukci na padelky. Otazka je na kolik je za tim nevedomost jejich expertu, kteri to do aukce pusti a na kolik zamer. Nedavno jsme treba s kolegy narazili na polozku Reichu z INFLA obdobi - razitkovana 330B s padelanym atestem u Aix-Phila, po upozorneni ji z nabidky stahli.

Jinak myslim, ze ani original by se u Burdy neprodal za takovou cenu (teda pokud se v tomto pripade nejedna o prani spinavych penez :twisted: ) - https://aukro.cz/csr-i-5-od-koruny-6979027817

nebo https://aukro.cz/csr-i-320-321-meziarsi-kat-130-kc-od-koruny-6979032086

a takovych polozek je proste na Aukru dnes a denne opravdu hromada ...
Moderátor
al_bunda: Delcamp pocnam, neco jsem tam kupoval. ale neprodavam tam. Uz neni sila. me ten eBay s 300 polozkami zadara staci

co se tyka padelku. ty se prodavaji vedome, ale take nevedome. a dokonce i s originalnim atestem. take mam par ( opravdu 2 ) takove schovane. pro mne je uz docela problem neco zajimace na servrech koupit. spise nejaka ta celistvost, nejlepe "zapomenuta". tam se da jeste objevit kopce zajimavosti.

facebook .... ten jsem mel a zrusil jsem to. maximalne pouzivam "otevrene" skupiny. pokud ji mate zavrenou, tak sorry. pokud mate otevrenou skupinu, tak sem s ni ! budu jen rad. ale registrace ??? v zadnem pripade. nejsem padly na hlavu. kdyz jsem FB rusil, tak jsem pozadal o vypis vsech dat. a to co jsem dostal zpet me doslova ochromilo. takze moje soukromi muze byt naruseno jen tam, kam to pustim ja, ne nikdo jiny. ze soc siti pouzivam jen WA v komunikaci s roudinou. a to jen nezbytne nutne. i deti to pochopili...
socialni site jsou zrout cas, a toho mam malo. jak tady kdysi jeden diskutujici spravne predpovedel, jako papucovy filatelista, ktery realne nic nevi o nakupu a prodeji, nejezdi po prodejnich setkanich, tudiz v podstate nerozumim filatelii.
souhlasim. nerozumim. tedy ne vsemu ruzumim. to je presnejsi.
Moderátor
al_bunda: chtelo by to skenner :-D . Specialista place, kdyz vidi fotky z mobilu. a vy mate o kopce zakazniku mene ...
...doporucuji malicky a vykony CanoScan LIDE, ktery pouzivam moooo c dlouha a dodnes se vyrabi.
Registrovaný uživatel
pre al Bunda - Budem úprimný, ja si netrúfam z obyčajnej fotografie vážne a verejne tvrdiť, že známka na nej zobrazená je falošná a ešte v prípadoch, keď je potrebné podrobné znalecké skúmanie. U 20 hal. červených Hradčian / tak isto aj u 10 a 30 hal.strihaných / bol iba pred niekoľkými rokmi prijatý úzus, že pravá známka musí mať určitú šírku okrajov. Problém je však v tom, že o tomto úzuse poštmajstri v čase existencie tej známky nemohli vedieť a strihali ju aj halabala. Dovolím si preto s istotou na 100% tvrdiť, že existujú stovky pravých strihaných hradčiam 10,20,30 hal., ktorých okraje nevyhovujú etalónu a súčasní znalci ich nechcú označiť za pravé, len pre nedostatočnú šírku okrajov. Kde je však napísané, že sa nevynájde v budúcnosti bezpečná metóda, ktorá tento problém vyrieši a tým sa zvýši počet drahých známok ?? A tu máte z časti aj odpoveď na vašu otázku, prečo na to ľudia prihadzujú ...
My dvaja túto problematiku nevyriešime a tak skúsme uzavrieť túto debatu so záverom, že falošné známky môžu kupujúci nakúpiť v podstate všade a nikto z nich nemá zakázané, aby minul svoje peniaze, kde len chce. Taktiež si každý kupujúci môže, ale aj nemusí vytvoriť svoj vlastný systém obrany na to, aby nenakúpil " padělky", ak to nechce riskovať. Na druhej strane, my tu môžeme viesť dlhé debaty o pravosti predávaných známok, keď vedľa nás nenápadne bujnie a rozmáha sa predaj evidentných a potvrdených fálz. napr. Švandove a Weiprtské padělky Hradčian dosahujú v poslednej dobe oficiálne nové cenové rekordy a skúste niekde kúpiť za dobrú cenu košické padělky ... ...
P.S.
nie som obchodníkom so známkami a ani ich zatiaľ nepredávam.
Registrovaný uživatel
al_bunda napsal
kosican> Ja se vratil na Aukro po 3 letech a vidim, ze co se tyce padelku je to tam jeste horsi nez predtim. Nekteri "prodejci" v tomto pripade eufemismus pro podvodniky se urvali uplne z retezu. Samozrejme i na ebay, Delcampe atd. je hromada padelku a vylozenych nesmyslu. A u renomovanych aukcnich domu ci prodejcu lze taky narazit skoro na kazde aukci na padelky. Otazka je na kolik je za tim nevedomost jejich expertu, kteri to do aukce pusti a na kolik zamer. Nedavno jsme treba s kolegy narazili na polozku Reichu z INFLA obdobi - razitkovana 330B s padelanym atestem u Aix-Phila, po upozorneni ji z nabidky stahli.


Jinak myslim, ze ani original by se u Burdy neprodal za takovou cenu (teda pokud se v tomto pripade nejedna o prani spinavych penez :twisted: ) - https://aukro.cz/csr-i-5-od-koruny-6979027817

nebo https://aukro.cz/csr-i-320-321-meziarsi-kat-130-kc-od-koruny-6979032086

a takovych polozek je proste na Aukru dnes a denne opravdu hromada ...


myslím, že motivace je pokaždé stejná - získat co nejrychleji (a někdy i zdánlivě výhodně) nedostupné položky do své sbírky...

někteří "sběratelé" prostě nejsou ochotní věnovat svůj čas studiu...

já osobně jsem mnoho let nesbíral a nestačím se teď divit, kam se to celé posunulo :(( ve své době jsem byl nabitý vědomostma a cítil se při rozpoznávání orig./falsum poměrně jistě... teď musím upřímně říct, že si někdy nejsem jistý ani u položek za pár stovek, kde si říkám, že se to přece těm podvodníkům nemůže vyplatit. ale ono evidentně může, když jsou lidé schopní koupit i takto evidentně ostříhané zoubkování! smutné :((

a přitom je to tak jednoduché: pokud mám jákokoliv pochybnost, tak tu položku prostě nekoupím...
Moderátor
jeste dluzim odpoved Al_Bundovi.
bylo to Odklepnuto.cz

ale jak se tak koukam, neco se tam deje: https://www.odklepnuto.cz/
doufam, ze to nebude mit minuly vlastnik...
Registrovaný uživatel
Dik za radu, ale ten mobil je pro me nejak tak nejschudnejsi co se tyce casu a lenosti :mrgreen:

skupina je verejna - https://www.facebook.com/groups/446132533023443

kolo101 napsal
al_bunda: chtelo by to skenner :-D . Specialista place, kdyz vidi fotky z mobilu. a vy mate o kopce zakazniku mene ...
...doporucuji malicky a vykony CanoScan LIDE, ktery pouzivam moooo c dlouha a dodnes se vyrabi.
Moderátor
koukal jsem na ten FB. pro me je to neprehledny tok informaci. pro prispevek je nutna registrace.

FB je pro mne nepratelske prostredi. tak to vnimam, ackli je mi jaksne, ze tejmena u mlade generace v podstate neexistuji :-D nene, nic pro mne. tam psenka nepokvete.....

a ten mobil ?? to je jen na vas. bez skenneru a bez digitalniho mikroskopu bych toho moc nevidel ...
Registrovaný uživatel
Mlada generace uz je uplne jinde nez na FB. Ja patrim mezi Husakovy deti a je nas tam pomerne dost, v posledni dobe pribyvaji i duchodci :-)

A digitalni mikroskop je v planu ;)

kolo101 napsal
koukal jsem na ten FB. pro me je to neprehledny tok informaci. pro prispevek je nutna registrace.

FB je pro mne nepratelske prostredi. tak to vnimam, ackli je mi jaksne, ze tejmena u mlade generace v podstate neexistuji :-D nene, nic pro mne. tam psenka nepokvete.....

a ten mobil ?? to je jen na vas. bez skenneru a bez digitalniho mikroskopu bych toho moc nevidel ...
Registrovaný uživatel
al_bunda napsal
Mlada generace uz je uplne jinde nez na FB. Ja patrim mezi Husakovy deti a je nas tam pomerne dost, v posledni dobe pribyvaji i duchodci :-)

A digitalni mikroskop je v planu ;)

kolo101 napsal
koukal jsem na ten FB. pro me je to neprehledny tok informaci. pro prispevek je nutna registrace.

FB je pro mne nepratelske prostredi. tak to vnimam, ackli je mi jaksne, ze tejmena u mlade generace v podstate neexistuji :-D nene, nic pro mne. tam psenka nepokvete.....

a ten mobil ?? to je jen na vas. bez skenneru a bez digitalniho mikroskopu bych toho moc nevidel ...


mrknul jsem na to a mě se to líbí... sice v tom není systém, ale témata jsou zajímavá a když tam občas umí přispět i takoví fachmani jako je třeba Zd. Filípek, tak to o něčem svědčí !! jinak za tu aktivitu na tomto poli dávám 1* ;)
Registrovaný uživatel
Dobry vecer vydrazil jsem ze zvedavosti uvedenou celistvost za 1 euro jeste nevim presne proc ale zaujala moji pozornost ! Taky napul odstrizeny arsik K.Gottwalda ? Bohuzel nevim CSR II tarif za leteckou postu atd, a nebyl us arsik neplatny? Zaslano z Ceska Skalice 23.7.86 na firmu Lunore& co do Zürich ( zadni str cista) muze poprosit nejake vijasneni .? + tarif atd .dekuji😉

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Aršík byl platný do června 1953 (měnová reforma), tzn. nalepeno na obálku 33 let po skončení platnosti. Pošta správně frankaturu neuznala (neorazítkováno) a vyměřila doplatné jako za nevyplacenou zásilku. Je to spíš hříčka a kuriozita, ale za euro-proč ne.
Registrovaný uživatel
Dekuji za vyreseni 👍

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Sběratel.com » Poštovní známky - naše » Ceskoslovenske znamky

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1